Şimdi Ara

Boş daireye aidat ödemeyen ev sahibi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar. 20 daireli apartmanın yöneticiliğini yapıyoruz. Yeni teslim aldık ve yönetime geçtik. Bundan önce 1 senelik yarım aidat ödemiş olan ev sahibinden önce ki borcunu talep etmiyorum. Bundan sonra tam aidat vereceğini söylediğim halde de kabul etmiyor. Bildiğime göre kat maliki otursa da oturmasa da tam aidat vermek zorunda. Bu konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ?

• Oturup oturmaması önemli değil, daşre kime ait ise aidat ödemek zorunda ancak bina yönetiminde ciddi hizmet eksikliği yada ödememeyi gerekçelendirecek başka sebepler görüyorsa mahkemeye başvurabilir aidatlara ihtiyat koydurabilir. Sizde tespitlerinizi yapabilir, icra yoluyla tahsilini isteyebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Hukukçu değilim ama daha önce yöneticilik yaptım. Benim bildiğim kadarıyla eğer aksi bir anlaşma yapılmadıysa 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 20. maddesine göre; kat maliki kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla (yani bu durumda dairenin kullanılmayıp boş olması) aidat, gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz. Öyle benim dairem boş o yüzden aidat ödemem, yarım ödeyeyim vs. öyle bir hakkı yok. Yönetim olarak alacaklarınız için icraya verebilirsiniz.

İlgili yasaya buradan bakabilirsiniz.

https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.634.pdf

• Avukat bir ihtar çekiyor
    O gün yatırıyorlar
    Ne uğraşıyorsun
    Çektirt ihtar bitsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borç dairenin borcudur. O ayki aidat borcunun sorumlusu o dairenin o zamanki kat malikidir. 3 ay üst üste ödeme yapmamışsa avukat aracılığıyla tahsil etmeyi deneyebilirsin. Oturup oturmaması onun bileceği iş borçla alakasızdır.

• Kardeş sen avukata pasla o öttürür.

Sonuç ne oldu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KİRA ÖDEMEDEN KAÇAN KİRACI
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.