Şimdi Ara

Boy konusu hakkındaki dürüst gerçek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
0
Favori
12.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir çok kişide boy takıntısı var, ve bu oldukça gereksiz bir şey, neden mi?

Olayın özeti şudur; İstediğiniz boyda olun, her zaman sizden uzun, ve sizden kısa olanlar olacaktır, bu yüzden boy takıntısı yapmak anlamsız, dünyanın en kısa veya en uzun adamı olmadığınız sürece her zaman biri sizi geçecektir.

Reddit'in uzun (tall) bölümüne girin, 1.85'in hobbitlik sınırı olduğunu tartışan 2.18 boylarındaki adamlar göreceksiniz, genetik olarak 2 metreyi bu derecede geçen, artık devliğe erişen sandığınızdan çok daha fazla kişi var binlerce.

1,75 boyundaki adam burada kendini kısa, ortalama hisseder, Japonya'ya gider çok uzun hisseder.

1,80 boyundaki adam kendini burada uzun hisseder, Avustralya'ya gider ortalamanın altında olur.

1,90 boyundaki adam çoğu yerde kendini uzun hisseder, fakat çok uzun boyluların yaşadığı bir yere taşınır 2.10-2.20'lik arkadaşları tarafından süt içmiyor musun bro diye dalga geçilir

Düşünün o kadar uzun boylu insanlar var ki reddit'te 7 feet (2.18 m) boyundayım diye biri konu açıyor, 2.24 boylarında biri de ee ne var bunda diye cevap yazıyor bir sürü kişi de destekliyor.

Sonuç olarak hiç kimse çok uzun ya da çok kısa değil, çoğumuz oh yeah uzunuz diyoruz da soruyorum aramızdan kaç kişi bu dev gibi adamlarla aynı boyda olmayı geçtim omzuna gelmeyecek bir boya sahip? Sultan Kösen 2.51 boyunda ve gördüğünüz gibi ödüllere girmesi vs. dışında pek bir getirisi olmadı.

Boy övünülecek bir şey de değildir çünkü TAMAMEN genetiğe bağlıdır, tıpkı göz rengi saç rengi gibi seçemeyeceğiniz bir şey övünmenin anlamı yoktur.

Önemli olan güzel, şekilli bir vücuda sahip olup güzel görünmektir, bu elimizde olan bir şey olduğu için övünülecek bir şeydir.

Örneğin sizce kızlar 1,95 boyunda ama 120 kilo ağırlığında, aşırı kilolu adamlarla mı çıkıyor, yoksa 1.74 civarlarında fit vücutlu güzel giyinen sempatik adamlarla mı çıkıyor? kızların uzun boy takıntısı zengin ve yakışıklı adaylar arasından en uzun boylu olanı seçmektir zengin ve kısa olan yerine uzun boylu olanı seçmek değildir, sırf yan yana durunca biri diğerinden daha yüksekte diye güzel vücutlu olanı tabiiki de reddetmez kızlar, aksine diğerine bakıp bu ne be hem upuzun hem de benim 4-5 katım der, diğer adama da bakıp kendine bakıyor ne güzel fiziği var der.

Sonuç olarak arkadaşlar; İstediğiniz boyda olun, her zaman ama her zaman, sizden daha uzun olanlar, karnına anca geldiğiniz adamlar, istediğiniz boyda olun, her zaman ama her zaman, sizden daha kısa olanlar, omzunuza gelemeyen insanlar olacaktır.

Bu yüzden boy takıntısı yapmak saçmalıktır, dönemin en popüler erkek yabancı şarkıcılarına bakın, kaç tanesi 1.90 ? bir elin parmağını geçmez sürekli gündemde olan her mankenle çıkan bütün ünlüler 1.75'i anca geçiyor, çünkü önemli olan para ve güzel görünmek, boy onun gibi değildir annesi babası uzundur yada genetik olarak uzun birisi vardır ailede adam 2 metre de olur onu da geçer bu bir başarı değildir genetik özelliktir, ama doğuştan paraya sahip olmak, düzgün fizikli olmak yakışıklı olmak doğuştan gelen daha yararlı bir şeydir.

• Konuyu açan arkadaşım boyun kaç merak ettim.Boy takıntısı diyorsun ama geçin kardeşim erkek boy çok ama çok önemli kimse kimseyi kandırmasin.185+ üzeri dikkat çeker.Evet dediğin haklısın boyumuz değiştirilemez fakat yakışıklılık çirkinlik bunlarda değiştirilemez.Simdi tip önemli değilmi diyeceğiz.Dunya adeletsiz zaten.Ama vücut bakmak dediğin gibi önemli .190 olup sırık adam yerine 175 fit bir vücuda olmak çok daha iyidir
    Yapay Zekanın Yanıtı

Boy Takıntısının Gerçekleri

Boy takıntısı, boy uzunluğu hakkında aşırı bir endişeyle karakterize edilen bir durumdur. Hem erkekleri hem de kadınları etkileyebilen, yaygın bir endişe kaynağıdır.

Boy takıntısı olan kişiler, genellikle vücutlarından memnun olmazlar ve boy uzunluklarını idealleriyle karşılaştırırlar. Bu durum, özgüven eksikliğine, kaygıya ve sosyal geri çekilmeye yol açabilir.

Erkeklerin Boy Takıntısı

Erkeklerde boy takıntısı, özellikle uzun boylu olmanın çekicilik ve başarıyla ilişkilendirildiği toplumlarda yaygındır. Boy takıntılı erkekler, kendilerini yetersiz ve başkalarından aşağı hissedebilirler.

Kadınların Uzun Boylu Erkek Takıntısı

Kadınlar arasında da uzun boylu erkek takıntısı yaygındır. Bu durum, uzun boyun fiziksel güç, koruma ve güvenilirlikle ilişkilendirilmesinden kaynaklanabilir. Uzun boylu erkek takıntısı olan kadınlar, kendilerini kısa boylu erkeklerle uyumsuz hissedebilirler.

Boy Takıntısı Nasıl Geçer?

Boy takıntısını aşmak zorlu bir süreç olabilir, ancak bazı adımlar bu konuda yardımcı olabilir:

• Boy takıntısının nedenlerini anlamaya çalışın.
    • Boyunuzun sizin kimliğinizin sadece bir parçası olduğunu kabul edin.
    • Sağlıklı bir vücut imajı geliştirmeye çalışın.
    • Başkalarının görüşlerine takılıp kalmayın.
    • Profesyonel yardım almayı düşünün.

Boy takıntısı, hayat kalitesini önemli ölçüde etkileyebilecek ciddi bir sorundur. Bu sorunu aşmak için yardım almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Uzun boy ve güzel vücut her zaman avantajdır

Ama uzun boylu olup sırık gibi olmak dezavantajdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad Hatter -- 9 Ocak 2018; 15:54:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad Hatter

Saçma bir konu

Uzun boy ve güzel vücut her zaman avantajdır

Ama uzun boylu olup sırık gibi olmak dezavantajdır

Hocam zaten onu diyorum ben de, demek istediğim önemli olan boyunuz değil o boyu iyi gösterecek bir vücuda sahip olmaktır

• Moving On kullanıcısına yanıt
    Hmm o zaman saçma bir konu kısmını siliyim

• 187 den yukarsı sıkıntı (basketçi falan değilsen)
  • Haklısın. Aslında bu durum hemen hemen herşey için geçerli. Mesela vücut içinde bu böyle. Çok iyi bir vücut yaptığını sanarsın, ama bir bakarsın bir adam gelmiş senin bilmem kaç katın kolları var. Güzellik içinde böyle, çok güzel/yakışıklı olduğunu sanarsın, bir bakarsın biri gelir yanında maymun gibi kalırsın. Konunun özeti aslında şu söz: elin tikini görmeyen kendininkini piyade tüfeği sanırmış. Ciddende böyle.

Ha ama bu arada şöylede bişey var örneğin bizim ülkemizde atıyorum 2 10 boyu olan bir adam kolay kolay uzunu bırak kendi boyunda birini dahi göremez. İllakide vardır öyle adamlar ama dedğim gibi karşılaşma ihtimali çok az. Yani belli standartlarda var aslında bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZenciPriapus -- 9 Ocak 2018; 16:6:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZenciPriapus

Haklısın. Aslında bu durum hemen hemen herşey için geçerli. Mesela vücut içinde bu böyle. Çok iyi bir vücut yaptığını sanarsın, ama bir bakarsın bir adam gelmiş senin bilmem kaç katın kolları var. Güzellik içinde böyle, çok güzel/yakışıklı olduğunu sanarsın, bir bakarsın biri gelir yanında maymun gibi kalırsın. Konunun özeti aslında şu söz: elin tikini görmeyen kendininkini piyade tüfeği sanırmış. Ciddende böyle.

Ha ama bu arada şöylede bişey var örneğin bizim ülkemizde atıyorum 2 10 boyu olan bir adam kolay kolay uzunu bırak kendi boyunda birini dahi göremez. İllakide vardır öyle adamlar ama dedğim gibi karşılaşma ihtimali çok az. Yani belli standartlarda var aslında bu konuda.

Aynen hocam o da var, zaten ben boyun dünya çapındaki uzunluk kısalığını vurguladım, Türkiye'de o boyda birini bulmak oldukça zor, fakat yurtdışına her türlü insanın arasına çıkarsan kolay kolay bulunur senden uzun olan da olur vs. vs.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En az 1.80 boyundaysan Türkiye için gayet yeterlidir. Sonuçta bu tarz fiziksel özellikler karşı cinsle ilişkiler için önemli. Türk kızlarının boy ortalaması da belli, pigme kaynıyor ortalık.

Zaten Türk ırkı kısadır, İskandinav değiliz biz.
  • Konuyu açan arkadaşım boyun kaç merak ettim.Boy takıntısı diyorsun ama geçin kardeşim erkek boy çok ama çok önemli kimse kimseyi kandırmasin.185+ üzeri dikkat çeker.Evet dediğin haklısın boyumuz değiştirilemez fakat yakışıklılık çirkinlik bunlarda değiştirilemez.Simdi tip önemli değilmi diyeceğiz.Dunya adeletsiz zaten.Ama vücut bakmak dediğin gibi önemli .190 olup sırık adam yerine 175 fit bir vücuda olmak çok daha iyidir

• Hocam söylediklerinize bire bir katılıyorum.

Benim merak ettiğim tek bir şey var sadece, ergenlik döneminde aşırı kilolu olmanın boy uzaması ile bir alakası var mıdır acaba ?

Tam boy uzama dönemimdeyken morbid obezdim ve 27 kg verdim. Kilo verdiğim anda da boy atmaya başladım, acaba o zamana mı denk geldi yoksa kilo yüzünden mi uzayamıyordum?

Yani o yaşları komple zayıf geçirsem daha uzun olur muydum acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: -Blacksea

Hocam söylediklerinize bire bir katılıyorum.

Benim merak ettiğim tek bir şey var sadece, ergenlik döneminde aşırı kilolu olmanın boy uzaması ile bir alakası var mıdır acaba ?

Tam boy uzama dönemimdeyken morbid obezdim ve 27 kg verdim. Kilo verdiğim anda da boy atmaya başladım, acaba o zamana mı denk geldi yoksa kilo yüzünden mi uzayamıyordum?

Yani o yaşları komple zayıf geçirsem daha uzun olur muydum acaba?

Hocam bildiğim kadarıyla öyle bir şey var, fakat morbid obezlik durumu için geçerli sadece bildiğim kadarıyla

Örneğin tam boy uzama dönemlerinde çok zayıftım her zamanki gibi, 60 kg falanım sadece.

Boyum yılda 1-2 cm anca uzuyordu bir süre sonra, fakat aynı yaşta olduğumuz, benden 20-30 hatta 40 kilo fazla olan bir çocuk benden çok daha fazla uzuyordu, ben 1.75'ten 1.79'a çok yavaş geçtim çocuk ise 1.85'i çok çabuk geçmişti, genetik de çok önemli bu konuda.

• Önemli olan burası senin çevren japonya veya karaip adaları felan değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritswithinn -- 9 Ocak 2018; 18:53:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.95 120kg kilolu değil ve tüm kızlar aşık olur erkekler birle bakar, göz korkutur ilgi odağı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartanx

1.95 120kg kilolu değil ve tüm kızlar aşık olur erkekler birle bakar, göz korkutur ilgi odağı olur.

1.95 boyunda 120 kg birisinin vücut kitle endeksi:

Şişman (Obez) - I. Sınıf
    Boyunuza göre vücut ağırlığınızın fazla olduğunu bir başka deyişle şişman olduğunuzun bir göstergesidir. Şişmanlık, kalp-damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon v.b. kronik hastalıklar için risk faktörüdür. Bir sağlık kuruluşuna başvurarak hekim / diyetisyen kontrolünde zayıflayarak normal ağırlığa inmeniz sağlığınız açısından çok önemlidir. Lütfen, sağlık kuruluşuna başvurunuz.

O kadar kiloyla kilolu olmamak için profesyonel vücut geliştirici falan olması lazım
    Adam vücut geliştiricisi değil

• quote:

Adam vücut geliştiricisi değil

Merak edip adamı araştırdım zaten boksörmüş galiba belli ki spor da formunu böyle koruyor adam, kilosu 110-120 civarlarındaysa kastır çoğu yağ azdır, 1.70 boyunda 70 kilo biri bayağı göbekliyse adamın o kiloyla böyle olması imkansız kas yoksa tabii, zaten kollarının şeklinden vs. de belli oluyor spor ile bu hale geldiği
    Hocam adamın gücüne değil (adam dünyanın en dirençli kaslarına sahip insanı) de vucüdunu sahip olmak içim 3 sene aralıksız body ile sahip olunur . Ama 110kg kiloda kaburgalarının görünmesine ne diyeceksiniz?

• quote:

Hocam adamın gücüne değil (adam dünyanın en dirençli kaslarına sahip insanı) de vucüdunu sahip olmak içim 3 sene aralıksız body ile sahip olunur . Ama 110kg kiloda kaburgalarının görünmesine ne diyeceksiniz?

Hocam dediğim de zaten o, ayrıca kaburgalara takmışsınız ışık açısına dikkat edin bizim banyonun da ışığı böyle çok zayıfım kaburgalarım aynı böyle çıkıyor adam zaten yağlı olmadığı için normal
  • 1.84 üm 63 kg yim ama yağ oranım çok düşük karşı cins genelde fiziğimi beğenir. Yazını tam okumadım ama Türkiyede boy çok önemli bu arada boyun kaç

• 2.10 luk biri olarak 2.20 lik birini karşımda görsem kıskançlıktan intihar ederim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.