Şimdi Ara

Bu forumda niye herkes old school takiliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler bayanlar niye herkes moruk metal takiliyor?kabul edin adamlar öldü ve piyasada onlardan daha yetenekli ve daha iyi muzik yapan tonlarca grup var.bu gruplar varken niye onlar(iron maiden haric)

Ha birde bu gruplari dinleyen kisilere gelirsek cogu metal muzik cahili ve 3-5 grup bilen poser insanlar.

Artik magaranizdan cikip etrafinizdaki yeni 90li yada 2000 li gruplara baksaniz ve adamlar cok iyi yaa durumlarindan vazgecseniz

(lutfen bu yazdiklarimdan genelde old school dinleyen pay cikartsin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarja Turunen -- 27 Aralık 2013; 23:38:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1- Yıl olmuş 2013 daha 'herkes' yazamıyorsun ama milletin ne dinlediğine karışıyorsun.
    2- Poser dediğin gruplar büyük ihtimal Metallica,Black Sabbath gibi gruplar. Bunlar metal müziğin gelişmesinde en çok role sahip gruplardır.Onlar olmasaydı şu an dinlediğin gruplar bu kadar iyi olmazdı.
    3- Nightwish dinliyorsun diye cool olduğunu sanma bu da 3.
  • 1-farketmemisim duzelttim.
    2-haklisin fakat onlarin devri kapandi.daha iyi ve kaliteli bir cok grup varken onlari dinlemek sacmalik.
    3-oyle bir niyetim yok nerden cikardin anlamadim

ha sunlarda var.metalica ,duman ,rammstein
    dinleyen kekolar.
    metalica ,megadeth, g&r muzik bilgisi bunlardan ibaret olan magara adamlarida

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarja Turunen -- 25 Aralık 2013; 19:11:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JamesKırkRobertLars

1- Yıl olmuş 2013 daha 'herkes' yazamıyorsun ama milletin ne dinlediğine karışıyorsun.
    2- Poser dediğin gruplar büyük ihtimal Metallica,Black Sabbath gibi gruplar. Bunlar metal müziğin gelişmesinde en çok role sahip gruplardır.Onlar olmasaydı şu an dinlediğin gruplar bu kadar iyi olmazdı.

Tamam, adamlar metalin gelişmesini sağladı, bunu kabul etmeyeni öldürmek lazım ama bu "televizyonlar tüplü tv lerle gelişti, led tv kullanmayalım" cümlesi ile aynı mantıkta bir cümle. Onlar geliştirdi diye onları mı dinlemek zorundayız? Evet saçma ve alakasız bir örnek oldu ama şuan aklıma başka birşey gelmedi. Ha gerçekten sevdiğin için Sabbath dinliyorsundur, eyvallah. Bana çok yavaş geliyor mesela, o yüzden hoşuma gitmiyor.
    Arkadaşın "poser" dediği kısım da nothing else matters dinleyip "ooo ben metali" diyen kısmı kast ettiğini düşünüyorum. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarja Turunen

1-farketmemisim duzelttim.
    2-haklisin fakat onlarin devri kapandi.daha iyi ve kaliteli bir cok grup varken onlari dinlemek sacmalik.

dinleyen kekolar.

Senin sitemin 2 metal grubu dinleyip metalciyim diye gezenlere sanırım. Eğer ortada kaliteli bir müzik varsa dinlenir. Şimdi sen burada 30-40 yıllık gruplara sallarsan olmaz.Ha şunu dersen anlayabilirim. Örneğin Metallica'nın ilk albümleri çok iyidi ama son yıllarda iyice bozdular vs. Burada hak veririm ama Metallica boş beleş hiçbir vasfı olmayan bir grup dersen orada bir dur bakalım deriz. Ayrıca Metallica'nın bu kadar ayağa düşmesinin sebebi Nothing Else Matters dinleyip ben metalciyim yeaa diyen bebelerdir.

Sonuç olarak ben Metallica , Iron Maiden da dinlerim A7x , Nightwish vs gibi grupları da dinlerim. Bırakın kim ne seviyorsa onu dinlesin bunlara fazla takılmamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: fukox

quote:

1- Yıl olmuş 2013 daha 'herkes' yazamıyorsun ama milletin ne dinlediğine karışıyorsun.

Tamam, adamlar metalin gelişmesini sağladı, bunu kabul etmeyeni öldürmek lazım ama bu "televizyonlar tüplü tv lerle gelişti, led tv kullanmayalım" cümlesi ile aynı mantıkta bir cümle. Onlar geliştirdi diye onları mı dinlemek zorundayız? Evet saçma ve alakasız bir örnek oldu ama şuan aklıma başka birşey gelmedi. Ha gerçekten sevdiğin için Sabbath dinliyorsundur, eyvallah. Bana çok yavaş geliyor mesela, o yüzden hoşuma gitmiyor.
    Arkadaşın "poser" dediği kısım da nothing else matters dinleyip "ooo ben metali" diyen kısmı kast ettiğini düşünüyorum. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır:)

Katiliyorum dostum.

Ne bilim oturup bi black, death yada agir olmayan soad bile dinledikten sonra metalica aciyorum bune la bu muzik mi diyip kapatiyorum.ritimleri basit geliyor davulu ,gitarı ,vokal felan boyle kaliteli muzik dinlemek varken niye o adamlari bas taci yapiyorlar onu anlamiyorum.
    Adamlar daha kaliteli daha saglam daha cok emek vererek muzik yapiyorlar.oldschool dinlendigi icin dinlenilmiyor ve emeginin karsiligini alamiyorlar.yok olup gidiyorlar.cok adaletsiz

• quote:

quote:

dinleyen kekolar.

Senin sitemin 2 metal grubu dinleyip metalciyim diye gezenlere sanırım. Eğer ortada kaliteli bir müzik varsa dinlenir. Şimdi sen burada 30-40 yıllık gruplara sallarsan olmaz.Ha şunu dersen anlayabilirim. Örneğin Metallica'nın ilk albümleri çok iyidi ama son yıllarda iyice bozdular vs. Burada hak veririm ama Metallica boş beleş hiçbir vasfı olmayan bir grup dersen orada bir dur bakalım deriz. Ayrıca Metallica'nın bu kadar ayağa düşmesinin sebebi Nothing Else Matters dinleyip ben metalciyim yeaa diyen bebelerdir.

Sonuç olarak ben Metallica , Iron Maiden da dinlerim A7x , Nightwish vs gibi grupları da dinlerim. Bırakın kim ne seviyorsa onu dinlesin bunlara fazla takılmamak lazım.

Bi oturup death(cob saglamdir) ,black(immortal,gorgoroth gibi) gaz istersen disturbed dinle ne demek istedigimi kesin anlarsin
    Ha ben davulcuyum.sen gitara bakarsin orasini bilemem.bu dinlediklerim old school davulcularini bese katlar lars i onbine

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler nedir bu pre muhabbeti
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

dinleyen kekolar.

Bi oturup death(cob saglamdir) ,black(immortal,gorgoroth gibi) gaz istersen disturbed dinle ne demek istedigimi kesin anlarsin
    Ha ben davulcuyum.sen gitara bakarsin orasini bilemem.bu dinlediklerim old school davulcularini bese katlar lars i onbine

Dediğin grupları yıllardır dinliyorum zaten orada sıkıntı yok. Lars iyi bir baterist diye bir iddiamda olmadı. Ha şöyle bir şey de var. Herkes Metallica'yı Iron Maiden'ı sevecek diye bir şey yok. Ama bu tarz grupları küçümsemek senin sevdiğin grupları da yüceltmez onu belirteyim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

dinleyen kekolar.

Dediğin grupları yıllardır dinliyorum zaten orada sıkıntı yok. Lars iyi bir baterist diye bir iddiamda olmadı. Ha şöyle bir şey de var. Herkes Metallica'yı Iron Maiden'ı sevecek diye bir şey yok. Ama bu tarz grupları küçümsemek senin sevdiğin grupları da yüceltmez onu belirteyim.

Yakindan ornek vermek gerekirse gunlerdir manowar gelcekmis super oleey diye haberler var.arch enemy den gram bahsedilmemis ki o sayfadaki cogu kisi arch enemy nedir neyin nesidir bilmiyorlardir allah bilir
    ve arch enemy manowar dan daha cok saygi hak eden bi grup

• Metallica'dan başka bir şey dinlemiyorum şu aralar poser gibi hissediyorum kendimi. Metallica ile tanışmadan önce deli gruplar dinlerdim, çeşit çeşit. Nerden bulaştım bu merete. Uyuşturucu gibi
  • quote:

davulcu adamsın, insan gider caz dinler. sorunun cevabı şu:

çünkü biz o müziğin yapıldığı ülkede yaşamıyoruz. yani demek istediğim, o ülkede yaşayan insanlar hiçbir zaman klasik grupları oturup adam akıllı, albüm albüm dinlemez (özellikle avrupa elektronik müzik ve indie rock'a çok meraklıdır) ama tüm şarkılarını bilir çünkü o klasik gruplar artık adamların kültürünün bir parçası olmuştur. tıpkı mfö'nün, erkin koray'ın, cem karaca'nın, barış manço'nun ve daha nicesinin bizim kültürümüzün bir parçasının olması gibi. belki de hiç kimse (şimdi alıntılayıp beni mors etmeyin) bu saydığım dörtlünün bir tane albümünü bile baştan sona dinlememiştir ama herkes tüm şarkılarını ezbere bilir. cevabımın ilk cümlesine dönecek olursak, o müziğin yapılmadığı ülkede yaşamayınca ister istemez o müziği oluşturan, yabancıların baş tacı ettiği klasik gruplar gözümüzde daha bir büyüyor ve onları ister istemez günümüz gruplarının önüne koyuyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 26 Aralık 2013; 9:31:12 >

• Örnek? Pentagram dahi '87'de kurulmuş bir grup. Günümüzde metal müzik yapabilen az grup-kişi var. Tamam metal müzik hayranı değilim ama, metal müziğin kurucuları, babalarını dinliyorum.

@Droogie

Hacı telefonumda hepsinin albümleri var. (Gıcıklık mod: Off)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fuat! -- 26 Aralık 2013; 10:01:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fuat!

@Droogie

Hacı telefonumda hepsinin albümleri var. (Gıcıklık mod: Off)

sağol.
  • Çünkü 80'ler metalin altın çağıydı ve metal albümleri hiçbir zaman eskimez.2000'lerde kurulan thrash gruplarının %99'u o 80'lerdeki metali taklit etmeye çalışan çok yaratıcı olmayan gruplar.Ve ayrıca da şimdilerde çıkan en iyi thrash albümlerini de bu 80'lerde kurulan gruplar çıkarmıştır eğer(Mesela Endgame,Enemy Of God,In War And Pieces,Ironbound,The Electric Age,Evolution Of Chaos)Ben şahsen 80'lerin thrashini ve heavy metalini,90'ların Power ve Death metalini,2000'lerin ise Progressive ve Folk Metalini başarılı bulmaktayım.

• Herkes kendine güzel geleni dinler. Ben eski ya da yeni ayırt etmeden dinlerim. 1970 Black Sabbath albümünden 2013 Ghost - Infestissumam albümüne kadar. Zevk meselesi. Biraz da mod meselesi. O an canı ne çekiyorsa onu dinliyor adam. Şimdi konuyu okudum Black Sabbath'tan Into The Void dinleyesim geldi mesela. Ondan sonra gider Kvelertak dinlerim. Sonuç olarak herkes özgür ve eleştirmek bize düşmez. Tavsiye verebiliriz ancak. Ama adama eski metal öldü, beni sarmıyor, yeniler bence daha iyi, o yüzden sen de eskiyi bırak demek saçma bir düşünce.
  • Benim de sormak istediğim, neden sadece metal dinliyorsunuz?
    Bir ton müzik türü var. Sadece metal dinleyip, müzikten anlıyorum, rap şöyle, pop müzik böyle diye aşağılama havalarına girmeyin. Müzik bilgisi ve kültürü bakımından onlardan pek farkınız kalmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unsustainable

Benim de sormak istediğim, neden sadece metal dinliyorsunuz?
    Bir ton müzik türü var. Sadece metal dinleyip, müzikten anlıyorum, rap şöyle, pop müzik böyle diye aşağılama havalarına girmeyin. Müzik bilgisi ve kültürü bakımından onlardan pek farkınız kalmıyor.

Kesinlikle. "Metalci" olup klasik müziğe laf atanlar, Progressive Music'i aşağılayanlar neyin kafasını yaşıyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Droogie

quote:

davulcu adamsın, insan gider caz dinler. sorunun cevabı şu:

çünkü biz o müziğin yapıldığı ülkede yaşamıyoruz. yani demek istediğim, o ülkede yaşayan insanlar hiçbir zaman klasik grupları oturup adam akıllı, albüm albüm dinlemez (özellikle avrupa elektronik müzik ve indie rock'a çok meraklıdır) ama tüm şarkılarını bilir çünkü o klasik gruplar artık adamların kültürünün bir parçası olmuştur. tıpkı mfö'nün, erkin koray'ın, cem karaca'nın, barış manço'nun ve daha nicesinin bizim kültürümüzün bir parçasının olması gibi. belki de hiç kimse (şimdi alıntılayıp beni mors etmeyin) bu saydığım dörtlünün bir tane albümünü bile baştan sona dinlememiştir ama herkes tüm şarkılarını ezbere bilir. cevabımın ilk cümlesine dönecek olursak, o müziğin yapılmadığı ülkede yaşamayınca ister istemez o müziği oluşturan, yabancıların baş tacı ettiği klasik gruplar gözümüzde daha bir büyüyor ve onları ister istemez günümüz gruplarının önüne koyuyoruz.

Haklisin

• quote:

quote:

Kesinlikle. "Metalci" olup klasik müziğe laf atanlar, Progressive Music'i aşağılayanlar neyin kafasını yaşıyor acaba?

Eğer metalciyim diyip klasik müziği aşağılayan birisi görürsen zaten anla ki o adamdan bir cacık olmaz.Old school her zaman daha iyidir bence black metal deyince ilk akla gelen Burzum, thrash deyince Megadeth, Metallica çünkü bu gruplar artık kendi kitlelerini oluşturmuş adamlar.Bunları dinleyen adamlar kolay kolay bırakamaz bu grupları yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ritualist

quote:

quote:

Eğer metalciyim diyip klasik müziği aşağılayan birisi görürsen zaten anla ki o adamdan bir cacık olmaz.Old school her zaman daha iyidir bence black metal deyince ilk akla gelen Burzum, thrash deyince Megadeth, Metallica çünkü bu gruplar artık kendi kitlelerini oluşturmuş adamlar.Bunları dinleyen adamlar kolay kolay bırakamaz bu grupları yani.

cogu sozune katiliyorum.fakat metalica yerine slayer ornegi cok daha mantikli.

Bende yeni gruplari dinledikten sonra old school gruplari tek duze ve basit buluyorum.
    Mesela burzum iyi guzel black in oncusu eyvallah da daha kaliteli gruplar varken niye onu dinleyeyimki ?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.