Şimdi Ara

bu kadar akıcı ingilizce konuşmak (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
10
Favori
4.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu kadar seri Türkçe konuşamıyorum İngilizce nasıl konuşayım
  • Anadolu Lisesi mezunuyum. Eski dönem, ilkokul 5'ten sonra alınıyordu o yıllarda. Sınıfta Türkçe konuşmak yasak. Hocalarla da Türkçe konuşmak yasak okul içerisinde. Düşünürken İngilizce düşünmeyi öğrettiler. Yaptığımız her işi İngilizce üzerinden yapıyorduk. Fazla uzatmayayım, sonuç ne oldu? İleri seviye İngilizce.

Mühim olan karşıdakini anlamak ve kendini anlatmak. Bunları çok rahat bir şekilde yapabiliyorsanız gerisi sorun değil. Neden kendimi İngiliz/Amerikan gibi göstereyim ki? Türk'üm kardeşim ben. Aksanım da Türk aksanı. "R"leri bastırarak söylerim. "Th" harflerini "D" ile söylerim. Buna neden kafa yorayım ki? Neden farklı bir kültür kazanında eriteyim kendimi?

Bir İngiliz/Amerikan, Türkiye'ye geldiği zaman sıraya geçip İngilizce konuşmaya uğraşıyor milletimiz. Tarzanca'sından tut beden dili v.b ne kadar fazla şaklabanlıklar yapıyoruz. Git bakalım İngiltere'ye kaç kişi takıyor seni? Kaç tanesi seni anlama gayretinde?

2000 senesinde Almaya'daydım. İlk gidişimdi, başlangıç seviyesinde Almanca'm var. Aklımdaki, orada İngilizce ile idare etmekti. Neyse gittik Almanya'ya güzel hoş çat-pat konuşuyor anlaşıyoruz. Bir gün kırtasiye malzemesi lazım oldu. Yakındaki bir kırtasiyeye gittim. Fakat içeri girince alacaklarımı Almanca olarak anlatamayacağımı anladım. Adama sordum İngilizce biliyor musun diye. Allah şahit adam İngilizce'yi anadili gibi biliyordu. Hayır! dedi. O kadar uğraştım adamın tepkisi "İlla Almanca" konuşacaksın oldu.

Şimdi bu uçuk bir örnek. Bazı Almanların benimsediği faşizmden tut, İngiliz sevmemesi, manen olgunluktan yoksunluk v.s bir sürü neden.

Kısaca anlatmak istediğim kendimiz olalım. Dünyanın hiç bir yerinde insanlar kasmıyor kendini İngilizce'yi anadili gibi konuşmak için. Aksanını değiştirmek için. Bunlar bir kesim, bir grup ve gittikçe de artıyor işin kötü tarafı.

Afro-İngilizce'ye bak aksanlarına, Mısır, Hindistan, Çin, İsrail, Arabistan... Bunların hepsinin aksanı var. İngiliz/Amerikan bu aksanların hepsini anlıyor. E, ne gerek var kasmaya?

Bu yazdıklarımı konuyu başlatan arkadaşa hitaben yazmıyorum onu baştan belirteyim. Genele de çok fazla konuşmuyorum. Tamamı benim görüşümdür, tecrübemdir. Konuyu görünce yazmak istedim.

Şunu da belirteyim: Faşist/Irkçı değilim. Sadece Milliyetçiyim. Kimse de kusura bakmasın bundan taviz veremem. Gelirse yabancısı Türkçe öğrenme gayretinde olsun. Bir yerlerini yalamam turistmiş neymiş hesabı. Ezdirmem Türk'ü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

Bazı sığıırlar aksanıyla alakalı laf etmiş, ona çanak tutan antenler de artılamış.

Çok biliyorsanız bir video da siz çekin. Memur kafalı sığırlar...

Sakin ol yav

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi başına öğrenenler nasıl bir yol izledi merak ediyorum. İlerletemiyorum ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sophie Dee kullanıcısına yanıt
    Bak 3.41 de başlıyor senin problemini anlatmaya.
    "You are thinking so much. You are thinking someone is gonna judge you. You'r just telling yourself "please be careful. you know the gramer is important and the stuff like that.". Just don't do it! Just talk like i'm doing here. I can do lots of lots of mistakes. I know i'm doing it. But i don't give a sh*t. Because you understand me. That's the point." bla bla bla işte. anladın sen
    Bizim apaçiler de fena konuşuyor 50. Saniyede bakın

http://youtu.be/b0dQhwGjXso

[DHTUBE=]http://youtu.be/b0dQhwGjXso

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Liquid Soap

Bak 3.41 de başlıyor senin problemini anlatmaya.
    "You are thinking so much. You are thinking someone is gonna judge you. You'r just telling yourself "please be careful. you know the gramer is important and the stuff like that.". Just don't do it! Just talk like i'm doing here. I can do lots of lots of mistakes. I know i'm doing it. But i don't give a sh*t. Because you understand me. That's the point." bla bla bla işte. anladın sen

Dogru soyluyor gercekten birbirimizi anliyorsak ufak tefek hatalarin bir onemi yok bunu dikkate almaua basladim bu videoyu izledikten sonra

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Montajlanmis bir video cekip "umm neydi o adini hatirlayamiyorum" demenin mantigi nedir allah askina ? Madem hatirlamiyorsun adini o zaman ogrendikten sonra devam edersin. 10 saniyelik kesitler halinde olan bir videoyla akici konusuyor demekte cok yanlis , belki bir kesit 10 milyon kere bile cekilmis olabilir...

Bu arada guzel ingilizce konusan bir turk gormek istiyorsaniz didem erol hollywod dosyasini izleyin. Akici degil ama cok tatli konusuyor , hatunun kendisi de cok tatli tabii

• quote:

Orijinalden alıntı: Slincer

Dil okuyan biri olarak rahatça söylüyorum.

Aksanı ingiliz aksanı A diyişinden belli.

normal derece bir konuşmaya sahip. abartmayın

Iyiki okuyorsun. Boyle ingiliz aksani mi olur? Normal amerikan aksaniyla konusuyor yada amerikan aksaniyla konusmaya calisan bir turk gibi konusuyor diyim. Zaten videoda kendide soyliyor ingiliz aksanini seviyorum ama cok zor o sekilde konusmasi diye

https://youtu.be/7WeZK6KDs5Q?t=5m12s

Haluk Bilginerin konustugu ingiliz aksani o kizin konustugu degil.

Kizin ingilizce konusmasina gelince. Arada grammer hatalari yaptigi dogru fakat genel olarak videodan gordugum kadariyla soyliyorum kotu konusmuyor. Gittigi yabanci ulkelerde herkesle rahatla konusup anlasabilicek ingilizcesi var. Bu forumda bu kizi elestirenlerin ingilizcesini cok merak ettim dogrusu. Sanirsin kendileri Amerikali veya bir ingiliz gibi konusuyorlar. Senin kendi kulagina onlarla ayni konusuyormussun gibi gelebilir ama ana dili ingilizce olan insanlar senin ingilizcenin yabanci dilin oldugunu daha ilk cumlenden anlarlar.

Kiz gayet yeterli konussada daha son seviyeye gecememis. Turkceden ingilizceye cevirerek konusuyor zaten belli bir sure yurt disinda yasamayan birisi bunu yapamaz ondan dolayida bu tur seylerden elestirmek yersiz. Eger baskalarinin konusmasini anlamada sikinti yasamiyorsa ki sanmiyorum yasiyacagini ingilizce seviyesinden yola cikarak, gayet rahat heryerde insanlarla anlasabilir. Yurt disina hic cikmamis ama cok iyi ingilizce konusuyorum diyip kiza elestirenlerde ayri birsey. Bir yabanciyla akici ingilizce konusmak oyle ingilizce dersinde konusmaya benzemez ondan yurt disinda kendini test etmemis adamlarin gelip cop falan diye bu kizi elestirmesi sacma. Zaten yurt disina cikip gormus kimse bu kiz cop falan demez etrafta ne kadar dandik ingilizcelerle, hayvan gibi aksanla herkesle rahatca anlasabilen insanlari gordukten sonra..

Ayrica bu forumda aksan manyagi olan kisilerede bir iki sey soyliyim. Onceden dedigim gibi sen ne kadar aksan kasarsan kas, kendinin aksanin olmadigini dusunsende ingilizcesi ana dili olan bir kisi senin daha ilk cumlenden yabanci oldugunu anlar zaten. Ben kucuk yastan beri amerikada yasiyorum dolasiyla aksanim 0 a yakin ama genede bir kelime olsun veya ne biliyim bir kelimeyi vurgulama bicimim olsun ille bi yerden kendini ele veriyor yabanci oldugum cogu zaman. Yani sizlere tavsiyem bu tur seylere takilmayin. Sizin aksaninizin olup olmamasi kimsenin umrunda degil. Kimse aa bak bunun biraz aksani var haydi dalga gecelim laf atalim gibi bir dusunce icerisindede degil. Akici ve anlasilabilir konustugunuz surece hic bir yerde sorun yasamazsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baronious -- 14 Haziran 2015; 14:15:46 >

Öyle hocam yoksa öbür türlü sadece önümüze engeller koymuş oluyoruz
  • Bu kadar eğitimini almış fakat aşırı derecede aksanlı konuşuyor. Kesinlikle başarılı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tatsumi Senpai

Bu kadar eğitimini almış fakat aşırı derecede aksanlı konuşuyor. Kesinlikle başarılı değil.

sizin ingilizcenizide duymak ısterız
  • Aksanı falan geçtim(ki aksan da o kadar iyi değil) My mother tongue is Turkish dedi la

• Bu kız ingilizce değil türkçe öğrenmiş bence kökeni ingiliz bunun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonacoDoom -- 14 Haziran 2015; 17:43:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

Bu kız ingilizce değil türkçe öğrenmiş bence kökeni ingiliz bunun

konudakı ıngılızce uzmanı arkadaslara gore aksanı rezalet
    Videoyu biraz daha izledimde hep kesintili, direk konuştuğu en fazla 10 saniye, gerçektende ingilizcesi şakır şakır değilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

Videoyu biraz daha izledimde hep kesintili, direk konuştuğu en fazla 10 saniye, gerçektende ingilizcesi şakır şakır değilmiş.

sız ne sanıyonuzkı arkadas dondurup kelıme ezberleyıp tekrarmı okuyo sanıyonuz vıdeoyu sureklı kesmesının sebebı kesınce daha hoş oluyor vıdeo
  • Kız İngiltere doğumlu tabi ki konuşur.
    Bu videoyu anlayabiliyorsan sen de bu şekilde konuşabilirsin. Sonuçta kız canlı yayında konuşmamış. O sözler önceden hazırlanıp, bir takım pratiklerle bu hale getirilmiş. Ayrıca yabancı ülkeye gitmenin de etkisi büyük konuşma diline.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surfer Rosa

Bu kız görgüsüzün teki bence. Ben de böyle konuşuyorum ama hiç video çekmiyorum. Ayrıca kesip ardı ardına koyduğu video kliplerle akıcı olduğunu belirtmeye çalışmış. Akıcı ama, bunun genel bir sebebi daha var. Kız = Kız beyler. Hangimiz hangi dilde bu kadar konuşuyoruz? 40 dil bilsem böyle bir şey yapmam.

Haklı olduğu kısımlar da var tabii ki, kız sadece konuşun ve sevin diyor önemli noktalar.

Tamam da niye eksiliyorsunuz? Görgüsüz işte.

aynen öyle, görende kız ingiliz kraliyet ailesinden geliyor zanneder. Ayrıca görüldüğü üzere kesik kesik, senin dediğin gibi yani. Bu demektirki akıcı konuşamıyor. Benim aksanımda böyle, ama ben ne özel okula gittim nede londra'ya dil eğitimi almaya. Hatta her hangi bir ingilizce kursuna'da gitmedim. 4 Yıl önce LoL denilen lanet oyuna başladığımda TR sunucusu daha yokken EUW'da başladım ve şu anki bütün ingilizce bilgimi onun + üzerine okuduğum kitaplarla kazandım. Çünkü LoL'de mecburen konuşuyorsun. Şimdi onun ki mi marifet benim ki mi ? Ama ben çıkıp da "bakın böyle böyle" diye video çekmiyorum. O yüzden görgüsüz kısmına katılıyorum.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.