29 yaşındayım ailemle yaşıyorum ve evin tek çocuğuyum. İşsizim iş bulamadım ve alanımda iş imkanı yok. Şuan özel güvenlik sertifikası almaya çalışıyorum işsizlik oranı en düşük meslek türüymüş. Kpss ye girdim olmadı, polislik, ikm... şu bu denedim olmadı. Şimdi bekçilikte şansımı deneyeceğim ama umudum yok. Annem bipolar ve ikiuçluduygudurum bozukluğu hastası. Paranın hesabını kitabını yapamıyor azıcık emekli maaşı alıyor lüks hayat sürmeye çalışıyor. Habire borçlanıyor, nakit avans ve kredi kartı kullanıyor. Paranın hesabını kitabını yapamıyor. Babamda demans hastası onunda kendine hayrı yok kafası gitmiş. Kalıcı ve emekli olana kadar çalışacağım bir iş arıyorum fakat özel sektörde çok zor. Arkadaşım şu sertifikayı alırsam tobb a güvenlik olarak sokmaya çalışacağını söyledi. Hastaneden özel güvenlik olur raporu alamadım maddi sıkıntılar, evdeki durumlar ve asosyal bir insan olduğumdan haliyle psikolojide iyi olmayınca psikiyatri doktoru anladı ve rapor vermedi onunla uğraşıyorum. Bugün annem bıçakla üzerime yürüdü. İleri geri ve çok ağır konuşuyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ne hayatla mücadele edecek azmim kaldı ne taakatim kaldı ne de yaşama umudu mutluluk hiçbir şey yapasım gelmiyor. Çok para, saygı, süper araba evlenmek... şu bu istemiyorum sadece kimseye muhtaç olmadan ayrı bir evde kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Öyle bir içimi dökmek istedim. |
Bu hayattan nasıl kurtulabilirim ? Ayrı eve nasıl çıkabilirim ?
-
-
ekonomik ozgurluk lazım, iş bulduktan sonra 1+0 ev bul uyguna tabi kaldıysa,iş-ev-arada da gezersın (para kalırsa )
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ailen hastalıklarına rağmen kendi başlarına yaşayabileceklerse tırcılık, gemi işleri veya otelciliği öneririm. Hem farklı yerler görürsün hemde sıkıntılardan uzaklaşmış olursun.
-
Bir de tek çocuklar şanslı olur derler ama bilmiyorlar ki tek çocuk evin tüm sıkıntısını derdini tek başına yükleniyor. Hocam annenizi iyi bir doktora götürseniz yani gitmeye çalışın tamam ama bir yandan da evdeki durumu düzeltseniz en azından gidemezseniz bile ev daha çekilebilir hale gelir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anneniz hasta ise akli dengesi yerinde değil raporu alıp tüm özlük(?) haklarını üzerinize alabilirsiniz böylece maddi açıdan tamamen size bağlı olur, bu da paranın sağa sola gitmesini engeller. Bana kalırsa herhangi asgari ücretli bir işe girip birkaç aya hayatını düzene soktuktan sonra özel güvenlik için tekrardan uğraşmam daha iyi olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çooook fazla sabır ve emek vermen gerekecek. Hayat bazıları için çocuk oyuncağı bazıları için de içinden çıkılması imkansız gibi görünen bi olay. O yüzden iş bulana kadar sabır göster, aramaya devam et. Bulunca da kendini tamamen işine odakla. En iyisi olmaya çalış. Bir süre sonra meyvesini verir. Ama dediğim gibi bu süreçte çok fazla sıkıntıya göğüs germen lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Allah razı olsun hepinizden konuya son güncellemeleri yazmak istedim. Olayın olduğu gün ben çantamı toplarken babam çıktı bağırdı çağırdı bayağı hür gür koptu. Bu evin parasını ben ödedim benim evim sen gideceksin. Çocuk evin suyunu, marketini ve pazar alışverişini yapıyor taşıyor. Arabayı sattık senin yüzünden borçlandın takmışsın kafayı bize... bayağı ağır laflar konuştu. Mantıksız hareket ediyorsun iki uçlu duygu durum bozukluğu var sende ikiye karşı birsin dedi. İş diyorsan işe girer asgari ücretle bulur markete şuraya buraya... Annem ağladı etti falan birkaç gün konuşmadı etmedi. Şuan ilişkimiz normale döndü iyi kötü hır gür olsa da idare ediyoruz. Evimiz ufak 80 m2 3 kişi yaşıyoruz. Herkes refah seviyesi yüksek bir hayat yaşamak ister. Maddi durumumuz pek iyi değil. Eskiden iyiydi çalışıyorlardı ailem memur emeklisi fakat çok erken 42 yaşında emekli olunca azıcık emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Bende hala iyi gelir sahibi olacağım bir iş bulamadım oradan yanıyorum. Annem geçmişteki o hayattaki gibi yaşamaya çalışıyor velakin görüyorsunuz enflasyon ve ekonomi çok kötü. Psikolojik sorunları da olunca ayağını yorganına göre uzatmıyor 3 lira maaş alıp 5 liralık harcama yaparak kim yaşar ? Üniversite mezunu okumuş etmiş ev kadını gibi yaşayamaz evet ama şu alışveriş ve para harcama hastalığı olmasa keşke.
Şuan güvenlik sertifikası almaya çalışıyorum. Birkaç iş buldum oralarla görüşeceğim. Bekçiliğe başvurdum mülakatlara gireceğim. Tek çocuk olmak dediğin gibi zor çok zor. Ne akrabalarımız çevremiz var ne geniş bir ailemiz yapayalnız yaşayıp gidiyoruz koca şehirde.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bir de tek çocuklar şanslı olur derler ama bilmiyorlar ki tek çocuk evin tüm sıkıntısını derdini tek başına yükleniyor. Hocam annenizi iyi bir doktora götürseniz yani gitmeye çalışın tamam ama bir yandan da evdeki durumu düzeltseniz en azından gidemezseniz bile ev daha çekilebilir hale gelir
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X