Şimdi Ara

BRC-ATİKER FARKLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
11.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kendi arabama 1.5 sene önce faruk beyin dükkanında brc kit taktırdım ve çok memnun olmam sonucu kardeşimede aynı yerden aynı kiti taktırdım.
    zaten sorun burada başlıyor brc den çok menunum birkaç problem hariç ki bunlar tüm kitlerde var kısaca sıralayalı hazır konu açmışken.
    -bazen şamandıranın sıkışması sebebi ile gaz almama.
    -gaz azalmışken gaza yüklenince benzine geçmesi
    -çok dikkatli dinleyince enjektörlerin kulağa gelen sesi.
    bunlar önemli değil zaten ilk 2 si her kitte var.
    dediğim gibi brc den çok memnunum.
    2 arabama brc taktirdıktan sonra arkadaşıma lpg taktırması konusunda konuştum ve ikna ettim.
    arabası 2007 ford fiesta 1.4 oda piyasayı araştırmış beni aradı brc 1550 den 1 kuruş aşağıya inmiyorlar atiker ise 800(pazarlık olabilir) dedi
    aralarında fark edermi dedi.
    neredeyse yarı yarıya fark var. arkadaşımda bana bu farkın verilmeye değer olup olmadığını sordu bende bir şey diyemedim az buz değil 750-800 TL fark
    bir araştırayım dedim.

Şimdi bu konuda bize yardımcı olurmusunuz 800 TL farkla brc taktırmaya değecek neler var? hangi kiti taktıralım? burdan çıkaca sonuca göre yarın kit takılmak için yetkili servise gidilecek.

teşekkürler.

• merhaba
    arkadaşım acaba bu 800 TL atiker fiyatını nereden aldın.. ve bu fiyata depo vs. herşey dahil midir.. bende 2000 model POLO var 1,4 .. bana KIRIKKALE de SİMİT Tüplü 1050 dediler yardımcı olabilir misin..
  • quote:

1,5 yıldır atikerden çektiğimi hiç bişeyden çekmedim, ne bölge distrübütörü kaldı ne fabrikasındaki teknik ekibi, sistem multifast miş sorunluymuş, takmayın o zaman kardeşim, havalar soğudu, sabah teklemeler stop etmeler, işe gidesiye kadar 10 kez stop ediyo araba, araba servistemi yatmadı, yolda ayarmı yapılmadı, aracın tüm ateşleme sitemimi yenilenmedi boğazlarmı temizlenmedi, son çare arabayı satıp atikerden kurtulmak, yorum bile yapmıyorum artık, yazık...yerli malı yurdun malı dedik gördük, kimsede bana burda savunmasın atikeri, araba silkelemekten debriyajı dağıtacak artık, bıktırdı bu çözülemez sorunları...çözümünü bilen varsa eklesin msnimi anlatsın bana bıktım çünkü artık, haa en son gidişimdede, sözde fast sistemin enjektörleri sorunsuzmuş onu takmışlar düzelmiş:))))) ertesi gün yine aynı değişen bişey yok.heleki pişkin pişkin sürekli arabaya kusur bulmalrına ölüyorum artık gülmekten, sinir sahibi oldum atiker sayesinde...
    msn: captain1979@windowslive.com

işte linki bu

yukarıdaki tarzı birşeyi BRC'de asla göremessin! Görürsen de tamamen montajcıdan kaynaklanıyor.

Evet uyum sağladığı araçlarda oluyor, riske girersen sorun yok.

Onun haricindeki farkları tekrar anlatmayalım, basit bir karşılaştırma, Nokia ile de çok rahat telefonla görüşür fotoğraf çeker mp3 dinlersin, çin markaları ile de. Her zaman bu örneği veriyorum çünkü hepimiz çin malı yada nokia kullanıyoruzdur, daha genel bir örnek. Aralardındaki farkı da herkes biliyor.

• nasıl yani biraz daha açarmısınız bu konuyu bir satış sonrası malına daha sahip çıkıyor diğer çıkmıyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkmert737

merhaba
    arkadaşım acaba bu 800 TL atiker fiyatını nereden aldın.. ve bu fiyata depo vs. herşey dahil midir.. bende 2000 model POLO var 1,4 .. bana KIRIKKALE de SİMİT Tüplü 1050 dediler yardımcı olabilir misin..

yok arkadaşım şimdi öğrendim alınan bu fiyat sakaryadan(ne olduğu belirsiz bir yer) İstanbulda 1000 TL den aşağı yokmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tifosi41

quote:

Orijinalden alıntı: berkmert737

merhaba

yok arkadaşım şimdi öğrendim alınan bu fiyat sakaryadan(ne olduğu belirsiz bir yer) İstanbulda 1000 TL den aşağı yokmuş.

sonuçta ne oldugu belırlı yanı orasıda bi atıker bayısı
    peşin odeme yapacam dedıgınız zaman 800 tl normal bi fıyat cogu bayı takabılır bu rakama
    10 taksıtlı oldugu zaman 990 tl uygulaması yapıolar
  • _Berlin_
    Teknik olarak açıklarmısınız. Bir zamanlar Prins ve Teleflex'çiler de aynı lafları diğer markalar için söylüyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskin76 -- 24 Kasım 2009; 16:37:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BRC Sıralı Sistem Hakkında
    19 yıl önce açıldı
    Tartarini LPG hakkında
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynen bekliyoruz,nokıa yada çin malı misali.Eğer söylecek söz aranıyorsa sizin bayiisi olduğunuz kit içinde çok olumsuz örnekleri başka forumlardan da kopyalayarak burada yayınlarım.Bir zamanlar bir başlık açmıştım,Kullandığımız lpg kitleri ne marka,nerede taktırmıştık,fiyatı ne kadar,km de ne kadar yakıyor,memnunmusunuz gibi? Ben bir süre uzak kaldım ve bu başlı hemen silindi.Tekrar üstelemedim.Nede olsa ekmek kapısı.Lütfen yorumlarımızı başka kitler üzerine daha düzeyli yapalım.Bir araçta düzen tutmamış olabilir.Sizin kitlerin düzen tutmadığı hiçmi araç yok.?

quote:

Orijinalden alıntı: keskin76

_Berlin_
    Teknik olarak açıklarmısınız. Bir zamanlar Prins ve Teleflex'çiler de aynı lafları diğer markalar için söylüyorlardı.

• 990 10 taksit atiker taktırılmıştır.
    yardımcı olan herkeze teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Berlin_

quote:

1,5 yıldır atikerden çektiğimi hiç bişeyden çekmedim, ne bölge distrübütörü kaldı ne fabrikasındaki teknik ekibi, sistem multifast miş sorunluymuş, takmayın o zaman kardeşim, havalar soğudu, sabah teklemeler stop etmeler, işe gidesiye kadar 10 kez stop ediyo araba, araba servistemi yatmadı, yolda ayarmı yapılmadı, aracın tüm ateşleme sitemimi yenilenmedi boğazlarmı temizlenmedi, son çare arabayı satıp atikerden kurtulmak, yorum bile yapmıyorum artık, yazık...yerli malı yurdun malı dedik gördük, kimsede bana burda savunmasın atikeri, araba silkelemekten debriyajı dağıtacak artık, bıktırdı bu çözülemez sorunları...çözümünü bilen varsa eklesin msnimi anlatsın bana bıktım çünkü artık, haa en son gidişimdede, sözde fast sistemin enjektörleri sorunsuzmuş onu takmışlar düzelmiş:))))) ertesi gün yine aynı değişen bişey yok.heleki pişkin pişkin sürekli arabaya kusur bulmalrına ölüyorum artık gülmekten, sinir sahibi oldum atiker sayesinde...
    msn: captain1979@windowslive.com

işte linki bu

yukarıdaki tarzı birşeyi BRC'de asla göremessin! Görürsen de tamamen montajcıdan kaynaklanıyor.

Evet uyum sağladığı araçlarda oluyor, riske girersen sorun yok.

Onun haricindeki farkları tekrar anlatmayalım, basit bir karşılaştırma, Nokia ile de çok rahat telefonla görüşür fotoğraf çeker mp3 dinlersin, çin markaları ile de. Her zaman bu örneği veriyorum çünkü hepimiz çin malı yada nokia kullanıyoruzdur, daha genel bir örnek. Aralardındaki farkı da herkes biliyor.

BRC de niye görünmüyor açıklarmısınız hiçbir arabada brc takınca sorun çıkmıyormu ? nokia ile cin malı telefon karsılastırması yapmaktansa arasındaki farkları söylesenizde bizde öğrensek .
    simdi 6 ay önce atiker taktırdım hiç bir sorunla karsılasmadım ve karsılasacağımıda sanmıyorum atiker taktırmakla hatamı ettim yani 600-700 lira cebimde 990 lira ülkemde kalmıs oldu .
    ayrıca atikeri cin malı telefon yaptıysanız brc ninde nokia olması imkansız onun üstünde daha bir çok kaliteli kit markası var , herzaman bu karsılastırmayı yapmayın

• şunuda belirtiyim aracımda daha önceden italyan malı lanet olası bir lpg kiti vardı ve insanı delirtiyordu ne ayar tutuyor nede düzgün çalısıyordu nede servis desteği vardı bende gidip bütün parçalarını soktürüp atiker taktırdım
    en azından 2 yıl garantisi var ve servis desteğide mükemmel
  • Bu kitler arasındaki bu kadar fiyat farkı varsa..Fiyatı fazla olanın mutlaka aradaki farkı hak edecek kayda değer bir özelliği olmalıdır..

İki sistem arasındaki fark açıklanırken filan yerde filan tarihte bu kiti kullanan Ahmet şöyle demişti, Mehmet böyle diyor diyerek açıklama yapılmaz..

Örneğin atikerin ecu suyle brc ecu su arasındaki fark nedir..Hangisinin yazılımı daha ince ayar yapmaya imkan sağlıyor..Bilmediğimiz aranan bir özellik var mı yazılımda?

2 enjektör arasındaki fark?

2 regülatör arasındaki fark?

2 şamandıra arasındaki fark nedir?

2 kit arasındaki malzeme kalitesi, dayanıklılığı ne düzeyde?

2 map sensörü arasındaki fark?

2 sistem arasında lpg tüketimi ve performans farkı var mı?

Servis ağı , müşteri memnuniyeti ne düzeyde?

vb.. vb...
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Bu kitler arasındaki bu kadar fiyat farkı varsa..Fiyatı fazla olanın mutlaka aradaki farkı hak edecek kayda değer bir özelliği olmalıdır..

İki sistem arasındaki fark açıklanırken filan yerde filan tarihte bu kiti kullanan Ahmet şöyle demişti, Mehmet böyle diyor diyerek açıklama yapılmaz..

Örneğin atikerin ecu suyle brc ecu su arasındaki fark nedir..Hangisinin yazılımı daha ince ayar yapmaya imkan sağlıyor..Bilmediğimiz aranan bir özellik var mı yazılımda?

2 enjektör arasındaki fark?

2 regülatör arasındaki fark?

2 şamandıra arasındaki fark nedir?

2 kit arasındaki malzeme kalitesi, dayanıklılığı ne düzeyde?

2 map sensörü arasındaki fark?

2 sistem arasında lpg tüketimi ve performans farkı var mı?

Servis ağı , müşteri memnuniyeti ne düzeyde?

vb.. vb...

Arkadaşlar saldırıya geçmenize gerek yok, bilgi almak isteyen alır, polemiğe girmek isteyenlerle uğraşmak istemiyorum.

2 enjektör arasındaki fark;
    Birine enjektör diyoruz diğerine selenoid valf diyoruz, enjektörlerin tepkime süreleri vardır, brc'nin enjektörleri 3000 devirden sonrasını da anında algılar ve dolaysıyla tepkime sürelerinde fark olduğu için tüketimde de fark olacaktır. Selenoid valfler arasında da farklar vardır, 3ohmluk olan 1ohmluk olanda vardır, aralarındaki farkı birçok montajcı bile bilmez, standart kitten çıkan değilde eğer fiyat farkı verirseniz iyisinden de taktırabilirsiniz. Arzu eden atikerin sitesine girer ve farklı enjektörler olduğunu görür.

2 regülatör arasındaki fark;
    Regülatörlerde basınç düşmesi yaşanır, ama sanırsam A markası bunu çoktan aştı. Regülatör en ilkel parçadır, 10 senedir artık bu parçayı belli bir kalitede üretiyoruz Türkiye olarak. Atiker karburatorlu kiti bedava verdiği halde çevremdeki birçok atiker firması karburatorlu kitteki regülatörü kullanmayıp ya mimgas yada aldesa karburatörlerin satışını ve montajını yapmaktadırlar.

2 şamandıra;
    Bu farka girmiyeceğim, yasal olarak başım belaya girer, ama bonfire testleri vardır her şamandıranın geçmesi gereken, Avrupa'nın da ünlü tank markalarından ki Türkiye üretimidir Step yayınlamış olduğu bonfire testlerinden geçen şamandıralar var, maaelsef yerliler arasında sadece aldesa vardı.

2 kit arası dayanıklılık malzeme garantisi;
    Ankarada 400bin km yapmış taksiler var brc ile.

2 map sensörü;
    bilmiyorum fark var mı, ama tepkime süresi çok önemli.

2 sistem arasında tüketim ve performans;
    benim gözlemlediğim var, genelde 10, 20 kuruş fazla yakabilir, zaten enjektörler birkerem farklı oradan var. İkincisi de yazılım, yazılımın hesaplama gücü ve oluşturduğu yanma haritası çok mühim, her devirde optimum değerler gerekir, öyle benzin ecu'sundan al verileri 1,2 LT ile çarp ile olmaz bu işler.
    BRC'nin yazılımı kaç kere versiyon değişti, hep daha iyi sonuçlar alabilmek için.

Sonuç olarak, bir tanesi Dünya devi, arkasında milyonlar harcanmış bir AR-GE var, her koşul her ortam göz önünde bulundurulmuş.

Babam İtalya'da Tartarini kursuna gittiğinde platformun etrafına bir araç koymuşlar, etrafında saydığı kafalar 20 adet mühendis, ellerinde laptop her biri ayrı bir değişkene bakıyor yazılımı öyle etkiliyorlar.

Birde ben Manisa'daki Vestel firmasında çalışırken yapmış olduğumuz bir uyguluma, o zaman plazma TV'ler yeni çıkmış ünlü bir markanın ki satın alındı, sökülüp bakıldı, ne nasıl tasarlanmış, işte atıyorum ekran nereden alınmış, ona göre de CAD/CAM programında tasarlama yapıp bizde Vestel'in plazmalarını piyasaya sürmüştük. Ha belki bugün o ünlü markaları bile sollamış olabilir Vestel, ama o zaman neden Whirlpool daha pahalıya satılıyor?

Şimdi gelelim çin telefonuna, üzerinde 2mp yazsa bile bir nokia'daki 2mp fotoğraf kalitesini vermediğini tecrübe etmişsinizdir, yazılımın takıldığına hızlı hareket etmediğini fark etmişsinizdir, çok kısa sürede arıza verdiğini görmüşsünüzdür, benim kardeşim wento marka cep telefonu aldı, çok memnundu iyiki daha fazla para vermedim dedi, etrafında 5 kişiye daha aldırdı, ama aradan 3 ay geçti hepsi kardeşime dosthane bir şekilde kızdılar sebep oldu diye, şuan hala 2 tanesi yine serviste. Oysa ben gittim sony ericsson aldım, ama en azından kafam rahat, istediğim zaman arıyorum fotoğraf çekip yayınlıyorum. Biraz fazla verdim ama zevk alıyorum.

Değerli dostlarım, hepimiz burada bir paylaşım içindeyiz, forumdan ötürü bana montaja gelen tek bir kişi bile yok, ben bildiğimi yazmaya çalışıyorum. Atiker firması beni de gururlandırıyor, piyasının yarısı onun elinde, ben bile sözleşme imzaladım kendisiyle ve garanti belgesinde bile adım geçer, internet sitesinde adım yazıyordu, ben kendim iptal ettirdim, lütfen adımı silin dedim. Kendisi inşallah daha da büyük olur, gerçek bir AR-GE yapar bir Dünya devi olur. Dünya devi derkende öyle arabistan libya gibi yerler değil, gelişmiş olan ülkere satmak ve ismi bilinmeyi kast ediyorum. Belki yarın bende Atiker satacağım belli olmaz, ama bugün görünen kısım bu. O gün gelirse ben yine yiğide yiğit derim siz merak etmeyin. Tükürdüğümü yalamam gibi bir politika izlemem, neticede kendini geliştiren herkesin yanındayım.

• Atiker ve Brc arasında mutlaka kalite ve satış sonrası hizmet açısından fark vardır. Buda fiyata yansıyacaktır.
    Karar verirken bu fiyat farkının, bu kaliteye değip değmiyeceği.
  • bencede bu farkı boşuna odemıyorsun
    şahınle merecedesın fıyatı da bır degıl.
  • atikerle brc arasında herzaman 40 yıl fark vardır ve bu fark kapanmaz... şöyle bir durumda söz konusu ki brc de model ve çeşit ihtiyaca uygun ürün çeşitliliği var ve brc bunları her dönem güncelliyip geliştiriyor.atiker ise bence tank işini öğrendi çift vardiya tank yapsın .multi fast diye bişey çıkardı daha doğru düzgün bir arabaya takanı görmedim.normal fast sisteminide denemesi bedeva yüksek ısıda çalışan bir aracın aynı yerine hem atikeri hemde brc ecu sunu monte edin görün farkı.atiker ısı yükseldikçe yakıt sarfiyatını azaltmak için heralde :) silindirleri tek tek devre dışı bırakmaya başlıyor son geliştirmesi bu ...VE AYRICA ATİKER UCUZ FİLAN DEĞİL atikerin fiyatına yakın orijinal ürünler var ucuz olmasını isteyenler bunları tercih edebilir( örneğin emmegasın piyasaya sürdüğü ecotech markalı ürün 6 ve 8 silindir montajları atiker fiyatına hatta daha ucuza yaptırılabilir. )4 silindir de ise 50 veya 100 liralık bir fark söz konusu ama 4 silindir montaj fiyat 1600 lira olan emmegas la aynı enjektör aynı regğlatör aynı multivalf kullanılıyor...yani neymiş atiker çokta ucuz değilmiş.

• berlin epey bir bilgi yazmış eline sağlık ama benim gözlemlediğim atikere halkın yoğun bir talebinin olduğu hatta satış patlaması söz konusu..Herkes atikerin bayiliğini almaya çalışıyor.. Her ilde brc nin en az 3 katı kadar bayisi var..Öyle ki çoğu bayide farklı ürünler olsa bile müşteriye ilk tavsiye edilen atiker oluyor..Belkide bunda tanıtım ve reklama yaptığı yatırım büyük rol oynuyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.