Şimdi Ara

BTK, bayilerin aboneleri mağdur eden oyununa el koydu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BTK, bayilerin aboneleri mağdur eden oyununa el koydu

İnternet ve mobil iletişim hizmetleri sunan şirketlerle ilgili olarak bir süredir tüketicilerin şikayetlerini inceleyen BTK, şikayete konu olan durumların nedenlerini analiz etmiş. Yapılan incelemelerde yaşanan tüm bu olumsuz durumların bayi kanalları ile gerçekleştirildiği ortaya çıkmış.

Bu çerçevede abone mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için yapılacak düzenlemelere doğrudan abone beyanını zorunlu kılan bir dizi değişiklik yapıldı. Abonelere sunulan hizmet şartlarında gerçekleştirilecek değişikliklerin ispatlanabilir olmasını zorunlu kılan BTK, tarife kapatma, yeni hizmet satışı, katma değerli hizmetlerin kullandırılması gibi işlemler eğer bayi kanalı ile gerçekleştiriliyorsa abonenin talebinin sms, e-posta, yazılı belge gibi yöntemlerle kayıt altına alınması zorunlu hale geliyor. Ayrıca yapılan tüm değişiklikler için aboneye yine aynı yollarla bir geri bilgilendirmenin sunulması şartı koşuluyor.

Altı ay içerisinde bu noktada çalışmaların tamamlanması emrini veren BTK'nın bu çalışması ile bayilerin özellikle hedeflerini doldurmak için aboneleri habersiz bir şekilde farklı servislere abone etmesi gibi sorunlar da tarihe karışmış olacak.

• Bu hükümet bu konularda yararlı işler yapıyor nasıl öveceğiz ki! Hayır, olamaz!

İptal ettirmek istediğim Digiturk kaydımı gerekli bilgilerim ile birlikte fax olarak gönderdim. 24 saat dolmadan geri dönüş yaptılar ve işlemi bitirdim. Devlet bu konulara el atmadan önce yaşanan sıkıntıları buradaki bir çok insan iyi bilir.
  • geç kalınmış bir karar daha önce el atsalardı keşke
    sadece telefon değil
    kredi kartı, gsm operatörleri, ve her nereye kayıt olsak bu durumlar başımıza geliyor, geçen bakkal bile başka markete gittim diye surat yapıyordu

• Tüm kurumlar işini titizlikle yaptığı zaman daha hızlı kalkınan bir ülke olacağız.

• BTK Önce adil kulanım kotasına el atsın sınırsız adı altında sınırlı internet bu ne perhiz ne lahana tuşusu
  • BTK'dan nefret ediyorum

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    btkmı hükümet mi siz gidip oy vermediniz mi birde kalkmışsın sınırsız 4mbite kadar internet alıyorsun fiyatı 91tlye kadar dayanıyor bu mudur izmet ey telekomu öven btk zalimleri verdiğim her kuruş haram olsun hizme zaten sıfır 16mbite kadar ve kotalı kotasız paketi bile yok türknetin bumudur hizmet
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biggame B kullanıcısına yanıt
    Ben kime oy vermişim anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyla alakasız olacak ama btk ya şikayette bulunmak için üye oldum. aktivasyon kodu gönderildi mailime. aktif etmek için linke tıklayın diyor. tıkladığımda ise şu ekran karşıma çıkıyor.

BTK, bayilerin aboneleri mağdur eden oyununa el koydu

haliyle hesabı aktif olmadığı için üye girişi yapamıyorum. bu sorunla karşılaşan veya çözümü bilen bi forumdaş var mı

• akk yede tekrar bir el atıp düşen hızın yarısı olması lazım
    20 mb hız varsa 50 gb sonra 10mb olmalı

• Evet ama yetmez,daha çok kontrol etmeli
    Bayilerin ve operarörlerin işgüzarlığından bıktık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

BTK Önce adil kulanım kotasına el atsın sınırsız adı altında sınırlı internet bu ne perhiz ne lahana tuşusu

Devlet, sermaye el ele.
  • Su kurumlar bir isini duzgun yapsa zaten ulkece kalkinir..

• quote:

BTK Önce adil kulanım kotasına el atsın sınırsız adı altında sınırlı internet bu ne perhiz ne lahana tuşusu

Altyapıyı geliştirmek yerine AKK koymak daha kolay gelmiş belli ki. Ayrıca upload hızları da trajikomik.

• quote:

Orijinalden alıntı: CWaRRioR

quote:

Altyapıyı geliştirmek yerine AKK koymak daha kolay gelmiş belli ki. Ayrıca upload hızları da trajikomik.

Altyapıyı geliştirmek demek kardan kısmak demek, cebe giren paradan kısmaktansa kullanıcıya AKK kitleyip maksimum kar etmek daha mantıklı geliyor.
    Diğer ülkelerin internet servislerinden pahalıya satıp daha çok kar yap, ama harcama yapma. Olay budur, ADSL altyapısı tekel olduğu için de tüm firmalar birbirinin kopyası.
    TTnet'ten alıp satıyorlar. Yani gerçek bir rekabet yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: patren

akk yede tekrar bir el atıp düşen hızın yarısı olması lazım
    20 mb hız varsa 50 gb sonra 10mb olmalı

Akk hiç olmamalı.

• burada akk'yi eleştirmek yerine BTK'nın sitesine girip şikayet ve öneride bulunabilirsiniz ben öyle yaptım.

• Kanun çıkıyor da içi boş çıkıyor. Sözde internet ve telefon taahhütlerinde istenilen zamanda çıkıldığında herhangi bir ceza ödeme şartı kaldırılmıştı ama adamlarda indirim uyguladık ayağına sözleşme bozulduğu için her ay sözde indirimi yansıtıyor ve toplama baksanız aşırı yüksek cayma cezaları çıkıyor. Kağıt üstünde baksan tüketici yararına ama uygulamada tamamen sıfır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Bu hükümet bu konularda yararlı işler yapıyor nasıl öveceğiz ki! Hayır, olamaz! İptal ettirmek istediğim Digiturk kaydımı gerekli bilgilerim ile birlikte fax olarak gönderdim. 24 saat dolmadan geri dönüş yaptılar ve işlemi bitirdim. Devlet bu konulara el atmadan önce yaşanan sıkıntıları buradaki bir çok insan iyi bilir.

Digiturk denen kalitesiz firma faks piyasada kalmadığı için bilerek faksla iptale zorluyor. Oysaki kanunda açıkça belirtiyor; eposta, çağrı merkezi, firmanın internet sitesindeki iletişim formu, faks, bayi gibi yollarla da iptal edilebilir üyelik. Ama Digiturk denen kanun tanımaz firma faks hariç yolları kabul etmiyor kendince ve kanunu da hiçe sayıyor. BTK hiçbir yaptırımı yok sadece 10 bin lira para kesiyor ki bu tutar aşırı düşük ve tutar cezası saçma ötesi bir uygulama.

Ben iptal işlemlerinde kanunda yazdığı gibi telefonla iptali istedim yapmadılar, üstüne üyeliği sıfırdan yenilemişler habersiz, ben de tüketici hakem heyetine verdim eşşek gibi iptal ettiler. Ha faks yollamadık mı onu da 3-4 farklı yerden yolladık ama adamlar bize ulaşmadı diyor, ya da faks numaraları sürekli meşgul.

Kısaca kanunu başta firmalar tanımıyorken, kanunlarda adam akıllı bir yaptırım yokken ister BTK olsun adı ister ZTK olsun bir nane olmaz. Adamlar açıkça bizi BTK bağlamaz diyor telefonda, ötesi var mı bunun?

• Bfg10k kullanıcısına yanıt
    Btk istiyor zaten fax digi ile alakası yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.