Şimdi Ara

Bu dediğim olursa şarj %30 daha uzun gider.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim bi fikrim var Memory booster programi telefonda gereksiz kullanilan 80-100 mb arası yeri temizliyo inanmiyan indirip denesin boş mb 250 i gösteriyo bu programı çalıştırınca 330-350 ye çıkıyo ve nekadar çok ram kalırsa okadar az şarj gider bunu herkez biliyo.

Şimdi benim önerim power tüşüna basıp telefonu kitliyince bu programı otomatik çalıştıracak bi program olsa şarjda olagan üstü iyileşme olur bu konuda yardımcı olacak biri varmı?

• prgrami bilmiorum ama niye tusa basinca calistrmak yerine hep calistirmiyosunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ewci

prgrami bilmiorum ama niye tusa basinca calistrmak yerine hep calistirmiyosunuz?
    Teknik olarak bilmiyorum işe yarar mı dediğiniz ama benzer bir uygulama SBSettings içerisinde yerleşik olarak vardı ve verdiğiniz değerlere yakın RAMi boşaltıyordu tabi bir tuşa atama işi nasıl olacak :) bir de elbette jbsiz biraz zor gibi Apple ksııtlamalarıyla :S. Esas yazacağımı unuttum :D, dediğiniz işlem için SBSettingsde 5 saniye bekleyin uyarısı veriyordu (herhalde yaklaşık o kadar sürüyordu) o esnada bir şey yapamıyorsunuz + bu işlem sırasında da CPU çalışacak her seferinde tuşa atarsanız yani yine bir harcama olacak bataryadan diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1megabayt -- 21 Ekim 2011; 3:27:16 >
  • quote:

prgrami bilmiorum ama niye tusa basinca calistrmak yerine hep calistirmiyosunuz?

Bizim yapacagımızı power tuşu yapıcak işte her seferinde programı açıp gereksiz şeyleri kapatmak zaman alıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1megabayt

Teknik olarak bilmiyorum işe yarar mı dediğiniz ama benzer bir uygulama SBSettings içerisinde yerleşik olarak vardı ve verdiğiniz değerlere yakın RAMi boşaltıyordu tabi bir tuşa atama işi nasıl olacak :) bir de elbette jbsiz biraz zor gibi Apple ksııtlamalarıyla :S. Esas yazacağımı unuttum :D, dediğiniz işlem için SBSettingsde 5 saniye bekleyin uyarısı veriyordu (herhalde yaklaşık o kadar sürüyordu) o esnada bir şey yapamıyorsunuz + bu işlem sırasında da CPU çalışacak her seferinde tuşa atarsanız yani yine bir harcama olacak bataryadan diye düşünüyorum.

Sbsettings en fazla 30-40 mb bosaltiyo ama dedigim program 80-100 mb olarak yer açıyo valla programcı olsam yapardım :)
  • quote:

bu dediğim olursa şarj %30 daha uzun gider demişsiniz.

benim tek merak ettiğim şey "%30" u hangi istatistiki bilgiye dayandırdığınız? yoksa işkembe-i kübradan mı sallıyorsunuz?

%30 u nasıl buldunuz?

bu uygulamayı sürekli manuel olarak çalıştırsanız bile, telefonu her zaman aynı oranda kullanmadığınız için bu yüzde oranını nasıl buldunuz anlamış değilim. kesin olmayan şeylerin bu şekilde lansa edilmesine karşıyım ben.

ek olarak, ne kadar çok ram kalırsa sarj daha uzun gider diye bir şey söz konusu değil. gps i açın sarj ne kadar hızlı gidiyor görün bence. ya da bütün bildirimleri açın. ram de çok değişiklik olmaz ama sarjı su gibi içer.

telefonun sarjını en çok harcayan şeyler; gps, işlemci ve parlaklık. benim düşüncem bu. arkadaşlar ne düşünür bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukdanis -- 21 Ekim 2011; 3:33:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: barbelo

quote:

Orijinalden alıntı: 1megabayt

Sbsettings en fazla 30-40 mb bosaltiyo ama dedigim program 80-100 mb olarak yer açıyo valla programcı olsam yapardım :)

Alıntıları Göster
    Sbsettings'de de 340MB civarına ulaşıyordu, tabi şöyle bir şey var SB'de ki 290MB civarında devreye giriyordu 300'den aşağı olması gerektiğine eminim ama tam net sayıyı bilmiyorum :) ve işlemci de yoğun şekilde çalışıyor olacak (olacak mı?) yani RAMi boşaltıp bataryayı uzatalım derken yanı hesaba gelmeyelim :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1megabayt -- 21 Ekim 2011; 3:34:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: farukdanis

benim tek merak ettiğim şey "%30" u hangi istatistiki bilgiye dayandırdığınız? yoksa işkembe-i kübradan mı sallıyorsunuz?

%30 u nasıl buldunuz?

bu uygulamayı sürekli manuel olarak çalıştırsanız bile, telefonu her zaman aynı oranda kullanmadığınız için bu yüzde oranını nasıl buldunuz anlamış değilim. kesin olmayan şeylerin bu şekilde lansa edilmesine karşıyım ben.

ek olarak, ne kadar çok ram kalırsa sarj daha uzun gider diye bir şey söz konusu değil. gps i açın sarj ne kadar hızlı gidiyor görün bence. ya da bütün bildirimleri açın. ram de çok değişiklik olmaz ama sarjı su gibi içer.

telefonun sarjını en çok harcayan şeyler; gps, işlemci ve parlaklık. benim düşüncem bu. arkadaşlar ne düşünür bilemiyorum.

Rüyamda gördüğüm şeyleri yazmıyorum bizzat test ettim ama pc de sorun olduğu için telden yazıyorum ve konu çok uzun olacağı için telden yazmak biraz zahmetli oluyo.

Gps ve bildirimler şarj yiyo demişsin ben gps i lazım olunca kullanıyorum ve bildirimlerde şarji yemiyo zira ios4 de bildirim ekranı yoktu ama ios5 le aynı şarj süreleri.
    Diyelimki dedikleriniz şarji çok yiyo gps yiyo gerçekten bide bunların yanına fazla kullanılan ram'ide ekliyince şarjın nekadar çok gittiğini ben denedim gördüm istersen sende dene yalan yanlış şeylerle insanların vaktini çalmam.

• quote:

quote:

%30 u nasıl buldunuz?

Rüyamda gördüğüm şeyleri yazmıyorum bizzat test ettim ama pc de sorun olduğu için telden yazıyorum ve konu çok uzun olacağı için telden yazmak biraz zahmetli oluyo.

Gps ve bildirimler şarj yiyo demişsin ben gps i lazım olunca kullanıyorum ve bildirimlerde şarji yemiyo zira ios4 de bildirim ekranı yoktu ama ios5 le aynı şarj süreleri.
    Diyelimki dedikleriniz şarji çok yiyo gps yiyo gerçekten bide bunların yanına fazla kullanılan ram'ide ekliyince şarjın nekadar çok gittiğini ben denedim gördüm istersen sende dene yalan yanlış şeylerle insanların vaktini çalmam.

Bildirimler, o bildirimler değil. Yanlış anlamışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: duru-kan

quote:

quote:

%30 u nasıl buldunuz?

Alıntıları Göster
    Faruk DANIS +1

• quote:

Orijinalden alıntı: duru-kan

quote:

quote:

%30 u nasıl buldunuz?

Tmm dostum birşey önerende kabahat zaten bu dediğim olursa benim cebime para girmicek sadece yardımcı olmaya çalışıyorum ben test ettim gördüm sonucu neyse konu kilitlensin herkeze tşk ederim yinede.

• Elektrikten sıkıntısı olan bir yerde mi yaşıyosun dostum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erniuif

Elektrikten sıkıntısı olan bir yerde mi yaşıyosun dostum?

Buna çok güldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gibson Les Paul

quote:

Orijinalden alıntı: Erniuif

Elektrikten sıkıntısı olan bir yerde mi yaşıyosun dostum?

Buna çok güldüm

Alıntıları Göster
    bende xysinfo programı var bu programda inaktiv ram i boşaltıp free ram e dahil ediyor.tabi sizin istediğiniz zaman.eski sürümünde bunu sürekli yap butonu vardı.bikez açtım ve şarjım yarı yarıya düştü yani çok daha fazla şarj yedi. update lerle bunu kaldırdılar.şimdi sadece programı açıp siz seçerseniz (programın sayfasını aşağı çekip bırakınca ) yapıyor ve 220mb lardaki free rami 350-360 lara çıkarıyor ve kendi kendine kapanıyor program. çok güzel bir program tavsiye ederim ücretsizken yakalamıştım sanırım şimdi ücretli. ancak arkadaşın dediği gibi sürekli bu işlemi uygulamak bırakın %30 tasarrufu %50 daha hızlı bitirir raminizi bizzat yaşadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozkan38

bende xysinfo programı var bu programda inaktiv ram i boşaltıp free ram e dahil ediyor.tabi sizin istediğiniz zaman.eski sürümünde bunu sürekli yap butonu vardı.bikez açtım ve şarjım yarı yarıya düştü yani çok daha fazla şarj yedi. update lerle bunu kaldırdılar.şimdi sadece programı açıp siz seçerseniz (programın sayfasını aşağı çekip bırakınca ) yapıyor ve 220mb lardaki free rami 350-360 lara çıkarıyor ve kendi kendine kapanıyor program. çok güzel bir program tavsiye ederim ücretsizken yakalamıştım sanırım şimdi ücretli. ancak arkadaşın dediği gibi sürekli bu işlemi uygulamak bırakın %30 tasarrufu %50 daha hızlı bitirir raminizi bizzat yaşadım.

Alıntıları Göster
    Arkadaş android işletim sisteminden görmüş heralde. Onlarda Bu tür memory programları telefonu bekleme moduna alınca işleme giririyor. Ancak androidde bizimki gibi bir kapatma menusu yoktur o yuzden ihtiyac duyulluyor. biz zaten acık programları kapatınca memory direk eski haline geliyor. Hem su var iphoneda olsa bile bir işe yaramaz zira android'de bile daha fazla pil harcıyordu bu programlar.

• Gereksiz sacma bir konu %30 mus falan ahahah birde gayet guzel elestirenlere atarlanmis çok üzücü :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsmsk

Arkadaş android işletim sisteminden görmüş heralde. Onlarda Bu tür memory programları telefonu bekleme moduna alınca işleme giririyor. Ancak androidde bizimki gibi bir kapatma menusu yoktur o yuzden ihtiyac duyulluyor. biz zaten acık programları kapatınca memory direk eski haline geliyor. Hem su var iphoneda olsa bile bir işe yaramaz zira android'de bile daha fazla pil harcıyordu bu programlar.

Alıntıları Göster
    Ram kullanımı % 30 şarj mı harcıyormuş. Bence çok yanlış tüm programları açın telefonunuzu beklemeye alın eminim ki %10 fark etmeyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReeaLs

Ram kullanımı % 30 şarj mı harcıyormuş. Bence çok yanlış tüm programları açın telefonunuzu beklemeye alın eminim ki %10 fark etmeyecektir.

Alıntıları Göster
    her teli açtığında tüm programları yeniden açacaksın. o zaman da programlar yavaş açılmaya başlar. ki ramde ne kadar bilgi olduğu önemli değildir. o belgelerin ne kadar sık kullanıldığı önemlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Latour

Gereksiz sacma bir konu %30 mus falan ahahah birde gayet guzel elestirenlere atarlanmis çok üzücü :(

Boyle sacma ve insanlari asagilayan mesajlari gorunce yorum yapmak bilgi paylasmak gelmiyor icimden. Seversin sevmezsin adam bisey paylasmis. Sacma buluyosan okuma yazma.
  • Hangi programin gercekte ne kadar bosalttigini bilemezsiniz. Ben o programlarin hicbirine guvenmiorum 100 mb bosaltio dio sende inaniosun. Apple gibi isletim sistemi ustadi bi firmanin bosa ram harcayacagini dusunmuyorum. Telefon zaten min ram kullanip max sarj suresiyle calisio senin dusundugunu apple dusunemior mu?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.