Şimdi Ara

BOŞ KONTENJAN OLSA DAHİ YÜKSEK PUANLI YERLERE YERLEŞİLEBİLİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen sene arkadaş üni. tercihlerinde İstanbulda X üniversitesini yazıyor. Ama sınav puanı düşük olduğu için yazdığı yer gelmiyor. Sonra ek yerleştirmede bir bakıyor ki yazdığı üniversitenin yazdığı bölümünün boş kontenjanı var. Bunu kendisi de ben de anlamadım. Böyle şey mümkün mü? Yani örnek veriyorum: ''Benim puanım 350 olsun. Bir üniversitenin bir bölümünün taban puanı 400 olsun ve ben bu bölümü yazıyorum. 60 kontenjan var ve puanı 400ün üzerinde olan 59 kişi tercih yapıp yerleşse. O son kişi ben olamıyor muyum? Ek tercihlere mi atıyor beni sistem? Ne iştir bu bilen varsa beni aydınlatması iyi olur. Şimdiden teşekkürler :)

• milazi M kullanıcısına yanıt
    Ünitesite taban puanı belirliyor mesela puanı 400 390nın altı gelmesin diyor doğal olarak 350 ile girmen imkansız oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üniversite taban puan felan belirlemez. cevap çok basit. ilk yerleştirmede okulu kazanan birisi kayıt yaptırmazsa doğal olarak ek yerleştirmede boş kalır kontenjanı.taban puan 1. yerleştirmeyle belli olduğu için ek yerleştirmede de vardır doğal olarak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr_Gölge

üniversite taban puan felan belirlemez. cevap çok basit. ilk yerleştirmede okulu kazanan birisi kayıt yaptırmazsa doğal olarak ek yerleştirmede boş kalır kontenjanı.taban puan 1. yerleştirmeyle belli olduğu için ek yerleştirmede de vardır doğal olarak.

eyvallah hocam. bu dediğini başka kişiden de uydum. anladım. sağolasın :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.