Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

BOSNA HERSEKTE MAHSUR KALDIM (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
171
Cevap
2
Favori
21.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam geçmiş olsun. Tek çaren direk konsolosluğa gidiyorsun , başka yerlerde de ugrayıp kendini daha da zor durumlara düşürme.

• sonmohikan oturanboğa kullanıcısına yanıt

Babam değil annem Avusturalya büyükelçiliği yaptı

• mchief M kullanıcısına yanıt
    Tamam siz İtalya ya resmi girmişsiniz. Ben ise Bosna Hersek'e illegal girmişim. İtalya polisi bunu anladı mı size sorunca? Legal misin illegal misin onu kontrol ediyorlar mı? Bn direk polise gidemem işte korkuyorum adamlardan. Konsolosluğa gidince konsolosluğa dogruları söyleyeyim mi? Kaçak girdiğimi söyleyeyim mi? Yoksa direk pasaportum çalındı veya kayboldu mu diyeyim? Benim tek çekincem bu. Polis işi beni korkutuyor işte

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle şu kesin ki ; konu ağır CSB.

Papağan gibi aynı şeyi yazıp duruyorsun kardeşim. Konsolosluğa gittiğinde kapıda zaten Türkiye Cumhuriyeti tarafından görevlendirilmiş yetkililer olacak. Boşnak polisle muhattap bile olmayacaksın. Ki hadi denk geldi oldun, güzel kardeşim salak mısın? Türk konsolosluğu içerisinde sana hangi polis ne yapabilir?

• Aynı geziyi ben yaptım. Karadağ Bosna sınırında gümrük kontrolü vardır. Pasaportuna damga yemeden sınırı geçmeniz için bagajda olmanız veya üzerinizin bir şeyle örtülmüş olması ve sınır polisinin de bunu farketmemesi lazım, ki mümkün değil. Söz konusu sınır dandik bir sınırdır. Polis işkillenmez ise bagajı kontrol etmez. Ancak üstü örtülü bir kabarıklığa fena işkillenir. Her araba sınır polisi tarafından gözle kontrol edilir.

Ancak çok saçma bir durumdur. Zira, Türk pasaportu ile Karadağ'a da, Bosna'ya vizesiz girilebilmektedir. Dolayısı ile kaçak geçiş anlamsızdır. Özel çaba göstermeden de zaten mümkün değildir.

Dolayısı ile konu ağır ÇSB diyorum.

---------------------------

Eğer kaçak geçişinin özel bir sebebi yoksa, yani Türkiye'de bir sebepten aranan biri değilsen, konsolosluğa gideceksin. Durumu anlatacaksın. Cezası büyük değildir. Ceza yazılmaya da bilir. Suçu Türkiye'ye karşı değil, Bosna'ya karşı işlemişsin. Cezaya maruz kalsan da, Türkiye'ye dönmek için değer.  

Hayatımda böyle saçma ve gerçek olması pek muhtemel olmayan bir şey duymadım. Bir insan, vizesiz girebildiği bir ülkeye niye kaçak girer yani?  Karadağ sınırında her araç durdurulur. Bakılır. İçi aranmasa bile bakılır. Durmadan geçmek diye bir şey yok. Çünkü şengendeki gibi bir sınır birliği söz konusu değildir. Araç Karadağ plakalı olsa da durdurulur. Bosna plakalı olsa da durdurulur. Çünkü içindekilerin pasaport/kimlik kontrolleri yapılır. HER BİRİ İÇİN.

Allah'ın unuttuğu bir yerde bir sınırdır. Ama orada bile 600-700 metre kamyon sırası olur. Gidiş-geliş yolda otomobil olarak kamyonları geçersin (Karşıdan araba gelmemesini umarak). Sınırda pasaportları verirsin. Damgalarlar. Girersin. Gece olduğu için 600-700 metre kamyon sırası yoktu diyelim. En az 3-5 kamyon vardır yani.

Konsolosluk da "geldiğin yere geri dön" diye akıl vermez. "Suç işlemişsin. Tekrar suç işle" diyor öyle mi konsolosluk memuru? Alırlar o memurun aklını.  Siz de Türkiye'yi iyice maymun olmuş devlet bellemişsiniz. Sık sıkabildiğine... Dışişleri çalışanı kamyon kasasında geri dön diyecek. Vallaha alırlar aklını. Doğubeyazıt'ta şark hizmetine verirler. Off-the record bile söylemez bence. Ama resmi yöntem ne ise onu söyler. Sadece kayıtdışı "eğer becerebiliyorsan böyle yap, bizim de başımızı ağrıtma, senin de başın ağrımasın" dedi diyelim, hiç sanmıyorum ama; resmi yöntem ne ise o konuda yardımcı olurlar. Takar yanına bir adam, yapılması gereken işlem varsa birlikte yapar icabında. Olacak olan da şu: Sınırdışı edileceksin. Türk vatandaşı olduğun için de Bosna sınırdışı işlemlerini tamamlayınca, kalan işlemleri Türk konsolosluğu yapacak. Saraybosna'ya geldi isen işin zaten çok daha kolay. Büyükelçilikle halledeceksin. Türkiye'nin orada forsu kuvvetlidir. Böyle bir salaklıktan bir Türk vatandaşının başına büyük bir iş gelmez. Sınır dışı sürecinde iki gün üç gün seni sovyet stili otelimtrak (bizdeki modern hapishaneler konforunda) bir misafirhaneye tıkabilirler. O kadar. Ancak Türk büyükelçiliği onları halleder muhtemelen Bosna misafirhanesine kalmadan uçururlar seni buraya.  Sen bizim dışişlerini muz cumhuriyeti dışişleri sanıyorsun galiba?

Bir de Bosna'da herkesin surat bir karışmıştı. Valla görmedim böyle bir şey. Bosna polisi dahil.   Çam yarması gibiler orası ayrı. Sulak memleket çocukları hepsi. Osmanlı'nın neden bu bölgeden sürekli asker devşirdiğini anlıyor insan gidince. Boyum 1.85. Kendimi güdük hissettim şerefsizim.  

Ha, Avrupa'ya kaçak gitmeye çalışan mültecinin dolandırılması ve Bosna'da bırakılması konulu Şener Şen filmi vari bir mesele ise bu, Bosna'dan Hırvatistan'a zaten nah geçerdin. Geçmek kolay olsa Bosna'lı geçerdi.  Sırbistan'a geçip, oradan Hırvatistan'a girecektiysen, neden en başta Sırbistan'a gitmedin? Oraya da vize yok. Karadağ'dan Hırvatistan'a geçmek bile Bosna'dan daha kolay olur. Olaya bir de kaçak mülteci mantığı ile yaklaşıyorum. Gene tutmuyor senin hikaye. Diyelim seni kaçıracaklarla Karadağ'da buluşacaktın. Düzen öyle idi. Amaç da seni dolandırmakmış. Bosna'da çük gibi bırakılınca ayıldın. Ama o mantıkta bile Türkiye açısından bir sorun yok. Türkiye senin kaçaklığınla ilgilenmiyor. Burada sorun şu: Pasaportuna son damga vuran yer Karadağ mı? Karadağ kanunlarına göre, 3 aydan daha çok kalamazsın Karadağ'da. Kalmadı isen zaten Karadağ'da kaçak konumuna düşmedin. Kalanı ile Türkiye'yi ilgilenmez. Senin pasaportuna el koymaz, ceza yazmaz. Kaçak konumuna düşer ve sınırdışı edilirsen Türkiye o zaman ilgilenebilir. Ama senin durumunda iş öyle bir iş de değil. Burada Türkiye'yi bağlayan bir konu yok gibi. Dolayısı ile senin korktuğun pasaportuna el konulması, kara listeye girmen gibi konularsa onlardan korkma. Onlar için X ülkesinde süreyi geçirmiş, kaçak konumuna düşmüş, yakalanmış ve sınırdışı edilmiş olman lazım. İlk seferde de gitmiyor.

----------------------------

Te Allam, ÇSB mi, yoksa kaçak göçmen mi olduğunu bilmediğimiz adama yardım ediyoruz.

Türkiye'ye dönmek için yardım istediği için, Türkiye'de kanun kaçağı olmadığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 10 Ekim 2020; 3:24:52 >

• Konu net csb ya da konu sahibi pkk ya da fetöden aranıp da avrupaya kaçmaya çalışan biri muhtemelen ancak pasaporta damga vurulmama olayı benim de başıma geldi

Bosnadan Sırbistana geçerken yarım saat sorgulayıp pasaportuma giriş damgası vurmayı unuttular. 4 gün sonra Sırbistandan geri Bosnaya girerken sınır polisi şaşırdı pasaportunda damga yok nasıl girdin vs diye yarım saatte onlar sorgulayıp bıraktılar. Sonuç olarak 4 gün sırbistanda kayıtdışı şekilde gezmiş oldum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heyea kullanıcısına yanıt
    Aynen konu cbs; bulunduğun ülkenin konsolosluğuna gitmelisin zaten işini konsolosluk çözecek. Eğer hırsızlık vs. Bi olaya karışmadıysan bi sıkıntı yaşamazsın. Polis şöyle kötü böyle kötü sanırım fazla flim izliyorsun bu aralar. En yakın karakola git yada konsolosluk yakınsa konsolosluğa uğra cbs değilsen..

• Çaresi kalmayan adam gider Konsolosluğa ben TÜRKÜM der konu kapanır.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Evet son mühür vurulan yer Karadağ. Onun dışında hiçbirşeye bulaşmadım. Ne aranan biriyim ne de suçluyum. Sadece ülkeme geri dönmek istiyorum

• Turker_Doruk kullanıcısına yanıt
    Tamam zaten öyle yapacağım ama bugün konsolosluk açık değil. Dün ailem burdan birini buldu. Hem avukat hem dernek başkanı. Adam tüm işlemlerini biz halledeceğiz. Havaalanına bırakacağız seni. Biletini alıp dönceksin ülkene dediler. Çok sevindim. Şimdi adamın gelip beni almasını bekliyorum

• Cellestin C kullanıcısına yanıt
    Pkk yada Fetöden aransam neden geri dönmek istiyim. Vallah bazen şaşırıyorum size

• quote:

Orijinalden alıntı: normandiya1944

Ne istiyorsun yardım etmek için sokakta kalmamı mı yada ölmüş bedenimin haberlerde çıkması mı lazım inanman için. Umarım Allah düşürmez seni de bu duruma. Yaşamadan anlaman çok zor. Tuzun kuru belli.
    Niye çirkeflik yapıyorsun yapacağın şeyler zaten belli annen baban söylemiş burada yazarak vakit mi kaybeder insan pek inandırıcı gelmiyor yazdıkların

• Olay ya kurgu (CSB) veya yazılmamış detaylar var.

Yurtdışında pasaportunu kaybedersen veya çaldırırsan izlenecek prosedür bellidir. Polisten pasaportumu kaybettim diye tutanak yazdır. Konsolosluğa gidip geçici seyahat belgesi çıkart. Uçağa bin ve memlekete dön. Bu kadar basit.

Korkup panik yapacak bir durum yok, Bosna polisi gariban bir Türk gelse de işkence yapsak diye seni beklemiyor.

Tek problem bu işlemleri yapana kadar kalacak yer, uçak bileti almak ve havaalanına ulaşmak. O konuda da sıkıntın yok anladığım kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pore

Csb açılımı nedir

Cool story bro

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metacortex -- 14 Ekim 2020; 21:8:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metacortex

konuya son noktayı koymuşsun resmen..

bu başlığı açan hala harekete geçmiyorsa csb

• Konsolosluğa gideceksin, kimliğin ve Türkiye hudutlarından çıkış şeklin-tarihin teyit edildikten sonra pasaport yerine geçen bir A4 sayfada kaşeli imzalı seyahat belgeni vericekler, normal bir yolcu gibi uçağa binip dönüceksin. O ülkeye kaçak girmiş olman durumu değiştirmez. Amerika'ya 1990'larda gemiden atlayıp kamyon lastiğiyle yüzerek girip 2016'ya kadar hiç bir resmi işlem başlatmamış kaçak yaşamış sigortasız çalışmış bir adam gözümün önünde Kennedy havalimanında benimle aynı uçağa bindi döndü Türkiye'ye, bir daha amerika'ya asla girememek şartıyla. Rötardan dolayı baya sohbet etmiştik Nakliye firması kurmuş orda yasal yaşayan kardeşinin üzerine yapmış fırmayı vsvs. Kimse de adamı alıp hapise falan atmadı bir kaç sayfa imzaladı bindi uçağa. Elinde de yanında götürdüğü 90'lardan kalma eski türk pasaportuyla geçti sınırdan. Bosna-Hersek kim ki bundan ağır bir prosedürü olucak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 10 Ekim 2020; 19:53:55 >

• Arkadaşım geç bir karayoluna elbet türk plakalı bir tır denk gelir :D Atla önüne o seni geçirir.. Yani ben olsam bi şansımı denerdim bu yönde. Yoksa senin için en güvenli yer türk konsolosluğu olur.. Adresini bul ve dayan kapılarına :D

• Katar konsolosluğuna git.Swap yapacağım de onlar anlarlar.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.