selam arkadaslar forumda yeniyim ve bu ilk konum.sorum ise şu: 94 model lpgli broadway kullanıyorum. bu sabah aracımda bi problem oldu. anahtarı aracın kapısına sokunca merkezi kilit devreye girmedi sadece bir kapı açıldı,kontağı açmayı denedim açılmadı, teyp çalışmadı. akünün şarjının bittiğini düşünüp arkadaşın aracındaki(99 model megane station-enjeksiyonlu) aküden şarj etmeye çalıştık bi faydası olmadı. sorun neyden kaynaklanıyor olabilir.yardım ederseniz sevinirim.
Aracın sigortalarını kontrol et.
gerek kalmadı arkadaşım.bugun elektrikçi çağırdım akü tamamen bitmiş yeni bi akü almak zorunda kaldım artık. yine de teşekkür ederim yardımın için
dostum akü neden bunuda araştırmanı öneririm. (Eğer akü normal ömrünü tamamlamamışsa)
BENCE AKÜYÜ BİTİREN SEBEPLERİ ARAŞTIRMALIYDIN IZ ELEKTRİKÇİ İŞİN KOLAYINA KAÇMIŞ , AKÜ BİRDEN BİRE LAP DİYE BİTMEZ ZAYIFLAR VE ÖYLE BİTER MESELA SABAH İLK ÇALIŞMADA ;; LAMBALAR AZ YANAR MARŞ TIK DER BASMAZ BİRDEN BİRE TAMAMEN BİTMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ , YARIN ÖBÜR GÜN TATİLDE UZUN YOLDA BAŞINIZA BELA OLMAMASI İÇİN İYİ BİR ELEKTRİKÇİ AKÜYÜ SÖMÜREN KAYNAĞI TEST EDİP BERTARAF ETMELİ ,
elektrikçide baktı zaten akü 2002den beri kullanılıyomuş yani normal ömrünü tamamlamış ben arabayı bir senedir kullanıyordum.öncesini bilmiyordum yani.zaten elektrikçi akünün ölçümünü yapmak için bi aparat getirmişti..ibre sıfırı gösteriyodu.
quote:
Orjinalden alıntı: arslandogan007
elektrikçide baktı zaten akü 2002den beri kullanılıyomuş yani normal ömrünü tamamlamış ben arabayı bir senedir kullanıyordum.öncesini bilmiyordum yani.zaten elektrikçi akünün ölçümünü yapmak için bi aparat getirmişti..ibre sıfırı gösteriyodu.
elektrikçi baktıysa mesele yok o zaman kaçağı ölçen bi alet var bi yere kaçak olup olmadığını buluyor, hakkaten akü 2002 den beri iyi bile dayanmış üstadım
kuru aküler birden bire bitiveriyor
quote:
Orjinalden alıntı: mendel50
BENCE AKÜYÜ BİTİREN SEBEPLERİ ARAŞTIRMALIYDIN IZ ELEKTRİKÇİ İŞİN KOLAYINA KAÇMIŞ , AKÜ BİRDEN BİRE LAP DİYE BİTMEZ ZAYIFLAR VE ÖYLE BİTER MESELA SABAH İLK ÇALIŞMADA ;; LAMBALAR AZ YANAR MARŞ TIK DER BASMAZ BİRDEN BİRE TAMAMEN BİTMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ , YARIN ÖBÜR GÜN TATİLDE UZUN YOLDA BAŞINIZA BELA OLMAMASI İÇİN İYİ BİR ELEKTRİKÇİ AKÜYÜ SÖMÜREN KAYNAĞI TEST EDİP BERTARAF ETMELİ ,
onlara güvenme benim başıma aynı olay geldi bagaj lambasını söndüren buton eğilmiş basmıyormuş buda aküyü bitirmiş bunun gibi bir sebebi yoksa sulu akü birden bitmez zayıfladığını hisssedersin ayrıca akun sarj olmuyorda olabilir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme