Şimdi Ara

Bu değişen parçalar ile araç alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlanda yazan

kaporta aksamı 3 parça boyalı ve 2 parçası ( vidalı parça ) değiştirilmiştir.
    tüm işlemler yetkili serviste yapılmıştır.kayıt altındadır.
    ekspertiz raporu fotolara eklenmiştir.

Arka bagaj ile bu parçalar değişmiş, honda servisinde yaptırılmış

Arka tampon sensörlü
    Alt kablo, arka tampon
    Stop,sol
    Geri vites lamba sol
    Sensör çerçeve
    Sensör as
    Bagaj kaputu
    Tamp bag brakt
    Amblem arka
    Stepne kapağı
    Arka panel bakaliti
    Tampon klipsi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtiger -- 11 Haziran 2019; 21:31:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Stepne değişen yerlerde şasede işlem olabilir diye okudum bazı yerlerde doğru mudur. Bu araçta stepne kapağı değişti yazıyor. Sizce alınmalı mı

• Yetkili serviste yapılmış. Fiyatı uygunsa bence alınır. Fb7 falan bilmem de genel olarak araba 7-8 yaşından fazla ise boyasına değişenine çok takılmadan yürürü iyiyse alma taraftarıyım.

• Arkadan birisi güzelce yerleştirmiş araca belli. Stepnenin kapağı değiştiğine göre darbe büyük. Arka perdelerde hava yastığı varsa açılmış olabilir. Almak istiyorsanız güvenilir bir ekspertiz firmasına airbag kontrolü, emniyet kemeri kontrolü yaptırın ayrıca. Bunun dışında kapsamlı çalışan bir kaportacıda arabanın terazisine baktırın. Eğer arka şasede işlem varsa tam çizgiyi tutturabilmişler mi o önemli.

Bunun dışında eder fiyatında anlaştıktan sonra neden olmasın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.M.K

Arkadan birisi güzelce yerleştirmiş araca belli. Stepnenin kapağı değiştiğine göre darbe büyük. Arka perdelerde hava yastığı varsa açılmış olabilir. Almak istiyorsanız güvenilir bir ekspertiz firmasına airbag kontrolü, emniyet kemeri kontrolü yaptırın ayrıca. Bunun dışında kapsamlı çalışan bir kaportacıda arabanın terazisine baktırın. Eğer arka şasede işlem varsa tam çizgiyi tutturabilmişler mi o önemli.

Bunun dışında eder fiyatında anlaştıktan sonra neden olmasın?
    ankarada yaşıyorum araç da antalyada. Sen böyle yazınca gidilmez gibi şimdi
  • Uzaktaysa gidilmeyebilir hocam tercih sizin, normalde serviste bu kadar detaylı ve aşamaları fotoğraflayarak parça değişimlerine pek takmam ben fakat sizin bahsettiğiniz aracın kazası epey sağlam gibi duruyor sanki, sıkıntı olabilir, içinizin rahat etmesi için sağlam bir exper gerekir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 parça boyalı , 2 parça değişmiş demişsiniz. Bagaj kapağı değişmiş o tamam da diğer parçalar hangileri?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU ARAÇ ALINIR MI
    7 ay önce açıldı
    Bu araç alınır mı sizce ?
    8 ay önce açıldı
    Bu araç alınır mı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avante

3 parça boyalı , 2 parça değişmiş demişsiniz. Bagaj kapağı değişmiş o tamam da diğer parçalar hangileri?
    Diğerleri sol ön camurlık falan ufak seyler onları takmıyorum da bu bagaj düşündürüyor

• Arkadan aldığı hasarın boyutunu anlamaya çalışıyorum. Stop falan değişmiş, belli ki arka çamurluklar da hasar görmüş. Arka çamurluklar sadece boyalı ise darbe çok büyük olmayabilir. Ama değişim gerektirecek kadar katlandı ise epey içeri girmiş demektir. Öyleyse iki kere düşünmek lazım. Yok eğer arka çamurluklarda boya ve değişen yoksa hasar oldukça basit demektir. En ufak darbede bagaj kapağını değiştiriyorlar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avante -- 12 Haziran 2019; 1:33:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avante

Arkadan aldığı hasarın boyutunu anlamaya çalışıyorum. Stop falan değişmiş, belli ki arka çamurluklar da hasar görmüş. Arka çamurluklar sadece boyalı ise darbe çok büyük olmayabilir. Ama değişim gerektirecek kadar katlandı ise epey içeri girmiş demektir. Öyleyse iki kere düşünmek lazım. Yok eğer arka çamurluklarda boya ve değişen yoksa hasar oldukça basit demektir. En ufak darbede bagaj kapağını değiştiriyorlar zaten.
    Bu değişen parçalar ile araç alınır mı?

olay böyle hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: samtiger

ankarada yaşıyorum araç da antalyada. Sen böyle yazınca gidilmez gibi şimdi

Alıntıları Göster
    bende ankaradayım ve bende araba bakıyorum eğer kısa sürede araba alacaksanız bulduğumuz arabaları atalım bakalım vs olur mu
  • samtiger kullanıcısına yanıt
    ustam araç almayı düşünüyorsanız illa ki şehir dışına çıkma olayınız olur. ayrıca attığınız resimden aracın sağ taraftan da kazası varmış gibi. kapı ve çamurluğu düzeltmişler, ön kapıyı düzeltemeyip değiştirmişler gibi. sağ kapılarda işlem olduğundan direkte de işlem olabilir. dahası direkte işlem varsa tavan pot yapmış ve işlemli olabilir. tabi bu dediklerim sağ taraftan kazası tek seferde olduysa. parça parça kaza olduysa orası ayrı.

siz bir satıcıyla görüşün. aracın kaza fotoğrafları var mı? değişen ve boya işlemlerinde fotoğraflar var mı bir öğrenin.
    Arkadan aldığı darbe çok da ciddi olmayabilir şu durumda. Ama sağ taraf da kafa karıştırıyor. Zaten kaskodan yapılmış , kazaların fotoğrafları vardır illaki. Onları isteseniz daha iyi olur. Elimde yok falan derse durum şüpheli.

• Avante A kullanıcısına yanıt
    Araç önceki sahipte olmus kazası. Bende yok diyor ama servisinden değişen parçaların fotosunu attı. Kaza resimleri de sigortada vardır belki diyor ordan bakmayı denicez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtiger -- 12 Haziran 2019; 11:13:1 >
  • Farzetki orjinalini aldın. Kaskosunu yaptırdın ettin. Gözün gibi bakıyorsun.

Sonra bir gün Işıkta beklerken dengesizin biri geldi vurdu. Kasko şirketin arabayı yetkili serviste yaptırdı.

Az mantıklı olun.

Fiyati orjinaline göre uygunsa alınır.

Ha cogu arkadaş da ciddi cahil. Yetkili serviste çizik olan vidanın dahi değiştiği onarımla, sanayide bantla tutkalla yapılan onarımı ayni sanıyor. Sonra birde hasar kaydı yüksek. Bir tampon değişimi 5 bin tutmaz vs diyor.

Ek olarak ciddi bir hasarda servisin onarımı pahalıya geleceği icin sigorta şirketinin, aracı sahibinden satın alıp, ihale usulü ile satıyor. Bu araçlarda da zaten pert, ağır hasar vs yazıyor. Bu araclar alınmaz iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 12 Haziran 2019; 10:25:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5A1BF912D

Farzetki orjinalini aldın. Kaskosunu yaptırdın ettin. Gözün gibi bakıyorsun.

Sonra bir gün Işıkta beklerken dengesizin biri geldi vurdu. Kasko şirketin arabayı yetkili serviste yaptırdı.

Az mantıklı olun.

Fiyati orjinaline göre uygunsa alınır.

Ha cogu arkadaş da ciddi cahil. Yetkili serviste çizik olan vidanın dahi değiştiği onarımla, sanayide bantla tutkalla yapılan onarımı ayni sanıyor. Sonra birde hasar kaydı yüksek. Bir tampon değişimi 5 bin tutmaz vs diyor.

Ek olarak ciddi bir hasarda servisin onarımı pahalıya geleceği icin sigorta şirketinin, aracı sahibinden satın alıp, ihale usulü ile satıyor. Bu araçlarda da zaten pert, ağır hasar vs yazıyor. Bu araclar alınmaz iste.
    hocam benim sorunum aslında bagaj kapağı değişmesi sağ sol boyanması hasar kaydı vs değil. Zaten acemi şoförüm ilk aracım olacak o yüzden sağ sol boyalı olup fiyatı düşük olsun istiyorum zaten cünkü ben kendimi tanıyorum illaki sürtcem sağı solu o yüzden orj takıntım yok. Benim bahsettiğim olay bu bagaj kapağı değişimi ile stepne kapağı falan da değişmiş. Bazı yerlerde stepneye kadar geldiyse şaseye temas etmiş vs olabilir diyorlar. yoksa far,çamurluk vs değişsin sorun değil. Sadece aracın yürüyenine zarar vermiş midir onu öğrenemye çalışıyorum

Boyasız olmayan araçlarda iki durum var;

1- örneğin arac basit bir kaza yaptı ve kaput degisti. Bununla ilgili 10 bin tl lik bir yetkili servis onarımı söz konusu. Bu arac neredeyse hasarsızı kadar iyidir.

2- ayni arac bu defa kaskosuz bir şekilde binilirken tek taraflı kaza yaptı yada sürücü alkolluyken kaza yaptı. Bu durumda arac ayni yerden ciddi bir hasar alsa bile hasar kaydı oluşmadan sanayide onarım yapılacak.

Yanı bir aracın boyasız olmasının gerçek önemi budur.

Sizin baktığınız aracta eger sadece yetkili serviste onarım söz konusu ise yanı arac sanayide kesilip biçilmemişse arac oldukça sağlamdır. Bagaj sacının değişmesi, kapağının degismesi vs önemli değil. Düşündüğünüz şekilde ciddi hasar almış araçların serviste onarımı imkansız. Çünkü çok pahalı olacaktır.

Ama bu demek değilki Düzgün olacak. Arkadan ikinci bir hasar almıştır. Kaskoya intikal etmemiştir. Sanayide derme çatma onarılmıştır.

Bunu ya çok çok iyi ekspertiz yapan bir yerde anlarsınız yada tramerden kaskolu kullanılma suresine bakarak. Eger kaskosuz donem yok ise arac ciddi bir hasar almamıştır. Olan da yetkili serviste onarılmıştır.

Ayrıca onarımları da tramerder ekspertiz bilgisi isteyerek kontrol edebilirsiniz. Tramerdeki belirtilen parça değişimleri ile aracın ekspertizi uyuyor mu diye. Örneğin tramer mesajında sadece bir kapı değişmiş görünüyordur ama aslında iki kapı değişmiştir. O zaman sigortaya intikal etmemiş ciddi bir hasar olabilir.

Bu şekilde alacağınız riski düşünebilirsiniz.

• Fotoğrafları isteyin, şaside işlem yoksa alınabilinir.

• araç sürekli kaskolu kullanılmış, bakım ve onarımları yetkili serviste yapılmışsa bu değişenlere göre alınır

bahsi geçen hasar normalde dışarıda yapılsa sadece tampon ve stop değişimiyle hallolacak bir iştir, bagaj kapağı düzeltilirdi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.