Bildirim
Breadboarda Devre Kuramıyorum
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
-
-
Devreyi kurmaya en sağdan başlayın mesela ?
Ledin eksisini eksiye baglayin
Sonra artisina 2 tane diyot baglayin...
Böyle devam edin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
Çok çok teşekkür ediyorum vakit ayırıp çizdiğiniz için. Çok yardımınız dokundu. Tekrardan teşekkür ediyorum.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Düğümlere isim ver, aynı düğümleri breadboard üzerinde düşün, aralara elemanları + anahtarları koy. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: enrgrup
geçen sene uzaktan kumandalı arabalar için led far sistemi yapmıştım onun prototipi. breadboard üzerinden pcb geçişi..
fikir vermesi açısından fotoğrafını paylaşıyorum. her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır bu olay breadboard kullanırkende geçerli
Hocam bu nedir ya. Allahtan elektrik, elektronik falan okumuyorum. Beynim yandı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba hocam. Sayenizde çokça devre kurdum uygulamalı derste çok teşekkür ediyorum. Yine bir sorunum var ve yardım ederseniz çok sevinirim. Bu şemadaki direnç, led olaylarını hallettim. Veya kapısını da bağladım. Olması gerektiği gibi çalıştı. Ama kapıya güç vermemişim. Dolayısıyla Veya kapısının yerine ve kapısı taktığım zaman istediğim sonucu alamıyorum. Birkaç video izledim ama sizin çiziminizdeki gibi anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
-
Eğer em başta veya kapısını kullanırken Vcc'ye 5V ve Gnd'a 0V verdiğinde devre doğru bir şekilde çalışıyorduysa. Aynı şekilde veya yerine ve kapısını taktığında da çalışmalı. Mümkünse başka bir ve kapısıyla dene.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk başta kapıya hiç güç vermedim. Sadece 1 2 ve 3 çıkışlarını bağladım ve istediğim gibi çalıştı ama herhangi bir kapı da aynı işlevi gördü. Güç vermeyince sadece ayakları iletken olarak kullandı heralde. Güç vermeye kalkınca ledler alakasız yanmaya başladı.
-
Hocam gayet iyi çalıştı. Kapıyı değiştirince de çalışıyor. Çok teşekkürler. Ama bu sefer de ilk yolladığınızı circuits.io dan yapmaya çalışıyorum. Bir türlü beceremedim. Hocanın dediğine göre devre AND devresi. Ama verdiğiniz şekilde devre çalışmıyor. Pili diğer türlü bağlayınca da c hep yanıyor.
-
Hocam çok teşekkürler. 1 saat uğraştım nerede yanlış yapıyorum diye. Delikleri bile birebir kopyaladım. Ama çalışmıyordu. Parlak yansın diye dirençleri 1pΩ yapmıştım. 390Ω yapınca mükemmel çalıştı. Müteşekkirim.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X