Şimdi Ara

Böyle bir sorun yok !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaşlar son 1 aydır yaşadığım bir sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.kullandığım Firefox browserı 3.5.1 bazı siteleri açmıyor.Şimdi bu ilk başta çok basit bir sorun gibi gelebilir.Ama aslında değil
    sistemim
    -windows vista 32 bit güncellemeleri yapılmış
    -nod32 2.7 kullanıyorum
    -utorrent ve emule ile paylaşım yapıyorum
    yardımcı programlar olarak da net limiter/peer guardian 2 / opendns updater kullanıyorum.

bunlar dışında bağlantıma müdahale eden herhangi bir program bilgisayarımda yok. donanımımı saymaya gerek görmedim.

gelelim soruna bazı siteleri açamıyorum ekte açabildiğim fakat java yada flashtan kaynaklandığını düşündüğüm bir sorunm var. sitenin screenshotu var görebilirsiniz.
    bazı sitelerden kastım javayı uninstall ettiğimde java yı tekrardan kurabileceğim suntime ın javanın hiçbir sitesine giremedim. sonra javayı tekrar kurdum. ve bir şekilde siteye girebildim fakat şimdi hala giremiyorum.
    örnek olarakwww.utorrent.com
    http://www.adobe.com/products/flashplayer/
    http://java.sun.com/javase/downloads/index.jsp
    http://java.com/tr/download/ sitelerini browserım açmıyor ve internet sörfüm dibe vurmuş vaziyette.

bu adreslere internet explorerdan girdiğimde sayfa açılmayınca çıkan diagnose and repair seçeneğinden bilgisayarımda birden fazla network olduğunu gördüm ve windows bana bunun sorun yaratabileceğini söyledi. Son zamanlarda çok fazla internetten düşüyorum da diye bunun da benim için sorun yaratabileceğini düşünerek, bilgisayarımda lan üzerinden oyun oynamak için kurduğum hepinizin de bildiği hamachi programını sildim. network kısmından da kaldırdım.biliyorum saçma gelebilir ama bunu yapmam internet explorer'ı tatmin etti fakat siteler yine açılmıyor.

Sizlere sorum giremediğim sitelere neden giremiyorum ne yapmalıyım ?
    bunlar dışında command prompt tan "netstat" yazıp baktığımdada interneti hiç kullanmazken 10-15 tane entry gördüm task managerdan kontrol ettiğim executable dosyaların hepsi bilindik windows dosyaları yani orada da sorun yok gibi. nod32 bütün hard diski scanledi ve bişey bulamadı.(heuristics yada advanced heuristics açık değildi) yani sistem de temiz gözüküyor.

sorunun dns ayarlarından da olduğunu düşünmüyorum opendns kullanıyorum 208.67.222.222 208.67.220.220 dns girmediğim zaman da siteleri açamıyor.
    fakat internetteki bu sorunlar neyden kaynaklanıyor olabilir. TTneti aradım bağlantımda hiç bir sorun olmadıklarını söylediler. Eş zamanlı olarak baktığımda benim dışında herkesin sitelere girebildiğini de biliyorum.
    yani sorun benim bağlantıda/browserda/software de

Kısacası sorun nerde ?!?!?!
    kusura bakmayın biraz dağınık bir yazı oldu ama gerçekten müşkül durumdayım.yardımlarınızı bekliyorum.
    iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system f -- 18 Temmuz 2009; 22:57:06 >

• Başlat-Programlar-Mozilla Firefox (Güvenli Kip) de aç bakalım siteler düzgün açılacak mı
    Eğer sorunsuz açılırsa normal modda adblok u devredışı bırak birde böyle dene.
  • safe mode denemiştim
    adblocku devre dışı bırakıp da girdim fakat hala bazı sitelere erişemiyorum

şu anda mozilla 3.0.11 e geri döndüm onda da aynı sıkıntı var.
    hijackthis le temizlik yaptım son olarak advanced system care kurup onunlada bir kaç şey yaptım hala giremiyorum bu bahsettiğim sitelerin hepsi java yada flash la mı alakalı çok saçma değil mi ??

open dns kullanıp bu sorunu yaşayanlar var mı ya ?!?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system f -- 18 Temmuz 2009; 23:30:46 >
  • utorrent-emule-net limiter-peer guardian 2-opendns updater-antivirüsü kapatıp deneyin.
    Ben de resimdeki sorun vardı utorrent paylaşımda oluyordu. Artık olmuyor çünkü sadece indiriyorum gönderme yapmıyorum.Zamunda sağolsun.

Ben de opendns kullanıyorum ama programını kullanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bardok -- 18 Temmuz 2009; 23:34:45 >
  • bardok hala aynı sorun var ya cinnet geçiricem
  • Sun Java SE Runtime Environment 6.0 Update 14
    http://javadl.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=31620 java
    Adobe Flash Player 10.0.22.87
    http://fpdownload.macromedia.com/get/flashplayer/current/install_flash_player.exe
    Adobe Shockwave Player 11.5.0.600
    http://fpdownload.macromedia.com/get/shockwave/default/english/win95nt/latest/Shockwave_Installer_Slim.exe
    Mozilla yı kaldır. C-Kullanıcı adı-Application Data(vista da app galiba)-Mozilla klasörünede sil.(önce yedekle istersen yerimlerini şifrelerini)
    Sonra Mozilla yükle flash ve javayı kur.
    Ekle kaldırdan eskileri sil bunları indir kur.

• appdata klasöründe Adobe flash Sun ve Mozilla ile ilgili herşeyi sildim.

hepsi yüklüydü hepsini kaldırıyorm prg ekle kaldırdan zaten o sitelere erişemediğim için ktunnel dan 4mb den büyük dosya alamıyorum arkadaştan alıyorum şimdi dosyaları mozillayı da silicem tekrar bakalım olacak mı ?
    şimdiden sağol eyvallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system f -- 18 Temmuz 2009; 23:56:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu bir hata mı?
    4 gün önce açıldı
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nod32 eski versiyon değil mi birde fixledin mi?Bence sen onu kaldır kis 2010 yada Avira Premium Security Suite kur. Yanına da Malwarebytes' Anti-Malware yi kur bi tarat istersen.
  • yok ya yok kafayı yicem yazdıklarını da denedim harfi harfine yaptım.antivirusümü değiştiriyim ? ya böyle saçma bir trojan virüs olmamalı ya hani tamam virüsleri antivirüs firmaları çıkarıyor da böyle bir reklam ve rekabet mantığı mı var ya sitelere erişimi engelleyen trojan saçmalık ötesi bu kesinlikle tarayıcı ve plugin çakışmasında oluyor bu arada screenshotını attığım yere hala giremiyorum giriyorum yine klasik html tabanlı bir web sitesi açılıyor hiçbir halt gözükmüyor ya cidden ne olabilir bu ya ?!?! fikri olan

evet nod32yi fixlemiştim de o fixte trojan fln mı var sağlam bir uploader dan çekmiştim de yenisini indirdim nod32nin virüs sitesinde de taraması yapıldı torrentın yani yeni çektiğim antivirüs gayet temiz onu kurup advanced scan deneyeceğim.
  • bardok düzeldi gibi bir anda yeni nod32yi kurunca düzeldi de şimdi de bunun activation dalgaları var onunla uğraşıyorum
    çok sağol teşekkür ederim sana ilgin alakan için
    dedim de sonra değiştirdim ya yine olup olup düzeliyor çözücem ama stabil değil şu anda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system f -- 19 Temmuz 2009; 2:34:40 >
  • sorun kanımca peer guardian 2 deymiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.