Şimdi Ara

Boş Port Sorununun Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ekleme: İnternet almak istediğimde port sorunuyla karşılaşmıştım. Uzun uğraşlar sonucunda problem çözüldü ve şu anda da ttnet'ten alınan internetle yazıyorum. Belki başkalarına faydası olur diye tecrübelerimi yazmaya çalışacam.

Öncelikle 1-2 günde çözülecek bir sorun değil, biraz sabırlı olmalısınız. Btk, şikayetvar türü siteler bu konuda işe yaramıyor, oralara yazıp zaman kaybetmeyin. Ordan hep altyapınız uygun değil diye hep hazır mesajlar atıyorlar. Size en yakın ttnet ofisine gidip müdür ya da müdür yardımıcısıyla konuşun. Şansınıza iyi biri çıkarsa yardımcı olmaya çalışacaktır. Ttnet il müdürlüğüne mail atarlar ve port talebinde bulunurlar. (Bunun dışında ayrıca ttnet il müdürlüğüne gidip talepte bulunabilirsiniz, portu saha dolabına ekleyecek olan ttnet il müdürlüğü'dür.)

Sorun çözülene kadar gittiğiniz ttnet ofisindeki müdürü birkaç kez ziyaret etmek zorunda kalabilirsiniz. Müdür bey her defasında santrali arar ve santraldeki üst düzey bir yetkiliyle konuşur ve sizin port konusunu çözmesini ister. Bundan sonrası şansınıza kalmıştır 2 haftada da çözülebilir, 1-2 ayı da bulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayata gülümse -- 5 Ekim 2016; 17:04:18 >

• Sorun çözüldü, port konusunda çözüm önerilerini yazdım.
  • Bizzat saha ekibi müdürüyle binlerce kez görüştüm, cevabı "beklemelisiniz" oldu.
  • Vodafone be türknetde aynı sorunu yaşadım.TTnet geçsem daha hızlı olur mu bu işlem ? Ayrıca vdsl ile adsl portu aynı mı ? Yani ben 16 mbit alsam portu farklı mı oluyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı rezaleti bende yaşıyorum.1 senedir port yok deniliyor. Evde internet yok. Sanki taş devrindeyiz

• 6 eylülde başvurdum 1 hafta önce pendik müdürlüğüne gittim ses yok hala ama bilen varsa yardımcı olsun alt katta netimiz var ev eski fiber yok normal adsl 2. Bi abonelik olur mu ordan oluyorsa nasıl anlatmam gerek ttnet deki hanımefendi anlamadı yada böyle bişey yok
    Son olarak kadın port işi şansa bağlı port boşa çıkınca yakalamanız lazım diyo olurmu öyle şey dedim başında mı bekleyim ben santralin

• devulations kullanıcısına yanıt
    Vodafone'nun sitesinde belli aralıklarla altyapı sorgulaması yap, biri internetini iptal ederse saha dolabında yer açılabilir. Bu olmuyorsa ttnetteki hanımefendi bu işi çözemez, müdür düzeyinde yetkililerle irtibata geçmen lazım. Ve yoğun şekilde internet talebinde bulunulmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayata gülümse -- 5 Ekim 2016; 22:29:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Port Yok Sorunu için öneriler
    2 yıl önce açıldı
    TTNET boş port sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • GrandTiger kullanıcısına yanıt
    Saha ekibi müdürünün elinde port ekleme yetkisi yok galiba, onlar sadece il müdürlüğüne talepleri iletiyor. Ttnet il müdürlüğüne talepte bulunsan daha iyi olur ve bir de ttnet ofis müdürüyle konuş.
  • porttaki sikintidan dolayi online oyunlarda ve gunluk nette ciddi ping ve hiz dalgalanmasi yasiyorum. ramazandan bayramindan beri cozulemedi olay. ne yapmak lazim ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ertunc23 kullanıcısına yanıt
    Şu anda saha dolabında boş port yoksa eğer muhtelemen ttnette de aynı sorunu yaşarsın. Adsl ve vdsl portları farklı oluyor, eğer altyapı desteklerse adsl ile 16 mbps kadar hız alırsın.
  • hayata gülümse kullanıcısına yanıt
    Altyapı 100 mbit kadar destekliyor vdsl var yani.Ama port yok.Vodafone 30 günde nakil yapamadı.Şimdi diyorum ki adsl 16 mbit ttnet den alsam bağlanır mı ? Daha önce aynı adreste türknet 16 mbit kullanıyordum.

• paldov P kullanıcısına yanıt
    Sorunlu portun değişimi nasıl oluyor tam bilmiyorum ama bunun için ttneti arayıp şikayet kaydı oluşturabilirsin ya da üstte yazdığım çözümleri deneyebilirsin.
    11 kez ariza kaydi biraktim.

artik yildim. resmen alay ediyorlar. port degisti gene duzelmedi. baska porta alin diyorum gene yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ertunc23 kullanıcısına yanıt
    Türknet; adsl'de ttnet'in altyapısını kullanıyor. Orda 16 mbps hızında internet kullandıysan, ttnet'ten internet alabilirsin.
    İl müdürlüğündeki müdür oraya yönlendirdi. Bu işin çözüleceğinden ümidim yok zaten
  • Ben hiç ttnet il müdürlüğündeki yetkililerle irtibata geçmedim. Santal müdürü ise il müdürlüğüne bu talebi ilettiklerini, kendisinin bu konuda yetkisi olmadığını söyledi. Bekleyeceksin dedi birkaç kez. Santal müdürünün internetin bağlanmasında faydası olmuştur ama süreci asıl yöneten ve her defasında uyarılarda bulunuan ttnet ofis müdürüydü.

Kimde ne yetki var teknik ayrıntıları tam bilemem. Benzer şeyleri yazıyor olacağım ama vodafone'nun sitesinde gün içinde birkaç kez altyapı sorgulaması yap. Belki 2-3 gün sonra port uyarısı vermez ve şu adreste max şu kadar internet hızı alabilirsiniz diye bir ibare çıktığını görürsen hemen gidip ttnet ofisinde abonelik işlemlerini başlat. Ofiste başvuru belgesinin bir nüshasını aldıktan sonra ttnet kalkıp da net bağlatıyorum demez heralde. Ekipler gelip bağlantıyı kurar, eğer ekipler gelip bağlantıyı sağlamaya çalıştığında bir problem çıksa bile gider abonelik işlemlerini yaptığın ofis müdürüne durumu anlatırsın ve ttneti arayıp şikayet kaydı oluşturursun. Ttnet süreci hızlandırmak durumunda kalır. Çünkü artık o andan itibaren ttnet müşterisi sayılırsın, yok olmaz falan derlerse de tüketici heyetine şikayette bulunursun o port takılır. Ama ofiste imzaladığın başvuru sonrasında ttnetin kalkıp net bağlatmıyoruz diyeceğini sanmıyorum bu zayıf bir ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayata gülümse -- 6 Ekim 2016; 23:12:07 >

• hayata gülümse Faydalı bir konu açmışsın. Güzel paylaşım olmuş.
    hocam 3 saat sohbet etdik ve benden 20 bin tl verirsem fiber getirceklerini söyledi

• hayaller diyarı kullanıcısına yanıt
    İçler acısı
    hocam bide gun içinde saat 18:30 gibi filan hemen fiberhat cekmeye başlacaklardı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.