Şimdi Ara

Boy Uzaması Doktora Gittim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
5
Favori
71.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bundan 3 ay önce özel hastanede dahiliye doktoruna gittim boy için, boyum 1.67 yaş 17.
    Bir kan testi yaptık ve sağ el bilek grafiği çektirdim uzamamın durmadığını bir problem olmadığını boyumda bir değişme olmazsa 3ay sonra tekrar gelmemi söyledi ve söylediği gibi bir değişiklik olmadı ben de doktora gtttim tekrardan 3ay sonra.
    Doktor bu sefer 4 tane test yaptırdı ( hormon testi vs.) test sonuçları 2 gün sonra çıkacak dediler gittiğimde hastaneye sonuçları almak için doktor istanbulda bahçelievler devlet hastanesine geçmiş.

Yerine de gelen doktor sadece 12:00 ile 14:00 arasında bakıyor hastalara. Ben de bu yüzden bugün okuldan izin alıp devlet hastanesine endokrinoloji doktoruna gittim doktor özel hastanedeki yaptırdığım testin sonuçlarına baktığında çok şaşırdı çünkü östrojen(dişilik hormonu oldukça fazla çıkmıştı) göğüslerime baktı bir büyüklük var mı diye, olmadığı için hormon testi ve sol el bilek grafii istedi büyümeye bakmak için.
    Testin sonuçlarını almaya gittim, sonuçlar oldukça normal dedi büyük ihtimal özel hastanedeki labaratuarda çalışanın hatası dedi sonra sol el bilek grafisine baktı ve büyümen durmuş, artık ne yapsan boyun uzamaz dedi.

3 ay önce özel hastanede çektirdiğim sağ el bilek röntgeni ile bugün çektirdiğim sol el bilek grafiği arasında farklılık var, 3 ayda kapanabilir mi bu büyüme kıkırdakları acaba?
    Çok moralim bozuldu bana ne yapmamı önerirsiniz? Başka bir doktora daha gideyim mi? Hangi doktora / hastaneye gideyim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boy Uzaması İçin Doktora Gittim

Boy uzamasında sorun yaşıyorsanız ve bu durumu çözmek için bir doktora başvurduysanız, yaşadığınız süreci ve aldığınız tedaviyi paylaşmak isteyebilirsiniz. Deneyimlerinizi paylaşarak, benzer sorunlarla karşı karşıya olan diğer kişilere yardımcı olabilirsiniz.

Boy uzatma tedavileri, özellikle çocukluk ve ergenlik döneminde daha etkilidir. Boy uzatma iğnesi olarak da bilinen büyüme hormonu tedavisi, doktorunuzun uygun gördüğü durumlarda uygulanabilir. Bu tedavi, boy uzamasının doğal seyrini hızlandırmaya yardımcı olabilir.

Boy uzatma tedavileriyle ilgili yorumları ve şikayetleri dikkatle değerlendirmek önemlidir. Özellikle Oya Ercan gibi doktorlarla ilgili yorumları araştırmak, tedavi süreci hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, boy uzatma iğnesi kullanan kişilerin deneyimlerini paylaştığı platformları inceleyebilirsiniz.

Boy uzatma tedavilerinin sonuçları kişiden kişiye değişebilir. Bu nedenle, tedaviye başlamadan önce doktorunuzla beklentilerinizi ve tedavi sürecini detaylı bir şekilde görüşmeniz önerilir. Boy uzatma tedavileri genellikle uzun sürelidir ve sabır ve kararlılık gerektirir.

Boy uzatma sürecini araştırırken güvenilir kaynakları tercih etmeniz önemlidir. Doktorunuzdan tavsiye alabilir veya Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği gibi ilgili kuruluşların web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Baska doktora gidince sonucun degisecegini zanmetmem belki para kitlemek icin durmadan testlere sokar 2-3 ilac yazar sonra ama sen yine de git

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whenifeelit

Baska doktora gidince sonucun degisecegini zanmetmem belki para kitlemek icin durmadan testlere sokar 2-3 ilac yazar sonra ama sen yine de git

Emin olamadım, çok moralim bozuldu henüz daha sakalım bir şeyim yok boy uzaması durdu dedi.
    Ergenlikte boyun uzaması lazım fakat 10.sınıfın başından 11.sınıf sonuna diyeyim(bugün)e sadece 1cm boyum uzadı ve ya uzamadı, tam sonuç vermiyor ölçümler de.
  • Cok kısaymısın be kardesim sende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hireath

Cok kısaymısın be kardesim sende
    doktorlara uyuz oluyorum yav kemik plakları açıkken versene kardeşim büyüme hormonunu artık neyse neden 3 ay daha bekletiyorsun belki adam 170 olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonardo DiCaprio.

doktorlara uyuz oluyorum yav kemik plakları açıkken versene kardeşim büyüme hormonunu artık neyse neden 3 ay daha bekletiyorsun belki adam 170 olacak

Alıntıları Göster
    Boy uzama doktoru nerde ve ücreti ne kadar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: My Valentine

Boy uzatma doktoru diye bisey yok. Buyume gelisme doktorlari var ki onlarinda tek yaptigi bilek rontgeni cekip pahali kalsiyum tozlari veya haplar onerip eve yollamak.Bence hic ugrasmayin doktorlarla.Saglikli beslenin spor yapin boyunuz maksimum olabilecek duzeye ulasir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boy Uzaması
    13 yıl önce açıldı
    hemoroid için doktora gittim:(
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam buyune hormonunu hormon eksikliginde veriyolar ki arkadasta oyle bisey yok sanirim

• quote:

Orijinalden alıntı: cybershot123

quote:

Hocam buyune hormonunu hormon eksikliginde veriyolar ki arkadasta oyle bisey yok sanirim

artık neyse dedım yanı hangısı gerekıyorsa 3 ay boşuna bekletmıs adamı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whenifeelit

Baska doktora gidince sonucun degisecegini zanmetmem belki para kitlemek icin durmadan testlere sokar 2-3 ilac yazar sonra ama sen yine de git
    Sakalların çıktı mı ?
  • Boyun uzamadiysa nasil kapandi ki?

• quote:

Alıntıları Göster
    yorumlara bak.güler misin ağlar mısın?bilgisiz olupta bu kadar ahkam kesen başka millet yoktur herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybershot123

quote:

Alıntıları Göster
    Özel hastane diye yine nezaket gösterip filmi çekmişler. Devlete gitseydin muhtemelen doktordan ince bir laf yer geriye gönderilirdin. 1.67 (düz hesap 1.70 diyelim) Türkiye ortalamasında bir boy. Bu yaşa kadar spor yapmadıysan, gerektiği gibi beslenmediysen, en önemlisi ailenin ortalaması çok yüksek değilse daha fazla uzamayı bekleme. İstenildiği kadar takviye yapılsın bir anda hop diye sırık fasulyesi gibi olamazsın.

Cücelikle mücadele eden insan sayısı çok fazla. Bunu da göz önüne almanı tavsiye ederim. Ayrıca merak etme birkaç santim daha uzarsın. Özellikle askerlik döneminde bunu farkedersin çünkü askerde düzenli spor yapacağından omurgan dikleşecek en azından birkaç santim kazanacaksın. Şu an muhtemelen her genç gibi bilgisayar başında oturmaktan ya da fazla hareket etmemekten eğrilik söz konusudur. Sakın ama sakın boyum uzar diye sporcu karışımlarına ne üdüğü belirsiz kürlere ve iğnelere bulaşma. Bir gün sonra gazeteden haberini okuruz, cehalet öldürdü diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnussen

Özel hastane diye yine nezaket gösterip filmi çekmişler. Devlete gitseydin muhtemelen doktordan ince bir laf yer geriye gönderilirdin. 1.67 (düz hesap 1.70 diyelim) Türkiye ortalamasında bir boy. Bu yaşa kadar spor yapmadıysan, gerektiği gibi beslenmediysen, en önemlisi ailenin ortalaması çok yüksek değilse daha fazla uzamayı bekleme. İstenildiği kadar takviye yapılsın bir anda hop diye sırık fasulyesi gibi olamazsın.

Cücelikle mücadele eden insan sayısı çok fazla. Bunu da göz önüne almanı tavsiye ederim. Ayrıca merak etme birkaç santim daha uzarsın. Özellikle askerlik döneminde bunu farkedersin çünkü askerde düzenli spor yapacağından omurgan dikleşecek en azından birkaç santim kazanacaksın. Şu an muhtemelen her genç gibi bilgisayar başında oturmaktan ya da fazla hareket etmemekten eğrilik söz konusudur. Sakın ama sakın boyum uzar diye sporcu karışımlarına ne üdüğü belirsiz kürlere ve iğnelere bulaşma. Bir gün sonra gazeteden haberini okuruz, cehalet öldürdü diye.

aynen hocam hiç ilgilenmıyorlar laf çakıp gönderiyorkar deli olyuroum bizim doktorlara.

geçen üniversitede gittim diyorki boy normal ameliyattan başka bişey olmaz onuda yapan zor cücelere yapıyoruz dedı

• quote:

quote:

aynen hocam hiç ilgilenmıyorlar laf çakıp gönderiyorkar deli olyuroum bizim doktorlara.

geçen üniversitede gittim diyorki boy normal ameliyattan başka bişey olmaz onuda yapan zor cücelere yapıyoruz dedı

Alıntıları Göster
    18 yaşıma gireli 20 gün oldu , 1,70 boyum var. Allahını seven bi akıl versin. Uzar mı daha ?

• quote:

18 yaşıma gireli 20 gün oldu , 1,70 boyum var. Allahını seven bi akıl versin. Uzar mı daha ?

Alıntıları Göster
    Sakın büyüme hormonuna başlama o hormon sadece boyu uzatmıyo eller, ayaklar, kafa gibi uzuvların birbirinden orantısız bir şekilde büyüyor.
  • quote:

basketbol oynuyorum barfiks çekiyorum beslenmeme uyku düzenime dikkat ediyorum
    balık yağı hapı kullanıyorum her gün yarım litre günlük süt içiyorum fakat anne boy 1.58 baba 1.66

• quote:

Orijinalden alıntı: Social Engineering

quote:

basketbol oynuyorum barfiks çekiyorum beslenmeme uyku düzenime dikkat ediyorum
    balık yağı hapı kullanıyorum her gün yarım litre günlük süt içiyorum fakat anne boy 1.58 baba 1.66

Genetik ortalamanı bulmuşsun. Yine ümidini kesme. Spora ve düzgün beslenmeye devam et. Ama çok fazla umutlu olma. 1.80'leri göremeyeceksin.

• benim yaş 16 bende 1.68 im aynıyız yani ve ben 2-3 senede anca 5 cm uzadım kız konusu sıkıntı olmazsa benim için hiç bi proplem yok
  • Boyunu avantaj olarak kullanabilirsin mesela futbol yada böksörlük

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.