Biriinin size bir söz karşılığında borcu olsa ve borcunu size vermese siz bu durumda ne yaparsınız ? Düşüncelerinizi bekliyorum.
Ben birisşne borç vermiştim ama arkadaş olduğu için elimde herhangi bir belge olmadan söz karşşılığında verdim. Benim bu borcumu hukuken alma konusunda herhangi bir yöntem var mıdır? Sizce bu konuda ne yapmam lazım.
cevap versenz bnim için iyi olur? Hem de bende bu konuda bilgi almış olurum. İlginiz için teşekkürler.
hiç bir yaptırım hakkın yok. hukuk değil ahlak kuralıdır :))) dediğin gibi söz senet olsaydı ooo
Malesef hiç birsey yapamazsınız çok bii miktarmiydu?
quote:
Orijinalden alıntı: merty
yazılı sözleşme yoksa babayı alırsın
quote:
Orijinalden alıntı: merty
aslında çok bir miktar değil 300tllik bir borçtu bende artık Allah'a havale ettim zaten kesinlikle hiç bir zaman kimsenin hakkı kimse de kalmaz. Aslında yanlış bir sistem olmuş.Peki şahitim var mesela şahitlikte mi bir işe yaramaz acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: kral28
aslında çok bir miktar değil 300tllik bir borçtu bende artık Allah'a havale ettim zaten kesinlikle hiç bir zaman kimsenin hakkı kimse de kalmaz. Aslında yanlış bir sistem olmuş.Peki şahitim var mesela şahitlikte mi bir işe yaramaz acaba?
borcu elden verdiysen sıkıntılıda hesabına yatırdıysan falan işleyiş daha farklı olabilir bence
quote:
Orijinalden alıntı: AnL3507
quote:
Orijinalden alıntı: kral28
borcu elden verdiysen sıkıntılıda hesabına yatırdıysan falan işleyiş daha farklı olabilir bence
Alıntıları Göster
elden verdim zaten sorun orda keşke sözle veermeseydim neyse yapcak bir şey yok herhalde ama hukuken bunada çözüm bulunması lazım. Peki diyelim polise şikayet etsem ne olur?
acil 2 bin tl ye ihtiyacım var 2 ay vadeli ilgilenenler arasın 0543 397 92 73
En buyuk korkularimdandir birinden borc alip, sonrada aldigimi unutmak. Cunku benden borc alip geri vermeyen, uzun bi sure sonra hatirlatincada ozur dileyen ama yine vermeyen bi arkadasim var ve gozumde sifir suanda
quote:
Orijinalden alıntı: 01001101
En buyuk korkularimdandir birinden borc alip, sonrada aldigimi unutmak. Cunku benden borc alip geri vermeyen, uzun bi sure sonra hatirlatincada ozur dileyen ama yine vermeyen bi arkadasim var ve gozumde sifir suanda
Hayati bir durum olmadıkça borç alıp-vermemeyi prensip haline dönüştürebilirsin.
+sonsuz
quote:
Orijinalden alıntı: JeiCeei
300tl için uğraşmaya değmez. alacan eline sopayı, yavaş yavaş tahsilatı yapacan.
quote:
Orijinalden alıntı: Silver Shadow
quote:
Orijinalden alıntı: JeiCeei
300tl için uğraşmaya değmez. alacan eline sopayı, yavaş yavaş tahsilatı yapacan.
Alıntıları Göster
Al yanına iki tane adam vur kapısına al parasını.. Aslında parayı alsan yine yanındaki adamlara gidecek ama neyse
quote:
Orijinalden alıntı: Fernando!
Al yanına iki tane adam vur kapısına al parasını.. Aslında parayı alsan yine yanındaki adamlara gidecek ama neyse
Alıntıları Göster
borc almam borc vermem..
quote:
Orijinalden alıntı: 4Marilyn
borc almam borc vermem..
Alıntıları Göster
Resmi bir belgeyle ispatlayamadığınız takdirde kesinlikle hukuken birşey iddia edemezsiniz. O zaman buradan bulacağım 3 şahitle sizden 1000 lira aldığımı söyleyip dava açsam ve kazansam bu iyi olur mu?
Yapmanız gereken adama çok sıkıştığınızı ve verdiğiniz borcu geri istediğinizi bildirmek. Umursuz biriyse zorlamayla ve kendi yöntemlerinizle çözeceksiniz artık yapacak bir şey yok.
Buradan bütün genç kardeşlerime tavsiyem borç almayın borç vermeyin. Borca şeytan karışır. Birinden borç alacağınıza gidin bankadan kredi çekin en fazla faiz ödersiniz.
Borç isteyen birisi olursa da aranız kötü olursa olsun. Yoksa isterken siz mahçup oluyorsunuz ve yine aranız bozuluyor.
geçmiş olsun
quote:
Orijinalden alıntı: sesar
Resmi bir belgeyle ispatlayamadığınız takdirde kesinlikle hukuken birşey iddia edemezsiniz. O zaman buradan bulacağım 3 şahitle sizden 1000 lira aldığımı söyleyip dava açsam ve kazansam bu iyi olur mu?
Yapmanız gereken adama çok sıkıştığınızı ve verdiğiniz borcu geri istediğinizi bildirmek. Umursuz biriyse zorlamayla ve kendi yöntemlerinizle çözeceksiniz artık yapacak bir şey yok.
Buradan bütün genç kardeşlerime tavsiyem borç almayın borç vermeyin. Borca şeytan karışır. Birinden borç alacağınıza gidin bankadan kredi çekin en fazla faiz ödersiniz.
Borç isteyen birisi olursa da aranız kötü olursa olsun. Yoksa isterken siz mahçup oluyorsunuz ve yine aranız bozuluyor.
geçmiş olsun
%100 katılıyorum. adamlar yüzsüzce neredeyse her ay gelip borç istiyor ama ben isterken utanıp, sıkılıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Silver Shadow
quote:
Orijinalden alıntı: sesar
geçmiş olsun
%100 katılıyorum. adamlar yüzsüzce neredeyse her ay gelip borç istiyor ama ben isterken utanıp, sıkılıyorum.
Alıntıları Göster
Bugüne kadar kimseden borç isteyemedim ama mubarek insanlar bankaya çevirdiler her hafta mutlaka birisi geliyor vermeyeceğim diyemiyorum mecburen yalan söylüyorum
quote:
Orijinalden alıntı: WiixNet
Bugüne kadar kimseden borç isteyemedim ama mubarek insanlar bankaya çevirdiler her hafta mutlaka birisi geliyor vermeyeceğim diyemiyorum mecburen yalan söylüyorum