Şimdi Ara

BOY UZATMAYLA İLGİLİ TAVSİYELERİNİZ NELERDİR ARKADASLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR LÜTFEN BİLDİKLERİMİZİ PAYLAŞALIM. BOYUMU UZATMAYA CALISIYORUM AMA UZAMIYOR :) TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM

• Boy uzatma öyle senin yiyerek içerek zıplayarak yapabileceğin bir şey değil.Genetik,cinsiyet ,hormonlar ,hastalıklar ,beslenme psikolojik durum bir çok faktör var işin içerisinde.Anne ,baba boyu kaç birde kaç yaşındasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hokagé

Boy uzatma öyle senin yiyerek içerek zıplayarak yapabileceğin bir şey değil.Genetik,cinsiyet ,hormonlar ,hastalıklar ,beslenme psikolojik durum bir çok faktör var işin içerisinde.Anne ,baba boyu kaç birde kaç yaşındasın

baba tarafı uzun anne tarafı kısa babam 1.76 civarı ben 1.68 im 1.80 e kadar uzamak ıstıyorum yaşım da 18 oldu artık neler yapabilirm doğal yöntemlerle ilaçsız bi şekilde
  • yaş biraz geçmiş ama.Boy uzatmada basketbolun etkisi oldukça çok.
    genetik payı en büyük rolü oynasada ben 14-15-16 yaşlarımda basketbol oynayarak (süt falan ağzıma koymadan ) annemi ve babamıda geçtim.Dayılar ve amcalarda dahil hepsini geçtim :)

boyum 1.86 bunu basketbola borçluyum.

sana tavsiyem basketbol oyna, eğer oynayamıyorsan zıpla bol bol zıpla :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_ReosTa

yaş biraz geçmiş ama.Boy uzatmada basketbolun etkisi oldukça çok.
    genetik payı en büyük rolü oynasada ben 14-15-16 yaşlarımda basketbol oynayarak (süt falan ağzıma koymadan ) annemi ve babamıda geçtim.Dayılar ve amcalarda dahil hepsini geçtim :)

boyum 1.86 bunu basketbola borçluyum.

sana tavsiyem basketbol oyna, eğer oynayamıyorsan zıpla bol bol zıpla :)

tesekkurler hemen basket topu alayım ben günde 1 saat yeter değil mi ?
  • bide bunu buldum belki işimizi yarar arkadaşlar.

Boyunuzu uzatmak için bazı egzersizler yapabilirsiniz. Ama yapacağınız egzersizler çok ağır olmamalıdır. Çoğu insan egzersiz diyince sporun her dalını yapmakta ama bu onlara yarardan çok zarar getirmektedir. Bizde bunu düşünerekten sizler için bazı basit egzersizler hazırladık;

1. Yüksek Hızda Koşma

Bu boy uzaması için harikadır çünkü bacaklarınızın daha uzun olmasına yardımcı olur ve bu da büyük bir kazanç elde edebileceğiniz bölümdür.Yüksek hızlarda koşarsanız vücudunuz çok miktarda büyüme hormonunu salgılar. Bu da hızla uzamanıza yardımcı olur. Yüksek tempoda ne kadar uzun süre koşarsanız vücudunuzun o kadar çok büyüme hormonu salgılar.

2. Metabolizmanızı Hızlandırmak

Metabolizmanızın boy uzunluğuyla çok ilgisi vardır. Metabolizmanın hızlanması ile hemen birkaç santim fark oluşacaktır. Bu daha hızlı bir metabolizmanızın olması ile büyüme hormonu’nun daha çok kullanılması ile ilgilidir. Daha iyi kan dolaşımınız olacağından bu da uzamanıza yardımcı olur. Gün boyunca daha sık yemek yiyerek de metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

3. Başaşağı Asılmak

Eğer 10 dakika bacaklarınızdan bir yere kendiniz tepetaklak asabilirseniz inanamayacağınız sonuçlar görmeye başlayacaksınız. Bu bacaklarınız dışında sırtınızı da esnetip uzatır. Omurga kemikleriniz az miktarda ayrıldığında vücudunuz boşlukları kemikle doldurup omurganızın uzamasını sağlar. Kesinlikle 20 dakikadan fazla bu şekilde kalmayın.

4. Yüzmek

Yüzmek bütün vücudunuzu esnetir ve uzatır. Vücudunuz için en iyi egzersizdir. Kulaçların etkisi muhteşemdir ve sadece uzamada farkı hissetmeyecek, omuzlarınızın da daha genişlediğini de göreceksiniz.

5. Sırtı Esnetmek

Bacaklarınızı omuz genişliğinde açarak ayakta durun, sırtınıza kollarınızı kavuşturarak ulaşın. Öne doğru yavaşta uzanın. Bu uzamaya da katkısı olan çok iyi bir sırt esneme pozisyonudur.

Artık kısa olmak istemiyorsanız bu ipuçlarını rutin programınıza alın ve uygulayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serboyi -- 26 Şubat 2010; 13:14:29 >

• basketbol çok yorucu bir spor olduğu ve tüm kasların çalıştığı için sanırım 1 saat yeterlidir.Zamanın varsa daha fazla yapman senin yararınadır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_ReosTa

basketbol çok yorucu bir spor olduğu ve tüm kasların çalıştığı için sanırım 1 saat yeterlidir.Zamanın varsa daha fazla yapman senin yararınadır.

saolasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.