Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ecar limon

Borçlar kanunu md. 334

Kiracı kiralananı ne durumda teslim almışsa, kira sözleşmesinin bitiminde o durumda geri vermekle yükümlüdür. Ancak, kiracı sözleşmeye uygun kullanma dolayısıyla kiralananda meydana gelen eskimelerden ve bozulmalardan sorumlu değildir

Sen duvarları özellikle kazımadıysan, hayatın olağan akışına aykırı bir şekilde kirletmediysen ev sahibi senden boyatmanı isteyemez.

Alıntıları Göster
    Ev neden boyanır? Kömür sobası kullanıyor isen siyah olur is olur eğer öyle Bir evde oturmak istersen boyatmazsin beklersin evsahibi boysin.

Yada doğalgaz kullan is siyah Duman olmasın gün içinde duvara hiç dokunmuyor musun ? El izi kalır kimin eli ev sahibinin mi? Evin içinde oturanlar rahatız olmuyorsa boyatmasin ama eve girdiğinde boyalı temiz aldinsa çıkınca boyasız pis bırakamazsin bunun açıklaması yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MertMeteAlp

Herşeyin bir kullanım ve bakım ömrü vardır.
    1 musluk takıp 50 yıl yaşayacağını düşünüyorsanız gidin nalburlardaki muslukllara bir bakın. Çatlasa 10yıl dayanır.

Alıntıları Göster
    Peki 10 yil evde kiracı olmayınca yine bozulur mu? Kiracı kullanıyor ki ömrü bitiyor..

• arda-tt A kullanıcısına yanıt
    Musluğu, kapıyı, pencereyi kendi malın gibi görme nasıl olsa ev sahibi yaptırır de, özürlü gibi kullan, son ev sahibi diye ağla... Ne güzel lan .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cihan kullanıcısına yanıt
    Peki üç liralık Musluk taktın 5 ay sonra bozuldu. Kiracı üç liralık mı alsın 25 liralık mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: edirneli86

Ev neden boyanır? Kömür sobası kullanıyor isen siyah olur is olur eğer öyle Bir evde oturmak istersen boyatmazsin beklersin evsahibi boysin.

Yada doğalgaz kullan is siyah Duman olmasın gün içinde duvara hiç dokunmuyor musun ? El izi kalır kimin eli ev sahibinin mi? Evin içinde oturanlar rahatız olmuyorsa boyatmasin ama eve girdiğinde boyalı temiz aldinsa çıkınca boyasız pis bırakamazsin bunun açıklaması yok.

Alıntıları Göster
    Açıklaması şu. Kullanırken olağan şekilde eskiyecek ve yıpranacak olan kiralık araçların yıpranması kiralayan tarafından karşılanmaz. Kiraya veren bu olağan yıpranmaya katlanmak zorundadır. Çünkü bu yıpranma karşılığında kendisi kira geliri elde etmektedir.

1 yıllığına kiralanmış olan bir araç düşün. Araç kullanılırken lastikleri yıpranacak öyle değil mi? Kiralama şirketi sana diyor ki: "aracın üzerinde sıfır lastikler var. 1 yıl sonra aracı teslim ederken sen de sıfır lastik takıp öyle teslim edeceksin." Bu ne kadar saçma ise evin duvarını boyalı istemek de o kadar saçma ve hukuka aykırı.

Hukukçu olduğumu da belirteyim bu arada.

• Yılın konusu olmaya en büyük adayım.

• Kiradaki bir yakınımın evindeki pahalı bir kombi bozulmuş,tabi acele yapılması lazım. Kombi garanti kapsamında degil,tesadüfen 1 ay önce garantisi bitmiş. Kombi servisi kart 1800 TL masraf çıkarmış. Aynı kombi 5 Bin TL. Ev sahibine söylüyor,evsahibi ben sağlam verdim ben ödemem diyor. Neyse aceleyle kiracı arkadaş kombiyi yaptırıyor ve 2 ay kirayı ödemiyor. Bu arada ben de durumu duydum ve kombi servisine danışıldı neden bozulmuş diye. Kombinin servisi kullanıcı hatası degil dedi. Bizimkiler de bu bilgiyi kullanıp işi yokuşa sürdü ve kiracı ev sahibi mahkemelik oldu. Uzatmıyayım,açık söyliyeyim ev sahibi kendi kendini perişan etti. O kadar söylendi kombi arızasında kullanıcı hatası da yokmuş,kart yanmış ve beraberinde ilginç şekilde pahalı olan diğer masraflı arızalar. Ev sahibi yedireceğini sandı ama karşısında zehir gibi gençler oldugunu hesap edemedi. Mahkeme uzasa da gençler mahkemede kazandı. Ne gençleri evden çıkarabildi ne de 1800 TL'yi alabildi. Kiracı ile iyi geçinmek lazım,hiç bir ev sahibine kiracı ile çatışmayı tavsiye etmem. 100 TL kazançlı çıkayım derken 1000 TL zararlı çıkarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 26 Mayıs 2019; 3:22:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: edirneli86

Kiracının kusurunu nasıl tesbit ediyorsun? Mesele ev içinin boyasını ev sahibine mı odetiyorsun?

Duş başlığı bozuldu evsahibi mı ödüyor?

Oturmuş Sun 6sene 4..senede sigorta bozuldu evsahibi mı ödüyor?

8sene ben en az 20 sene annem babam kirada oturdu Kendi evin olsa kirada elini dahi surmezsin ama laf olsun.

Alıntıları Göster
    Size şunu anlamak kabul etmek neden bu kadar zor geliyor. Bir malzeme kullanim ömrü tamamlandığı için bozuluyorsa elden çıkıyorsa bunu kiracı odemek zorunda değildir arkadaşım. Inatlasmanin anlami yok internettede rasgele arasan yazıyor yani. Hukuk forumlarındada yazıyor.
    Ev sahibi olduğunuz için kendinizi üstün ayrıcalıklı avantajlı konuma sokmayın. Babanizin hayrına kiraya vermiyorsunuz sonuçta.
    Kirada 1 tane apart dairem var daire 2 yillik, aspiratör bozulmuş kiracim düzgün insan kendisinin bilerek zarar vermediğini biliyorum. Bende kullansam bozulabilcek bişey kiracının ne suçu var şimdi. Bu benim teslim ettigim evdeki makinanin demirbasin ya kullanim omru tamamlandi yada ben ayipli mal teslim ettim adama. Baska bi aciklama akıl dışı .Aradi kendi cebimden yaptirdim.
    Evet ev almak zor ama kiraci olmak daha zordur. Ikisinide yasadim. Birazda anlayışlı görgülü davranmak lazım.

• 0tt0m@n 0 kullanıcısına yanıt
    bir musluğun kullanım ömrünü doldurduğunu nasıl anlıyorsun bi söylermisin. ayrıca 3 kuruş dediğin para benim maaşının yarısı. Allah kimseyi sizin gibi ev sahibini eline düşürmesin

• 0tt0m@n 0 kullanıcısına yanıt
    Ne yani duvarları periyodik olarak ev sahibi boyamalı mı diyor hukuk,hangi hukukmuş angolo hukuku olsa gerek😅

• ercan_198666 E kullanıcısına yanıt
    bu ülke hakkının peşine düşenler arttıkça gelişecek. senin gibi boş konuşanlar azaldıkça gelişecek.

bu ülke hakkını arayanlar sayesinde gelişecek. senin gibi boş yapanlar sayesinde değil

• Evin boyası sarfa giriyor. Musluk ise demirbaştir. Yani musluğu ev sahibi taktirir. Ancak yeni boyali ev teslim edildiyse kiracı cikarken boyalı teslim eder. Kontrata bu durumu yazmakta fayda vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 26 Mayıs 2019; 2:23:17 >
  • sana hakkını arama diyen yok senin bu musluk meseleni müge anlı bile çözemez boşuna burada insanlara laf yetiştirmeye çalışma git nalbura al bi çeşme tak hem çeşmen hemde ağzın kapanır

sana mı soracaktım nerde konuşacağımı. zorlamı yazıyorlar sana. basgit işine

• quote:

Orijinalden alıntı: radko

Kim kimi çıkarıyor hocam? Öyle çıkarma olayları 80'lerde kaldı. Ev yıkılmıcaksa ev sahibinin kiracıyı çıkarma lüksü yok.
    arkadasım ev evsahıbının,problem yasadıgın ınsanın evınde oturmaktan keyıfmı alacaksın,kacmayacakmı huzurun bakmayacakmısın baska ev, yapmayın bukadar keskın koselı olmayın yok hukuk war o war bu war, gerek warmı problem yasamaya,

en guzelı kımse sorun yasamasın ama problemlı bırının evınde de kımse oturmak ıstemez, ne kendısını ne aılesını sırf ınat ugruna huzursuz bı evde oturturmusun Allah askına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockandemir84

bir musluğun kullanım ömrünü doldurduğunu nasıl anlıyorsun bi söylermisin. ayrıca 3 kuruş dediğin para benim maaşının yarısı. Allah kimseyi sizin gibi ev sahibini eline düşürmesin
    Guzel kardesım, musluk bu alttarafı. gıdersın sırkecıye bulursun uygun fıyatlısını.

amma buyuttunuz bu işi ya yok maasının yarısı yok bılmem ne

adam sana 150 200 bınlık evını verecek oturtacak neguzel, sen problem yasattıracaksın, konusarak hallolur hersey,

dersın ev sahıbıne boyle boyle cok sorun yasıoruz neyapalım ya derkı sen yap kıradan dus boyleyse ne ala,yok yarı yarıya yapalım yada be nalır gelırım der neyse ne,

senın huzurun keyfın rahatın bı musluk tan dahamı degersız,

bende kıracıyım ev sahıbıde degılım hersey konusarak halledılır kombı arızalansa tesısatlarda problem olsa vs tabıkı tek basına altından kalkabılecegın bır durum deıl ama yok prız kırıldı lamba catladı söve kalktı musluk sole bole oldu, yapmayın, bunu dıle getırebılırsın tabıkı ama bukadar kucuk seylerın hesabını yapmayın ne fakır eder ne zengın aksıne ev sahıbıne guzel bır kıracım war sagolsun ota boka rahatsız etmıyor benı der.

obur turlu problemlı kıracının tanımı sensın dırekt olarak.

ınsallah halledelır ne sıs yansın ne kebap.

baktın ustlenmıor problem cıkıyor bakarsın baska en atla deve degıl he goze alamıosan tasınmaydı masraftı kırafarkıydı vs ozaman seve seve o muslugu alman gerektıgının farkına varacan.

bunları senın ıcın soyluyorum.

koyarsınterazıye bunları hangısı gozunu kesıosa ya tasınırsınız yada muslugu alırsın bukadar yada ıkna edersın tatlı dılle.

bırde tabı anlatım seklı war karsı tarafa ısyanlı atarlı sekılde soylenmısse bu baska, tatlı dılle neyapsak nasıl yapsak bu baska.

• Siz yaptirmak zorundasiniz. Adam size silah zoruyla evini kiralatmadi, kalitesiz,eski malzeme kullanilmissa tutmayacaktiniz.

Dingonun ahiri gibi kullanip, "nasil olsa benim degil ya ahusgsf" deyip mutfak dolaplarini, oda kapilari carpip musluklari sert cevirip bozup , kaloriferin ustune islak seylerinizi koyup paslandirirsaniz bu direk kullanici hatasina girmektedir.

Ek olarak evi havalandirmadi , iceride camasir kuruttu gerekcesiyle olusan kuf, rutubet gibi konularda da ev sahipleri depositodan tutari kesebilir.

Evini kiraya vermeyi dusunenler, kira sozlesmenize, "verilen deposito son kira bedeli olarak kullanilamaz" gibi bir madde de ekleyin ki evi geri aldiginizda uyanik kiraciniz basip kacmasin.

Kiracinin hakli oldugu yerler ise bina ortak alandaki sorunlar, su, elektirik,dogalgaz tesisati komple ev sahibinin sorumlulugundadir, bunlarda ariza olusursa kendi cebinden yaptirmalidir (kombi cihazi haric).

Bina dis izolasyonu saglam degilse ve disaridaki etmenlerle kuf rutubet olusuyorsa bu da kiraci karistirilmadan ev sahibinin cozum uretmesi gereken bir konudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 26 Mayıs 2019; 7:13:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B3EB7D4B5

Musluğu, kapıyı, pencereyi kendi malın gibi görme nasıl olsa ev sahibi yaptırır de, özürlü gibi kullan, son ev sahibi diye ağla... Ne güzel lan .
    Ben 3 yıldır hem ev sahibi, hem de kiracıyım örneğin. Oturduğum ev pek ahım şahım bir ev değil, iş yerine çok yakın diye tercih ettim. Oturduğum kiradaki evde banyo musluğu eski püskü birşey, duş kısmına aldığımda şakır şakır musluktan da sular gelmeye başladı zaman içinde. Conta fln almak gerekiyordu, gittim aldım değiştirdim. Taharet musluğu da akıtmaya başladı, baya eski görünümlü ve tamir conta ile düzelebilecek gibi de durmuyordu. Biraz elimden geliyor, gittim aldım benzer birşey ve değiştirdim. Bunlar için ev sahibini aramaya utanırım şahsen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecar limon

Açıklaması şu. Kullanırken olağan şekilde eskiyecek ve yıpranacak olan kiralık araçların yıpranması kiralayan tarafından karşılanmaz. Kiraya veren bu olağan yıpranmaya katlanmak zorundadır. Çünkü bu yıpranma karşılığında kendisi kira geliri elde etmektedir.

1 yıllığına kiralanmış olan bir araç düşün. Araç kullanılırken lastikleri yıpranacak öyle değil mi? Kiralama şirketi sana diyor ki: "aracın üzerinde sıfır lastikler var. 1 yıl sonra aracı teslim ederken sen de sıfır lastik takıp öyle teslim edeceksin." Bu ne kadar saçma ise evin duvarını boyalı istemek de o kadar saçma ve hukuka aykırı.

Hukukçu olduğumu da belirteyim bu arada.

Alıntıları Göster
    Kira sözleşmesinde boyalı aldı, boyalı teslim edecek diye belirtilmiş ise, kiracı o şekilde teslim etmek durumundadır.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.