Merhabalar 18 yasindayim ailemin yaklasik 300bin borcu var emekli ve asgari ucret giriyor ortalama 28bin ben sinava hazirlaniyorum ama para kazanmam lazim is aradim ama cok calismaya az ucret vardi tavsiyesi olan var mi ne yapilabilir benim ne yapmam lazim? (trade ile ilgileniyorum daha yeniyim) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Borçlu Ailede ne yapilmasi gerek
-
-
Gecmis olsun. Home office çağrı merkezi yaz Google da ara lütfen. Bu tarz işler yaparak destek olabilirsin bir yandan da derslerine odaklanırsın
-
Borcu kim nasıl yaptı?
-
Ailenin ortak ihtiyaclarina gitti araba tofas masrafi cok oluyor ulasim icin gerekiyor evin masrafi derken odenmedigi icin kredi cekmisler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yapabileceğin en mantıklı şey sınava hazırlanıp kolayca atanabileceğin bir bölüm okumak ve mezun olur olmaz atanmak. Anestezi teknikerliği diş teknikerliği gibi bölümlere bir bak.
Şu an asgari ücretle iş bulsan verdiğin emeğin karşılığı değil; heba olur gidersin. Geleceğin de kararır.
Doğru düzgün sınava çalış, borç da hirslandirsin. Güzel bir puan al, dediğim gibi yapıp kamuya atanirsan cebine rahat aylik 2 - 2.5 asgari ücret girer. Maaş promosyonu şusu buzu derken bugün zor gelen borcu ödemesi çıtır olur.
Yapabileceğin en mantıklı şey bu
300 bin TL bu devirde para değil ki. Taksitleri neyse onu ödeyin. Mevcut enflasyonda en karlı yöntem bu. Erkenden borcu bitirmenin bir mantığı yok.
-
atanamama sikintisi yasar miyim sence
300k para değil ama kimsede para da yok. geçen ay, bu ayın maaşını harcadım. 4 sene oldu galiba nakit para pek görmüyorum cüzdanımda.
-
300k borç için çok tasalanma inan şu zamanda para değil. En temizi part time bir işe girmen. Ve eğer borcu ödemekte güç yaşıyorsanız borç yapılandırmaya gitmeniz. Vade uzatılır ödeme tutarı daha az olur ama dip toplamda 300k borçta 450k olur.
-
Seçtiğin bölüm çok önemli dostum, sağlık alanında çok alım yapılıyor mesela bazı alanlarda. Bunları araştır bence; ama gidip iktisat okursan atanma zorluğu yaşarsin tabii ki çünkü mezun sayısı milyonları buluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X