Sizlerden acil yardım bekliyorum. Ne yapabilirim. Bundan 1 ay önce Karadağa geziye gittim. 3 gün önce Bosna Hersek'e geldik. Havaalanında tanıştıgım bir kaç şerefsiz beni dolandırdı. Beraber gezebileceğimizi araçlarının Bosna da oldugunu söylediler. 2 gün önce Mostar otobüs istasyonunda markete gidip birşeyler almaya çıktım. Döndüğümde ne bunlar oradaydı ne sırt çantam ne pasaportum herşeyimi çalmışlar. Telefonumu kendimle götürmüştüm bir tek onu kurtarabildim. Ailemi arayıp durumdam haberdar ettim. Ailem konsolosluğa gitmemi söylüyor onlarda panik halinde. Hiçbir belgem yanımda degil. Konsolosluğa gidip durumumu anlatmaktan başka çarem yok gibi duruyor. Lütfen ne yapabilirm. Ceza verecekler diye korkuyorum. Birde bu bosna da kamp varmış. Kampa mı atacaklar beni. Lütfen çözüm önerilerinizi yazın. (İlk ve tek giriş yerim Karadağ.) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bosna Hersek'te mahsur kalmak, yurt dışına kaçak yollarla geçmeye çalışan göçmenler arasında yaygın bir sorundur. Bosna Hersek'ten İtalya'ya, Hırvatistan'a veya Karadağ'dan İtalya'ya kaçak geçiş yapmak son derece tehlikeli ve yasa dışıdır.
Bosna Hersek'ten İtalya'ya kaçak geçiş yapmak için kullanılan yaygın bir rota, Hırvatistan üzerinden geçişi içerir. Ancak Hırvatistan'da kaçak yakalanmak çok büyük riskler taşır ve göçmenlerin sınır dışı edilmesi veya hapse atılmasıyla sonuçlanabilir.
Kaçakçılar genellikle göçmenlere Bosna'dan İtalya'ya kaçak geçiş için yüksek ücretler talep ederler ve yolculuk genellikle tehlikeli koşullarda gerçekleştirilir. Göçmenler, ormanlık alanlar veya dağlık arazilerden geçmeye zorlanabilir ve kötü hava koşulları, dehidrasyon veya hipotermi ile karşı karşıya kalabilirler.
Ayrıca, Bosna Hersek'ten ayrılmadan önce göçmenlere yasal yollarla vize başvurusunda bulunmaları şiddetle tavsiye edilir. Vizesiz seyahat etmek, yakalanma ve sınır dışı edilme riski taşır.
Göçmenler, Bosna Hersek'ten İtalya'ya kaçak yollarla geçmeye çalışmaktan kaçınmalı ve bunun yerine yasal yollarla vize başvurusunda bulunmalıdırlar. Kaçak geçiş son derece tehlikelidir ve ciddi sonuçları olabilir.