Şimdi Ara

BOSCH KGE58AW30N A++ Kombi Buzdolabı İncelemesi (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.759
Cevap
38
Favori
326.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: candogan62

Benim de şu an arkamda dolap çalışıyor, bahsettiğim ses yok. Ayda yılda bir çıkarıyor o sesi. Fonksiyonel bir durum olduğunu düşünüyorum, beni rahatsız da etmediğinden üzerine varmadım.

Bizim mutfakta buzdolabı konumu gereği arkası açık bir şekilde mutfak masasına baktığı halde ses konusunda hiçbir şikayetim yok. Piyasadaki en iyi dolaplardan.

hocam kar yapıyormu vestelı satıp bunu almayı dusunuyorum
  • Karlanma ile ilgili hiçbir sıkıntım yok. Çekmeceler tertemiz, tavanı da çekmeceyi çıkarıp özellikle çektim. En son Mayıs'ta ablam dondurucu kapağını açık unuttuğu için temizlemiştim, herhalde yaza kadar rahat gider böyle :)

• quote:

Karlanma ile ilgili hiçbir sıkıntım yok. Çekmeceler tertemiz, tavanı da çekmeceyi çıkarıp özellikle çektim. En son Mayıs'ta ablam dondurucu kapağını açık unuttuğu için temizlemiştim, herhalde yaza kadar rahat gider böyle :)

hocam sankı kar cok gıbı geldı

• Boruların üzerinde kaplanmış sadece, duvarlardaki 1mm civarı, neden fazla geldi ki?
  • quote:

Boruların üzerinde kaplanmış sadece, duvarlardaki 1mm civarı, neden fazla geldi ki?

hocam usttekı kalınlık fazla gıbı geldı
  • Bugün bende burdaki inceleme ve yorumlardan yola çıkarak 16 yıllık Beko buzdolabıma veda etme kararı aldım ve BOSCH KGE58AL30N modelini 12 taksit + 4 ay erteleme ile 1670 TL ye aldım. Servis salı günü gelip kuracak. Memnun kalırım inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_Robin -- 8 Aralık 2012; 19:36:35 >
  • Hayırlı olsun.

Bu arada bende çok memnunum.Ama şu sıralar meyveleri fazla soğutuyor annem bundan şikayetçi bunun sebebi ne olabilir sizce.Meyveliğin sol tarafındaki ayar yeri nem için değil mi soğuklukla bir alakası olabilir mi acaba ?
  • Dolabınızı kaç derecede kullanıyorsunuz? Bence 5'C ideal. Alttaki sürgü nemi ayarlamanızı sağlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2 aydır kullanıyorum.
    Kesinlikle ses yok desem yalan olmaz yani.
    Ama aktif kullanmıyorum sadece derin dondurucu kısmı dolu.
    Diğer yeri tatil modunda bekletiyorum ve içinde sadece meyve suyu var.
    İçmek istediğimde aşırı soğuk olmuyor ama bozulmuyorda gayet süper.
    2 aydır kesinlikle karlanma gibi birşey görmedim ben mesela.

-16 ya 5 derece olarak kullanıyorum.
  • quote:

Dolabınızı kaç derecede kullanıyorsunuz? Bence 5'C ideal. Alttaki sürgü nemi ayarlamanızı sağlıyor.

-18 -19 ve 5 değerinde genelde.Daha önceleri böyle değildi gibi geliyor bana.Sık açıp kapatmak bunu etkilemez heralde.Anneme yine sorayım belki durum değişmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 11 Aralık 2012; 2:46:54 >
  • merhaba,
    kge58aw40 ın ınox halının cıkıp cıkmayacagını bılen var mı ?

kge58al30n almayı dusunuyorum ama 1-2 ıcınde cıkacaksa bekleyebılırım.
    bu bılgıyı nasıl edınebılırız.
  • Candogan62 size emekleriniz için çok teşekkürler.Ben de bu modelin KGE58AW40N olanını almak istiyorum.Bu kararımda sizin yorumlarınız çok etkili oldu,inanın buraya üye olmaya sizin yorumlarınızı okuduktan sonra karar verdim.Size şunu sormak isterim:parasal açıdan aralarında hiç fark olmasa da,aynı fiyat olsalarda gene nofrost yerine lowfrost'u mu tercih ederdiniz.Ben ucuz olduğu için değil,sizin yorumlarınızdan yola çıkarak daha iyi ve kullanışlı olduğu için lowfrost almak istiyorum.Sizce doğru mu yapıyorum,selamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazi08

Candogan62 size emekleriniz için çok teşekkürler.Ben de bu modelin KGE58AW40N olanını almak istiyorum.Bu kararımda sizin yorumlarınız çok etkili oldu,inanın buraya üye olmaya sizin yorumlarınızı okuduktan sonra karar verdim.Size şunu sormak isterim:parasal açıdan aralarında hiç fark olmasa da,aynı fiyat olsalarda gene nofrost yerine lowfrost'u mu tercih ederdiniz.Ben ucuz olduğu için değil,sizin yorumlarınızdan yola çıkarak daha iyi ve kullanışlı olduğu için lowfrost almak istiyorum.Sizce doğru mu yapıyorum,selamlar...

Benim buzdolabını tercih etmemdeki en önemli sebep soğutucu bölmesinin nemli soğutma yapması idi. Sebze-meyve tazeliği için şart olan bir teknoloji.

Bunun yanında 513lt hacimle 0,78kw harcaması ve 40dB ses seviyesi de tercihteki etken bir durum.

İkincil olarak da ben Bosch'un no frost buzdolaplarını kaliteli bulmuyorum. Kapı kalınlığı ve iç malzemelerin kalitesi fiyatına göre tatmin edici değil.

Eğer Electrolux'teki gibi alt bölümü no frost, soğutucusu statik bir model olsaydı ancak o şekilde Low Frost'tan vazgeçebilirdim.

Özetle KGN57PI72NE ve KGE58AL30N aynı fiyatta olsalardı yine KGE58AL30N tercihim olurdu.

Bu arada yorumlarınız için teşekkür ederim, aydınlatıcı oldumsa ne mutlu bana.

• Ben kombi tipi kullanıyorum.
    Dün buzluk kısmının üstüne baktım karlanma başlamış.
    Alt kısım tertemiz ama üst kısımda çok az bir karlanma yapmış 2 aydır çalışıyor dolap.
    Çalışıyor derken sesini duymuyorum yani herhalde çalışıyordur :)
  • Sipariş verdiğim Bosch yetkili satıcısı teslimatı yılbaşından sonra yapabileceğini söyleyince siparişi iptal edip,başka bayii araştırdım ve Ataşehir Ferhatpaşa'da bulunan Bosch bayii Yılmaz ticaret'te 150 TL aşağasına 1700 TL'ye 4 ay ertelemeli 12 taksitle dolabı aldım,eve geldi,gayet memnunum,servis de çok iyi ilgilendi.Eskiden Bosch servisleri Arçelik'in eline su dökemezdi,şimdi bu farkı kapatmışa benziyorlar.Son derece ilgili ve de bilgililer.Artı dört yıl ek garantiyi de yaptırdım,100TL.Buzdolabı alacaklara tavsiye ederim.Candogan hocaya da tekrar teşekkürler.
  • candogan62 bey şubatta ev kuracağım.
    hemen hemen bu konudaki tüm yazılarınızı okudum ve tek alternatifim bu buzdolabıydı(inox).
    genel olarak elektronik eşya seçiminde ben söz sahibiyim derken eşim buzluğun altta olmasına muhalefet etti,üst raflara uzanmakta zorlanırım diyerek.bu özelliklerde üst buzluklu model yardımında bulunur musunuz?benim gönlüm yine bu modelde eğer buna yakın bulamzsın derseniz yine bu modelin inoxunu alacağım(ya da siemens).
    bunun yanında beyaz eşyada ki tecrübenizi yardımlarınızı buradan görüyorum.bana fırın,ocak,bulaşık mak(bunlar için ortalama max3000-3200 tl bütçe) inox olursa.
    çamaşır mak(ortalama max1500-1700 tl bütçe)inox ya da beyaz olabilir.tavsiyeniz olabilir mi?
    bunların siemens ya da bosch olması eş tercihidir.benim için ise fiyat/performans ve enerji tüketimi ön plandadır.
    ütü ve süpürge gibi küçük ev aletleri tavsiyenizi de alabilirim
    sizin tavsiyelerinize dayanarak asker dönüşü[teskereme atarsa 3 gün var:)] hemen alış verişimi yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi only_younus -- 15 Ocak 2013; 12:15:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nightcrawler

merhaba,
    kge58aw40 ın ınox halının cıkıp cıkmayacagını bılen var mı ?

kge58al30n almayı dusunuyorum ama 1-2 ıcınde cıkacaksa bekleyebılırım.
    bu bılgıyı nasıl edınebılırız.

Merhaba,

2013 yılında KGE58AW40N modelinin inox renginin çıkmayacağı duyumunu aldım,

Ben 2011 Mayıs ayından beri KGE58AW30N modelini kullanıyorum, şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.
  • Biz de Martta ev kuracağımız için uzun zamandır takip ediyorum forumu. O kadar zormuşki bu beyaz eşyalara karar vermek. Heralde ilk görüşte karar verdiğimiz tek şey buzdolabımız. Bosch.taki KGE58AW30N buzdolabını ilk Siemens.te görmüştük gerçi ve iç dizaynı hacmi bizi çok etkilemişti. Bosch ile arasında 200 TL gibi bir fiyat farkı oynuyor genellikle. Bosch her yerde 1699 TL gibi bir rakamdı bugün Kayseri Forumdaki Media Markt.ta indirimliymiş 1450TL.ye düşmüş. Hatta 4 programlı bulaşık makinesi 799TL ve 8 kg 1000 devir çamaşır makineside 999TL idi. Bosch ürünlerinde böyle bir kampanya görünce baya sevindim açıkçası ama yerleşeceğimiz şehir belli olmadığı için alamadık tabiki :( Kargo masrafı size ait olur o da parça başı 100-150 TL tutar diyince karar veremedik. Gerçi bulaşık ve çamaşır makinesinde AEG ve electrolux düşünüyorum en çok onlar sindi içime. AEG77010 tekrar 899TL.ye düşer umuduyla bekliyorum. Çamaşır makinesinde de EWF1286LEW. de karar kıldım gibi Bu ikisine karar vermek çok zorladı bizi Gerisi kampanyaları takip etmeye kaldı. Umarım güzel tercihlerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: only_younus

candogan62 bey şubatta ev kuracağım.
    hemen hemen bu konudaki tüm yazılarınızı okudum ve tek alternatifim bu buzdolabıydı(inox).
    genel olarak elektronik eşya seçiminde ben söz sahibiyim derken eşim buzluğun altta olmasına muhalefet etti,üst raflara uzanmakta zorlanırım diyerek.bu özelliklerde üst buzluklu model yardımında bulunur musunuz?benim gönlüm yine bu modelde eğer buna yakın bulamzsın derseniz yine bu modelin inoxunu alacağım(ya da siemens).
    bunun yanında beyaz eşyada ki tecrübenizi yardımlarınızı buradan görüyorum.bana fırın,ocak,bulaşık mak(bunlar için ortalama max3000-3200 tl bütçe) inox olursa.
    çamaşır mak(ortalama max1500-1700 tl bütçe)inox ya da beyaz olabilir.tavsiyeniz olabilir mi?
    bunların siemens ya da bosch olması eş tercihidir.benim için ise fiyat/performans ve enerji tüketimi ön plandadır.
    ütü ve süpürge gibi küçük ev aletleri tavsiyenizi de alabilirim
    sizin tavsiyelerinize dayanarak asker dönüşü[teskereme atarsa 3 gün var:)] hemen alış verişimi yapacağım

Bir bayan olarak bence buzluğun altta olması daha avantajlı. Bizde mart gibi kurucaz evimizi. annemin buzdolabıda kombi tip o yüzden bende altta olsun diye ısrar ettiğim için bu modelde karar verdik. Hem birçok buzdolabına göre iç dizaynı çok güzel hem de hacim olarak yüksek. Emin olun eşiniz daha çok rahat edicektir kombi tipte.Üst raflara uzanamam gibi düşünce beliriyo başta ama kahvaltılık gibi şeyler zaten en üst rafa konulmuyor haliyle en dipten ufak bişi almaya çalışılmıyor. Annem genellikle tencere tarzı büyük şeylerini koyardı haliyle almakta zorlanmazdım ben. Bence kombinin en güzel yanlarından 1.si dondurucu kısmının çekmeceli olması üstten olanlarda öyle bi olanak gördüğüm kadarıyla yok yani tepeleme dolduramıyorsunuz. 2. si ise en çok kullandığımız sebzelik vs. gibi çekmecelerin yukarıda olması sayesinde eğilmeden rahatça kullanabiliyor olmamız. Eğer eşinizin boyu çokta kısa değilse bence kombi tipi en mantıklısı diye düşünüyorum :)

• Buzdolabını kullanan arkadaşlarımızdan birisi Soğutucu ve derin dondurucu için raf genişlik ve derinlik ölçüsünü ayrıca bu iki bölmenin toplam yüksekliğini yazablir mi?
    m3 veya litre bilgisi bana göre yeterli ama eşim eski buzdolabımızdan memnundu daha dar buldu iç ölçülerini acaba göz yanılgısı mıdır onu çözmeye çalışıyorum..
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.