Şimdi Ara

Böyle olabilir miyim? (SS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben 6 aydır bu sporla ilgileniyorum ve düzenli yapıyorum, yaşım 18 boyum 178 kilom 63, başladığımda 56 kiloydum, ama kafama takılan bir soru var, ben bu sporu yaptıkça kaslanmaya başladım ama ilerideki halimi tahmin edemiyorum tam olarak. Benim vücut tipim ectomorf sanırım, kol çevresi şuan 34 cm, başladığımda ölçmedim ama 30 veya altındaydı.

Ben böyle olmak istemiyorum; (olamıyacağımı biliyorum, gereken herşeyi yaptığımı varsayıyorum)

Bu adamın American Psycho'daki hali gibi olmak istiyorum, ama bu adamın vücut tipi nedir mezomorf mu? ama 55 kg ve 66 kg olduğu dönemde tam bi ectomorf, bende çalışarak bu adam gibi olabilir miyim?

Asıl olmayı istediğim vücut;

Benim böyle olmam mümkün müdür? (Vücut tipleri açısından) Yoksa çalıştıkça en üstteki gibi olmaya mı başlarım, kaslanmayı sevmiyorum çünkü. Yoksa bunlar yağ oranıyla mı ilgili? Mesela en üsttekinin yağ oranının çok düşük ama diğerlerinin biraz daha fazla olduğunu düşünüyorum. Veya boy ile ilgisi olabilir mi? 2. Fotoğraftakinin boyu 183 cm ve 3.ünün boyu 185 iken benim 178 cm olmam bunlar gibi olmamı engeller mi? Umarım derdimi anlatabilmişimdir, yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ♛TR -- 25 Aralık 2012; 12:12:51 >

• yağ oranı ile alakalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: lookoutfth

yağ oranı ile alakalı

Spordaki hocaya sordum, oda yağ ile alakalı olduğunu söyledi, yağ oranını düşük tutunca daha parçalı gözüküyosun dedi ama ben o tarz vücutları sevmiyorum, ben %10 oranını ideal buluyorum, şuan kilo aldığımda yağ oranımı o seviyelerde tuttuğumda fotoğraftaki kişiye benzer bir vücudum olucağını söyledi.
  • eminim olamazsın, olamayacaksın da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kivancokten4099

eminim olamazsın, olamayacaksın da.

Nedeninide açıklayalım, uyduruk mesajlar atmayalım lütfen!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ♛TR -- 26 Aralık 2012; 12:06:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ♛TR

quote:

şöyle olabilir miyim, böyle gözükebilir miyim, dövüş klubündeki brad pitt ölüm yarışındaki jason statham gibi olabilir miyim vesaire vesaire şeklinde konuşanlardan hiçbirşey olamaz da ondan.

siz vücut geliştirmeye 3 aylık gözle baktığınız için bu spor size hiçbir şey vermez.

yanıldığı mı mı düşünüyorsun? vücudunu transformasyona uğrat, fotoğraflarını koy ve sen olduğunu kanıtla.

o zaman seninle buluşup elini sıkıcam, özür dilicem ve okkalı bir türk kahvesi ısmarlıcam.

• quote:

quote:

quote:

şöyle olabilir miyim, böyle gözükebilir miyim, dövüş klubündeki brad pitt ölüm yarışındaki jason statham gibi olabilir miyim vesaire vesaire şeklinde konuşanlardan hiçbirşey olamaz da ondan.

siz vücut geliştirmeye 3 aylık gözle baktığınız için bu spor size hiçbir şey vermez.

yanıldığı mı mı düşünüyorsun? vücudunu transformasyona uğrat, fotoğraflarını koy ve sen olduğunu kanıtla.

o zaman seninle buluşup elini sıkıcam, özür dilicem ve okkalı bir türk kahvesi ısmarlıcam.

hoca kim bastı damarına bu kadar :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Artık rahat olabilir miyim?
    geçen yıl açıldı
    Sizce imza atsam sorun olur mu
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Hahaha sen çok yaşa emi dostum ben vücut geliştirmeye 3 aylık gözle bakanlardan değilim, böyle vücut yapmak için senelerimi harcamam gerektiğinin farkındayım, sporu hayat tarzı yaptım kendim için, düzenli yapıyorum ve takip ediyorum artık, ben bu adam gibi olup olamıyacağımı öğrenmek istedim sorularımın cevabını almak istedim ve aldım, artık onun gibi olmam için bir engel kalmadı, üzgünüm ama o adam gibi olup seni hayal kırıklığına uğratıcam

• ısmarlama vücut olmaz, bu estetikçiye gidip doktor dudaklarım Angelina gibi olsun demek gibi bir şey,
    boyunu posunu görmeden yorum yapmak mümkün değil, o bile yetmez, deneyip görmek lazım,
    ancak şu var, adama bakarsın ya şu vücut çalışsa süper fizik yapar manken gibi olur dersin ama bazı insanlarda öyle asimetrik vücut yapısı vardır ki isterse her yeri kas olsun göze hoş görünmez ama spor yapmak onun da hakkı
    salonda öyle biri var, biraz kanat yapmış,bulkun dibine vurmuş,kısa boylu biri,kendini Arnold sandığı yürüyüşünden belli,süper kas yapsa da kumaş ortada....dexter jacksonın vücudu bana göre jay cutler ya da roni colemana göre daha göze hoş duruyor, anlatmak istediğim de buna benzer bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

ısmarlama vücut olmaz, bu estetikçiye gidip doktor dudaklarım Angelina gibi olsun demek gibi bir şey,
    boyunu posunu görmeden yorum yapmak mümkün değil, o bile yetmez, deneyip görmek lazım,
    ancak şu var, adama bakarsın ya şu vücut çalışsa süper fizik yapar manken gibi olur dersin ama bazı insanlarda öyle asimetrik vücut yapısı vardır ki isterse her yeri kas olsun göze hoş görünmez ama spor yapmak onun da hakkı
    salonda öyle biri var, biraz kanat yapmış,bulkun dibine vurmuş,kısa boylu biri,kendini Arnold sandığı yürüyüşünden belli,süper kas yapsa da kumaş ortada....dexter jacksonın vücudu bana göre jay cutler ya da roni colemana göre daha göze hoş duruyor, anlatmak istediğim de buna benzer bir şey.

Bende öyle düşünüyordumda, yani benim boyum kısa 178 ve kalıplı biri değilim, etrafımda 180 üstü olup kalıplı insanlar var, onlar vücut çalıştıklarında benim istediğim kişiye benzerler ama ben çalışırsam o adam gibi olamam diye düşünüyorum, ama spordaki hocam olursun, ona benzersin dedi. Bi umutlanıp bi üzülüyorum anlamadım gitti, böyle olabilir miyim olamaz mıyım, çalışınca nasıl olurum bunu öğrenme imkanım yok mu

• Genetik sizce ne kadar önemli, yüzde kaçtır?
  • * bu mesaj silindi *

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |erdem| -- 26 Şubat 2021; 17:32:50 >
  • Yağ oranını nasıl ölçtürüyorsunuz arkadaşlar? Şu elde tuttuğumuz aletin ölçtüğü oranın doğru olduğuna inanmıyorum tam ölçüyor mu o?
  • quote:

Orijinalden alıntı: |erdem|

zaten ectomorf'san vucudun fazla yağ tutmaz yağ yakımıyla fazla uğraşmazsın. sana tavsiyem belli bir kiloya ulaşıncaya kadar bulk yap (kilo alma, hacim). takribi ortalama 2yıl sonra en alt fotoğrafdaki modele yaklaşırsın.tabi bu doğru beslenme ve doğru antremanla mevcut. tabi bu söylediklerim genel şeyler senin vücudunu görmeden kimse bir yol haritası çizemez

birde bu mankenler doktor,diyetisyen,sağlık uzmanı,antranör gibi insanlarla çalışarak, ayrıntılı milimetrik hesaplarla ve binlerce lira masrafla bu hale geliyor. mankenleri kendinize örnek olarak almayın. kendinize "ben kendi vücudumu nasıl en iyi hale getirebilirim" diye düşünün

Cevabın için çok teşekkür ederim kafamdaki soruların yanıtını buldum.

• Çok çalışman lazım pes etmeden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kragger

Yağ oranını nasıl ölçtürüyorsunuz arkadaşlar? Şu elde tuttuğumuz aletin ölçtüğü oranın doğru olduğuna inanmıyorum tam ölçüyor mu o?

p90x programı sayesinde yağ oranımı 15 günde 1 kilo azaltıp 1 kilo kas yapan biri olarak şunu söyleyim...

bu vücutlar elde edilir ama var mı o irade peki?

Mesele sadece çalışmakta değil irade meselesi..

irade+çalışmak!

tanıda diye bir tartı var diyetisyenlerde genelde var.. oluyor yani.. tartıldığınızda vücudun güzel bir özetini veriyor... gidecekseniz hep aynı kişiye gidin ki değişimleri grafiklerle gözlemleyebilesiniz.
  • Tabi olabilirsin! P90X programını mutlaka duymuşsundur. Hiç düşünmeden en kısa sürede başla ki en kısa sürede bitsin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam 55 kilodayken zombi gibi ya
  • Olamazsın
  • 1 Litre sıvıyağda içsen ektomorflar kesinlikle yağ tutmuyor bu avantajına. Ama 1-2 sene boyunca düzenli olarak spor yapmalısın. Eğer yeterince uyku+beslenme+spor yaparsan 6 ayda bile büyük aşama kaydedersin. 6 ayda 10-15 kilo bile almak mümkün bir arkadaşımdan biliyorum gördüğümde tanıyamamıştım. Bu spora başlayacak kişinin çok sabırlı olması gerekiyor. Abur cuburda yememelisin çok sağlıksız besinler hatta besin bile değiller. Ama hafta da 1 kendine ödül verebilirsin ne bileyim 1 hafta canın çiğ köfte çeker vsvs
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.