Şimdi Ara

Bu Fark Neden Olur Sony Z5 Premium-Nikon d3200 video karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony z5 premium ve nikon d3200 ile video olarak bilgisayarın monitörünü çektim.Nikonda parmak izi gibi lekeler var.Sony daha iyi geldi.Ayrıca sony telefonda video çekerken ışığı açabiliyorsunuz.D3200 makinada bu yok.

Sony z5 premium d3200 den dahamı iyi acaba?

D3200 Video
    İhsan Aşçıoğluyoutube
    DSC 0008
    https://youtu.be/PZshSpzgfVA

Xperia z5 premium
    İhsan Aşçıoğluyoutube
    MOV 0025
    https://youtu.be/aL3Zr9jKr1o

• Monitörünüzün kendini yenileme süresi ile videoda kullanılan yenileme süresi veya enstantane arasındaki uyuşmazlık diye tahmin ediyorum. Eğer video'daki enstantane monitörün ekranı yenileme hızından hızlıysa bu sizin fark edemediğiniz, "yenileme" esnasındaki geçişler görülüyor olabilir

Düşünün ki bilgisayarınızın masaüstüne gelip sağ tıklayıp "yenile" diyorsunuz ve bunu çok hızlı bir şekilde yapıyor siz bir şey fark etmiyorsunuz, peki biraz ağır bir çekimde bu işlemi izliyor olsaydınız ne görürdünüz, sanırım videoda şikayetçi olduğunuz dalgalanmaların görünüyor olması bu duruma benzer bir hız farklılığından dolayı. En iyi tahminim bu

Belki mobil cihaz bir tür filtre kullanıyor olabilir ya da hız durumunu otomatik olarak eşitliyor olabilir (tamamen sallıyorum emin değilim) tekrar izlediğimde mobil cihazla kayıt yaparken sonlara doğru geri çekiliyorsunuz ve o esnada yine benzer dalgalanmalar görülebiliyor, galiba bu dediğim gibi enstantane ile alakalı. Geri doğru çekildiğinizde kareye giren toplam ışık miktarı değişiyor buna göre de mobil cihaz exif'de ayarlamalar yapıyor, bu sefer de monitördeki dalgalanmaları yakalıyor vs

Düzenleme, bilgileri internetten buldum bana ait değiller. Birkaç nedenden ötürü ortaya çıkıyor olabileceği yazılmış ama "enstantane" ile ilgili olan kısmıyla ilgilendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 30 Nisan 2016; 16:31:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.