< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi normandiya1944 -- 9 Ekim 2020; 18:39:46 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
BOSNA HERSEKTE MAHSUR KALDIM (6. sayfa)
-
-
Bu herifte bir iş var ben size diyim. Bir ülkede soyulup mahsur kalsanız vatandaşı olduğunuz ülke çok leş bir ülke değilse her türlü sizi memleketinize döndürür.
-
Bu herifte bir iş var dediğin nedir kardeş söyler misin? Azılı bi suçlu muyum yani? Öyle olsam neden kendimi burda ifşa edeyim yardım istiyim? Akıl var mantık var bence sende kullan.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
http://saraybosna.be.mfa.gov.tr/Mission/Contact
- yöntem buradaki bilgilere göre birisiyle görüşebilirsin. İngilizcen çat pat vardır diye tahmin ediyorum herhangi birisine sorsan bile zaten konsolosluğu büyükelçiliği tarif eder buldurur sana. otel sahibi tercüman lazım demiş büyükelçilik konsolosluk'a varana kadar tarif etseler yeter onun dışında orada illaki birisiyle iletişim kurarsın.
- yöntem: Polise karakola vs bir resmi makama git, polisten yana; yasak bir madde taşımıyorsan ve üzerinde yasal sınırın üzerinde para taşımıyorsan sıkıntı yaşmazsın. Onun dışında zaten pasaportumun fotoğrafı var demişsin korkmana gerek yok. Telefonuna çeviriden bir iki sırpça yazı çevirt screenshot olarak kaydet(telefonunda her an internet olmaması gibi durum için söylüyorum) git bunu polis vs kim varsa göster yardımcı olmalarını iste zaten yardımcı olurlar.
- yöntem kaldığın otelin sahibi türk mü? Yardımcı olmak isteyen birisiyse bi taksi çağırsın seni konsolosluğa götürsün konsolosluğa varınca zaten herkes nasıl anlaşıyorsa sen de o şekilde anlaşırsın oradakilerle konuşarak yani.
-
http://saraybosna.be.mfa.gov.tr/Mission/Contact
bu siteye girince ACİL DURUM diye bir link var tıklayınca bu yazı çıkıyor:
-
kardeşim "akıl var mantık var bence sende kullan" diyene kadar önce bi kendin kullan sonra başkalarına laf yetiştir.
panik halindesin ne yapacağını şaşırmışsın yazdıklarımı oku sonuca varacaksın heyecan yapmana gerek yok
-
Sana yazmadım onu digerine yazdım yanlış anlama. Bilgiler için teşekkürler Allah razı olsun. Pasaportun telefondaki resmini çıktı olarak alayım mı? Şarjım biterse diye.
Konsolosluğa gidip derdini anlatacaksın birader hepsi bu. En kötü polise git. İnsanlar sana bunu söylüyor kaç sayfa olmuş hala yok öyle yok böyle diye laf anlatıyorsun. Kaçak mısın? Yanında sıkıntılı bi şey mi var? Aranan biri misin niye gitmiyorsun anlamıyorum yani.
-
Ukranya üstünden almanya planların suya düşmüş,neyse azmini yitirme
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ufak tefek csb
-
Konsolosluk polis karakolundan bi kağıt istiyormuş. O kağıtla gidip konsolosluk bana tek kullanımlık pasaport verecekmiş. Ama neden gitmiyorsun diyorsunuz ya işte ben de diyorumki Polisinden korkuyorum buranın. Bu kadar insan burda tanıdım polis çok katı diyor. Kampa atma ihtimali varmış.Tamam konsolosluğa gidecem. Ama inşallah korktugum gelmez başıma
al bulunsun ne olur ne olmaz ama telefonuna şarj bulman daha kolay olur sanırım
-
Eğer csb değilse merak etme hiçbir şey olmaz. Tamam çok harika bir ülke prestijimiz yok ama Somali veya Afganistan vatandaşı da değilsin.
-
kaçak gidicem diye dolandırılmış , ne olmasını bekliyordun ki ? Konsolosluğa git.
Şuanda bulunduğum durum itibariyle kendime daha faydam yok ama bu csb dediğiniz nedir? Baktım fake gibi bişiler. Kimseye kanıtlama zorunluluğum yok. Ama gerçek olan şuan Saraybosna da başçarşıyı geçince abdesthana denilen otelde de gördüm Cumhurbaşkanı nın bile geldiği oteldeyim. Konumda atabilirim. Ama bana ne faydası olacakki bunu kanıtlamanın. Bu durumdan kurtulursam yazarım buraya. Herkese teşekkürü borç bilirim. Evet Avrupa ya gitme gibi bi düşüncem vardı hala var. Ama bu şekilde degil. Ayrıca suç degilki avrupaya gitme isteğim. Niye suç olsunki. Birgün gideceğim ama böyle değil. Evet şuanda kaçağım. Avrupanın dediği gibi maalesef şuan konsolosluğa gitmezsem mülteci olacağım.
Paşam vatansever birine benziyorsun,azmini yitirme devam et,her türlü tiyatroyu oyna,zorluklar gelip geçici iyi günler yakın
2013'ten beri buraya üyesin ve CSB ne demek bilmiyor musun? İşte ben buna CSB derim adamım
-
#burkocan ve diger faydalı tavsiye verenlere teşekkürlerimi sunarım. Diğer arkadaşlar siz nasıl insansınız öyle? Umarım aynı şey gelmez başınıza.
Bu konu gerçekse üzücü.
Sahte ise daha da üzücü.
Doğruyu söylüyorsan neden polisten korkuyorsun?
Hadi onu geçtim 6 saat falan yürüdük karanlıkta ormanda demişsin.
Yanında 2 tane tanımadığın insanla neden ormanda gece 6 saat yürüyorsun?
Edirne’den Yunanistan’a geçen mültecilerin durumuna sokmuşsun kendini.
Sahte ise bir doktora görünmeni tavsiye ederim, ilgiye bu kadar düşkün olmak sana hayatında çok büyük sorunlar çıkarabilir.
Beklentiler çoğunlukla insanı üzer, dikkat et kendine.
Umarım tüm sorunların çözülür.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: normandiya1944
Bunlarla Karadağda tanıştım. Benim Karadağ seyahatim 4 günlüktü. Sonra uçağıma binip evime ülkeme dönecektim. Ama bu insan denen yaratıklar Bosna Herseki de gezelim biz biliyoruz diyince inandım tamam dedim. Beraber çıktık yola. Bosna 'ya vizesiz girildiğini ve istediğimiz gibi girebileceğimizi söylediler. Bende bunlarla beraber bosna herseke girdim. Maalesef ögrendim ki kaçak girmişim. Bunu yakınlarıma söyledim. Onlar bilen birini buldu benle konuşturttular. Bosna Hersek te konsolosluğa gitmemin sakıncalı oldugunu söyledi. İlk önce polise gidip kağıt almam gerekiyormuş konsolosluk işlemleri için. Poliste benim kaçak girdiğimi anlayacağı için başım belaya girecekmiş. Bosna polisinin gaddar ve acımasız oldugunu söyledi. Ki bugün otogarda afrikali 2 mülteciyi polislerin jopladıgını kendi gözlerimle gördüm. Aynı muameleyi ya bende görürsem diye düşündüm. Konsolosluğa resmi giriş yaptıgım yere gitmemi söyledi adam yani Karadağa. Nasıl gidecem diye sorunca bi tırın arkasına yada bi arabaya saklanıp gireceksin dedi. Arkadaşlar gerçekten de durum böylemi? Burda perişan oldum. Burda gördüklerimi bana anlatsalar görmeden inanmam derdim. Bosna Hersek insanları çok gaddar. Soru soruyorsun tersliyor bazıları. Bazıları cevap vermiyor. Bi kaç iyisine denk geldim onlar sayesinde Saraybosna ya ulaştım. Birazda ingilizceyle başımın çaresine baktım. Şuan buldugum bi türk pansiyonunda pasaportsuz kalıyorum. Burda da çok korkuyorum. Polis baskın falan yaparsa diye. Ailemde seferber oldu. Konsolosluk işi şuanlık askıda. Karadağa burdan nasıl girecem onu araştırıyoruz. Geldiğin gibi git diyeceksiniz. Gece karanlığında girdik hiçbirşey göremedimki. Lütfen rica ediyorum. Bu yaptıgım aptallıgı büyük bedellerle ödemek istemiyorum. Lütfen yardımcı olun. Buranın polisinden çok korkuyorum. Çok acımasızlar. İri yarı suratları bile sürekli asık.Agir CSB.
1 ay once Karadag´a geldim, 3 gun once de Bosna´ya geldim demissin, sonra Karadag gezim 4 gunluktu diyorsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X