Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kiraciyim, bu hafta arası kendi evime geçiyorum.
    Az önce bulaşık makinesini çıkardım. Gecen sene bağlarken zaten bozuktu, zorla takmıştim. Şimdide olduğu gibi bıraktım.. Penseyle zor kapattım. Eski ev olunca böyle oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani iç tesisatta yasanan olay ise demirbaş olayıdır ve ben bizzat yasadım bu durumu ev sahibi halletti fakat durum musluk bozulması ise bozulma sekline bakılır ( kırılma veya su kacırmamı diye ) kırılma ise kiracı hatası olması muhtemel ama musluk iç tesisatı hatası ise durum ev sahibine döner çünkü ev kirasının da bi amacı vardır .
  • MUTAF kullanıcısına yanıt
    Hocam bu devirde ev nasıl aldınız miras değilse? Gerçekten merak ettim bu faizlerle imkansızda?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ampul patladı diye de mi ev sahibine fatura edeceksiniz. Sonuçta kullanan sizsiniz adam mı bozdu. Ev boş olsaydı zaten bozulmazdi. Büyük sorunlar ev sahibi öder ama keyfi sorunlar kiracı öder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vefa1453 -- 26 Mayıs 2019; 22:34:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecar limon

Açıklaması şu. Kullanırken olağan şekilde eskiyecek ve yıpranacak olan kiralık araçların yıpranması kiralayan tarafından karşılanmaz. Kiraya veren bu olağan yıpranmaya katlanmak zorundadır. Çünkü bu yıpranma karşılığında kendisi kira geliri elde etmektedir.

1 yıllığına kiralanmış olan bir araç düşün. Araç kullanılırken lastikleri yıpranacak öyle değil mi? Kiralama şirketi sana diyor ki: "aracın üzerinde sıfır lastikler var. 1 yıl sonra aracı teslim ederken sen de sıfır lastik takıp öyle teslim edeceksin." Bu ne kadar saçma ise evin duvarını boyalı istemek de o kadar saçma ve hukuka aykırı.

Hukukçu olduğumu da belirteyim bu arada.

Alıntıları Göster
    Örnek teşkil edilen mahkeme kararı varmı

• Sorumluluğu belirleyemezsiniz ancak ufak gözüken bu detayın size nasıl problem yaratacağını izah edeyim;

Bina sabiti konumunda ki tesisattan su sızıntısı oldu ve alt katınızda boya badana masrafı oluştu, alt katınızın sigortası varsa başvurması halinde tüm masraflar ekspertiz tarafından hesaplanır ve size rücu edilir. Bu küçük detay burada işe yarar, bina sabiti tesisatı ev sahibi yaptırdıysa ona rücu olur masraflar siz yaptırdıysanız size rücu olur.

Bina sabiti tesisattan kasıt, sıva altı duvar içi tesisat ve bataryalardır. Örneğin çamaşır makinesi bataryaları, bulaşık makinesi bataryaları, banyo wc rezervuar, mutfak lavabo bataryası vs.

Bu sebeple kiracıysanız bunlar bozulduysa siz yaptırmayın, sizden dolayı bozulsa dahi ev sahibine söyleyin parasını verin o yaptırsın onun sorumluluğunda kalsın. Kiracı olduğunuz evde o sorumluluğu almayın.

Selametle.

Edit: Ayrıca bunlar eskimeye/yıpranmaya tabi kıymetler olduğu için değer kaybı / değer kazancıda ev sahibini ilgilendirir konulardır kiracıyı bağlamaz. Tekrar ediyorum siz vurup, çarpıp kırarsanız o ayrı ancak mutad kullanıma bağlı oluşan tüm hasarları ev sahibi karşılamak zorunda. Sebepsiz değer kazancı doğurur kiracının onarması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantine -- 26 Mayıs 2019; 23:2:47 >

• Buna benzer olay geçen yaz başımıza geldi yan dairede oturan ev sahibi geldi bi gün sizin tuvaletten bizim duvara su geliyor duvar kabardı dedi gösterdi hatta,ev sahibini aradık tamam ben o ev sahibini arıcam dedi,daha sonra öğrendim yan komşu evi sigortalı olduğu için sigortaya yaptırıp bütün faturayı ev sahibine kitliyo ev sahibinde sive sive ödüo 😀

• Vefa1453 V kullanıcısına yanıt
    ampülle ev veren ev sahibi mi var? duy bile yok.

• Ev alırken tapu harcını normalde evin rayiç bedeli üzerinden yüzde 2 alıcı yüzde 2 satıcı öder
    Bazı illerde bu parayı Alıcıya kitlerler
    Tapu çalışanı bile ısrarlı sorular karşısında ben ev alırken kendim ödedim delip sıyrılmaya çalıştı işin içinden
    Doğrusunu söylemeye dili varmadı
    Biri çıkar da benden neden fazla para aldınız deyip hakkını arar diye çekindi muhtemelen

Musluk ve elektrik düğme masrafı ev sahibi karşılaması gerek
    Başkası eskitti eskitti benim elimde kaldı var mı böyle iş
    Aç kapa musluk taksaydın sen de

• Ev sahibi yaptırır kardeş eskiden usulü musluk bozuldu kiraci yaptırır nekadara yaptirdi 100tl ev sahibine soylerdi kira ne kadar 600tl o ay 500tl öderdi sonuç olarak sahiplik durumuna bakılır ev kiracida kalmicakki.
    Bunu bir ev sahibi olarak yazdim

• Memleket gidiyor dolar olmuş 6 lira bunlar hala musluğun peşinde

• Biraz insan olun ya her şeye yasa her şeye polis her şeye mahkeme. Adama bugüne kadar ne yaptıysan o da sana böyle söylemiş.

5 yıl kirada oturdum çıkarken duvarda hortum geçirmek için açtığım delik ve dikkatsizliğim sonucu 2 odanın parkesinde şişme olmuştu çağırdım adamı bunu nasıl yaparız para mı vereyim yaptırıp mı çıkalım diye. “Ben senden razıyım öylece bırak git” dedi.

Senin gibi kıl kuyruk biri olsam adam komple parkeyi değiştirtirdi bana.

• Ev sahibinin kaynı yaptırıyor

• Kuyu bozulmuştu ben yaptırdım ev sahibi kiradan kestinmi dedi kesmedim dedim. Öyleyse ortaklaşa verelim dedi canın sağolsun dedim. Lafımı olur benden olsa ne olur dedim. Çünkü o benden ben ondan çok memnunuz ve bunu parayla değişemem. Huzurdan ve sağlıktan değerli hiç bişey yok.

Millette musluk için konu açıyor. Kim haklı benim için önemi yok ama musluk için konu açmak çok saçma.

• Musluk için ev sahibini ararken nasıl yüzünüz kızarmıyor anlamıyorum.

• albaywolf kullanıcısına yanıt
    80 lira ver o zaman kardeşim veriyim ibanı. Ne güzel lan hayatta para kazanmanın zorluğunu hiç yaşamamış adamlar laga luga yapıyor.
  • albaywolf kullanıcısına yanıt
    Bu ne genişlik ya

• kiracı odemez ev sahibi öder onuda ev sahibi öder

• OzAman yapılacak şey şu eve girdiniz mi alacaksınız Kendi dugmenizi Kendi musluğunuzu mevcut olanı sokup Kendi aldığınızi takacaksiniz bozludu mu bileceksiniz ki siz bozdunuz. Evden çıkarken eskisini takip Kendi aldığınızi yeni taşındığıniz eve takip kafanız rahat yaşayacaksınız.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.