Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tek derdımız musluk olsa keske. Devlet memuru hakımı vs herkese dayadı sıcıl kaydını o saatten sonra adam işte bulamıyor uzerıne malıda yok sonra gelip senı dolandırıp gidiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiracı Öder.
  • Saçma sapan bi konu bi bu konu kalmişti valla şeytanin aklina gelmezzz ama gel gör ki acil miş yazik ya laa valla yazik acidim valla..

• Normal bir kullanım sonucunda ortaya çıkabilecek hasarlardan kiraya veren sorumludur.

• Yazı gelirse kiracı , tura gelirse ev sahibi , dik gelirse alt katta ki komşu öder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulturkusu -- 28 Mayıs 2019; 8:44:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byJuck

Peki üç liralık Musluk taktın 5 ay sonra bozuldu. Kiracı üç liralık mı alsın 25 liralık mı?
    3 liralık musluk alacak kadar zengin değilim

Düzgün insan kendine yakışanı yapar.
    ECA aldım diyelim bozuldu
    Oda gidip aynısından alabilir.

Musluğun markası kaybolmaz
    Ben 2 liralık aldım o 5 takılmayın buna.

Eskiden hangisi varsa aynısından takım
    Ben evi lüks kiralık ev olarak verdim

Fırın davlumbaz vs gibi demirbaşlar Siemens den aldım
    Kapı kilitleri kale den
    Musluk takımları ECA dan,kılozet vitra
    Kombi Vaillant
    Klima Baymak
    Evin tüm boyası jotun
    Banyo fayans, mutfak fayans vs hepsini tek tek kendim seçtim.
    Elektrik düğmeleri prizleri Viko
    Öyle her odada 1-2 tane yok bol bol koydurdum bina yapılırken
    Her odada uydu kablosu
    Vs vs dolaplar vs saymıyorum

Şimdi musluk bozulsa gidip nalburdan dandik birşey alsa

Evden çıkarken depozito dan keserim vs

• genel olarak olay su; kiraya verilen deger eger evin icine yatirim varsa yukselir.
    ornek ben banyonun tamamini (dolap, ayna, lavabo musluk, dusakabin, shower, klozet) yaptirdim, mutfaktaki muslugu degistirdim, mutfak sehpasini degistirdim, tum spot lambalari yeniden yaptirdim. Zira bunlari ev sahibinin yapmasini isteseydim yapilir ama kira artardi. Yani demem o ki musluklari sifir ile degistirelim ama kira ayni kalsin bir diye bir dunya yok. Ha evde misal biryerde boru patlamis eskilikten, butun duvarlar (duvalari da full boyatmistim) su almis batmis, ev sahibi hem borularin yeniden yapilmasini hem benim duvarlari hem alt kattaki komsunun duvarlarini boyatmisti. Kanunu bilmem ama benim uyguladigim (hem kiraci iken hem ev sahibi iken) Duvarlar haric kiraciya aittir. Ornek olarak cikmadan evvel banyo ve mutfak dolaplarini bozup evsahibine bunlar size ait demeyi deneyebilirsin.
  • Eğer yeni geldiysen ev sahibi. Eskiysen kiracı bukadar basit. Örnek vereyim. Ben temiz daire sahibi olayım. Sen kiraya gel 3 yıl otur. 3 yılda senden 45bin tl kira almış olayım. Yaklaşık 4 5 bin vergiye zaten gidicek. Sen evi tepe tepe kullan. Örneğin kombi bozulsun. Parkeler çizilsin. Musluklar bozulsun. Kapılar eskisin vs. Sonra çok o evden. İnan 5 10 bin tl masrafın çıkar.

Ancak geldiğin ev eskidir orası ayrı.
    Senden evi eskitmen için değil kira için anlaşıyoruz. Sana evi verdiğimde her şey incelenir bakılır. Çıkarkende aynı şekilde verilir olay bu kadar basit.

Ancak yeni kiracısındır eve gelmişsindir 3 ay sonra bir şey bozulur ozaman haklısın.

• Yalçın Ç. kullanıcısına yanıt
    Burda harcadığı zamanın parasınıda ev sahibinden istrr😀😀

• Kullanıcı hatasıysa kiracı, değilse evsahibi öder.

• Ne muslukmuş arkadaş bir haftadır gündemden düşmüyor.Bir konuyu bu kadar üstte tutan nedir kişisel çıkar mı ulan kız çocukları taciz ediliyor haberi çıkıyor en fazla iki gün gündemde,genç bir adama araba çarpmış hayatı kararmış destek istiyor en fazla iki gün gündemde,ülkede ekonomi batmış troller kaynıyor konuda ama zıktığımın 30 liralık musluğu için bir hafta 10 gündür karı gibi lak lak lak lak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lBaBaCaNl -- 28 Mayıs 2019; 9:52:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockandemir84

Ev sahibimisiniz kiracı mı?
    Kiraciyim ve kirada evim var.

• bir musluk sayfalarca tartışılmış.
  • Eğer sana kiraladığında o muslukta sorun yok ve senin kullanımında oldu ise sen yaptırmak zorundasın. Fakat eve taşındın musluk tam işlevini yerine getirmiyordu 3 5 ay sonra da sorun oldu ev sahibi yaptırmak zorunda. Kimse senin bozduğun musluğu taktırmak zorunda değil. İyi o zaman alalım çekiçi beğenmedim fayans rengini diye kıralım değiştirsin ev sahibi oda iyiymiş.

• Oldu olacak tapuyu da ustune yapalim tam olsun bazi kiracilar bunu istiyor anlamis degilim herseyi ev sahibi yapar mantigini aklim almiyor verdigin kira maasinin yarisiysa oturmayacaksin kardesim zorla mi tuttun daireyi senden kaynakli ise sorun sen senden degilse ev sahibi yaptirir biter gider yaptirmiyorsa ev sahibin kanuni olarak sen yaptirirsin kiradan dusersin

• Çok sığ düşünceli insanlar var yazık! Yok bilerek kırarlar da sırf ev sahibi ödesin diye falan filan. Cahil ve cahil yönetimindeki insanlar size diyorum yazık be. Sizin hür iradeniz yok mu? Kendiniz düşünün yorumlayın, empati kurun olur mu? Başkasının kanatları altında saklamayın sizde de beyin var fark edin. :)

• problem muslukta değil de kombide olsa, arkadaş daireye sıfır kombi mi takacaktı :)
    hatalı kullanıma bağlı arıza varsa kiracı, ürünün ömrüne bağlı yıpranma varsa masrafı ev sahibi öder.
    bir armatürün kullanım ömrü 5 yıldır. 5 yıldan sonrasındaki arızalarda amortismanın sorumluluğu ev sahibindedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byJuck

Çok sığ düşünceli insanlar var yazık! Yok bilerek kırarlar da sırf ev sahibi ödesin diye falan filan. Cahil ve cahil yönetimindeki insanlar size diyorum yazık be. Sizin hür iradeniz yok mu? Kendiniz düşünün yorumlayın, empati kurun olur mu? Başkasının kanatları altında saklamayın sizde de beyin var fark edin. :)
    Hayırdır ne yazmaya çalıştın? Bilerek kıran var seneler önce bir eve taşındık önceki kiracı iç elektrikli tesisatını söküp gitmiş. Ne lamba duyu ne fiş ne priz ne kablo hiç birşeye yok.

Lavabolar çatlak çeşmeler dağılmış. Adam çekmiş gitmiş evsahibi Tamir ettirip öyle taşındık. Yapılıyor yaşanıyor böyle şeyler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boombip kullanıcısına yanıt
    Bunu anlamayanlar forumda ekseriyetle ev sahipleri o yüzden ne hukuktan nede adaptan anlıyorlar,dedikleri tek şey 3 kuruş değil mi ağlama para vereyim taktır, ne arıyon ev sahibini böyle iş için bla bla...

• radko kullanıcısına yanıt
    kiracı olmayanlarda da böyle bir yaklaşım var. burada hukuki bir olay var ve 5 liralık ürün, 5000 liralık ürün vs. diye bir yaklaşım olamaz.

adli bilirkişiyim. her ay mahkemelere bilirkişi raporu düzenliyorum. herkes kendini haklı çıkarmak için uğraşır. bu olayda yukarıda örneklediğim gibi tek bir doğru yoktur. misal kombi, bakımları yapılması gereken bir amortismandır. bakımları yapılmadığı için arızalanırsa bunun sorumlusu kesinlikle kiracı olmaz. arıza raporlarından ve ürünün güncel durumundan olayın sorumlusu kim, hepsi açığa çıkar.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.