Şimdi Ara

Bosch Car Servis hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önceleri aracımı yetkili servis dışında sanayi veya özel servislere götürmeye çekiniyordum.Yetkili servislerin aşırı pahalı olması örneğin bmw 3.16 f30 sadece yağ bakımı için 350 euro istemesi.Daha sonra balatalar için sorduğumda 550 euro demesi beni iyi bir özel servis araştırmasına itti.Bosch car servisin en güzel yanı hem güvenilir olması hemde aracın garantiden çıkmıyor olması.Bosch'un bütün araç firmalarıyla anlaşması var.Bu anlaşmaya göre bakımınızı bosch servisinde yaptırdığınızda araç garantiden çıkmıyor.Ve rakamlar yetkili servise göre ciddi anlamda ucuz kalıyor.Hizmet ve işçilik ise gerçekten iyi durumda.Ben aracımı geçen gün yağ bakımını oturduğum yere yakın ve bir arkadaş tavsiyesi üzerine habipler'de bosch car servise götürdüm aracımı.Hem işçilik hem de çıkan fiyat gerçek anlamda çok iyiydi.Eğer aramızda varsa yüksek bakım giderlerinden şikayetçi bu servisleri tercih edebilirsiniz.Eğer yakınsanız da habipler'deki servisten ben çok memnun kaldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ismine bakma bildiğimiz bosch ile alakası yok,bazı şubeleri sanayideki tamirhanelerden beter,bence servis ile sanayi aradında tercih yapmalı,zaten hep yansanayi malzeme kullanıyorlar

• Öyle olursa kim servise giderki madem garantiden çıkmıyorsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantastik beşli

ismine bakma bildiğimiz bosch ile alakası yok,bazı şubeleri sanayideki tamirhanelerden beter,bence servis ile sanayi aradında tercih yapmalı,zaten hep yansanayi malzeme kullanıyorlar

İzmirdede aynı bu tarz bi kaç servis var, kimisi cidden baya baya kurumsal kendi servis binası bekleme salonları falan araç karşılamada temiz düzgün adamlar, ilgi alaka güzel başka bir yana bakıyorum sanayide aynı ismi kullanıyorlar tamirhaneden bozma kutu kadar mekan yerlerde bir seviye bu bosch car servislerinin bir standardı yokmu acaba.
  • CarBuyer C kullanıcısına yanıt
    Bu dediğiniz konunun ne kadar doğru olduğunu öğrenmek için Pejo Türkiye'ye mail, tweet, face ve şikayet var ile yüklenmeme rağmen cevap vermemekte çok ısrarlılar.

Ben bu durumu dediğiniz gibi garantinin bozulmadığının duyulmaması için yaptıklarını düşünüyorum, çünkü duyulursa pejo servislere kimse gitmez eminim....
  • 2-3 küçük esnafın birleşip franchising ile isim hakkını aldığı yerler bunlar. teorik olarak yine sanayi yani genellikle yan sanayi parçalar kullanılıyor. kurumsallık yoktur. ben merak edip geçenlerde uğramıştım 120 bin bakımını ne kadara yaparsınız? neler değişecek diye. daha arabaya bakmadan triger, baskı balata daha bir sürü şey saydı 1700 lira fiyat çıkardı yetkili servise gittim triger zincirinin değişimine gerek görülmedi. baskı balata değişimine gerek görülmedi. yağ bakımı ve filtreler değişti. fren ayarları yapıldı. diğer kayışların kontrolu ve bakımı yapıldı. alt takım incelendi. hepsi 500 lira

• bosch car servisleri normal sanayi servislerinden daha iyi aslında; çalışanlar belli aralıklarda bosch tarafından eğitiliyor, tamir ekipmanları/diyagnoz ekipmanları ve yazılımları bosch'un orjinal ürünleri (ve çok pahalı), kullandıkları yedek parça da bosch'un kendi yedek parçası...

normalde blok muafiyeti kanunu ile garantisi olan bir araç bosch car servislerinde peridoyik bakım yaptırdığında garanti dışı kalmaz; kanunen bu şekilde bir hüküm var ama araç üreticileri bunu malesef kaale almıyor...

ha şöyle birşey de var; her ne kadar "bosch" gibi büyük bir firmanın adını kullansalar da malesef mental olarak müşteriyi "ne yapsam da cebinden daha fazla para koparsam" şeklinde düşünenler de var...

aracımın garantisi bittikten sonra ben de bosch car servislerinden bakımlarıma devam ederim diye düşünüyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel yetkili servis önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Ankara Renault Servis Tavsiyesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

Bu dediğiniz konunun ne kadar doğru olduğunu öğrenmek için Pejo Türkiye'ye mail, tweet, face ve şikayet var ile yüklenmeme rağmen cevap vermemekte çok ısrarlılar.

Ben bu durumu dediğiniz gibi garantinin bozulmadığının duyulmaması için yaptıklarını düşünüyorum, çünkü duyulursa pejo servislere kimse gitmez eminim....

birçok kere fiyat aldım hiçbir avantajı yok üstelik muadil malzeme kullanıyorlar,zaten fatura kesince servis parasına çıkıyor,onun yerine servis kampanyalarını takip edin,garantinin bozulmadığı yalan forumda birçok kere tartışıldı.
    ilaveten yukarıda yazmışlar bende şahidim gereksiz masraflar çıkarıyorlar.bu konuların bir çoğu reklam amaçlı açılıyor.

• Bosch Serviste çalışan bir kardeşim var, iş netleşse aracın bakımını ona yaptıracağım için bu dediğiniz durumlarla ilgili bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum.

Kaldı ki bu kadar ısrarlı sormama rağmen pejo Türkiye'nin olumlu veya olumsuz cevap vermemesi de ayrı bir konu...
  • quote:

Bosch Serviste çalışan bir kardeşim var, iş netleşse aracın bakımını ona yaptıracağım için bu dediğiniz durumlarla ilgili bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum.

Kaldı ki bu kadar ısrarlı sormama rağmen pejo Türkiye'nin olumlu veya olumsuz cevap vermemesi de ayrı bir konu...

tanıdığınız varsa işçilikte sorun olmaz,ben genel fikrimi yazdım.istanbul leventte bir bosch car servis gördüm bisiklet bile bırakmazsınız.
    gözümün önünde egzos emisyonu pulu için sorunlu bir araca hileyle belge verdiler.

• yenibosna el - emek otomotiv bosch car servisine aracımı götürdüm. memnun kalmadım. bu servisi kimseye tavsiye etmiyorum. diğer subeler nasıldır bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantastik beşli

ismine bakma bildiğimiz bosch ile alakası yok,bazı şubeleri sanayideki tamirhanelerden beter,bence servis ile sanayi aradında tercih yapmalı,zaten hep yansanayi malzeme kullanıyorlar

Burası yeni açılmış ve lisansını bizzat bosch'tan alınmış.Benimde bir sürü şüphem vardı.Fakat bu şüpheleri gittikten sonra yıktım.Birincisi heryerin ustalığına kefil olmam çünkü yetkili servislerin bile her şubesi aynı kalitede değil.Ama burası beni memnun etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismail4444

Öyle olursa kim servise giderki madem garantiden çıkmıyorsa.

Bu konuda %100 garantisi var.İsterseniz bosch servisi arayabilirsiniz genel merkezi.Her markayla anlaşmaları var.Çünkü zaten çoğu markanın parçalarını bosch üretiyor.Böyle bir olay reno yetkili servisinde gerçekleşmiş.Servis ısrarla garantiden çıktığını söylemiş.Adam bosch genel merkezini arayıp şube bilgilerini veriyor ve şube servisi kapatılıyor Reno oyak tatafından

• quote:

Kesinlikle çıkmıyor.Bmw aracım garantiden çıkmadığını bizzat borusan söyledi Garantiden çıkıyor diyenlere kulak asmayın.En doğru bilgiyi genel merkezi arayıp bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: palpatine48

2-3 küçük esnafın birleşip franchising ile isim hakkını aldığı yerler bunlar. teorik olarak yine sanayi yani genellikle yan sanayi parçalar kullanılıyor. kurumsallık yoktur. ben merak edip geçenlerde uğramıştım 120 bin bakımını ne kadara yaparsınız? neler değişecek diye. daha arabaya bakmadan triger, baskı balata daha bir sürü şey saydı 1700 lira fiyat çıkardı yetkili servise gittim triger zincirinin değişimine gerek görülmedi. baskı balata değişimine gerek görülmedi. yağ bakımı ve filtreler değişti. fren ayarları yapıldı. diğer kayışların kontrolu ve bakımı yapıldı. alt takım incelendi. hepsi 500 lira

Sizin gittiğiniz yer neresi bilmiyorum fakat normal şartlarda araç şase numarasını girip kilometre bilgilerini girdikten sonra ne değişir değişmez söylüyorlar.Ayrıca yetkili servisle fiyatları aynı diyen bence bu konuda bilgi sahibi olmayan kişidir

• şu yan sanayi parça muhabbetine de bir netlik kazandırmak lazım, yetkili servisler öyle dışarıdan bakılınca şekil durur da arabasının yanına yaklaştırmazlar adamı araç içerideyken, parça değişimi diye yan sanayi olsun elde kalmış çıkma parçalar olsun genelde bunları çakarlar, sanayideki herhangi bir dükkanda ise bunu yapamazlar eğer aracın başındaysanız, hatta parçacıdan bizzat siz alabilirsiniz parçayı, yetkili servisin tek mevzusu garanti devam ettirmesi, e bu da dışarıda yapılabiliyorsa aklı olan yetkili servisin kapısından geçmez
  • Bosch car servislerde yağ dışında komple kendi markalarına ait ürünleri kullanıyorlar hepsi Bosch marka. Yağ filtresi, hava filtresi, buji vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmxksk -- 5 Kasım 2015; 16:33:56 >

• adana bosch car servisi bildiğin merdiven altı :D sanayıden daha kotu bı ortam vardı

• Parçaları Bosh dan alırsanız fiyatları bence pek uygun değil en azından yetkili servise göre Renault da 200-300 tl fark çıkmıştı.

Parçaları ben dışarıdan almam konusunda sorun olur mu diye sorduğumda sorun olmaz dediler parçaları dışarıdan aldık yüzümüze bakmadılar

Benim gözümde sanayiden farkı yoktur.En azından benim gittiğim servis öyleydi.200-300 TL fazla veririm itle enikle muhattap olmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 5 Kasım 2015; 18:07:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

Bosch car servislerde yağ dışında komple kendi markalarına ait ürünleri kullanıyorlar hepsi Bosch marka. Yağ filtresi, hava filtresi, buji vs.

bosch marka olunca sorun çıkmaz diye birşey yok,özellikle dizel araçlarda orjinal kullanmak gerekiyor . bosch marka ile ngk buji arasında çok büyük kalite farkı var. muadil motor yağından bahsetmiyorum bile.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.