Şimdi Ara

Boş konuşma, boş iş yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Şu boş konuşma ve boş yapma konusunda fikirlerinizi merak ediyorum. İnsanlar birbirine yargı dağıttığı bir ortamda yaşıyoruz. Bir iş yapıyorsun boş iş diyorlar, futbol konuşuyorsun boş iş, havadan sudan konuşuyorsun boş iş. Peki içi dolu olan şey ne ? Kendi uğraştıkları şeyler mi ? Bir şeyi yaparken nasıl bir sonuç beklenmeli, yaptığın şey seni nereye götürmeli, bir sonucu olması lazımsa bu sonuç nedir ? Tüm hayatımız boyunca nasıl bir sonuca varmak için yaşıyoruz o zaman ? Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.

• Dediğin gibi herkesin hayatı farklı. O nedenle sana boş gelen diğeri için hayata öneme sahiptir. Bu nedenle bildiğini yapıp sana laf atan insanları göz ardı etmelisin.
  • Başkasının fikirlerini düşünerek geçirilen zaman, ömrü heba etmektir.
  • çalışma hayatı vs dışarıdaki boş adamlar diyeyim 1 dk s.çmaya dahi gidecek vaktimiz olmadı hergün sabah 8 / akşam 8 12 saat çalışıp 3-4 saatlik bir vakit dilimi var oda yemek ye , yat uyu bu döngüde olan biri olarak tabii ki futbol konuşmaz boş işdir vücut geliştirmede aynı şekilde yapanları boş adam olarak görür oldum çalıştığım yerde kahve var hergün sabah 8den akşşamaaa kadar aptal aptal oturan bu moruk hergün orda haa onun vakti bol bu adamların kıçını kaşımaya vakti çok onlarla konuşulur futbol siyaset...
  • Bir ornek vereyim;A futbolcusu bugün x takımda yarın Y takıma geçip tonlarca transfer parasını cebe indiriyor. yediği önünde yemediği arkasında.sen ise geleceği karanlık geçim derdinde olması gereken bir turk vatandaşisin.isin garanti bile olsa muhtemel maaşınla alım gücün büyük ihtimal ayaklar altında olacak.sen x kulübü için canını verecek modda kendi hayatını unutup kulüp gelişmelerini takıp edip dururken, oranın futbolcusu bile parayı bulduğunda Y takımına geçebiliyorsa, senin yaptığın bos is ve gerzeklik olmuş oluyor kardeşim.

Ornekleri çoğaltmak mümkün.

Içi dolu olan şeyler senin hayat kaliteni arttırmaya yönelik herşeydir.ornegin kilo problemi olan birinin spor yapması, mesleki gelişime yönelik çalışmalar, tertip düzen disipline yönelik herturlu çalışmalar(kirlenmiş bir arabanın yıkanması bile bu gruptadir),kısa orta uzun vadeliplânlar yapılmadı, sadece kendine değil çevrene yönelik çalışmalar vs vs liste uzar gider. Fazla uzun yazmayım yokda bende boş iş yapmış olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 6 Ocak 2020; 5:19:18 >

• Bosh demek karıncalar demek.Birileri bir yerde bir şey yapıyordur sadece.Tasvir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 6 Ocak 2020; 6:8:3 >
  • İşin ucunda ölüm varsa her şey boş. Kapital sistemin içinde zengini zengin etmek mi dolu iş?

Bu arada evet futbol boş iştir. Film oyun siyasetin boş olduğu gibi.

Müzik boş değil sadece.
  • Boş yapma hocam.. şaka şaka. Haklısın ama bana bu zamana kadar boş yapma diyen çok az kişi oldu. Bence asıl boş yapanlar, yaptığı basit veya zor bir işle kendini tatmin etmek için bunu başkalarına anlatan zekasızlardır. (Örn: knka bugün arabayı aldım çıktım e5’e bi yapıştırdım, 120. Offf beaa nasılım ama? Diye konuşanlara söylediğim ilk ve tek şey “boş yapma” oluyor. Kalbini kıracağımı düşündüğümdeyse susuyorum..)
  • Çok boş bir konu desem...

Selam ve dua ile
  • Boş konu açma kardeş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.