Şimdi Ara

brasil.exe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    gunlerdir basım bir virusle belada. brasil.exe adlı bir virusun kurtulusunu bilen arkadaslar lütfen yardımlarınızı bekliyorum dosyayı buluyorum siliyorum tekrara geliyor win.ini dosyasının icinden ben siliyorum o tekrar geliyor bazı programları calıstıramıyorum explore hatası verip duruyor office ve winzip gibi programları kuramıyorum çözümü bilen arkadaslar yorumlarınızı bekliyorum ama sakın bana nı-orton demeyin oda bir ise yaramıyor sadece dosyaayı bulup siliyor okdar sonra tekrar geliyorr

• virus konusunda bu yardimi cehennem.com ve cigicigi.com forumlarada yaz dostum
  • Bir de registry kayıtlarına bak istersen. HKEY LOCAL MACHINE/SOTWARE/MICROSOFT/WINDOWS/CURRENT VERSION/ altındaki RUN ile başlayan klasörlerin altında geçiyorsa bu program ismi, sil. Bir de HKEY CURRENT USER/... devamı aynı..
  • Applicaton Data klasörü içinde de kalıntısı kalıyor onu da silmeyi dene(eğer varsa)
  • Bu arada F-Prot for dos u çekeceğin sign.def ve macro.def dosyaları ile güncelleyip direk dostan tarama yaparak bu virüsü temizleyebilirsin.Ayrıca symantec in sayfasında bulunan ve çoğu güvenli lip te çalıştırılarak kullanan virüs defination lar.Bunları da kullanarak sorununu hem dos tan hemde windows un registry sinden halledebilirsin.
  • Sanrım bu makina internet e baglı.
    www.sarc.com dan remove tool u indir. Ayrıca aynı adres te internet explorer yaması var onu da indir kur. Sorun kalmaz.
    Win.ini de bu virus un bir pach i var onu sil. Regedit te baslangıc ta da var ordan da sil. ve makina bir networkte ise yaptıgın tum paylasımlara parola ata.
  • arkadaslar sorunun cozumunu buldum benimle aynı sorunu yasayan arkadaslara yardımcı olması amacıyla cözümü sizlerle paylaşayım

İnternet üzerinde 23.10.2002 tarihinde yayılmaya başlayan Internet solucanı W32/Opaserv.Worm bilgisayarın C:\ surucusunun paylaşımı sayesinde Windows 9x/Me kurulu makinaları etkilemektedir. (Paylaşımın parolaya bağlı olup olmaması önemsizdir.) Etkilediği bilgisayara
    Brasil.pif
    Brasil.exe
    ScrSvr.exe
    adlı dosyalar oluşturuyor ve bilgisayarın her açılışında aktif hale gelebilmek icin gerekli kayıt dosyası değişikliklerini yapıyor.

Virus başka bilgisayarları etkilemek için port taraması yapıp C:\ paylaşımı arıyor. Bu işlem ağ trafiği yaratması nedeni ile Internet baglantı hızını yavaşlamaktadır.

Symantec Inc. tarafindan geliştirilmiş virüse özel temizleme aracı

Dosya adı:<b>fixopsrv.exe </b>adlı bu dosyayı <b>http://www.netyazilim.com.tr </b>adresinden download ederseniz (cok kısa yaklasık 160 kb kadar) calıstırdığınızda sorunuzu cozecektir. bir de aynı sayfada virüsün 98 de bıraktığı hasarı onarması için gerekli olan bir dosya (dcom98.exe) var onuda virusü temizledikten sonra calıştırırsanız bir restart'tan sonra sorununuz cözülür bir de scandisk ekledinizmi geriye canavar gibi bir 98 kalır virüs artık temizlenmiştir. eger bu da kesmezse windowsu üstüne kurarsınız o da olmazsa bir formatlık işi var ama eminim formata ya da yeniden kurmaya ihtiyacınız olmayacaktır. kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wuauclt.exe nedir? virüsmüdür?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şu foruma gözat sorunun çözülecektir..sygatefire wall programını indirmeni tavsiye ederim..
    http://www.donanimhaber.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28313
  • Bu namussuz virüs 2-3 ay önce beni de çarptı fakat o zamanda fixopsrv programını indirdim, program virüsü temizliyor fakat nete girince norton alarma başlıyordu...Bende mecburen format atmak zorunda kaldım, sen yine iyi yırtmışsın...
  • Slm,
    Norton antivirus(2001 i dene, 2002 yi denersen güvenlik nedeniyle bilgisayarını açman zor oalcaktır.) yada f-prot programıyla temizlemeni öneririm. muhtemelen bilgisayarında "funlove" virusu var. ve bu virus tehlike sırasına göre 4. sırada..

<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by kayalilar</i>
    <br />slm arkadaslar
    gunlerdir basım bir virusle belada. barsil.exe adlı bir virusun kurtulusunu bilen arkadaslar lütfen yardımlarınızı bekliyorum dosyayı buluyorum siliyorum tekrara geliyor win.ini dosyasının icinden ben siliyorum o tekrar geliyor bazı programları calıstıramıyorum explore hatası verip duruyor office ve winzip gibi programları kuramıyorum çözümü bilen arkadaslar yorumlarınızı bekliyorum ama sakın bana nı-orton demeyin oda bir ise yaramıyor sadece dosyaayı bulup siliyor okdar sonra tekrar geliyorr
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

• slm bu siteye yeni üye oldum mesajı yanlış yerden gönderiyorsam özür dilerim. virüs temizliğini yaptıkdan sonra windows'un altındaki temp ve teml.int. files dosyalarını da temizlediniz mi? eğer bu da çözüm getirmezse 64k bilgisayar dan destek alabilirsiziz (AVP tr.distrübitörü<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by kayalilar</i>
    <br />slm arkadaslar
    gunlerdir basım bir virusle belada. barsil.exe adlı bir virusun kurtulusunu bilen arkadaslar lütfen yardımlarınızı bekliyorum dosyayı buluyorum siliyorum tekrara geliyor win.ini dosyasının icinden ben siliyorum o tekrar geliyor bazı programları calıstıramıyorum explore hatası verip duruyor office ve winzip gibi programları kuramıyorum çözümü bilen arkadaslar yorumlarınızı bekliyorum ama sakın bana nı-orton demeyin oda bir ise yaramıyor sadece dosyaayı bulup siliyor okdar sonra tekrar geliyorr

• virüslere karşı en iyi program trend pc cilin
    trend pc cilinin klasörünü silsende her zaman çalışıyor ve gördüğü virüsü tak karantinaya alıyor

bu programsüper yani
    norton falan hikaye
  • BURADA HİKAYE ANLATMIYORUZ. YARDIMDA BULUNUYORUZ. KARIŞTIRMA İSTERSEN...

<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by hitman009</i>
    <br />virüslere karşı en iyi program trend pc cilin
    trend pc cilinin klasörünü silsende her zaman çalışıyor ve gördüğü virüsü tak karantinaya alıyor

bu programsüper yani
    norton falan hikaye
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by hayatdurdu</i>
    <br />BURADA HİKAYE ANLATMIYORUZ. YARDIMDA BULUNUYORUZ. KARIŞTIRMA İSTERSEN...

<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by hitman009</i>
    <br />virüslere karşı en iyi program trend pc cilin

bu programsüper yani
    norton falan hikaye

gördüğün gibi adam sorunu çözmüş.(sen yazmadan önce)
    bi kez forumu oku da konuş sorun çözülmüş.

ben de bi daha ki sefere güvenlik önlemi olarak trend pc cilini kullanmasını söylüyorum

• http://www.trendmicro.com/vinfo/virusencyclo/default5.asp?VName=WORM_OPASERV.E&VSect=T

bu adreste istediğin herşey yazıyo. bir miktar ingilizce istiyo ama sana gösterdiği path lerden gerekli sodyaları silersen sanırım sorun hallolur.tabiiki regedittende gerekli değişiklikleri yapman gerekecek

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsCurrentVersion\Run
    Brasil = %Windows%\BRASIL.PIF

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsCurrentVersion\Run
    Brasil = %Windows%\BRASIL.EXE

öncelikle bunları sil sonrada brasil exeyi sil. sakın işlemin tamamını bitirmeden boot etme hiç bi işe yaramaz

• eğer virus WORM_OPASERV:E diilde WORM_OPASERV.P ise aşağıdaki adreste verilenleri oku

http://www.trendmicro.com/vinfo/virusencyclo/default5.asp?VName=WORM_OPASERV.P&VSect=T
  • Bu hadise benimde başıma geldi update edilen Norton Antivirus bile bunu tanıyamıyor. F-prot 3.12d yi indirdim ve gerekli dosyaları siliyor. Başlangıçta run olan viruslu dosyaları da kapatınca sorunum hallolmuştu
    Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.