Şimdi Ara

Broadway fren hidrolik yağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arabaya fren yağı koyacağım ama dot kaç olduğunu bilmiyorum. Bir ustaya soruyorum 3 diyor diğeri 4 bende anlamadım. İnternetten kullanım kitapçığını buldum dot 4 yazıyor ama ya arabanın içinde üç varsave ben 4 koyunca karışırsa kötü olur diye korkuyorum.
    Bilen kişiler yazabilir mi kaç numara fren hidrolik yağı konulur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Broadway Fren Hidrolik Yağı: Kapsamlı Bir Kılavuz

Broadway Fren Hidrolik Yağı Hangisi?

Broadway fren hidrolik yağı, hidrolik fren sistemlerine özel olarak tasarlanmış, sentetik bir sıvıdır. Fren pedalına uygulanan kuvveti fren balatalarına aktararak, aracınızın güvenli bir şekilde durmasını sağlar.

Broadway Fren Yağı Özellikleri

• Yüksek kaynama noktası, buharlaşmaya ve frenleme performansında bozulmalara karşı koruma sağlar.
    • Düşük donma noktası, soğuk havalarda bile güvenilir frenleme sağlar.
    • Korozyon önleyici katkı maddeleri, fren sisteminizin bileşenlerini korozyondan korur.
    • Sıkıştırılamazlık, frenleme tepkisini iyileştirir ve solmayı önler.

Uygun Broadway Fren Yağı Seçimi

Uygun Broadway fren hidrolik yağını seçmek, aracınızın fren sisteminin sorunsuz çalışması için çok önemlidir. Renault 9 gibi bazı araçlar, DOT 3 veya DOT 4 fren hidrolik yağını gerektirir. Aracınızın kullanım kılavuzuna başvurarak doğru sıvıyı belirleyebilirsin.

Broadway Fren Yağı Değişimi

Fren hidrolik yağının zamanla kirlenmesi ve bozulması nedeniyle düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Genellikle 2-3 yılda bir veya aracınızın kullanım kılavuzunda belirtilen aralıklarla değişimi önerilir.

Broadway Fren Hidrolik Yağı Avantajları

• Gelişmiş frenleme performansı
    • Uzun kullanım ömrü
    • Korozyon koruması
    • Güvenilirlik ve tutarlılık

Broadway fren hidrolik yağı, aracınızın fren sisteminin verimli ve güvenli çalışması için önemli bir bileşendir. Uygun sıvıyı seçmek ve düzenli olarak değiştirmek, frenleme güvenliğinden ödün vermeden aracınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dot 3 hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yağ kutusuna bakmamıştım meğer üzerinde söyle yazıyormuş
    Please use only dot3 or dot4. Burada or veya anlamında. Yani galiba farketmez demek istiyor. Ne dersiniz

• aye aye kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bahsettiğiniz yağlar arasındaki temel fark kaynama derecesidir. Broadway eski nesil bir fren sistemine sahip. Dot 3 koyulması tavsiye edilir fakat dot 4 var ise sorun teşkil etmez. Dot 4 çoğunlukla Abs olan araçlara koyuluyor.

• shkoksal kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

• Yağ tamamlama yapacaksanız dot 3 vardır içinde, dot 4 ile karışmasın ama yeni yağ koyacaksanız dot 4 koyabilirsiniz.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Tamamlama yapacağım hocam min çizgisinde yağ. Dot 3 aldım artık ondan koyarım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat palio fren pedal yayı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gugilde araştırma yapmak lazım, bildiğim kadarıyla dot4 geriye dönük uyumlu, dot5 silikon bazlı olduğu için geriye dönük uyumsuz

Tekerleklerden içindeki dot3ü boşaltarak üsten dot4 ekleyerek değiştirebilirisiniz

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    3 veya 4 uyumlu. 5 olmaz diyorlar. Bende dot 3 ile tamamlama yapacağım. Vaktimin çok olduğu bir zamandan komple yağını değiştirmeyi düşünüyorum dot 4 ile

En mantıklısı bu gibi duruyor, bu arada sıvıyı tamamen değiştirmeyi ihmal etmeyin, sıvının nem çekme özelliği var ve kaynama noktasını düşürüyor

dot 3 koy sen... fabrika çıkışı dot 3tür...sakın komple yağını kendin değiştirmeye kalkma makinayla çekiyorlar yağı... Sen yapamazsın...

o aracın zaten frenleri çok zayıf yağı değiştirsende pek birşey değişeceğinide sanmam bilgin olsun yani 7 sene kullandım sattım...
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Hocam bu hava alma civatalarından kendim yapmayı planlıyordum ama

hava yaparsa frenciyede götüremezsin arabayı onuda düşün...

makine yoksa yağı boşaltırken yerine yağ koymak zorundasın ...

geçen arkadaşın aracın fren merkezinde yağda kabarcıklanma vardı 300 tl para istediler bende araştırdım oradan biliyorum
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Evde Teknikyoutube
    Fren Ana Merkez Değişim İşlemi | Fren Ana Silindir Değişimi
    https://www.youtube.com/watch?v=4YAEOWMIPX0&feature=youtu.be

Bu abiyi izlerim hatta DH dada üyeliği var. Belki sizde tanıyorsunuzdur. Sağolsun YouTube dan soru sorarım cevap yazar. Bilmiyorum onu izledikçe gaza geldim galiba

Uğraşmaya değmez ver parasını yaptır ... Bende geçen TV ledi değiltirecektim söktüm paneli takarken ekran kırıldı :) LED TV çöp şuan ... Yani kısadan hisse çıkarırsın herhalde

• 5 aracın fren hidroligini değiştirdim, hiçte bir sıkıntı yaşamadım. Ama uğraştırıyor biraz. Hava kabarcığı gelmeyene kadar devam edeceksin. Rekorun dibinden hava kabarcığı girebilir, hava var sanıyorsun ama yok. Dibine gres yağ sürersen engelleyebilirsin belki. Bu işin hakkı 100 liradır. Varsa makinayla yapan yer yaptirabilirsin. Elle yapacaklarsa kendine güveniyorsan ne yapacağından eminsen zaten sende yaparsın. Başka videolar da izle.

• 5 aracın fren hidroligini değiştirdim, hiçte bir sıkıntı yaşamadım. Ama uğraştırıyor biraz. Hava kabarcığı gelmeyene kadar devam edeceksin. Rekorun dibinden hava kabarcığı girebilir, hava var sanıyorsun ama yok. Dibine gres yağ sürersen engelleyebilirsin belki. Bu işin hakkı 100 liradır. Varsa makinayla yapan yer yaptirabilirsin. Elle yapacaklarsa kendine güveniyorsan ne yapacağından eminsen zaten sende yaparsın. Başka videolar da izle.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.