Şimdi Ara

bu kadar akıcı ingilizce konuşmak (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
10
Favori
4.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sophie Dee

quote:

Orijinalden alıntı: CremeFraiche

quote:

Orijinalden alıntı: kansavkaplan

Haha benim yazayım dediğim herşeyi sen yazmışsın,bende ekliyim olimpiyatların yapıldığı sene arkadaş ingilteredeymiş.Millet buna amerikan aksanıyla konuşuyorsun demiş,yok efendim aynayla en kötü kendisiyle konuşuyormuş vs vs..

Her neyse şunu söyleyebilirim ki 2 şey dikkatimi çekti.

Kızın kullandığı kelimeler günlük hayatta kullanılan %90 çok basit kelimeler.
    Belki bu kadar akıcı konuşamam ama bütün videoyu izledim ve her dediğini anladım :)

Valla videoyu en son lisede matematik dersimiz de ingiliççeydi dediği yere kadar izledim, ağzını yüzünü yamultmasına dayanamadım kapattım.Hiç haz etmediğim insan tipi.

Hadi ordan yav icten ice of ne guzel kiz keske sevgilim olsa diyosundur

Kardeşim herkes çüküyle düşünmüyor, hadi git yaşıtlarınla oyna.

• Dostum 6 yasindan itibaren bizim gibi ingilizce gormus. Londraya gittiginde ise utangac olup anlayp konusamiyormus. Bunu anlatiyor zaten kiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: psycho1905

Dostum 6 yasindan itibaren bizim gibi ingilizce gormus. Londraya gittiginde ise utangac olup anlayp konusamiyormus. Bunu anlatiyor zaten kiz.

Oyle degil ilk baslarda yanlis yapmaktan korkmus utanmis konusmaktan cekinmis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sophie Dee kullanıcısına yanıt
    Neyse iste konusamamis sonra acilmis motor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nedense ingilizce bilen insanları diğer insanlardan üstün görüyorum.
  • Videoyu baştan sona izledim konuştuğu ingilizce akıcı olabilir ancak kullandığı kelimeler ve kurduğu cümleler çok basit. Ortaokul çocukları için yazılmış Türkçe kitapları düşünün aynı o şekilde ingilizce konuşuyor. Bu düzeyde ingilizce konuşmak istiyorsanız ve biraz da yeteneğiniz varsa 6 ay en geç 1 yıl günde birkaç saat ayırarak başarabilirsiniz( bence çok daha iyisini başarabilirsiniz).

Gerçekten ingilizce biliyorum, konuşabiliyorum diyebilmek için basit ve genel kelimelerden çok anlatmak istediğinizin karşılığını tam verebilen kelimeleri seçebilmeniz, uygun bağlaçların zarfların ve zamirlerin nasıl ve nerede kullanılacaklarını tam olarak bilmeniz gerekmekte.
    Konuyla ilgili şunu paylaşmak istiyorum.
     bu kadar akıcı ingilizce konuşmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 14 Haziran 2015; 2:34:36 >

• Bazı sığıırlar aksanıyla alakalı laf etmiş, ona çanak tutan antenler de artılamış.

Çok biliyorsanız bir video da siz çekin. Memur kafalı sığırlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Videoyu baştan sona izledim konuştuğu ingilizce akıcı olabilir ancak kullandığı kelimeler ve kurduğu cümleler çok basit. Ortaokul çocukları için yazılmış Türkçe kitapları düşünün aynı o şekilde ingilizce konuşuyor. Bu düzeyde ingilizce konuşmak istiyorsanız ve biraz da yeteneğiniz varsa 6 ay en geç 1 yıl günde birkaç saat ayırarak başarabilirsiniz( bence çok daha iyisini başarabilirsiniz).

Gerçekten ingilizce biliyorum, konuşabiliyorum diyebilmek için basit ve genel kelimelerden çok anlatmak istediğinizin karşılığını tam verebilen kelimeleri seçebilmeniz, uygun bağlaçların zarfların ve zamirlerin nasıl ve nerede kullanılacaklarını tam olarak bilmeniz gerekmekte.
    Konuyla ilgili şunu paylaşmak istiyorum.
     bu kadar akıcı ingilizce konuşmak

bu kadar kasmanın manası nedir peki? sempozyumamı katılıyoruz konferans mı veriyoruz? sıradan bir insanın günlük konuşmasında niye bu kadar ağır bir dil kullansın ki? ayrıca hepimiz türkçeyi dil bilgisi kurallarına uygun ve doğru kelimeleri kullanarak mı konuşuyoruz? Amerikada yaşıyorum ve şu paylaştığın kelimeleri yoldan geçen bir amerikana göstersen onlar dahi bilmez büyük bir kısmını. Önemli olan arkadaşlar kendinizi ifade ediyor ve akıcı bir şekilde konuşuyor olmanız zaten ilk kelimenizde sizin yabancı olduğunuzu karşı taraf anlıyacaktır o yüzden çok fazla kasmanıza kendinizi komik duruma düşürmenize gerek yok.Aksan olayına gelirsek bence ağız yüz yamultuyor diye düşünmemek lazım her dilin kendine has bir fonetiği vardır ve ona uygun konuşmak karşı taraf ve kendiniz için daha doğru olur tamam bizim için ağızlarını yüzlerini eğiyorlar olarak gelebilir ama karşı taraf bunu anlayamaz onlar için normaldir bu durum. Misal farklı dilleri ele alalım İtalyanca Fransızca desem herkesin aklına dilin fonetiği gelir nasıl italyancada sesli harfler bastırılarak okunuluyorsa fransızcada'da harflerin yutulduğunu az çok bilir ingilizcede de aynı durum vardır bazı harfler yutulur o ağızda eğilir

• Bol bol pratik yapmış alışmış işte. Aksanı hâlâ var, bu yüzden abartacak birşey yok.
    Yurtdışına gitmiş falan diye bahane üretmeyin. Üniversite hazırlıkta sıfırdan başlayıp öğrendim. Gerçi sonra Amerika'da master da bitirdim ama Türkiye'deyken de şu şu videodaki gibi konuşabiliyordum. 1 sene köpek gibi çalışmak yetiyor.

Ayrıca anadili gibi konuştuğu falan da yok. "One videos, do mistake, look like American accent" gibi kritik hataları var. Anadili İngilizce olmayanların yapması gayet normal olan hatalar bunlar. Aksana falan da takılmayın. Amerika'da üniversitede hoca olmuş ama aksanı lisedeki Türklerden çok daha kötü adamlar var. Önemli olan akıcı ve anlam bütünlüğü içinde konuşabilmeniz. Onun da yolu bol bol pratik yapmaktan geçiyor. Konuşacak kimse bulamıyorsanız yazarak da çalışabilirsiniz.
  • Sophie Dee kullanıcısına yanıt
    eğer yazılan doğruysa kızın eğitimi cok üst düzeyde ancak grameri hala tam oturmuş değil türkçeden izler hala var ama kimse bir anadan doğma bir ingiliz gibi konuşmasını bekleyemez zaten

gramer çalışmak istiyorsan android telefon varsa rosetta course yada diger ismiyle rosetta stone indirebilirsin iosda varmı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaybackX -- 14 Haziran 2015; 6:08:20 >
  • Bazılarının ağzı yatkın oluyor ki kızın babası ingilizmiş,bunun pratiğini bolca yaptığın zaman sende yaklaşabilirsin.
  • Zıp zıpçı ne arıyorlar la avatarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sophie Dee

bu kız türk ve nasıl bu şekılde ıngılızce konuşuyor anlamaya anlıyorum ancak konuşamıyorum bır turlu ya agzım yuzum yamuluyo konusmaya calısırken mesela su vıdeodakı her seyı kelımesı kelımesıne anlıyorum ancak aynısını solemeye çalışsam yapamam nedır bunun çaresı yardım

edit:yok montajlı yok kesmiş diyenlerden montajlı kesilmiş böyle bir video beklıyorum

yabancı bir yerde 1-2 sene yaşamadan olmuyor. bende hepsini anlıyorum ama konuşmaya gelince 0 aksağan var. umarım 2.-3. sınıfa kadar ingilizcem gelişir

• Aşık oldum sanırsam
  • belki inanmazsınız ama bende böyle konuşuyorum :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cessabit -- 14 Haziran 2015; 11:35:58 >
  • ImbaLanceD kullanıcısına yanıt
    Anadili İngilizce olan kaç kişiyle tanıştın bilmiyorum ama onlar senin kadar kasmıyor. Daha çok akademik makale benzeri şeyler yazarken geniş sözcük dağarcığı kullanmak önemli, yoksa konuşurken napıcan.

(do a mistake hatasını yakalayan var mı? )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alozz -- 14 Haziran 2015; 11:41:31 >
  • Böyle konuşan bir sürü insan var ne var ki bunda. Bir de sanki çok ilginç bir şey gibi gösteriyor. Afrikanın çoğu bunun gibi okulda dersleri ingilizce görüyor ve böyle konuşuyor. Cidden anlamadım abartılacak ne var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sokraat

Aşık oldum sanırsam

ingilizcesine demi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0:57'de "should" dediği an bitti benim için. Zaten pek iyi gelmedi bana. Ayrıca video kesik kesik olduğu için ayrıca çöp.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.