Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Saydıklarınizi siz mi yaptınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki evet

• İsteyen "Borçlar Kanunu'na Göre Kiracı ve Ev Sahibi Hakları" şeklinde İnternette aratabilir. Bunu hem kiracı hemde işine gelmese de ev sahibide okumalı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: byJuck

Ne yazık ki evet
    Ne desem bilemedim..
    Saydilarinizi detaylardirabilir misiniz?

Tavan aydınlatması ne oldu da yaptınız çelik kapı vs.

Tabii biraz konuyu açalım...
    - Tavan aydınlatması zamanla tek tek bozulmaya başladı ledler olsun yanındaki ufak lambalar olsun... Aynı şekilde açma kapama anahtarı çiftli o da bozuldu.
    - Kapı kolu bildiğiniz yerinden çıktı ve tutturma yerine kadar bozuldu (çelik kapıdan bahsediyorum evet) bu arada kendi dairesi de aynı binada ve kendi çelik kapısı da bozuk ve öyle kullanıyor.
    - Klozet kapağı iki kere değişti. Sifon iki kere değişti.
    - Daireye ait su ısıtıcısı bozuldu 2 kere... Bozulan kısım çatıda yani elimiz değmedi bile.
    Ne anlatıcam o kadar çok ki :)
    Bu arada tamirde yardımcı olmuyor ama durun benim bir tanıdık usta var diyor onu yönlendiriyor ha para aynı para taktığı malzeme ne kadar kaliteliyse artık siz düşünün.
    - öyle artema vitra bilmeme ne takamayız. Ki zaten ilk girdiğimizde o kalitede malzeme yoktu evde.

• quote:

Tabii biraz konuyu açalım...
    - Tavan aydınlatması zamanla tek tek bozulmaya başladı ledler olsun yanındaki ufak lambalar olsun... Aynı şekilde açma kapama anahtarı çiftli o da bozuldu.
    - Kapı kolu bildiğiniz yerinden çıktı ve tutturma yerine kadar bozuldu (çelik kapıdan bahsediyorum evet) bu arada kendi dairesi de aynı binada ve kendi çelik kapısı da bozuk ve öyle kullanıyor.
    - Klozet kapağı iki kere değişti. Sifon iki kere değişti.
    - Daireye ait su ısıtıcısı bozuldu 2 kere... Bozulan kısım çatıda yani elimiz değmedi bile.
    Ne anlatıcam o kadar çok ki :)
    Bu arada tamirde yardımcı olmuyor ama durun benim bir tanıdık usta var diyor onu yönlendiriyor ha para aynı para taktığı malzeme ne kadar kaliteliyse artık siz düşünün.
    - öyle artema vitra bilmeme ne takamayız. Ki zaten ilk girdiğimizde o kalitede malzeme yoktu evde.
    Kiraladığıniz dan ne kadar süre sonra bozulmalar başladı? İçeri girdiniz 3. Aydan itibaren başladı ise 6. Aya bile durmam çıkardım evden.

O söylediğiniz tarihlerde başlamıştır kesin hiç takip etmiyorum çok normal geliyor :) şu gün oldu hâlâ duvarla uğraşıyoruz... İşe olsun okula olsun evin konumu iyi çevre iyi O yüzden katlanıyoruz yoksa dediğiniz gibi çoktan çıkardık.

• Dış kapı, iç kapı, musluk ve pencere gibi demirbaşların bulunmaması ya da kullanıma imkan tanımayacak kadar eskimiş olması takdirinde, yenilenmesi ile ortaya çıkan masrafları ev sahibi ödemek zorunda oluyor.

www.emlakdanismanlari.com
    Kiralamalarda Ev Sahibi ve Kiracıya Ait Olan Masraflar Neler | Emlakdanismanlari.com
    https://www.emlakdanismanlari.com/kiralamalarda-ev-sahibine-ait-olan-masraflar-6081/9573

• byJuck kullanıcısına yanıt
    Adamın pintiligi Kendi kapısını bile yapmamasından belli.

Sizin durumunuzdan tam ekstram olmuş.

Bende şuan kirada oturduğum evin ilk kiracısıyim.
    Tahminim 3sene sonra elektrik saatinin yanındaki normal sigorta bozuldu ben almıştım. Sonra kofra bozuldu. Daha sonra 2sene önce bina içi sigorta bozuldu. Hep ucuz adi malzeme kullanmak.
    Klozet kapağını değiştirdim hem kırılmışti hem çocuk için Bir kademesi olan tarzda aldım.
    Balkonda kombi kapatmak gerek dedim yaptırıp kiradan düşerim olmaz dedi bende yaptırmadım. Yarım kombi dolabı vardı uzun olandan aldım ucuz birşey maksat Direk yağmur rüzgar etki etmesin.

8senelik kiracıyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 25 Mayıs 2019; 17:1:42 >
    Tamam anlatma bak aklıma sigortalar geldi bir iki tane değiştirdik paso atıyorlardı onları da değiştirdik

Hocam sen o masraflarla 2 katlı bina dikerdin valla,senin gibi kiracı yeryüzünde ne görüldü ne duyuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 25 Mayıs 2019; 17:11:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boya konusunu bilen var mı? Taşınmıyoruz sadece ev sahibinin canı sıkıldı evi boyatalım mı dedi :D yakında bir masraf daha yaklaşıyor... Boyayı kim karşılar acaba bilen var mı?

Sizde sıkıntı büyük..

• quote:

Boya konusunu bilen var mı? Taşınmıyoruz sadece ev sahibinin canı sıkıldı evi boyatalım mı dedi :D yakında bir masraf daha yaklaşıyor... Boyayı kim karşılar acaba bilen var mı?
    Size göre ev içinin boyanma ihtiyacı var mı ? Doğalgaz kullanılan bir evde boyada kaliteli ise çocuk duvarı cizmemis ise iki boyama arası 3seneden az olması gereksiz.

Ama ev sahibi içerisini bilmiyor da kafasına göre boyatalim mi diyorsa kendi karşılayacak. Onun istediği rengi siz beğenmediniz ise ortak ödeyip boyada renk hakkı elde edersiniz.

• Kucuk hesapların pesıne dusmeyın adamın evınde oturup hayatını gecırıyorsunuz kırasını verıyor olman demek kulladngıın esyalardan sorumlu olmadıgınız anlamına gelmez, nedır yanı bı musluk, koca eve sızı secıp oturun demıs, uzun surelı bırlıktelıklerde bıraz tevazu sart, cıkarır senı evden kapı kapı ev ararsınız snra tasınma masrafı cart curt, bukadar zor mu ınsanlarla anlasmak anlasılabılır olmak makul olmak bır musluk yahu.
  • Exhume10 E kullanıcısına yanıt
    Kim kimi çıkarıyor hocam? Öyle çıkarma olayları 80'lerde kaldı. Ev yıkılmıcaksa ev sahibinin kiracıyı çıkarma lüksü yok.

Evi boyat canım sıkıldımı dedi evi boyatayım canım sıkıldımı dedi,kan emicilik sezdim

Evin boyası dandik ve silinebilen boya değil. Temiz olsun diye %1'de olsa bizde isteriyoruz tabii. Ama boya ve işçilik sadece bize kalırsa yani bilmiyorum. Henüz çok net konuşmadık bakalım. Bayram bitsin

• radko kullanıcısına yanıt
    Boyatayım der mi hiç :) bakalım tam netlesmedi ama tek kuruş vermezse farklı konuşmak lazım sanırım

Ev sahibi evi boyatalim dememesi gerek. Siz içinde oturan olarak artık boyatma vakti geldi derseniz yaptırırsiniz. Ama evin iç boyası için evsahibi katki sağlaması tamamen insiyatif.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.