Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evinin kirası ne bilmiyorum ama,boya işlik falan 5,6 bin₺ bulur bunuda şu devirde verecek kiracı varmıdır?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Bakalım tam netleşsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Kardeş 6 yıl kirada oturdum. Eğer evde kiracının kusuru dışında bozulan demirbaş varsa kiracı kesinlikle yaptırmak zorunda değildir bunun masrafı kiracıya ait değildir. Benden bu kadar uzatmanın anlamı yok daha fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alp90

Kardeş 6 yıl kirada oturdum. Eğer evde kiracının kusuru dışında bozulan demirbaş varsa kiracı kesinlikle yaptırmak zorunda değildir bunun masrafı kiracıya ait değildir. Benden bu kadar uzatmanın anlamı yok daha fazla.
    Kiracının kusurunu nasıl tesbit ediyorsun? Mesele ev içinin boyasını ev sahibine mı odetiyorsun?

Duş başlığı bozuldu evsahibi mı ödüyor?

Oturmuş Sun 6sene 4..senede sigorta bozuldu evsahibi mı ödüyor?

8sene ben en az 20 sene annem babam kirada oturdu Kendi evin olsa kirada elini dahi surmezsin ama laf olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 25 Mayıs 2019; 18:57:49 >
  • 2 yıldır boş evimize kiracı bulamıyoruz. 2 yıldır boş yere o ev için aidat veriyoz. Muslugu ben yaptırayım yeter ki kiracı gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 26 Mayıs 2019; 15:10:34 >
  • Hocam ilan açın mutlaka çıkar biri burdan.

• Kim bozmuşsa o yaptırır. Kiracısınız diye milletin evinin içine edip, bir de masrafı onlara yıkmak gerekmez.

• ne kiracı ne de mal sahibi, muslukçu yapar. 3 gündür 22 sayfa bunu mu tartışıyorsunuz yuh...

• quote:

Orijinalden alıntı: rockandemir84

sen otele gidince kullandığın musluk bozulursa ödermisin parasını? ben zaten o musluğu kullanmak için para veriyorum. alıp balyoz vurup kırmadım ya. 20 yıllık musluk. ömrünü tamamladı bozuldu. o zaman ev sahipleri hiç elini atmadan evini yeniletir.
    Kesinlikle haklısın.
    Turbo denen şahıs uydurmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: edirneli86

Kiracının kusurunu nasıl tesbit ediyorsun? Mesele ev içinin boyasını ev sahibine mı odetiyorsun?

8sene ben en az 20 sene annem babam kirada oturdu Kendi evin olsa kirada elini dahi surmezsin ama laf olsun.

Alıntıları Göster
    Herşeyin bir kullanım ve bakım ömrü vardır.
    1 musluk takıp 50 yıl yaşayacağını düşünüyorsanız gidin nalburlardaki muslukllara bir bakın. Çatlasa 10yıl dayanır.

• quote:

Alıntıları Göster
    Edit. Çift gitmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertMeteAlp -- 25 Mayıs 2019; 21:38:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JagerBomb

ne kiracı ne de mal sahibi, muslukçu yapar. 3 gündür 22 sayfa bunu mu tartışıyorsunuz yuh...
    Yapar diye sormuyorlar zaten kim yaptırır diye soruyor

• 210507 2 kullanıcısına yanıt
    Adam 22 sayfa okumuş yinede anlamamış demek 😝

• Ev sahibi yim

Kiracı yaptırır.

Kiraya vermeden kontrol ediyorum,değişmesi gereken herşey değişir.

Kombi arızalandı eskiydi yenisini ben aldım

Musluk bozuldu kendisi yaptırdı.

Kapının kilidini kendisi değiştirdi.

Dış cephe yapıldı ben ödedim

Kiracı ve ev sahibi mantıklı insansa sorun olmuyor

• Kullanımdan kaynaklı masraflar her zaman KİRACIYA AİTTİR.

• rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    Tabi, ev sahibi de yarım pansiyon, tam pansiyon kiralıyor evi. Temizlik falan da dahil.. Neyin kafasıysa belli iyi kafa yapıyor..

• Tamamen iyi niyet işi, bi musluk yüzünden birbirinize düşüyorsanız taşının gidin o evden. 1 sen yaptırırsın 1 ev sahibi derken güzellikle hallolur bu işler. Sen 3-5 sene kötü kullan musluk,duşakabin,kombi vs hurdaya çıksın ev sahibine yaptır de verdiğin kiraya denk gelir.
    Kiracı olmakta ev sahibi olmakta zor işler. Allahtan her ikiside değilim.

• kiracı her zaman haklı, sonuçta müşteri 2 yıl kira vermedi 15.000 tl zararım var. adamın üstüne bir ayakkabı bile yok. musluk önemsiz kalıyor.

• quote:

Kanuna aykırılık nerde? Nasıl verildi ise öyle alınmak istenmesi hangi kurala aykırı?
    Borçlar kanunu md. 334

Kiracı kiralananı ne durumda teslim almışsa, kira sözleşmesinin bitiminde o durumda geri vermekle yükümlüdür. Ancak, kiracı sözleşmeye uygun kullanma dolayısıyla kiralananda meydana gelen eskimelerden ve bozulmalardan sorumlu değildir

Sen duvarları özellikle kazımadıysan, hayatın olağan akışına aykırı bir şekilde kirletmediysen ev sahibi senden boyatmanı isteyemez.
  • Musluk durumu musluğun yaşıyla alakali gibi bir durum var.
    – Dış kapı, iç kapı, musluk ve pencere gibi demirbaşların bulunmaması ya da kullanıma imkan tanımayacak kadar eskimiş olması takdirinde, yenilenmesi ile ortaya çıkan masrafları ev sahibi ödemek zorunda oluyor.
    – Eski ya da kırılan pencere, musluklar, kapılar ve iç boya gibi kullanım ömrü tamamlanmadığı halde, kötü kullanım sonucunda ortaya çıkan hasarların masrafını kiracı ödemek zorunda oluyor.

Ama alt kat sizin yuzünuzden hasar gördüyse ev sahibin odemek zorunda masrafi, bu nedenle sigorta yaptiriyor insanlar ;)

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.