Bir tanıdığımda şu aletler var. Çok uygun fiyata bana verebilir Çok fazla kilolarım var ve kondisyon olarak da bitik durumdayım. En yakın düzgün spor salonu 5-6 km yakın da değil ve Corona bitmedi Sizce şu 2 aleti alsam 1 senede 40-50 arası kiloyu verip, spor salonunun yerini tutar mı? Ayrıca ücretle bir spor hocasından program almak düşüncem var 1 - https://www.decathlon.com.tr/p/katlanabilir-mekik-sehpasi-900/_/R-p-171336?mc=8491829 2 - https://www.decathlon.com.tr/p/kas-gelistirme-halter-seti-93-kg/_/R-p-10804?mc=4687932 (Bunun 50 kiloluk olanı + z bar) 3 - 10kg kettlebell Bendede 3-4 tane fitness aleti mevcut(ip, fitness topu,el yayı vs). Birde dikey kondisyon bisikletim var eskiden kalma |
Bu 2 alet ile evde spor yapma Spor salonunun yerini tutar mı?
-
-
Hocam merhaba,
bu uzun yazının özeti ; bu aletler ile yapacağınız spor tam anlamıyla salonun yerini tutmaz. Fakat sizin şartlarda en doğru tercih böylesi... Kesinlikle bir hocadan program alın, her ay görüşün.
Daha bilgili arkadaşlar tavsiyelerini verecektir.
Benim naçizane görüşüm kardiyo yapacağınız için bu aletler kısmen yeterli olacaktır. Tam olarak salonda yapılan sporu karşılamasa bile sizin şartlarınızı düşünüce makul bir tercih.
Kilo vermeye gelince;
bir yılda 50 kilo vermek isterseniz 50/12 = ayda 4.2kg yapıyor. Her ay bu miktarda kilo verilebilir. Belki sporun 8.~9. ayları artık kilo verme durmaya/yavaşlamaya/azalmaya başlar. Kilo vermek zorlaşır ve ortalama 2~3kg verirsiniz.
Yukarıda yapılan hesap bir yıl boyunca disiplin ve istikrar göze alınarak yapıldı. Yediklerinize dikkat edeceğinizi düşünerek belirttim.
Kesinlikle bir spor hocasından program alın. Online olabilir, bir salona gidip sadece program yazdırmak isteyebilirsiniz vb.
Program yazdırdığınız hoca ile her ay kesinlikle görüşün. Orantısız kas büyümesi nasıl oluyor ise, kilo verir iken orantısız küçülme de yaşayabilirsiniz. Gözetim altında olmak gerekli.
sporla kalın ! ♥
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanjii -- 19 Ağustos 2022; 9:0:19 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X