Şimdi Ara

BOSCH PSR1200 lion dönüşüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen yıl 6adet sağlam 18650 batarya değişimi yaptım, şarjlı vidalama 7-8 yıllık ama çok az kullanıldı, o nedenle kurtarmaya çalıştım.ifakat geçen lazıkm oldu çalışmadı sonra baktıpımda 3s 20a bms lityum şarj koruma devresi kullanmışım,

kullandığım kart doğru mu? İlk yaptığımda tetiğe bastıkça matkap hızlanıyordu ama hiç güçlü çalışmıyordu bir gariplik var ama çözemedim.

instagramds pilcilere sorduğumda 700-800 tl talep ediyorlar ve kargo bana ait, ayrıca 3 adet pilden yapılan bms üzerind eolan kitler internet de 600-700 tl.

sizce sorun nerdedir, uygun bir şekilde yapabilecek biryer bilşyor musunuz?

• Bende PSR1440 için LiOn pil değişimi yapmıştım.Sony Vtc6 pil kullandım 4+4 şeklinde 2 batarya için.Her bataryaya 4 pil taktığım için 4s 40A bms kart kullanmıştım.

Piller tam doluyken motor bayağı bi ark yapıyordu,18 voltluk 775 motor ile değiştirdim düzeldi.

Sizde 3 pil takmışsınız 3s bms kart kullanmışsınız bunda sorun yok.Bataryaların üzerine şarj göstergesi takmışmıydınız,uzun süredir şarj etmediyseniz pil voltajı 2.8 voltun (tek pil için)altına düştüyse şarj almaz piller.
    Pil uçlarını punta ile değilde lehimle yaptıysanız matkapa yüklenip zorladıysanız pil ısınıp lehimi bırakmış olabilir.
  • İyi günler. Forumda gezindim ama benim yaşadığım sorunla ilgili bir başlık bulamadım. Belki sizlerden birisi yardımcı olabilir diye yazıyorum. Biraz önce Bauhaus dan şarjlı matkap seti aldım. Biri üzerinde biri de yedekte olmak üzere iki adet pille satılıyor. Eve gelip kutuyu açtığımda iki Li-Ion pilin de imal tarihinin 2020 olduğunu gördüm. Kulak dolgunluğum pillerin aktif ömrünün 2 yıl olduğu. Ben inşallah 2022 falan değildir en az 2023 üretimidir diye düşünürken 2020 üretim piller hayal kırıklığı uğrattı. Cihazı hiç kullanmadan iade etsem mi yoksa 2020 üretimi de olsa piller kullanılmadığından ömründen pek bir şey yitirmemiş olur mu? Değerli fikirlerinizi bekliyorum. Saygılarımla.

• digitalpalette D kullanıcısına yanıt

Piladam'a sorun bence veya videolarını inceleyin.

• @piladam tecrübe sahibi uzmanıdır konunun. Youtubede de kanalı var oradan da yazabilrisiniz. AYnı zamanda forumda aktif birçok uzman arkadaşımız da var yardımcı olabilirler.

Pillerin gerilimi uygun değerde ise, uzun süre depolanabildiği konuşulur. Hem de sadece pil kapasitesi değil, maksimum akımı da önemli. Pili ileride belki daha iyisi ile değiştirirsiniz, çok düşünmeniz gerekmeyebilir.

2 sene çok kısa süre, çok daha uzun süre zaten kullanmaktayız.

• @piladam a mesaj göndermeye çalışıyorum ama bir hata veriyor. Destek bölümüne yazdım. Cevap bekliyorum. Sonrasında kendilerine mesajımı gönderebileceğim. Çok teşekkürler .

Pil Adamyoutube
    #reklam değildir. Merhabalar; #şarjlıpil #lityumiyon #piladam İsterseniz Instagram piladam1 hesabımı takip edebilirsiniz, pillerle ilgili sorularınızı sorabilirsiniz; https://www.instagram.com/piladam1 İsterseniz kanala katılarak destek olabilirsiniz; https://www.youtube.com/channel/UCbSqUX8guGbZ3MMaDSPycMg/join ________________________________ Bu videoda kendinden şarj aletli Power-Xtra PX9V1000TYPC - 9V - 1000 mAh Şarjlı Pil'den bahsettim. Videoyla ilgili tüm sorularınızı yorumlardan veya Instagram'dan sorabilirsiniz. Pilin içinde bir converter var ve voltajı 9 volta sabitliyor. Kullanım boyunca 9 volt elde ediyoruz. 9 volt pilleri kullandığımız hemen hemen yerde bu pili de kullanabiliriz. 1000 çevrim ömrü var. Ayrıca pilin içinde 3.7 Volt 1000 mAh pil var, bu voltajı yükselterek bize 9 volt sağlıyor. Ürün satın alma linki; https://www.pilburada.com/power-xtra-px9v1000typc-9v-1000-mah-sarjli-pil-type-c-62878?srsltid=AfmBOopQ33mKA_LCdu3oNxKnDmWSXMbA4qr4jtU3Y5Cml-l5uoz06dNX
    https://www.youtube.com/watch?v=n3c-mN_WPNo&feature=youtu.be

videonun altından da sorulabilir.

• karafetva K kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler. Oradan yazım kendisine.

O pillerin ömrü uzun olur. Markalı olduğunu varsayıyorum. Mesela Sanyo'lar rahat 15 sene gidiyor. ( Tabii doldur-boşalt sayısı önemli) 2020 üretim diyorsunuz. Yeni sayılır. Değişirmek isteseniz ; alacağınız markalı ( Lg,Sony,Sanyo,Samsung vb.) pillerin en yenisi 10-12 senelik olur. Daha yenisini bulamazsınız. Yurtdışında belki yenileri bulunabilir ama, kargo sıkıntılı.

• Amphitritel kullanıcısına yanıt

Hocam Şarjlı matkabın Marka Modeli Cat DX2.

Tarih konusundan kesin olarak eminseniz ben olsam iade ederdim.

Ömrünü tamamlamış diyemem, kalite bir pilse belki az bile kayıp yaşamıştır ama neden bu ürünü alasınız ki?

2023 tarihli olsun en eski.

Bu arada, 4-5 yıllık ama sıfır olan birçok LG ve Panasonic pil kullandım, test ettim, herhangi bir sorun yaşamadım. Ama yine de markasını bilemediğim için sizin piller düşündürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piladam -- 4 Eylül 2024; 15:8:21 >
  • piladam kullanıcısına yanıt

Stoklanmış sıfır pillerde, gerilimi vaziyeti hakkında fikir vermiyor mu ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.