2001 brava sx aldım.Aldığımda herhangi bir sorun yoktu.2hafta sonra sorunlar başladı.
Araba ilk çalıştırmalarda çalışmıyor,araba ile giderken ayağımı gazdan çektiğimde bazen stop ediyor.Bunu hem gazda hem benzinde yapıyor.aynı zamanda hararet ''H'' ye gelmek üzere oluyor yavaş giderken az gaz verince gösterge ortadaki çizginin altına düşüyor 20 km civarı giderken tekrar yükseliyor.stop etmeside hararet yükselince oluyo gibi.
Bu arada arabanın 2 nolu silindire bobinden voltaj düşük geliyor.Hararet yükselince (BENCE MÜŞİR ARIZALI O KADAR HIZLI GÖSTERGE DEĞİŞMEZ GİBİ GELİYOR BANA) fan devreye giriyor elektiği çektiği için ateşleme eksik yapıyor olabilirmi...Bobinide değiştirdim ama yinede aynı..
Arabayı yeni aldım bunlar olunca soğudum arabadan ..Bi fikir verebilecek varmı dostlar...
bunlar dostum bravadan değilde sanırım ya satın aldığın adam bu sorunları bilerek resmen satmaya çalışmış ya da sağlam bir servis yolu gözüküyor sana.
çünkü bende yeni brava sahibiyim ve Allah a şükür far sıkıntısı haricinde şikayetim yok :)
rampada bayılmıyor, gerekirse pedaldan ayağını çek rölantide gidiyor, konfor olarakta fiyatına göre oldukça konforlu hoşuma gitti (keşke klimalısını alsaymışım :) )
yani onu sen sağlam bir bakıma götür bence.
Eleman direk olmasada söyeledi zaten...
İş nedeniyle fırsat bulamıyorum..İlk fırsatta götüreceğim zaten ama araca binesim gelmiyor evin önünde yatıyor şimdilik toz toprak vaziyette...
geçmiş olsun, aküyü ölçtürdün mü? şase kablosu güçlendirme gerekebilir, termostta sıkıntı var gibi kapalı kalmış olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: gsrkn
Slm brava/marea klübü;
2001 brava sx aldım.Aldığımda herhangi bir sorun yoktu.2hafta sonra sorunlar başladı.
Araba ilk çalıştırmalarda çalışmıyor,araba ile giderken ayağımı gazdan çektiğimde bazen stop ediyor.Bunu hem gazda hem benzinde yapıyor.aynı zamanda hararet ''H'' ye gelmek üzere oluyor yavaş giderken az gaz verince gösterge ortadaki çizginin altına düşüyor 20 km civarı giderken tekrar yükseliyor.stop etmeside hararet yükselince oluyo gibi.
Bu arada arabanın 2 nolu silindire bobinden voltaj düşük geliyor.Hararet yükselince (BENCE MÜŞİR ARIZALI O KADAR HIZLI GÖSTERGE DEĞİŞMEZ GİBİ GELİYOR BANA) fan devreye giriyor elektiği çektiği için ateşleme eksik yapıyor olabilirmi...Bobinide değiştirdim ama yinede aynı..
Arabayı yeni aldım bunlar olunca soğudum arabadan ..Bi fikir verebilecek varmı dostlar...
kardeş burda konu açmadan forumu bi dolaşsaydın keşke bu kadar stres yapmazdın hararet sorunu olduğu zaman gösterge panelinin üst tarafına sertçe vurunca gösterge ortaya geliyosa tanıdığın birine götür yada kendin yapabilirsen göstergeyi sök gösterge panelinin en dıştaki tırnakla tutturulan kısmını ister yapıştır ister vidala vida delikleri var ama vida dişleri yok oraya göre vida bulmalısın ben klavyeden söktüm onu sabitleyip takınca hararet göstergesi sorunundan kurtulursun.Stop etme sorunu da lpg nin yanlış montajından olabilir ama yinede onun için iyi bi ustaya baktır sonra araba tadından yenmez güzel arabadır brava
Eyvallah hocam..Hararet göstergesi için dediklerini uygulayacağım...
Motordaki rolanti düzensiliğini dün kendim inceledim biraz ,kelebekteki patansiyometrede bi sıkıntı var gibi duruyor onu bi kontrol ettireceğim önce..
quote:
Orijinalden alıntı: gsrkn
Eyvallah hocam..Hararet göstergesi için dediklerini uygulayacağım...
Motordaki rolanti düzensiliğini dün kendim inceledim biraz ,kelebekteki patansiyometrede bi sıkıntı var gibi duruyor onu bi kontrol ettireceğim önce..
selam ben de yeni brava sahibiyim. arabayı aldığımdan senin yaşadığın elektriksel sorunları ben de yaşadım. arada bir enjeksiyon lambası yanıyor motor tekliyor klima açıksa stop ediyor rölantide dalgalanıyor ilk çalıştırma sıkıntılı falan falan. bobin değişti olmadı o değişti bu değişti en son potansiyometreden beyne giden şase kablosunu güçlendirdim o oldu. bütün sorunlar bitti. şimdi canavar gibi gidiyor
7tabe arıza kaydı vardı..Usta önce bunları silip bütün değerleri kont. etti.lambda değerleini filaan ...en son ayarladı bişeyler yaptı .Araba benzinde normale dönsü öne.Sonra arabanın soğumasını bekleyip gaza geçişini kontrol etti geçişlerde rolantide dalgalanma yapıyodu , onuda gazcıya götürüp gaz ayarı yaptırdı.
Şimdilik bi sıkıntı yok.Sabah soğukken, araba sıcakken filan ilk çalıştırmalarda tek seferde çalışıyor.Gaz yememe sorunu tepkisi filan iyi.
Hararret sorunuda su deposunda su bayağı azalmışFan devreye girince suyu çektiği için ibre yükseliyor tabii...
O kadar söylememe rağmen o kabloyu bi ölçtüremedim.Başka birine ölçtürecem artık..
Arabada yinede fişek oldu diyemem.Ama onuda hallederim umarım..
Slm marea/brava kullanıcıları
Arabayı pc ye bağlatıp ayar yaptıktan 1 hafta sonra aynı sıkıntılar yine nüksetti.Yine ilk çalıştırmalarda stop etme ,yolda giderken ayağımı gazdan çektiğimde stop etme arızası olmaya başladı. Bunları bazen yapıyo ,gittimi 1 gün yapmıyo sonraki gün yine yapıyo anlamadım gitti.Neden herzaman yapmıyo da arasıra yapıyo
Uğraşamadım sattım aracı.. Baş edemedim malesef odur budur her usta başka bişey dedi dayanamadım verdim aracı..
selamlar, benimde 99 model bravam var, aynı şekilde bende aracı ilk aldığımda hiç sorun yoktu, sonrasında arkadaşın da dediği gibi hararet sorunu baş gösterdi ta ki bir gün su kaynatıp beni yolda bırakana kadar, fakat sonrasında termostatı değiştirdik hiçbir sıkıntı kalmadı, dediğin gibi hararet ibresi yukarı aşağı sürekli oynardı, çok şükür sorun bitti, yolda kalmadan bir göster derim...
bende de 2000 brava sx var. hararet müşürü kafasına göre takılıyor genelde de H simgesine iyice yaklaşıyor. ama yukardan bi yumruk darbesi yiyince ortaya geliyor. napsam acaba?böyle bir sorun yaratmıyor ama H ye gelmiş gözükmesi sinir bozucu. ayrıca stop etmesi de cabası. boğaz kelebeğini değiştirdim çözüm olmadı. kablo çekme olayını da yapmıştık daha önceden o da çözmedi. aküden ecu ya kablo çektik sanki sorun bir nebze azalmış gibi geliyor bana.ama gene de devam ediyor. debriyaja basıldığında stop eden arkadaşlara naçizane önerim benim gibi virajlara gelirken ya da fren yapacakken viteste bırakmayın ve boşa alın. diğer türlü stop etme olasılığı artıyor. araçta bu sorunlar olmasa aslında pratik seri bir araç. çoğu modelli araçlarla kapışır 0-100 hızlanma konusunda ama gel gör ki bu stop etme olayı çok can sıkıcı.
quote:
Orijinalden alıntı: ironsky
bende de 2000 brava sx var. hararet müşürü kafasına göre takılıyor genelde de H simgesine iyice yaklaşıyor. ama yukardan bi yumruk darbesi yiyince ortaya geliyor. napsam acaba?böyle bir sorun yaratmıyor ama H ye gelmiş gözükmesi sinir bozucu. ayrıca stop etmesi de cabası. boğaz kelebeğini değiştirdim çözüm olmadı. kablo çekme olayını da yapmıştık daha önceden o da çözmedi. aküden ecu ya kablo çektik sanki sorun bir nebze azalmış gibi geliyor bana.ama gene de devam ediyor. debriyaja basıldığında stop eden arkadaşlara naçizane önerim benim gibi virajlara gelirken ya da fren yapacakken viteste bırakmayın ve boşa alın. diğer türlü stop etme olasılığı artıyor. araçta bu sorunlar olmasa aslında pratik seri bir araç. çoğu modelli araçlarla kapışır 0-100 hızlanma konusunda ama gel gör ki bu stop etme olayı çok can sıkıcı.
göstergeyi sök gösterge panelinin en dıştaki tırnakla tutturulan kısmını ister yapıştır ister vidala vida delikleri var ama vida dişleri yok oraya göre vida bulmalısın ben klavyeden söktüm onu sabitleyip takınca hararet göstergesi sorunundan kurtulursun
benimde 2000 model sx bravam var aynı sorun bende de var arkadaş hararet göstergesı özellıkle kendı kendı cıkıyo fırlıyo kendı kendıne ınıyor fan acıyor ama tırsıyo ınsan hararet H ye cıkınca mecbur duruyorum kontagı ac kapa yapıyorum bazenduzelıyor bazen duzelmıyor yardımm
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme