Şimdi Ara

BOSS BİLİŞİM (Sistem toplanır mı) konu kapanmıştır boss bilişim den vazgeçilmiştir. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
58.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende logitech z200 speaker alıcam en ucuz bu sitede. Aradım önce ürün kodunu isteyip kontrol etti ve stoklarımızda var satın alırsanız yarın kargolayabiliriz hemen dedi. Bu şekilde hazır ellerinde stokta oluyormuş? Maceraya gerek var mı sizce? Bu arada ürün diğer en ucuz satılan yere göre 60 tl gibi daha ucuz
  • Hakkında pek bilgi içermeyen bir site. Belki çok kaliteli bir iş yapıyolardır bilinmez fakat ben olsam bu riski almazdım hocam.
  • eazzy kullanıcısına yanıt
    Ben göz göre göre insanları yanıltıyormuşum ha??? Mesajımı nerenizle okuduğunuzu merak ettim Aslında merak etmedim, lafın gelişi öyle yazdım

Mesajımı objektif bir gözle okuyup, objektif bir akılla idrak edebilen hiç kimse beni bu şekilde suçlamaz. Mesajım olduğu gibi yukarıda duruyor; dönüp bir daha GÜZELCE okuyun. Yukarı bakmaya ya da mesajın tamamını okumaya üşenenler için mesajımın son kısmını şuraya yapıştırayım:

quote:

"Geç olsun, güç olmasın" mantığıyla beklenmesi gerekir ama eninde sonunda malın geleceğine ilişkin bir inanç oluşması gerekir müşterilerde. Şu anda bu inanç henüz oluşmuş değil. Dediğim gibi; Boss yeni olduğu için biraz zamana ihtiyacı olacak... Güvenilir mi, değil mi, zaman gösterecek.

"9 gün dedilerse 9 günde gelmeli" diyorsunuz ama bu ütopik bir müşteri beklentisi olur. Firma stoksuz çalışıyor, siparişe göre yurt dışından mal getiriyor. 9 günde teslimat çok zor. Diğer yandan firma bu 9 günlük süreyi KESİN bir şekilde taahhüt etmiyor; TAHMİNİ TESLİM SÜRESİ olarak veriyor. Ha, "tahmini" olsa dahi daha gerçekçi bir süre yazılmalıydı bence. Bu noktada müşteriler sabırsızlanmakta haklı (bunu da yukarıda belirttim zaten). Ben bu firmanın yetkilisi olsam "TAHMİNİ TESLİM SÜRESİ: 2-4 HAFTA" gibi daha uzun ve geniş bir aralıkta süre yazardım oraya.

(Nano da 7 gün yazıyordu ama bazı siparişlerin gelmesi bir ayı buluyordu. Müşterilerin stoksuz satış sistemine alışmış olması, yani bu tür bir siteden sipariş verince sabırla beklemeyi öğrenmiş olması gerekir.)

Ben kimseyi yanıltmak istemem, bunun için de gayet dikkatli yazarım. Benim yorumum "BU SİTEDEN ALIŞVERİŞ YAPIN/YAPMAYIN" şeklinde bir öneri içermiyor. Bunu tekrar vurgulamak istiyorum.

quote:

"Geç olsun, güç olmasın" mantığıyla beklenmesi gerekir ama eninde sonunda malın geleceğine ilişkin bir inanç oluşması gerekir müşterilerde. Şu anda bu inanç henüz oluşmuş değil. Dediğim gibi; Boss yeni olduğu için biraz zamana ihtiyacı olacak... Güvenilir mi, değil mi, zaman gösterecek.

Bu siteden sipariş verip beklemede olan müşteriler var. Bu müşteriler deneyimlerini paylaştıkça site hakkında daha net bir fikir oluşabilir. Herkesin fikri, tercihi farklı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ehhalil

Ben göz göre göre insanları yanıltıyormuşum ha??? Mesajımı nerenizle okuduğunuzu merak ettim Aslında merak etmedim, lafın gelişi öyle yazdım

Mesajımı objektif bir gözle okuyup, objektif bir akılla idrak edebilen hiç kimse beni bu şekilde suçlamaz. Mesajım olduğu gibi yukarıda duruyor; dönüp bir daha GÜZELCE okuyun. Yukarı bakmaya ya da mesajın tamamını okumaya üşenenler için mesajımın son kısmını şuraya yapıştırayım:

quote:

"9 gün dedilerse 9 günde gelmeli" diyorsunuz ama bu ütopik bir müşteri beklentisi olur. Firma stoksuz çalışıyor, siparişe göre yurt dışından mal getiriyor. 9 günde teslimat çok zor. Diğer yandan firma bu 9 günlük süreyi KESİN bir şekilde taahhüt etmiyor; TAHMİNİ TESLİM SÜRESİ olarak veriyor. Ha, "tahmini" olsa dahi daha gerçekçi bir süre yazılmalıydı bence. Bu noktada müşteriler sabırsızlanmakta haklı (bunu da yukarıda belirttim zaten). Ben bu firmanın yetkilisi olsam "TAHMİNİ TESLİM SÜRESİ: 2-4 HAFTA" gibi daha uzun ve geniş bir aralıkta süre yazardım oraya.

(Nano da 7 gün yazıyordu ama bazı siparişlerin gelmesi bir ayı buluyordu. Müşterilerin stoksuz satış sistemine alışmış olması, yani bu tür bir siteden sipariş verince sabırla beklemeyi öğrenmiş olması gerekir.)

Ben kimseyi yanıltmak istemem, bunun için de gayet dikkatli yazarım. Benim yorumum "BU SİTEDEN ALIŞVERİŞ YAPIN/YAPMAYIN" şeklinde bir öneri içermiyor. Bunu tekrar vurgulamak istiyorum.

quote:

Bu siteden sipariş verip beklemede olan müşteriler var. Bu müşteriler deneyimlerini paylaştıkça site hakkında daha net bir fikir oluşabilir. Herkesin fikri, tercihi farklı olabilir.
    Yazdıklarınıza harfiyen katılmakla birlikte bende gün boyu bossbilisim.com ile ilgili şikayetlere ve geri bildirimlere göz gezdirdim. Genel olarak bu siteden yapılan alışverişlerin teslimatı uzun sürmüş, fakat kimsenin parasını alıp kaçmamışlar.

Ben yaklaşık 15-16 senedir aktif şekilde internetten alışveriş yaparım. Hatta ne zaman "Hep internetten olmaz! Az çıkıp esnafın fiyatlarına bakalım." desem, genelde eve kızgın ve hüsrana uğramış şekilde dönüyorum. Yerel esnaf ya çok kar marjı beklentisinde, ya da stoksuz çalıştığı için yüksek fiyat çekmek zorunda kalıyor. İşin sonunda gayri ihtiyari internetten alışveriş yapmak durumunda kalıyorum. Aliexpress' den veya Banggood' dan sipariş verdiğimde yazan teslim süresi ne olursa olsun kafamda daha önceki birkaç siparişimden tecrübe ettiğim 2 ay bekleme süresi oluyor.

Türkiye merkezli bir firmadan ürün aldığında kimse 10-15 gün beklemek istemez tabii ki ama ben Hepsiburada 45 gün, GG' dan 22 gün, N11' den 12 gün aldığı ürünü beklemiş birisi olarak bossbilisim' den aldığım yurt dışı tedarik bir ürünü 1 ay bekleyebilirim. Hele ki alacağım ürünün Türkiye sınırları içerisinde emsali yoksa! Yani uzun dönem internet alışveriş tecrübesi olan ve problemler yaşanabileceğinin bilincinde olan tüketiciler için çok fazla sürpriz teşkil eden bir site değil gibi duruyor.

Bende bu gün Cooler Master MasterCase MC500Mt pc kasası için kendilerini aradım. Herkesin söylediği gibi konuşma konusunda sıkıntı çekmeyen bir arkadaş açtı telefonu ve "Tedarik süresi 9 gün yazıyor ama elinize geçmesi bazen 15-16 günü bulabiliyor." dedi. Kafamda direk 1 ay bir süre zarfı canlandı, sıkıntı değil geç olsun güç olmasın. Fakat şimdi beni düşündüren; bu siteden aldığımız ürünlerde problem çıkması durumunda bossbilisim.com ne yapıyor? Mesela, garanti durumu gündeme geldiğinde Cooler Master Türkiye bu ürüne destek veriyor mu? Kargodan hasarlı çıkması halinde iade, değişim v.b konularda ne gibi destekler alabiliyoruz?

Anlayacağınız kafamda deli sorular! Aliexpress veya Banggood olsa iş kolay da, yurt dışı tedariği ile çalışan caanım Türk firması acaba ne yapar? Aradığım Cooler Master MasterKasa MC500Mt' i Türkiye' de satan bir firma biliyorsanız oradan alayım : )! Bana link atın lütfen ...

• Evet ilk bossbilisim.com alışverişimi bu gün itibarı ile yaptım.

Bu gün Amazon.com ve Amazon.de dahil olmak üzere oldukça fazla araştırma yaptım. Amazon ne yazık ki ülkemize gönderim yapmıyor. Amazon dışındaki yurt dışı sitelerde ise fiyatlar ya çok yüksek, ya da satış yapan platformu tanımıyorum. Bu kasanın ülkemizde olmadığını zaten dün söylemiştim.

Satış görevlisi 2 senelik garanti boyunca üründen kendilerinin sorumlu olduğunu söyledi. Zaten bir bilgisayar kasasında en fazla ne problem çıkabilir ki? Fanları bozulsa zaten normalde de ilgilenen firma yok, RGB kartı bozulsa zaten değiştirmeyi düşünüyorum. En azından kendimi böyle avuturum : ) ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 5 Mart 2020; 12:57:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ToTeM

Evet ilk bossbilisim.com alışverişimi bu gün itibarı ile yaptım.

https://www.bossbilisim.com/master-master-mc500mt-midi-tower-pc-plastic-steel-tempe-glass-metallic-atx-eatx-micro-atx-mini-itx-33546?gclid=Cj0KCQiAwP3yBRCkARIsAABGiPqFQEf6DLywvHeMo6oxMVdnw6SF2JE2T_z1mflT-gQEmXrE8SVZcUkaAr28EALw_wcB

Bu gün Amazon.com ve Amazon.de dahil olmak üzere oldukça fazla araştırma yaptım. Amazon ne yazık ki ülkemize gönderim yapmıyor. Amazon dışındaki yurt dışı sitelerde ise fiyatlar ya çok yüksek, ya da satış yapan platformu tanımıyorum. Bu kasanın ülkemizde olmadığını zaten dün söylemiştim.

Satış görevlisi 2 senelik garanti boyunca üründen kendilerinin sorumlu olduğunu söyledi. Zaten bir bilgisayar kasasında en fazla ne problem çıkabilir ki? Fanları bozulsa zaten normalde de ilgilenen firma yok, RGB kartı bozulsa zaten değiştirmeyi düşünüyorum. En azından kendimi böyle avuturum : ) ...
    bi kasaya bu para verilirmi

• quote:

Orijinalden alıntı: Mark Selby

bi kasaya bu para verilirmi

Alıntıları Göster
    Tercih meselesi, sana göre bir kasanın fiyatı ne olmalı? ...
  • ToTeM kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle... Zevk/tercih meselesi...
    Kimine göre kasa, kimine göre PSU, kimine göre fanlar, vs.. daha yüksek bedel ödemeye değer olabilir.

Kasanız şimdiden hayırlı olsun diyelim. Umarım sorunsuzca elinize ulaşır. Boss'tan siparişiniz ile ilgili gelişmeleri paylaşırsanız memnun olurum.
  • Bende Gigabyte Aorus X570 anakart aldım. Piyasadan 400TL aşağıdaydı. Siparişi dün verdim. Bugün kargo teslim etti. Dün akşam kargoya verildi olarak işlenmiş fakat takip numarası verilmemişti. Benim aldığım ürünün tedarik süresi 1 gün olarak belirtilmişti. Genel olarak burada yazılanlarla tedirgin olarak sipariş verdim fakat herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Bundan sonra ürün alırken fiyatını kontrol edeceğim siteler arasına bir tane daha eklenmiş oldu.
  • Anladığım kadarıyla bu sitede satılan ürünlerin garantisi Tr garantisi değil. Bir durum olursa ileride Boss bilişimi muhatap alıp onlar üzerinden mi işlem yapılacak demek oluyor?

Ben piyasanın neredeyse yarı fiyatına bir ses sistemi gördüm ve tedarik süresi 1 gün yazıyor. Acaba alsam mı diye çok düşünüyorum. Ondan bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok makbule geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

Anladığım kadarıyla bu sitede satılan ürünlerin garantisi Tr garantisi değil. Bir durum olursa ileride Boss bilişimi muhatap alıp onlar üzerinden mi işlem yapılacak demek oluyor?

Ben piyasanın neredeyse yarı fiyatına bir ses sistemi gördüm ve tedarik süresi 1 gün yazıyor. Acaba alsam mı diye çok düşünüyorum. Ondan bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok makbule geçer.
    Sattıkları ürünlerde ürün ile beraber gelen garanti belgesinde hangi ithalatçı ismi yazıyor o önemli. Örneğin Asus, MSI, Gigabyte gibi servisler resmi ithalatçı harici gelen ürünlere bakmıyorlar. Yani sonuç olarak bu firma yarın kapatıp giderse 3 kuruş daha ucuz diye aldığınız ürün garantisiz şekilde elde patlar.

• Site güvenilir. Ben bir ürün alıyordum 10 gün bekledim. Sonra alacağım ürün Türkiye’de tekrar stoğa girdi, para mı iki gün içinde iade ettiler. Sadece sabretmek gerekli ürünün tedarik edilmesini ortalama 15 gün içinde tedarik oluyor. Ben ürünü tekrar Türkiye’den aldım. 10 gün bekledim ürün Türkiye’ye stokta bulunca sitede kolay iade var onu seçtim, sonra telefondan aradım. Telefonda ki Beyefendi çok ilgiliydi. Muhasebeye haber vereceğim dedi 2 gün içinde para iade oldu. Buyrun üstelik 1000 lira yakın alış veril yaptım. Resim de banka hesap özetim var. Ha bu arada benim şansım mı vardı bilemem tabi. Tek eksik garanti yok. Ama satıcılar bence yardımcı olurlar. Özetle benim site hakkında ki düşüncelerim olumlu. Hele hele Türkiye’de kolay kolay iki gün içinde hiç bir site kredi kartına iade etmez.
    BOSS BİLİŞİM  (Sistem toplanır mı) konu kapanmıştır boss bilişim den vazgeçilmiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben şahsen bu siteden ilerde de ürün alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa537

Site güvenilir. Ben bir ürün alıyordum 10 gün bekledim. Sonra alacağım ürün Türkiye’de tekrar stoğa girdi, para mı iki gün içinde iade ettiler. Sadece sabretmek gerekli ürünün tedarik edilmesini ortalama 15 gün içinde tedarik oluyor. Ben ürünü tekrar Türkiye’den aldım. 10 gün bekledim ürün Türkiye’ye stokta bulunca sitede kolay iade var onu seçtim, sonra telefondan aradım. Telefonda ki Beyefendi çok ilgiliydi. Muhasebeye haber vereceğim dedi 2 gün içinde para iade oldu. Buyrun üstelik 1000 lira yakın alış veril yaptım. Resim de banka hesap özetim var. Ha bu arada benim şansım mı vardı bilemem tabi. Tek eksik garanti yok. Ama satıcılar bence yardımcı olurlar. Özetle benim site hakkında ki düşüncelerim olumlu. Hele hele Türkiye’de kolay kolay iki gün içinde hiç bir site kredi kartına iade etmez.
    hb aynı gün iade ediyor yani siparişi iptal ettiğin gibi n11 de öyle

ayrıca koyduğun resimde en büyük rakam 177 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Mart 2020; 8:46:46 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Siparişi iptal etmedim 10 gün geçti para karşı tarafa gitti.Tedarik süreci başladı.10 gün sonra iade istedim.para mı 2 günde iade ettiler.Hepsi burada da ben çok alış veriş yaptım hiç 1 günde param geldiğini bilmem.Ha para sistemlerine geçmemişse sen iptal edersen zaten banka otomatikman işlemi iptal eder.Yani bir alış verişi internette yapınca eğer bekleyen(yada) provizyon da gözüküyorsa
    cep şubede bakınca sen işlemi iptal edersen onu hepsiburada iptal etmiyor banka direkmiş o parayı geri hesabına aktarıyor.o para sana anında iade olur.Ben misal Newegg sitesinde alış veriş yaptım.Para kartımdan çekimdi 1 saat sonra iptal ettim.Para 5 dk da kartıma geri geldi.Nornalde banka sistemlerinin 1 gün sisteme geçme süreleri vardır.Asıl alıcıya gün sonu dedikleri işlem.

Sonuç yaptığın kart işlemi dönem içi işlem olarak kartında gözükmüyorsa o işlemi iade alırsın aynı gün.Ama Eğer dönem içi işleme düştü ise sen karşı tarafın ödemesini beklersin.Sonrada bankanın kaç gün anlaşmalı olduğunu.Anladınız umarım.

Bankacıyım bu da ekstra Bilgi olsun.

Bak kardeşim bilmemek ayıp değil ama öğrenmemek ayıptır gülücük koymana gerek yok.- 177 resim , eksi var karşısında yani bana gelen ödeme demek.
    93 ise benden çıkan demek.

Ben işlemi 6 taksit yaptım.Ekstra bankadan 12 taksite çıkarttım.
    Yani 93x12=1116 faizle
    Bana iade siteden yaptığım şekilde olur.
    Yani 177x6=1062

1116-1062=54 lira bankanın benden aldığı ek taksit faiz tutarı

Bunu da iptal ettirdim.

Anlayacağın bilmediğin şeylere gülme biraz oku araştır.Misal EFT yapıyorsun gece karşı bankaya gece para gidiyor mu gitmiyor çünkü provizyon işlem olup ertesi sabah düşüyor.Kredi kartı da böyle yaptığın işlem dönem içine bakınca düşmemişse iptal talimatı verirsen her türlü anında sana iade olur.Kapito😀

• mustafa537 M kullanıcısına yanıt
    bırakın bu işleri payu iade ettimi tüm miktarı gösterir cahil mi sandın beni? sen ne yazmışın orada 1000 tl ye yakın alışveriş yaptım bunun iadesinin tamamı görünmeli orada taksit ayrı yıllardır internetten alışveriş yaparım komik olma bu sitenin nesini övüp milleti kandırıyorsun biz de devlet memuru çocuğuyuz anam ziraat bankasından amir vekili emeklisi rahmetli babamda şefti bankacıymış bırakın şu milleti aldatmayı hb de daha yeni iptalim var sabahın köründe 5 gibi iptal ettim saat sabah 9 gibi hesabıma yansıdı neyin iddiasını yapıyorsun? bizde biliyoruz yansıma olayı nedir iptal seçeneği aktifse anında iade oluyor bu 2 günde hesaba yansımıyor yani kapiş adamlar 10 gün bekletiyor iptal etmesen belki hiç gelmeyecek ürün ve iptal edince 2 günde iade yapıyorlar diye sen bunun süper olay gibi anlatıyorsun

hey allahım eft havale taksiti bana anlatyor

EKLEME: çok biliyorsun ya bunu da bilirsin kayhan vakası vardı aynı böyle senin gibi övenlerle başladı süüper alışverişti çok ilgiliydiler siparişimi hemen gönderdiler yada iptalimi 2 güne iade ettiler derken bu yazılanlara güvenip deli gibi alış yapıldı sonuç site patladı kayhan denen herif kaçtı oda çok ilgiliydi böyle övülüyordu ama binlerce kişinin parası gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Mart 2020; 14:11:22 >

Kardeşim sen takıntılı mısın? Alıp almamak sana kalmış yukarda demişim başta bana göre güvenli ister al ister alma o sana kalmış.Ben yaşadığım olayı yazdım.Yaşın kaç bilmiyorum ama senin verdiğin cevabı kimse kolay kolay vermez .Eğer yazılanı anlayabiliyorsa.Önce oku sonra cevap ver.tercihtir a kişisi kötüler b kişisi kötülemez.Önemli olan verilen tercihtir.İnsan hata yaparak öğrenir.Yaşadığım tecrübeyi yazdım.Ha inanmıyorsan da gidersin sitede yazan adrese kontrol edersin yok gitme imkanın Yoksa da olumlu görüş birine atıp tutmazsın.Tercih sana kalmış para senin tercih senin ki se sana silah zoruyla para ver demiyor.yok Kayhan öyleymiş vs banane.Biri merak etmiş bende o konuyla ilgili görüşümü belirtmişim.takdir alış veriş yapan yada yapmayanların.Ahkam kesmiyorum.Sana tavsiyem önce oku sonra okuduğunu anla sonra çıkarımda bulun.kapito

• mustafa537 M kullanıcısına yanıt
    senin rengin belli ben diyeceğimi dedim artık muhatabım değilsin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.