Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence kiracı sonuçta gelip ev sahibi kullanmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiraci yaptirir o ayin kirasindan düşer

• radko kullanıcısına yanıt
    Bir sürü ev ve fabrikaları var, ailecek hayatta mal satmıyorlar... Çocukları da daha 6 yaşında :D Hepsini planladım :D :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ripper Roo

Bizim kiracı yaptırdığında kiradan düşüyorduk. Tabi musluk değil de tesisat değişmişti.
    Hocam kira sozlesmelerinde de oyle yaziyor. Onda bir sikinti yok. Sikinti 3 kurus kira verip neredeyse evindeki tuvalet kagidini ev sahibine kilitlemeye calisan uyanik kiracilar.

Biri gelmis yok avukat soyle demismis. Avukatlarin ne zamandan beri soyledikleri kanun oldu?
    Hukuk lugati kullanarak kanunda hicbir yeri olmayan iddialar ile karsi tarafi korkutmaya calisan kac tane avukat gordum.

Kanunda demirbaslarin periyodik bakimlari kiraciya, kullanim omrunu tamamlamasindan dolayi yapilan masraflar ev sahibine aittir diyor. Eger kiraci periyodik bakimlari yaptirmadigi icin demirbas zarar gorurse masrafi kiraci oder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tt0m@n -- 24 Mayıs 2019; 23:32:4 >
  • Aynı durumu bende yaşıyorum ev sahibine söyledim beni mi kazıklıyorsun dedi. Musluk patlıyor sorunun sebebi benden kaynaklı değil ama o evde sen oturuyorsun sen yaptırıcaksın diyor çıkarken de götürürüm dedim depozitoyu alamazsın diyor

• girerken herşey sağlamsa nasıl aldıysan öyle teslim etmelisin
  • Ya bunlar kendilerini şaşırmışlar oturdukları evi otel odası zannediyorlar , evsahibi deposito alıyor zaten girişte ben nasıl teslim ettiysem evi öle geri alırım dio , ne diceksin hadi bakalım? , yaptır dedin yaptırmadı git o avukata abi haklısın kanun senden yana bi gaz bi bakmışsın götüne 2 bin lira kitlemiş soyguncunun başı avukatlar zaten ...

• Arkadaslar ezbere yazmayin. Musluk evdeki bi demirbastir . Evin betonunun duvarininda amortismani vardir kullandikca eskir bu amortismani kiraci karsilicak diye bisey varmi .Benzer durum muslugun su kacirmasi ile pencelerin iceriye yagmur suyu almasi ayni şeydir TABIKI EV SAHIBI YAPTIRCAK ADAM BILEREK KIRMIYOR BOZMUYOR. Bunlari kullanmak icin evi kiraliyor . Onceden oturan kişi hor kullanıp malzemenin ömrünü azalttiysa simdiki kiracinin suçu ne. Ev sahibinin kusursuz sorumluluğu vardir bu durumda. Tanzim etmekle mükellef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp90 -- 25 Mayıs 2019; 0:8:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 0tt0m@n 0 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Keşke olay tuvalet kağıdı olsa hocam. Bize ne çirkefleri denk geldi. Elektriği kaçak kullanmaya kalkanı mı dersin, hem ev kriası borcunu ödemeyip en son elektrik ve su borcunu da bize kitleyeni mi dersin. Neler neler denk geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alp90

Arkadaslar ezbere yazmayin. Musluk evdeki bi demirbastir . Evin betonunun duvarininda amortismani vardir kullandikca eskir bu amortismani kiraci karsilicak diye bisey varmi .Benzer durum muslugun su kacirmasi ile pencelerin iceriye yagmur suyu almasi ayni şeydir TABIKI EV SAHIBI YAPTIRCAK ADAM BILEREK KIRMIYOR BOZMUYOR. Bunlari kullanmak icin evi kiraliyor . Onceden oturan kişi hor kullanıp malzemenin ömrünü azalttiysa simdiki kiracinin suçu ne. Ev sahibinin kusursuz sorumluluğu vardir bu durumda. Tanzim etmekle mükellef.
    Kiracı tesisata karışmaz ama çeşme kapı kapı kolu priz gibi şeyleri bozulunca tamir eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiraci öder diyenlere yazıyorum; musluk,kombi,pencere,kapilar,dolaplar,prizler hepsi demirbaştır.
    Simdi orneklendirelim bu yasanan olay musluk değilde sunlar olsaydi yine sizin mantığınıza göre kiracimi odeyecek,
    Kombi ömrünü tamamladi suanki kiracinin zamaninda agriza verdi kullanilamiyorsa kiracimi odeyecek,
    Pencereler disardan yağmur suyu aliyorsa kiracimi ödeyecek,
    Evin su tesisati eski oldugundan patladı alt komsuya su akti zarar verildi kiracimi odeyecek,
    Musluk neyse bunlarin hepside aynidir. Biraz mantik yahu artik.

• edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Kardesim cesmede kapi koluda kiracinin kusuru olmadan bozuluyorsa. Tabiki ev sahibi sorumludur.

• Arkadaş musluk derken bataryadan bahsetmiyor kanaatimce. Evin su tesisatından bahsediyor, ki bu kiracıyı alakadar eden sorun değil. Ben kirada oturduğum zaman apartmanın mutfak pis su giderleri hatalı olduğu için sürekli tıkanıp birinci kata basıyordu, kırıldı kazıldı yönetici benden para istedi ben veremem ev sahibini ara dedim kendi aralarında hallettiler. Priz, cam batarya gibi şeyleri yaptırmak tabi kiracının görevi

• quote:

Orijinalden alıntı: Alp90

Kiraci öder diyenlere yazıyorum; musluk,kombi,pencere,kapilar,dolaplar,prizler hepsi demirbaştır.
    Simdi orneklendirelim bu yasanan olay musluk değilde sunlar olsaydi yine sizin mantığınıza göre kiracimi odeyecek,
    Kombi ömrünü tamamladi suanki kiracinin zamaninda agriza verdi kullanilamiyorsa kiracimi odeyecek,
    Pencereler disardan yağmur suyu aliyorsa kiracimi ödeyecek,
    Evin su tesisati eski oldugundan patladı alt komsuya su akti zarar verildi kiracimi odeyecek,
    Musluk neyse bunlarin hepside aynidir. Biraz mantik yahu artik.
    Abicim sorumludur diyince iş bitiyor mu ? Yani yazıyorsunda yazdıklarının gerçek hayatta karşılığı yok , ev sahibi deposit almış mı almış , aradın adamı musluk bozuldu dedin , adamda yaptır kardeşim bana ne dedi , ne yapacaksın ? Avukata milyar mı domalacaksın yoksa oturduğun eve zarar mı vereceksin ?

2 sene kiracı oturdum çıkmadan 3 ay önce üst kattan gelen rutubet sebebi ile duvarlar kabardı , evsahibi 800 lira boya parası kesip öle verdi depositi , dedim adama abi ben mi işedim duvarlara binanın problemi bu beni ilgilendirmez ...Adamda ben sana boyası düzgün verdim öle geri alırım istediğin avukata ver dedi .. biliyor çünkü avukat masrafı alacağım paranın 3-4 katı olacak ....

• serty23 kullanıcısına yanıt
    Kiracilar her haksizligi sizin gibi kabul ederse daha çok kişinin yanar.
    Bende kiraci oldum 6 sene kirada oturdum o tezgahtan geçtim yani,
    Guzel kardeşim ev sahibini sorguladim ne is yaptığını , hangi okul mezunu olduğunu , nereli olduğunu, nerde oturduğunu...
    Her mülk sahibinin evi, sirf daireyi begendigin icin tutulmaz maalesef. Ev sahibinizi bilincli insanlardan seçin sonradan görme hanzolardan değil, yoksa böyle cahil sadece kendini düşünen insanların kurbani olursunuz .
    Sana evi kiralarken mülk sahibi soruyor değilmi ne iş yapıyorsun necisin napiyosun diye. Sende sorup önemsemeyecektin bütün bunları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp90 -- 25 Mayıs 2019; 1:3:58 >
  • Hiç açıp kapatmadığım bulaşık makinası musluğu gece patlıyor. Mutfak göl oluyor. Ev sahibine söylüyorum, pişkin pişkin aldığım cevap; "Allah yardımcın olsun" o dakka itibarıyla gözümde tüm saygınlığı gitmiştir. Malına kendi malım gibi bakmıyorum artık. Duvar mı delinecek, vur matkabı gitsin. Çivi mi çakılacak bas çekici gitsin...

• 2 aylık oturma süremde köpüklü halde kalınan duş eylemi esnasında soğuk su altında kombi bozuldu, hakkımı helal etmediğim ev sahibi komşusu ile tamire geldi ve geldiği gibi gitti, çünkü kombi arıza uyarı sembolü servis ihtiyacını ifade ediyordu. Servis geldi, şu kadar tl tutar kart değişimi ile hakkımı helal etmediğim ev sahibi bilgilendirilmeye çalışıldı. Ödeyip,kiradan düşeriz demem karşılığında;
    -Ben yıllarca kullandım bir şey olmadı, sen de bozuldu. ifadesine itiraz ettim telefonda ve servis elemanı ile görüştürdüm.
    Servis elemanı: (tanımam etmem )
    -Abi, bu elektiriksel bir hata kullanıcı kaynaklı değil demesine rağmen,
    Hakkımı helal etmediğim ev sahibi bu sefer de yarı yarıya seçeceğini öne sürdü ve ben itiraz hakkımı kullandım ve o an sessiz kaldı kendileri.
    Bir yıl içinde ev alıp çıkacakken, depozitodan tamamını kestiğini ve daha öncesinde öne sürdüğü yarı yarıya olan teklifini unutarak yanında bir arkadaşı varken ifade eden hakkımı helal etmediğim ev sahibi ve arkadaşının da duyacağı şekliyle;
    - Eksik aldığım paramın geri kalanı için hakkımı helal etmediğimi belirtir şekliyle uzaklaştım...

Demek bu durumlarla karşılaşanlar oluyor...İyi insanlarla karşılaşmak dileğiyle...

• vah güzel ülkem benim nasıl gelişeceksin sen herkes düşmüş 10 liralık musluğun peşine yazık bize hemde çok yazık....

• Hem kiracıyız hem ev sahibiyiz evde ne bozulursa biz yaptırıyoruz.Ahlaki olanda bu zaten çünki biz eskitoyoruz.

• boşver hocam sen bunları takma, hukuk ne derse o..
    Loser felan diyen arkadaşlara da sözüm o ki; O kadar medeniyetin beşiği diye övdüğünüz Almanya da bile bir sıkıntı oldu mu evde, ev sahibi masrafı karşılar.
    2.5 yıl oturduğum evde lavaboda gider hortumu eskidiğinden parçalandı. Ev sahibi sen yapmışsın senin suçun ben sana sağlam verdim demedi, usta çağırıp masrafları kendi karşıladı.

Mobilyalı teslim aldığım evde mobilya kırıldı, adamlar bu kadar sürede dayanmaması normal diye depozitomdan bile kesmediler kendileri karşıladılar.

Türkiye de millet her halde bir malzemeyi ömürlük sanıyorlar. Halbuki her kullanılan malzemenin bir ömrü var, bunu ev sahiplerine hatırlatmak gerek.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.