Şimdi Ara

Bu dogalgaz faturasi ne boyle (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
3.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AB, abd de kışın millet 35° sıcakta, koca müstakil evde tişört ile oturur. Alttan kombili sıvı ısıtma, yandan petek ısıtma, üstten klima ısıtma. En fazla 300 para gelir.

Bizde soba yaksan en aşağı 500 lük olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    İtiraf etmediler mi zaten paralı aktroll çalıştırdıklarını daha önce, bu da onlardan biri işte çok aldırmamak gerek, ölü taklidi yapın gider
  • Akıl vermek gıbı olmasında komple kapatıyosanız tekrar actıgınızda ısınırken baya bı yakar teyzemlerde kullanıyolar 3+1 evde gece yatarken veya ev bıraz ısınınca 19 a getırıyolar sabah kalkınca 21 bazen duruma gore 22 23 yapıyolar ısındıktan sonra ev tekrar 19 a getırıp bırakıyolar en son 451 odedıler komple tasarruf olsun dıye kapatıyosanız oda cok fatura getırır
  • 2 sene önce suan yakılan metreküp kadar yakıyorduk mantolama yokken bile 220 tl geliyordu ve hep açıktı dogalgaz şuan kış yok 320 tl ve 15 gün yakıldı başka söze gerek yok.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Yoo biz 2005 lerde İstanbulun orta yerinde patır kütür kömür sobası yakardık. Ne de güzel olurdu be çok sıcaklık verirdi o
  • Ya o değil de biz elektrikle ısınıyoruz, radyatör ve de klima ile. Her gün 8-10 saat yakıyoruz yine de 200 lira falan gelmiş. Çok iyi sayılır. Doğalgazla yakacaktık bir de aboov.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Evde yalıtım yok öyleyse

Bendeki sabah akşam açık., ev içi sıcaklığı 20 derece olacak şekilde ayarlı. Ev sıcaklığı 20 derece altına düşerse çalışır, düşmezse çalışmaz.

Yer Ankara, 2+1 290 lira geldi.
    Çok gelmiş.
    140 M2 ev, Eskişehir ev 23.5 sabit bebek var.
    350 lira :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SURİYELİ ÜMMET KARDEŞLERİMİZ DIŞARDA SOĞUKDA YATIYOR MECBUR VERECEZ KARDEŞİM DALGA GEÇMİYORUM

HARBİDEN AĞLANACAK HALİMİZ VAR

BU İŞDE DÜZELMEZ BÖYLE GİDER

1 MİYON DAHA GELİYORMUŞ
  • Bizim merkezi sistem 4+1 hiç kapatılmıyor sadece gündüz biraz kısılıyor 650 lira geldi

• 40 ta yakiyoruz en kisikta yakiyoruz ne demek arkadaslar eviniz kac derece oluyor ortalama? Ben mesela 22.5 derecede tutuyorum evi gece yatarken bazen 22 ye aliyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açıp kapatmayin. Yararı olmuyor zararı oluyor. Sürekli buz gibi olan evi ısıtmak için daha çok yakıyorsunuz, farkında değilsiniz. Alacaksınız kablosuz termostat, bir dereceye ayarlayacaksiniz. Hep o derecede kalacak en fazla 3-5 derece dusureceksin. Ee sen kapatirsan ev duvarlarına kadar buz gibi oluyor, sonra ısıtmak için daha fazla yakıyorsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A401672FA

soba kullanabilirsiniz 2002 öncesindeki gibi.
    Bu konuda haklısınız. 2002 den önceki gibi insanlar sobayı ve beynini kullansaydı çok iyi olurdu.
    Ama devletimiz sağolsun insanlara beynini kullanmayı bıraktırdı.

Örnek mesajdaki gibi "soba kullanabilirsiniz 2002 öncesindeki gibi. "

• quote:

Orijinalden alıntı: metulen

Kombiyi bazı saatler kapatma, en kısık kademede çalıştırma vs gibi düzenlemeler ile tasarruf edilmez. Bunun konusu çok konuşulmuştur.

Dur kalk çalışan kombi, uzun süreli kapalı kalıp tekrar açılan kombi, sabit ayarda sürekli termostatsız çalıştırılan kombi.

Tasarruf edeceksen ya da faturan düşük gelsin istiyorsan şunlara sahip olmalısın:
    -modülasyonlu oda termostatı,
    -termostatik petek vanası,
    -yoğuşmalı kombi,
    -yeterince uzun petek boyu,
    -yalıtımlı daire.
    yazdığınız maddelerden iki üç tanesine sahibim.

evim brüt 180m2 eski ev sahibine göre net 145, ekspere göre 161m2 3+1 evde oturuyorum. Kocaeli'ndeyim.

geçen sene oturduğum ev 3+1 brüt 100 net 88.5m2 idi. Yalıtımlı daire hermetik kombi vardı. bütün odalar açık ve aç kapa termostat vardı. petek vanaları normal şekilde evin içi 24 derece sabit 24 saat yandığı halde maksimum 255m3 gaz harcamıştım ve 350TL tutmuştu. Petek suyu 50, sıcak su 42 dereceye ayarlı.

Şimdiki evimde bütün odalar açık. normal vanalı petek.

Geçen seneden farklı olarak yoğuşmalı kombi, modülasyonlu termostat, yalıtımsız daire ve 22 derece iç sıcaklık mevcut.

Termostatı akşam 17.00 gece 23.30 arasında 22 derecede tut, diğer saatlerde 21.5 derece tut olarak ayarlıydı. Petek suyu 50, sıcak su 42 derece yine. Fakat geçen ay özel durumlardan dolayı oda sıcaklığı 24 derecede bir hafta aralıksız yandığı oldu ve gelen faturam yine 255m3 gaz ama zamdan dolayı 461TL.

Alt komşumda termostat yok ve 900 lira gelmiş. Ben evi 22 derece sabit tut dersem ilginç şekilde günlük 10-11m3 gaz yakarken modülasyon açık olunca 8-9 m3 civarında değişiyor.

• Isı yalıtım önemli hocam. Eğer ev sizinse kesin yaptırın. Ben ev değiştirdim. Evde montla dolaşırken 250 TL öderdim (5 sene önce), şimdi hiç kapatmıyoruz 50 derecede hep ve fatura en fazla 294 geldi zamlı haliyle (şubat 2020).
  • 550 az bende benzer zamanlar içinde kullanıyorum 875 tl geldi
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Modülasyon kombinin kısık çalışabilmesi olarak biliyorum. Yani kombi komple kapalı açık şeklinde çalışmıyor. Inverter klima gibi düşünün.
    Ek olarak günlük program kurmanın avantajı elbette var. Zaten termostatlar maks 4/6 derece aralık için bunu sağlıyorlar. Maks 25 Min 21 derece gibi. Bu sayede gün içerisinde ihtiyaç olmayan zamanlar için daha az ısı üretimi ile tasarruf sağlanıyor. içerisi / dışarısı arasındaki ısı farkı arttıkça kayıplar da oransal artıyor. bu nedenle evi daha fazla ısıtmak için daha fazla yakmamızın iki temel sebebi var. Bir tanesi sıcaklığı yükseltmek için birim hacimdeki ısıyı arttırmalıyız, diğeri de bunu yaparken oransal artan kaybı telafi etmek için ek ısı üretmeliyiz. Program ile bu kayıpları ve ihtiyaç dışı kullanımı azaltabilirsiniz.

2 yıl önce ben de haftalık program kuruyordum. Çocuk olduktan sonra ise artık her daim sabit sıcaklık gerekti (22/24). Çünkü geceleri üstü açık yatıyor ya da yarıya kadar örtünüyor. Ama derecem modülasyonlu ve kombim de buna uygun olduğundan tasarruf edebiliyorum.

Verdiğiniz değerlere göre gayet uygun bir tüketiminiz olduğunu söyleyebilirim. Ben 4 sene önce kombi, tesisat ve petek değiştim. Değişmeseydim eski hermatik kombimle çok net 2 katına yakın faturam gelirdi buna eminim.

• Bana bu ay 225 lira geldi. Geçtiğimiz ay abonelik taksidi ile birlikte 450 TL gelmişti. 140 TL si abone taksidi. Demek ki geçen ayda 300 civarı gelmiş.
  • 3+1 Merkezi sistem 305 TL /Daire başı.
    Daha önce Bireysel Kombi kullandık.Faturalar uçuyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yer Sakarya Aralık ayı faturası 450.ocak ayı 550 gelmiş 160 M2 dıştan izalasyon var çift cam 25 yıllık bina.

• Arkadaşlar evinizde dış cephede çatıda zeminde yalıtım yoksa istediğiniz kadar termostatik vana takın yoğuşmalı kombi alın ne yaparsanız yapın faturanız düşmez faturayı düşürmek istiyorsanız %50 ve üzeri, kesinlikle yalıtım yapmalısınız. Ben Ankara Batıkent'te ikamet ediyorum 3 katlı 5 oda 2 salon olan tripleks evde oturuyorum. Kombi ekim ayının başında biz de bir açılır da Mayıs sonuna kadar yanar ve hiç kapatılmaz her yer 21C aylık en soğuklarda tüketim 200 metreküp.
    Bu nasıl oluyor izah edeyim oturduğum evin dış cephesi 5 cm yalıtımlı, çatı katına poliüretan köpük sıktım (5cm) , 10 yıl oldu ferroli econcept 35C yoğuşmalı kombi kullanıyorum, bütün peteklere gaz sensörlü termostatik vana taktım (danfos ra2000) ve pvc ler hariç camların hepsini ısıcam sinerji 3+ ısı yalıtımlı cam taktırdım. Güzel havalarda günlük 4 metreküp en soğukta 7 metreküp yakıyor. Yani en soğuklarda aylık 350 TL felan ediyor. Kalın selametle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 8 Şubat 2020; 17:2:57 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.