Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: traumaniac

Sen de pek tokmuşsun evsaabı bey, haktan bahsediyor insanlar burada ne tenezzülünden bahsediyorsun sen, isterse 1 kuruş olsun hakkıysa talep ede(bili)r isterse...
    Sen çok adamsan al da yolla Üç Kuruşluk bir musluk ihtiyacı olanlara, klavyeden sallamak bedava, adam olmak paha biçilemez...
    Sen adam olmuşsun yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maestro35 -- 24 Mayıs 2019; 17:48:40 >
  • maestro35 kullanıcısına yanıt
    Sen olmadan burada adam seçiyorsun o nasıl olacak peki tok kardeş?
  • Konu başlıgı Musluk.. Evin yada apartmanın genel giderlerinden bahsetmiyoruz.

Mevzu konusu Bozulan muslugun yol açtıgı masraf.. Ev sahibinin ne günahı var. Ev sahibi degilim bu arada.

Millete küfür etmedik hakaret etmedik Adamlıgımız kalmadı . Ne kadar ezik insanlar varki hemen hakareti kendisinde hak olarak

görüyor.

Bende yıllardır kirada oturdum hiç bu kadar düşmedim Allah'a şükür. 5 yıl Apartman yöneticiligi yaptım az biraz kanun nizam

bilirim.

Bi Muslugun parasına tenezzül ediyorsan bana göre konu kapanmıştır.

Bu kafayla ne ev sahibi olursunuz ne bir şey..

Evi kiralarken kırk takla at sonra çamura yat..oldu.

Bu arada ikinci evimi alıyorum şükür.. eski evimide Kiraya miraya vermem sonra üç kuruşluk muhabbetlere canını sık

• quote:

Orijinalden alıntı: maestro35

Konu başlıgı Musluk.. Evin yada apartmanın genel giderlerinden bahsetmiyoruz.

Mevzu konusu Bozulan muslugun yol açtıgı masraf.. Ev sahibinin ne günahı var. Ev sahibi degilim bu arada.

Millete küfür etmedik hakaret etmedik Adamlıgımız kalmadı . Ne kadar ezik insanlar varki hemen hakareti kendisinde hak olarak

görüyor.

Bende yıllardır kirada oturdum hiç bu kadar düşmedim Allah'a şükür. 5 yıl Apartman yöneticiligi yaptım az biraz kanun nizam

bilirim.

Bi Muslugun parasına tenezzül ediyorsan bana göre konu kapanmıştır.

Bu kafayla ne ev sahibi olursunuz ne bir şey..

Evi kiralarken kırk takla at sonra çamura yat..oldu.

Bu arada ikinci evimi alıyorum şükür.. eski evimide Kiraya miraya vermem sonra üç kuruşluk muhabbetlere canını sık
    Hadi aga seni tutmayalım sen toklar cennetine devam et, madem kafan rahat madem çok adamsın da adamlığına laf söylenince bozuluyorsun, gelip tanımadığın adamlar hakkında ileri geri konuşmayacaksın tamam mı, şimdi bas git kaç daire alıyorsan al, ama bil ki ev sahibi olmayla, yöneticilik yapmakla adam olmak arasında uzuuuuuun bir yol var, geçince gel yoksa yok ol...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sana teslim edildiği şekilde geri teslim etmek zorundasın olay bu kadar basit
  • Amedra kullanıcısına yanıt
    o zaman ben ultra kiracıyım desene, evdeki sızan lavaboyu tamir ettim, bozuk sifon hortumunu yeniledim, kombinin ısı sensörü bozuldu cebimden yaptırdım, su akış sensörü bozuldu kendim aldım değiştirdim, evin her yerinden rüzgar giriyordu evde silikonlamadığım pencere kapı cam kalmadı, petek temizliğini kendim yaptım, tüm pencerelere ayarlı stoper taktım, sızdıran duşakabini tamir ettim. şimdilik aklıma bu kadar geliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 24 Mayıs 2019; 19:57:21 >
  • Yav kardeş ayıplı mal 1-2 ayda belli olur 3 yıl sonra değil şuna bir lira bir lira toplayalım da ağlamasın yeter artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A773460ED -- 24 Mayıs 2019; 20:41:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kim bozduysa o yaptırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

o zaman ben ultra kiracıyım desene, evdeki sızan lavaboyu tamir ettim, bozuk sifon hortumunu yeniledim, kombinin ısı sensörü bozuldu cebimden yaptırdım, su akış sensörü bozuldu kendim aldım değiştirdim, evin her yerinden rüzgar giriyordu evde silikonlamadığım pencere kapı cam kalmadı, petek temizliğini kendim yaptım, tüm pencerelere ayarlı stoper taktım, sızdıran duşakabini tamir ettim. şimdilik aklıma bu kadar geliyor :)
    Hocam, Böyle giderse adamın evi neredeyse sıfırlayacan, uğraşma böyle, yıkıp, yenisini yap daha ucuza gelir!
  • Mantiken dusunursen musluk bataryasi kullandikca eskiyen birsey bu durumda kiracinin kendisi degismesi lazim ancak musluk degilde borulardan kaynaklik bir sorun varsa ev sahibinin yaptimasi gerekir.

• Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    Ben de banyolara kendim asma tavan yaptım, balkonu kapattırdım, mutfağı değiştirdim :D Ev sahibi gelse evi tanımayacak :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renova_TR -- 24 Mayıs 2019; 21:49:33 >
  • 3 yıl sonra bozulan musluğu ev sahibine kitlemek efso konu olmuş helal
  • Yarın çıkın satıyorum veya almanyadan oğlum geliyor dediklerinde sizleri görmek isterin 😅

• Siz özellikle kırmadıysanız evin tüm demirbaşlarının sorumluluğu ev sahibine aittir. Burada bu kadar laf söyleyen kişilerin büyük çoğunluğunun daha önce hiç kirada kalmadığını düşünüyorum. 100-150 lira diye küçümseniyor ama bu para kolay kazanılmıyor.
    Benzer bir olay başıma daha önce geldi, yaklaşık 1 yıl kullandıktan sonra 2 adet musluğumuzda sorun çıktı. Normalde ev sahibinin karşılaması gerekirken evin tüm musluklarını en kaliteli markayla değiştirip masrafın yarısını ödemeyi teklif ettim ve montajı direkt kendim yaptım. Şimdi hem ben mutluyum artık musluklar sorun çıkartmayacağı için, hem de ev sahibi evine yıllarca gidecek kaliteli musluk taktırdığı için mutlu. Ne kadar sorumluluk karşı tarafta da olsa iyi niyet gösterip ara bulunursa herkes mutlu olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

3 yıl sonra bozulan musluğu ev sahibine kitlemek efso konu olmuş helal
    Tabiki ev sahibi yaptırır.
    Düşün araba kiraladın.
    şanzıman bozuldu. kim yaptırır?
  • Haha 😂 konuya olumsuz yorum yazan yada sen alacaksın diyenler ev sahibidir. Evin demirbaşi olan her şeyin tamir ve değişim ücreti ev sahibine, boya, kombi bakımı vs gibi işler de kiracıya aittir.
    Not : akıllı olan ev sahibi kiracısıyla iyi geçinir. Bu devirde düzgün kiracı bulmak zor.
    Aksi halde : evin içinde mangal yapan, duvarları matkap ile keyfi delen, her şeyi söken bozan sonra kira takip giden kiracılar da gördüm.

• Lavabo bataryası evin demirbaşıdır, sonucta siz evden çıkarken musluğu alıp gitmiyorsunuz, bu yüzden bozulduğunda ev sahibi yaptıracak. Bu durumlarda genelde kiracı işi yaptırıp, fatura kestirip meblayı kiradan düşer.
    Ha ev sahibi ısrar ederse siz yaptırın, evden cıkarken söküp götürün.
    Hatta sökünce kör tapa taktırmayın, bulsun belasını...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 24 Mayıs 2019; 22:38:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockandemir84

niye ben dört duvara mı para veriyorum da ben alıyorum. kira dediğin şey zaten evin içindeki eşyalara verilen para. ev 20 yıllık. niye ben üç yıl kullandım diye yeni musluk almak zorundayım
    ya biraderim kendini ovuyosun benim gibi kiracimi bulunur diyede senin gibi kiraci dusman basina 3 kurus kira veriyon diye oldu olacak adam gelsin aksam sana masajda yapsin?

daha kendini hakli cikarma adina vay hukukcu arkadas soyle demis boyle demis onlari bi geccen ne yasalar kanunlar var sozde sen haklisin ama gidince mahkemeye bu kezde hakime sayip soversin karsi tarafi hakli buldu diye oyuzden bu sana ders olsun bida kiraci olurken kontrata herseyi yaz

de ki bozulan bisey olursa odemem ev sahibi sorumlu bakalim ev bulabiliyonmu?
    herseyin adabi vardir sen nasil aldiysan oyle birakcaksin madem musluklar 20 YILLIK BASTA EVE GIRMEDEN DEGISTIRTECEKSIN
    ya da GIDIP SIFIR ALIP TAKCAN CIKARKENDE SOKUP CIKCAN

mesela asansor asansoru kiraci kullanir BAKIM AIDATINI KIRACI VERIR ama ASANSOR BOZULDU TAMIRI ICIN 20.000 LAZIM ONU PAYINA DUSENI MULK SAHIBI ODER genelde ISGUZAR YONETICILER GIDER AIDATI OLANDAN FAZLA TOPLAR BAKIM ADI ALTINDA KASADA PARA BIRIKTIRIR SONRA MULK SAHIBINDEN ALMADAN YAPTIRIR AIDATI ARTIRIR bence sen 10-15 tl lik muslugu birak bunu BI ARASTIR DAHA FAZLA BOSA PARA YEDIRME ;)

AHANDA PIMINI CEKIP BIRAKTIM BOMBAYI

NOT: bende kiraciyim yeni cambalkom yaptirdim ev sahibi direk kendin yaptir kiradan dus dedi eyvallah dedim gittim en iyisinden yaptirdim 10 yil garanti? NIYE YARIN BURGUN CIKMADAN BISEY OLSA ADAM SIFIR YAPTIRIYO ZARARI BEN VERMIS OLCAGIMDAN BENIM ODEMEM GEREK SORUN CIKMASIN DIYE ACIMADAN YAPTIRDIM EN IYISINDEN ev sahibinide aynen soledim ELINE SAGLIK IYI OLMUS OMURLUK BENIM EVDEKILERIDE YENILEYIM DEDI

OZET: biraz empati nedir bi arastir ogren uygula gelip burda ezik ezik atarlanma MADEM KANUNLAR SENDEN YANA OLSUN ISTIYOSUN BASTAN KANUNLARA GORE ISINI YAP KI BASIN SIKISINCA KANUNLAR SANA YARDIMCI OLABILSIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madhane -- 24 Mayıs 2019; 22:55:11 >

• GhotSht G kullanıcısına yanıt
    İşçilik masrafı? Ev sahibinin tüm herşeyiyle ilgilenmesi lazım. Malın sahibi o

• Bizim kiracı yaptırdığında kiradan düşüyorduk. Tabi musluk değil de tesisat değişmişti.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.