Şimdi Ara

BOSNA HERSEKTE MAHSUR KALDIM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
171
Cevap
2
Favori
20.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yav derdime mi yanayım sizin bu müfettiş gibi her ince ayrıntıyı ögrenme çabanıza mı yanayım anlamadım. Ne yapacan arkadaş. Hadi 4 gün önceydi 5 gün önceydi. Ne olmuş. Değiştirebilcen mi olayı? Yardımcı olabilcek bi yakının mı var konsoloslukta yada Bosna da. Yardımcı olamıyorsan ne samanlıkta iğne arıyorsun böyle?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • özelden bilgilerini at bosna hersekde tanidigim elemanlar var devlet kademesinde onlar yollar geri seni ucak biletini felan alip

yada cimere yaz adamlar illaki ilgilenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gzegen -- 9 Ekim 2020; 20:11:12 >
  • gzegen kullanıcısına yanıt
    Attım özele bakın

• 155 ara

• Durumu olmayıp okuyamayanlar için özet:

"Hemşeri hemşeriyi gurbette düzermiş."

Tanımadığınız, bilmediğiniz adamlarla ne işiniz var? Hangi cesaretle onlarla gezmeye karar verdiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 9 Ekim 2020; 20:27:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şey yazmaya korktum şimdi. Aklımda bir şeyler vardı ama silivri soğuk olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: normandiya1944

Yav derdime mi yanayım sizin bu müfettiş gibi her ince ayrıntıyı ögrenme çabanıza mı yanayım anlamadım. Ne yapacan arkadaş. Hadi 4 gün önceydi 5 gün önceydi. Ne olmuş. Değiştirebilcen mi olayı? Yardımcı olabilcek bi yakının mı var konsoloslukta yada Bosna da. Yardımcı olamıyorsan ne samanlıkta iğne arıyorsun böyle?

Adama bak, hesap soruyor BOSNA HERSEKTE MAHSUR KALDIM  . In misin cin misin kacak misin terorist misin nerden bileyim. Aradaki 23 gunu aciklarsan yardim ederim.

• Yolda lastiği patlayıp , oto yardımı aramayıp buraya konu açan bir üye ne kadar fake ise, bu konuda o kadar fake...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet hocam şimdi gelelim senin sorununa.. hocam senin sorun karmakarışık. kaldı ki bosna hersek aramızın iyi oluğu ülkelerden biri. kaldı ki toplama kampı olayı ne hocam ikinci dünya savaşı ya da soğuk savaş zamanında değiliz.. insan hakları diye bir şey var. ya güzel lozan ya da sen pireyi deve ediyorsun...

• +387 33 568 791 bu numarayi mesai saatleri icinde arama sansiniz olursa yardim talebinizi degerlendirip yardim ederler.

• quote:

Burda çok mülteci var hepsi sokakta bi görseniz. Yerli halka soru soruyorum ya yüzüne bakmıyorlar yada kötü kötü tersliyorlar. Dışardan göründüğü gibi degil burası. Karadağ çok daha güzel çok daha insancıldı. Her türlü sıkıntında polis bile yardımcı oluyordu. Karadağda Bar limanında bi soru sordum polise efendi gibi cevap verdi. Ama o zaman pasaportum kimliğim de üzerimdeydi. Belki o özgüvenle ben daha rahat davranmış olabilirm. Burası tam tersi. İyi insanları var. Dediğim gibi bi çocuk beni arabasıyla Mostara kadar getirdi. Mostardan otobüse binip Saraybosnaya geldim. Yaşlıları çok suratsız. Her yer mülteci kaynıyor. Özellikle bu Başçarşıda çok türk mekanı var. Mültecilerin hepsi burda. Onun için diyorum kimliğimi ispat edemezsem kötü olcak benim için. Napabilirm kimliğimi ispat etmek için. Pasaportumun fotoğrafı var telefonumda. İş görür mü?

Hayır BosnaHersekte Türk dersen kimse terslemez

O insanların aynısından Türkiye de yerleşik olanları var mümkün değil

Kendilerine Türk der çoğu.

Hele yaşlılar soykırımda sırpların yakınlarını Türk diyerek katlettiğini en fazla yardımı Türkiyeden umduklarını anlatırlar hala.

Boşnak Polisi Türk Vatandaşına ters davranmaz buna cesaret bile edemez derhal elçiliğe sığınacaksın aksi halde senin için durum daha fazla karışacak.

• 5 yıl bosna hersekte yaşadim. csb olduğu için yorum yapmayacağım.

Olurki google aramalarına düşer bu konu. Türkiye'nin eli güney avrupa'da çok güclüdür. Elçiliklerin el atamadigi konu yardimci olamayacagi durum yok. Başınıza böyle bir sey gelirse direk elçiliğe sığının. Ayrıca Bosna Hersek polisleri Türklerden çekinir ve karışmaz.

• quote:

Bunlarla Karadağda tanıştım. Benim Karadağ seyahatim 4 günlüktü. Sonra uçağıma binip evime ülkeme dönecektim. Ama bu insan denen yaratıklar Bosna Herseki de gezelim biz biliyoruz diyince inandım tamam dedim. Beraber çıktık yola. Bosna 'ya vizesiz girildiğini ve istediğimiz gibi girebileceğimizi söylediler. Bende bunlarla beraber bosna herseke girdim. Maalesef ögrendim ki kaçak girmişim. Bunu yakınlarıma söyledim. Onlar bilen birini buldu benle konuşturttular. Bosna Hersek te konsolosluğa gitmemin sakıncalı oldugunu söyledi. İlk önce polise gidip kağıt almam gerekiyormuş konsolosluk işlemleri için. Poliste benim kaçak girdiğimi anlayacağı için başım belaya girecekmiş. Bosna polisinin gaddar ve acımasız oldugunu söyledi. Ki bugün otogarda afrikali 2 mülteciyi polislerin jopladıgını kendi gözlerimle gördüm. Aynı muameleyi ya bende görürsem diye düşündüm. Konsolosluğa resmi giriş yaptıgım yere gitmemi söyledi adam yani Karadağa. Nasıl gidecem diye sorunca bi tırın arkasına yada bi arabaya saklanıp gireceksin dedi. Arkadaşlar gerçekten de durum böylemi? Burda perişan oldum. Burda gördüklerimi bana anlatsalar görmeden inanmam derdim. Bosna Hersek insanları çok gaddar. Soru soruyorsun tersliyor bazıları. Bazıları cevap vermiyor. Bi kaç iyisine denk geldim onlar sayesinde Saraybosna ya ulaştım. Birazda ingilizceyle başımın çaresine baktım. Şuan buldugum bi türk pansiyonunda pasaportsuz kalıyorum. Burda da çok korkuyorum. Polis baskın falan yaparsa diye. Ailemde seferber oldu. Konsolosluk işi şuanlık askıda. Karadağa burdan nasıl girecem onu araştırıyoruz. Geldiğin gibi git diyeceksiniz. Gece karanlığında girdik hiçbirşey göremedimki. Lütfen rica ediyorum. Bu yaptıgım aptallıgı büyük bedellerle ödemek istemiyorum. Lütfen yardımcı olun. Buranın polisinden çok korkuyorum. Çok acımasızlar. İri yarı suratları bile sürekli asık.

cahil cahil olma Türk konsolosluğundan daha güvenilir yer yok işin içinde senin uydurmaların yoksa ayrıca bilmediğin ülkeye elalemin sözü ve tanımadıkları ile gidecek kadar kafasızsın telefondan bilir arasan vize olayını bilirsin ayrıca sınırdan nasıl geçtin ? Madem kaçak geçtin arabayla geçtik. BAkmadılar demeyeceksin herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headhunter -- 9 Ekim 2020; 22:40:28 >

• Sen macera arıyorsun ve bu işin içinde yalan var.

ayrıca parasız olarak şuan nerede kalıyorsun ? Ne yiyorsun. Yurt dışında yıllarca kalmış birisi olarak götün sıkışacak bu derecede ve sen Türk konsolosluğuna gitmeyip halen kaçak iş peşinde koşacaksın....

• Konsolosluğa gitmek için direnmen manasız, konunun CSB olduğu su götürmez bir gerçek. Eğer CSB değilse de sınırdan illegal geçerken domdom kurşunu ile vurularak doğal seçilime katkın olsun

• KelKodVer kullanıcısına yanıt
    Csb açılımı nedir

• Italya'da basima geldi, pasaportu kaybettim (calinmis olmasi da muhtemel), oyle buyuk sorun edilecek bir sey yok.

Yapilacak sey oncelikle polise gidip pasaportunuzu kaybettiginize dair tutanak almak. Benim gittigim karakol cok kalabalik oldugu icin otur bekle dediler, her taraf afrikali gocmen kayniyordu, cikip elcilige gittim, bir yol gosterirler diye.

Cumartesi, ogleden sonra elcilik kapali olmasina ragmen derdimi anlatinca hemen iceri aldilar, yakindaki jandarma karakoluna yonlendirdiler, git tutanak al gel diye.

Cok tenha olan karakolda ingilizcesi olmayan asker, pasaportumun calindigini mi yoksa kayip mi ettigimi sordu, kaybettim yazin dedim, o da aynen bunu yazdi ifade olarak, basit bir form doldurdum.

Aldigim tutanakla elcilige dondum, orada gecici pasaport hazirladilar (normal pasaport gibi fotograf gerekli, yaninizda yoksa cekilmesi lazim) yarim saat icinde alip ciktim, bu kadar basit.

Donuste, havaalaninda "sorunlu yolcu" sirasina girdim, orada da sorun cikmadi, gecici pasaportu aliyorlar, ve yeniden pasaport cikartacaksaniz ucreti karsiliginda cikartacaksiniz, tek sorun bu.

Sizin icin saniyorum sorun olabilecek bir nokta: tutanaktaki form pasaport bilgilerini iceriyor, yanimda pasaportun fotokopisi oldugu icin sorun olmadi, pasaportunuza ait boyle bir dokuman yoksa once konsolosluk elcilik hangisini bulursaniz oraya gideceksiniz, herhalde pasaport bilgilerinizi bir yerden bulup size verirler, karakola yonlendirirler...

Italya icin boyle olsa da Bosna icin de aynisidir diye dusunuyorum, elinizde net pasaport bilgileriniz yoksa karakola bulasmayin once elcilik, oradan yol gosterirler. Polisten korkuyorsaniz elcilik size biseyler yazar bu eleman pasaportunu kaybetmis, tutanak yazip verin diye. Polise de calindi falan diye olayi anlatmayin, gereksiz detaylara, sorguya falan bulasmayin, kaybettim deyin gecin

Konunun tamamini okumadim da, elcilige gitmemek gibi bir sansiniz yok, baska abes yollar ariyorsaniz konu csbBOSNA HERSEKTE MAHSUR KALDIM 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mchief -- 9 Ekim 2020; 23:47:47 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.