Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yasada isteyebilir yazıyor. Yani zorunda değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Böyle mal kıymeti bilmeyenler sebebiyle depozit alınıyor. Kiracı evden çıkınca 1 ay sonra iade ediliyor işini bilen.

• Türkiye cumhuriyeti demokratik bir hukuk devletidir kanun ne diyorsa o

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Sen hiç anlamamışsın yazdığımı hemde hiç . Muslugun içini saglamligini, prizin icini sağlamlığını, sarteri kontrol ediyosun evi tutarken açıp bakiyosun heralde. Bunlarda birer basit makine kullandikca eskir onceki insanlarin kullanip eskittigi seyden yeni kiraci sorumla olamaz. Devlet senin gibi düşünen insanlar icin kanun bile yapmış ama nafile. Örneklerin biribirini tutan seylerde değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp90 -- 25 Mayıs 2019; 10:59:6 >
  • Eve taşındıktan kısa süre sonra bozuldu ise ev sahibi, uzun süredir ikâmet ediyorsa kiracı bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle küçük şeyleri sorun etmenin hiç anlamı yok.Bunu sorun etmek için ev sahibinin 1 gün gecikmede bile parasını isteyen,sorun çıkartan bir tip olmalı ki Sizde 3-5liranın bile hesabını sorun o kişiden.Ben evime girdiğimde önceki kiracı klozet kapağını kırmış.Ev sahibi de biliyor.Lakin gittim kendim aldım taktım.Çünkü ne olursa olsun ben o evde oturuyorum.Mutlaka bende istemeden zarar vereceğim.Eskiyecek ev.Ha yarın ben çıkarken benim yaptığım küçük şeylere laf ederse ha işte bende o zaman bak şunu yaptırdım bunu yaptırdım parasını ver o zaman derim.

• musluğun kendisi eskimiştir çatlar su akıtır ev sahibi yaptırır musluğa giden tesisat borusu kaçırır ev sahibi yaptırır, ancak aç kapa musluğun kullanımdan kaynaklı kartuşu eskir normal musluğun contası eskir salmastrası değişirse bunlar ufak arızalardır kırtasiyede satılan hazır matbu kira sözleşmesini alın okuyun orada bile yazar bu tarz ufak şeyleri kiracı yaptırır.
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    soylediklerim zoruna gittine göre haklıyım demekki. pinti herif seni.

• Onu bunu bilmem ama Avrupa’da kiracı hiçbir şeye karışmaz. Zarar verirse zaten çıkarken kaparodan karşılanır. Fazlası dava açılarak tanzim edilir. Zarar yoksa kaparosunu alır çıkar. Bu kadar kolay.

Evde kapı kolu, sigorta gibi şeyler zaten ev sahibi tarafından düzenli Aralık’lar ile değiştirilir, yani ev sonuçta kiracının değil. Bozulan kombi, lamba gibi şeyler yine ev sahibine aittir.

Türkiye’de ise kiracılık yine her şey gibi insafa dayalı sistem ile yürüyor. Kiracı da lamba yada sigorta alabiliyor. Ama sınırdan ötesinde öyle bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal172 -- 25 Mayıs 2019; 12:13:1 >
  • kartal172 kullanıcısına yanıt
    Bizde nasıl olsa evssahibi yapıyor diye camları söküp satarlar prizleri kırarlar çeşmelerin üzerine basarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alp90

Sen hiç anlamamışsın yazdığımı hemde hiç . Muslugun içini saglamligini, prizin icini sağlamlığını, sarteri kontrol ediyosun evi tutarken açıp bakiyosun heralde. Bunlarda birer basit makine kullandikca eskir onceki insanlarin kullanip eskittigi seyden yeni kiraci sorumla olamaz. Devlet senin gibi düşünen insanlar icin kanun bile yapmış ama nafile. Örneklerin biribirini tutan seylerde değil.
    Boş olsun diye yazmayın lütfen. Siz yeni ev tutunca prizleri muslukları lavaboyu küveti sifonu kontrol etmiyor musunuz? Paldır küldür eve girip sonra fiş bozuldu yap evssahibi sifon bozuldu yap evshibi mi diyorsunuz?

Siz evin sadece gösterisine satafatina mi bakıyorsunuz?
    Ben ne yazıyorum zahmet Edip düşünerek okursaniz anlamamaniz imkansız.

Priz sadece icten mi bozulur? Bakarsıniz dışında kırık var mı kablosu görünüyor mu . Varsa avize sağlam mı lamba duyusu saglammi çeşmeler çalışıyor akıyor mu bir yerinde akıtıyor mu , duş başlığı çalışıyor mu . Ev kiralar iken elektrikli sigortalarına bakmayan adam boşuna yaşıyor demektir.

Ama yine anlamamakta ısrar edeceksiniz. Ben iç tesisat sorunundan bahsetmiyorum görünenden bahsediyorum. Evin oda kapıları sağlam iken kiralayıp çocuklar yada kişinin kendisi bir sebepten kapılara Zarar verdiğinde 'zaten kirilacaktı yıpranma vss deyip evssahibine mi kitlenmeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 25 Mayıs 2019; 13:49:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Musluk evin demirbaşı o yüzden ev sahibi yaptırır.
    Heheh siz araç kiralayıp lastikleri patlayınca arabanın demirbasi deyip kiralama şirketine mi söylüyorsunuz.?

Bakın bakalım ne yapıyor firma size.

• quote:

Orijinalden alıntı: Concordato

Basit bir şey olsaydı zaten konu açmaya bile değmezdi ama olayın maddi boyutu büyük niye kiracı ödesin? Bayılıyorum bu ev sahiplerinin şu mantığına parayı versin de gerisi önemli değil, oh ne güzel, öyle bir şey yok, bunlar evin altyapısı sen 4 duvarı kiralamıyorsun, nasıl kombi bozulunca ev sahibi karşılamak zorundaysa musluk da öyle.
    Kaç para masraf olduğu belli değil ki. Tesisat mi bozuk sadece çeşme mi o bile açık değil.

• İstanbulun en lüks semtlerinden birinde ev sahibiyim. Kiracının yaptıklarını fazlasıyla ben ödedim.

Kiracıyken tüm ev bozuktu. Bildiğin klozetinden, kombisine hepsi bozuktu hepsini yaptırdım. Ev sahibi bir kuruş bile düşmedi.

Herkes menfaatine göre çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay Robot

Böyle kiracılara bütün muslukları ampülleri hatta priz başlıklarını ve saire söküp vereceksin hatta depozito alıcaksın girerken çıkarken boya ca yaptırmaz bunun gibiler...

Yurtdışındaki gibi en güzeli işte ama oradakilerin kiracıları hayvani içgüdülerini kontrol edebildiği ve medeni olduğu için ev sahiplerinin sadece depozito almaları yetiyor...
    Aslında mantıklı olan bu. Madem sonradan laf edilecek priz leri muslukları falan kiracı Kendi istediğine göre taksin giderken söküp götürsün.

• ecar limon kullanıcısına yanıt
    Kanuna aykırılık nerde? Nasıl verildi ise öyle alınmak istenmesi hangi kurala aykırı?

• byJuck kullanıcısına yanıt
    Evin boyasini da mi evssahibi yapıyor?

• IO kullanıcısına yanıt
    Eşyalara zarar vermediysen verilecek yıpranma bedeli diye bişey söz konusu olamaz. Ama bi musluğu 3 sene sonunda bozduysan o musluğu sen ödersin.

• Böyle ufak tefek şeyleri takmıyorum. Bu kadar ayrıntıya takılı kalırsak hayattan zevk alamayız.

Bende kiracıyım. Son iki yılda evde iki musluk bozuldu. Gittim aldım kendim taktım. Priz yandı. Değiştittirdim. Eve ilk girdiğimde önce ki kiracı bir tane bile ampul bırakmamıştı. Butün duy'lara ampul aldım.

Çok şey etmeye gerek yok bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heamvivna -- 25 Mayıs 2019; 15:10:48 >
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Hayır öyle mi yazdım :) mesajımı kaybettim.
    Ne musluğu yapar ne kapıyı yapar ne de boya.
    Yapmadığı şeyleri yazayım tek tek :)

Musluk 5 adet
    Çelik kapı
    Tavan aydınlatması Led
    Gün ısı
    Klozet + sifon
    Ev boyası
    Üst kattan ve yan duvardan gelen su

Aklıma bunlar geldi. Ev sıfır ilk oturan biziz ve bina şuan 5 senelik :) hadi bakalım

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.