Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
665
Cevap
9
Favori
132.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kiraci olarak size evi teslim ettiği zaman ev sahibinin sorumluluğu biter.
    Bu saatten sonra evde oluşacak her türlü zarar size aittir.
    Evi kiralarken ev sahibi ile konuşmuş olmanız gerekiyor.
    Evin eskisi olmasını siz evi tutarken biliyordunuz zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Hocam bu devirde ev nasıl aldınız miras değilse? Gerçekten merak ettim bu faizlerle imkansızda?
    Eski bina yıkıldı, müteahitten 1 tane aldım. ayrıca yüksek giriş olarak bir tane daha yatırımlık aldım.
    Belki kar ettirmez ama kira getirisi için, çocuk oldu 4 yasında, onun geleceği için aldım. yaş 38
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockandemir84

ampülle ev veren ev sahibi mi var? duy bile yok.
    gecen sene duyu bile kendim taktım.
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    Hayatta para kazanmanın zorluğunu benim kadar yaşadıysan söz 80 lira göndereyim kardeş ayıp ettin musluğu alıp kalan paraya iskender yersin helal hoş olsun. Zengin falan olduğumu zannediyorsan merak etme ben de kiracıyım sadece 15-20 liralık musluğa ağız eğmem. Kanuni olarak ev sahibinin ödemesi gerekiyorsa bile bu meblağ için telefon açıp söylemeye utanırım. Patlayan ampülü de söyle o zaman değiştirsin.
  • albaywolf kullanıcısına yanıt
    1. musluk 15-20 lira değil en kötüsü 80 lira. ikinci kimin nasıl para kazandığın bilmeden yorum yazma. 3. Kiralık evlerde ampül yok. Kendin alıp takıyorsun giderken söküyorsun. 4. Hakkımı ararken niye utanıyım. Hak aramak ne zamandır utanılacak bir kavram oldu.
  • MUTAF kullanıcısına yanıt
    benimde evde duy yoktu. Sarkan kablolar vardı sadece. dört duvar musluk ve kombi evdeki demirbaşlar bunlar. Ama sanki bana otel odası kiralıyormuş gibi havalara giriyorlar. Yok utanmıyormuşmuyum. Anladım ki bizim ülkemizde hak aramak utanılacak bişey hale gelmiş.
  • awdasase kullanıcısına yanıt
    Ev sahibimisiniz kiracı mı?
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Her musluk her eve olmuyor malesef daha önce başımıza geldi. aldığımız musluk yeni eve olmadı. Zaten kiracı dediğin adam zar zor geçinen insan. Her gittiğimiz eve musluk nasıl alalım.
  • 26 sayfa ne konustunuz acaba bu konuda? Gunlerdir populer konular arasinda?

• Musluk bozulması ile kaçırıp alt kata gitmesi ayrı şeyler.

Kanune evde kullandığın her eşyadan kiracı sorumlu. Buna kombi de dahil. Kombi bakımı da... Bunu bir kiracı olarak yazıyorum.

Hatta apartman için de aynı şeyler geçerlidir. Örneğin 1.katta oturup, asansör bakımı için "ben asansör kullanmıyorum ki" diyenler çıkıyor, hayır efendim, "ortak alan" ve "ortak alanın faydası" söz konusu, o yüzden ortak alan tüm apartman olduğundan, apartmana ne oluyorsa ortak olacaksın. Ha bunları sanıyorum kiracı ödemiyordu, ayrı konu.

Allah herkese iyi bir kiracı ve iyi bir ev sahibi versin.
  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    Yok artık asansör masrafınıda mı racıya kitleniyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Göndersene arkadaşa 80₺ hocam kuru sıkı sıkmayalım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 27 Mayıs 2019; 14:47:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Yok artık asansör masrafınıda mı racıya kitleniyor?
    Yok, o paragrafın son cümlesinde yazdım, önce ödedik diye düşündüm ama sonra aklıma geldi, kiradan düştük. Apartmana ilişkin masraflar ev sahibinin.
  • Bozan yaptırır. Ayıplı mal değil bir kere senin dediğin gibi, sen bozduysan yapacaksın kardeşim. Ev sahibi niye senin kırık döküğünle uğraşsın. Ayıp ya, senin gibi kiracılardan Allah tüm ev sahiplerini korusun.
  • 50 liralık musluk için 50 sayfa yazmaya üşenmeyen bir işsiz.Allah boyle insanları kimsenin kiracısı yapmasın. Adam sana sağlam teslim ettiyse sende onu o şekilde teslim edeceksin çıkarken ister yaptır ister yaptırma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockandemir84

1. musluk 15-20 lira değil en kötüsü 80 lira. ikinci kimin nasıl para kazandığın bilmeden yorum yazma. 3. Kiralık evlerde ampül yok. Kendin alıp takıyorsun giderken söküyorsun. 4. Hakkımı ararken niye utanıyım. Hak aramak ne zamandır utanılacak bir kavram oldu.
    1. Musluğu Milano'dan mı getirtiyorsun elbette daha uyguna var. İkincisi sen benim ne iş yaptığımı nasıl para kazandığımı bilmeden yorum yazdın bu konuda ilk adımı sen attın kendinle çelişiyorsun. Üçüncüsü tek tük oluyor ampul de fark etmez sen yine iste belki gelir oradan kar edersin. Dördüncüsü doğrudur belki kanuni olarak ev sahibinin alması gerekiyordur da böyle ucuz şeyler için yardım istemek de biraz vicdan ve tercih işidir. Başka sözüm yok gereksiz boş boş tartışıyoruz onca işin gücün arasında.

• 2 yıldır ev boşta kimseye vermedim. Ondan gelecek para sağlığıma gider zaten. Uğraşılmaz. İyilikten maraz doğar. En basit emekliye sakin vermeyin. Hiç bir şekilde para alamazsiniz. Kanun onları koruma altına almıştır. Haciz olmaz. Maaşına haciz gelmez evden cikartamazsin . Tatile gider ama kira parası ödemez. Mahkemeye gideceksin. Avukata para vereceksin. Nereden bakarsan tutarsızlık nereden tutsan elinde kalıyor. Devlet benim kul hakkımı görmezden geliyor. Kiracıyı atmak için bir avukatttan daha çok kitap okudum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vefa1453 -- 27 Mayıs 2019; 19:24:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heyea

26 sayfa ne konustunuz acaba bu konuda? Gunlerdir populer konular arasinda?
    Özet: kiracı evin içinde ne bozulursa yaptırır neyi ev sahibi karşılar.

• Vefa1453 V kullanıcısına yanıt
    Hocam yaşadıklarını yazsana merak ettim,ama tek kendi yönünden yazma

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.