Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bizde ki ev sahipleri çok ahlaklı,sürekli derler ahlaki olarak sen bozdun musluğu sen yaptırcan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Muhasebede bir gider kalemi var, Amortisman adında..
    Bir mal kullanıldıkça eskir ve değer kaybeder. Her malın bir kullanım süresi var. Ev sahibi bu süreyi göz önünde bulundurmalı. Kaldı ki Hukuk da zaten bunu söylüyor konunun en başında paylaşıldığı gibi.

Ben de ev sahibiyim. Kiracının elinde kombi bozuldu. Artık eskidiğini falan bildiğimden hiç itiraz etmedim kombisini değiştirdim. Doğruya doğru, eskimiş bir mal kiracının elinde patladıysa onun suçu değil. Kombi artık miladını doldurmuş uzatmalara oynuyordu, kiracının elinde patladı diye suç onda değil..
  • WuLKaS kullanıcısına yanıt
    Doğru olanı yapmışsın ev sahiplerin %80i kiracıya sen kullanıyordun sen bozdun der 5 kuruş vermez.
    Sonra bunlara öyle bi kiracı denk gelir ki evin duvarlarına pokunu sürer,elektrik-su ödemez takar kaçalarlar bunlara ah aldıkları için.

• Eğer musluk eskidiği için bozulmuş ise demirbaş olduğu için ev sahibi ödemelidir. Kiracı zarar vererek bozmuş ise kiracı öder.
  • Ahlak varsa bozduğun şeyi yaptırırsın. Ev sahibinden istemekte ayıptır be. 3 yıl kullan bozunca bozuldu gel yaptır de. Kaç kuruşluk şey ki ev sahibinden istiyorsun insan utanır istemeye. 3 senedir sağlam kullandın. Ev sahibi de yıpranma payı mı istesin evden ayrılırken verecek misin yıprattığın eşyaların parasını ?

• 10 tl musluk için telefon bile edilmez

kiracı olsam kendim takarım 10 tl için ev sahibini rahatsız etmem

10 tl için rahatsız ediyorsa buna çingenelik denir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 25 Mayıs 2019; 2:20:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

Eğer musluk eskidiği için bozulmuş ise demirbaş olduğu için ev sahibi ödemelidir. Kiracı zarar vererek bozmuş ise kiracı öder.
    yaş kaç

haklı bile olsan 10 tl lik bir musluk için hak aramak kusura bakmayın buna çingenelik denir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 25 Mayıs 2019; 2:27:15 >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt
    Hak aramayı para ile ölçen biri çingenlerden özür dilemeli ve dava edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 25 Mayıs 2019; 2:32:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Hak aramayı para ile ölçen biri çingenlerden özür dilemeli ve dava edilmeli.
    tamam sen öyle yap 20 yıl sonra konuşuruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A773460ED

Yeni musluğu sen almalısın. Evi nasıl bulduysan çıkarken de öyle bırakmalısın. Hadi diyelim yeni girmiş olsan da bozulsa tamam senlik birşey yok deriz ama bariz senin kullanımından kaynaklı bozulmuş 3 senedir kiracıymışsın.
    Kanun senin fikirlerine göre çalışmıyor ama. Eşyalı daire tuttun diyelim, 3 sene oturdun çıkarken depoziton verilmeyecek mi eşyaların yıpranma bedeli olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkyener

yaş kaç

haklı bile olsan 10 tl lik bir musluk için hak aramak kusura bakmayın buna çingenelik denir

Alıntıları Göster
    İsterse 1 lira olsun ben hukukçu olarak yasaya uygun olanı söyledim. Şahsen bende böyle küçük şeyleri gidip ev sahibine söylemezdim.
  • Ben olsam seni kovarım. 20 30 tl lik musluk yaptırtmayıp 100 lerce lira masraf açmış bir de haklıyım diye konu açmışsın. Sizin gibi tiplere ağır şartlar dayamak gerek. Girerken senet ve taahhütname alacaksın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alp90

Kardesim cesmede kapi koluda kiracinin kusuru olmadan bozuluyorsa. Tabiki ev sahibi sorumludur.
    Kiracının oturduğu evde kapı kolu çeşme vs kimin kullanımı ile bozulur? Allah akıl vermiş araba kiralayinca kiralayan arabayı kullandığı sırada lastikler patladığında firmayi arayıp değiştirin mi diyoruz?

Evi tutarken bakmamis mi çeşme bozukmu diye? Tesisat bozuksa ev sahibine ama görünen şeyler çeşme priz kapı kolu ev içi elektrik şalteri kiracıya aittir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taşınmazlar ev sahibi tarafından yapılır. Yani tesisat sorunu olmuş seninki alta aktığı için, bu durumda ev sahibi üstlenir durumu. Armatür sorunu ise siz düzeltirsiniz durumu. Yani olay musluk değil tesisat. Kapı kırılırsa vs. bunlar depozito üzerinden düşer ve yaptırılır. Depozito almanın nedeni de budur.

Klozeti bile kırsanız yaptırmalısınız, insanı ölçütlerin dışında hukuki olarakta böyle olmalıdır.

Musluk dediğiniz olay 50 lira 100 lira (eski ev dediğiniz için) tesisat dediğiniz 3 - 5.000 TL dahi tutar ki onu da hiç bir kiracı yaptırmaz.

• Italyada ev kirasını ödeyince evi ve evdeki her şeyi kiralamış oluyosun.
    duvarda açtığın delikler, bozulan musluk, kapı, cam, ısıtıcı, kalorifer, ve en önemlisi duvarlar ev sahibine ait yani bi boru patladıysa ev sahibi yapmak zorunda, ne varsa yaptırması ev sahibine ait.
    Çünkü bunlar normal kullanıma geçiyor bunları kullanabilmek icin kira ödüyorsun.
    Not:Kirada evlerim felan var .

• Residance da kal bunları düşünme.
  • Eve otururken musluk bozuksa ev sahibinin sorumluluğundadır. Ancak siz eve oturduktan sonra doğabilecek her türlü şey sizdedir. Siz otururken nasıl almışsanız en az öyle bırakmalısınız.
  • Siz otelde kalınca musluk bozulunca sizmi yaptıryonız kanun bilmez cahiller . Kanunda kiracılıkta aynı şekilde ev sahibi yaptırır

• Musluğuda alt katta oluşan zararı da kiracının karşılaması gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.