Şimdi Ara

Brita akıllı sürahi su artıma sistemi ile 1 damacana suyu yaklaşık 4tl ye süzebilirsiniz (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
29
Favori
134.650
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğrudan içme suyu icin düşünüyorum Ankara Keçiören deyim

Mil su conax vs 8-9 filtreli pompasız tezgah altı ozmoz

Brita

Damacanaya hazır suya devam ?

En sağlıklısı Öner'iniz nedir Ankara icin kullananlardan yorum alsam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suya para mi dayanir, brita ile kafa rahat

• ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt
    Ankarada mi kullanıyorsunuz arada kaldım tezgah altı arıtma brita ve damacana devam şeklinde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GameChanger G kullanıcısına yanıt
    Tezgah alti aritima ne derece guvenebilirsin? Bunda filtre isi bitince yenisini tak gitsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Brita buyuk olan sürahi +1 filtre ve 3 filtre toplam 120 ye gelecek mavi mi beyaz mi sürahi önerirsin ?aluna xl model ve 3 filtre düşünüyorum

Surahi senin zevkine kalmis. Ben toplu olarak filtre aliyorum cepteteb ve gg indirim kodlarini birlestirip. Cunku dolar kaynakli daha pahali olabiliyor.

Hocam Önerini beklerim sen hangi ildesin kac kisi ayda kac filtre kullanıyorsun sürahi olarak hangisi var sende ve uygulaması nasıl?

Aluna xl mavi 75 beyaz 79

Merella xl beyaz 85 mavi 85

3 lu filtre kartuş 55 tl GittiGidiyor dan 80/20 falan kullanıp alayım mi

Bendeki merella ama mavi. Kartuslarida gg + cepteteble alirsan uyguna gelir. Istanbulda kullaniyorm

Cepteteb im Yok almaya değecek kadar fark yaratır mi merella yeni ve iyi olan dimi xl olan mi sendeki de nasıl kullanıyorsun musluktan direk ac doldur bekle mi islem? İki yetişkin bir çocuk bize 1 ay mi gider

Yeter. Fark yaratir yuzde 20 iade ediyorlar. Coklu alimda cok fark eder. Surahiyi alin, memnun kalirsaniz filtrede alirsiniz.

• Su doldururken kapak çıkarılmayan merella dimi

• Bobble gibi bunun daha ilkelini ve bunu kullanmış biri olarak Damacana almaya başladım son 1 aydır ve diarhea sorunum çözüldü bi anda. Bilmiyorum belki alakası yoktur da, damacana kadar da iyi değil bana göre.

Somut verim yok tabi. Kaynak gerçekten popom.

• quote:

Orijinalden alıntı: artemisbd

Sanırım forumdaki en uzun süre Brita sürahi kullananlardan biri benimdir. Son 10 yıldır kullanıyorum.. Mesleğim Kimyager.

Bu sürahi ve benzeri sürahiler Rusya,Ukrayna ve Belarus gibi ülkelerde çok yaygın olarak kullanılıyor. Ruslar kendi markalarını ve Britayı çeşitli süzme ve su kalitesi testlerine tabi tutmuşlar.

Sonuç olarak kısaca şunu söyleyebilirim sudaki klor ve kireç büyük miktarda aktif karbonlar tarafından tutuluyor, az miktarda da sülfat ve ağır metalleri tutuyor, süzdüğü su sertliği gayet iyi , öyle saf su gibi çıkmıyor içinden, böbreklerinize zarar vermez. Biz sadece çay ve yemekte kullanıyoruz, içme suyunu 5lt olarak marketten alıyoruz, ne de olsa melihin sularını kaynatmadan ve süzmeden içmek risklidir. Brita suyunun çayı çok güzel oluyor.

2 kişilik ailede 1 kartuşu 2 ay kullanıyoruz, çıkan sudan değişim gerektiğini tadından da anlarsınız, kartuşlar eskiden yonca ev aletleri denilen kazıkçı firma tarafından fahiş fiyatla satılıyordu, şimdi migros gayet uygun fiyata getirmiş tanesi 17,5 a geliyor. Bu ürün alman malıdır ve kartuşlarının çin malı muadilleri de satılmaktadır. Ben yurtdışından orjinal kartuş stoklardım ama migros fiyatına göre kartuşlar burda da mantıklı fiyata geliyor.

Yurt dışında 3-4 kartuşlu promosyonlu paketlerde sürahi bedava ama burda 10 liralık sürahi bilmem ne fiyattan satılıyor. Sürahiler arasında fark yok pahalı olan sadece basit bir dijital gösterge içeriyor.

Bu sürahiyi kullandığım süre boyunca bir kez bile çaydanlığımdan kireç temizlemedim, dikkat etmeniz gereken ilk 2 sürahi suyu kullanmadan dökün ve kartuşu sakın kuru bırakmayın sürahiyi dolu bırakın.
    Maddi olarak sizi kasmıyorsa kaynak suyundan iyisi tabi ki olmaz, bizim memleketteki suları bazı ülkelerde hayal bile edemiyorlar, marketten bile arıtılmış su alıyorlar, o yüzden bu sürahinin bizde kullanımı yaygınlaşmadı.
    Hiç aklımda olmayan bir ürünü sizin yorumunuz nedeni ile listeye yazdım hocam.

• HitokiriKenshinBattousai kullanıcısına yanıt
    İyi yaptınız hocam, çay ve yemek için kullanıma ideal ürün. Ek olarak şunu döyleyim TDS ölçüm cihazları bu sürahinin suyunu test edemiyor, suya aktif karbon verdiği için Toplam Çözünmüş Katı iyon miktarı bu yüzden yüksek çıkıyor. Aktif karbon zararsızdır, hatta gıda zehirlenmesi durumlarında aktif karbon tableti yutmak faydalıdır. Ben içme suyunu pet şişeyle alıyorum, yemek çaya brita kullanmaya devam. Su kaynayınca bakteri varsa bile ölüyor nasılsa. Su arıtmalar bakterileri temizlemez, temizleyecek olsa filtre içi bakteri yuvasına döner. Klor bakterinin ilacı o da şebeke suyunda bolca var. Kaynatmak klorun uzaklaşması için de faydalı. Son olarak şunu söyleyim filresi düzenli değişen kaliteli ters ozmoz filtreleri çok yumuşak içimli sular üretebiliyor, suyun o kadar yumuşak olması lazım mı tartışılır tabi..

• Arkadaşlar Brita’nın 3 farklı model ismi var farkları nedir
    Bilen yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 16 Temmuz 2018; 17:7:32 >
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    Bugün geldi merella xl modelini aldım hem fikir versin hemde bilgili arkadaşlar Bende dahil fikir verirlerse sevinirim.

Merella benim aldığım model bunda üst kapak içinde bir kapakçık daha var su doldururken sadece bu kapağı kaldırıp doldurabiliyorsun aluna isimli model ise üst kapak komple çıkartılıp doldurmak icab ediyormuş merella aluna dan 15-20 tl daha pahalı yaklaşık olarak değer mi bilinmez? Ben aldım kutu içinden bir kartuş filtre çıktı üretim tarihi 2016 bir kaç yere sordum üretim tarihinin önemi yok kullanıma başlayınca 100 lt ortalama süzer ve kullanma süresi o şekilde sınırlıdır dendi. GittiGidiyor üzerinden 82 tl idi 75/15 Çek ile 67 gibi bir rakama geldi buda en uygunu. Üçüncü model dediğinizi detaylı bilmemekle birlikte buzdolabına sığan ufak modeli olsa gerek ben duruma göre içme cay kahve ve yemekte kullanmayı planladığımdan büyük olanı aldım. Ankara şebeke suyu icin konuşmak gerekirse suyun sertliğini kırmış olsa da tam anlamıyla almamış gibi geldi ilk tadımlamamda duruma göre cay ve yemeğe çevirebilirim.

Kutu içeriği 1 paketli kartuş filtre, iki parçalı sürahi ve kapağı garanti belgesi çıktı. 2 sene garantili imiş çok önemli değil. Kartuş kullanım süresi 100 lt ortalama 1 ay deniyor Ankara’ya ne kadar gider göreceğiz. Filtre fiyatları ortalama 15-20 tl gibi rakamlara geliyor kurdan dolayı yüksek biraz ama damacana hesabından uygun. Kartuşu önce içinde kabarcık kalmayacak şekilde sürahide çalkalayıp iki uç tur süzüyoruz 3. Tur suzme den sonra kullanılabiliyor. Dediğim gibi Ankara şebeke suyu icin su an 10/10 veremiyorum bir kaç suzme sonrası daha iyileşir mi bilmiyorum

Hocam ellerine sağlık çok güzel açıklamışsın. Güle güle kullan inşallah. Ben İstanbul’da kullanacağım ve aynı şekilde sadece kahve, çay için kullanırız. Sanırım gözüktüğü üzere MERELLA XL modeli en iyisi, çıkartmadan su doldurulabiliyoruz. Peki kartuş ömrünün bittiğini nasıl anlıyoruz renk mi değiştiriyor? Bir de GG 75/15 indirimi yeni üyeliklere verdiği kupon mudur baya uyguna gelmiş.

• Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    Cek kupon Satış bölümünden hesap satın alarak alabilirsin hocam merella yeni ve daha pratik olan model üzerinde dijital gösterge var 4 hafta şeklinde yaklaşık 1 ay gidiyormuş ama sadece içecek icin kullanılırsa bence 2 ay da gider

• GG dan beyaz XL Marella aldım

2 tane 108 TL

• Hayırlı olsun cek indirim ne kullandınız ?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.