Şimdi Ara

bu kadar akıcı ingilizce konuşmak (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
10
Favori
4.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir de video etkisi var şimdi. Sanki kızda sıfır mı takılma var? Takıldıysa bir daha çeker olay bu kadar. Ben de etraftaki katılabildiğim yabancı insanların ortamına katıldım zaten seviyordum konuşmada da pratik oldu kazandım yani. Oluyor bir şekilde.
  • aksanı türklere göre iyi

ancak diğerlerine göre iyi değil
  • Olum bu kdr kasmayin yaa gayet normal kizin durumu. Kiskandinizmi ne yaptiniz anlamadim. Kimse mukemmel konusmuyor neden kendinizi bu kdr degersiz yapiyorsunuz. Neden boyle yaziyorum biliyormusunuz cunku 7 aydir canada da dil egitimi aliyorum. Asyalilarin konusma seklini gorseniz oturup aglarsiniz, cok ama cok kotuler. Adam benden 3 level yukarda ama aksani berbat, araplar keza oyle. Yazma konusunda araplar ve asyalilar buyuk sikinti cekiyor cunku latin karakter yok. Japonlarlar tam bir bela, hiragana katakana ve kanji olarak 3 farkli alfabe kullaniyorlar. Bana okulda nasil bu kadar iyi pronunciation sahipsin diyorlar. Izledigim filimler sayesinde dedim.

Konusmakta ki en buyuk sikinti utangac olmak ve bende de var. Hatta bu herkezde var. Hatta daha saglam bir ornek, ingilizce hocam japonyaya seyahate gittigimde japonca bilmeme ragmen konusamadim cunku cok utandim. Ilk kanada ya geldigimde cafeye girip siparis veremedim bile. Kasmayin kendinizi arkadaslar. Eger cok iyi konusmak istiyorsan bunu 1 yillik dil egitimi ile yapamazsin. 2 yil dil egitimi alman gerek. Ayrica bu egitimi turkiyede degil disarda alman gerek. Cunku her dakikan saniyende ingilizce konusuyorsun buda senin icin buyuk praktis demek. Daha yazacak cok sey varda uzatmiyorum, sorun cevaplarim.

• montajlayarak veya keserek ben de böylr konuşurum. ingilizcesi ortalama üstü olan herkes böyle konuşabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redzepi kullanıcısına yanıt
    Konunun ilk mesajlarını okumadım. Eğer derdini anlatacak insanlarla iletişim kuracak kadar ingilizce yeter diyorsanız elbette fazla abartmadan yalın bir ingilizce öğrenmek daha mantıklı olacaktır.

Şuan okuduğum bölümde 10'a yakın yabancı öğrenci var, konuştukları türkçe bahsettiğiniz sadelikte ingilizce seviyesinde. Evet dertlerini anlatabiliyorlar evet iletişim kurabiliyorlar. Ama tam manasıyla iletişim havasına giremiyorsunuz bu insanlarla. Cümlede kullandığınız eski türkçe kelimeleri veya eş anlamlı sıfatları kullandığınızda kopuyorlar konuşmadan, size de bunu hissettiriyorlar. Belki üstte paylaştığım görseldeki kelimeler uç bir örnekler olabilir ve videodaki kız benim bahsettiğim derecede basit ingilizce konuşmuyor olabilir. Ben genel olarak, eğer ciddi manada o insanlarla iletişim kurmak ve onlara karışmak istiyorsanız biraz daha kapsamlı bir ingilizce bilmelisiniz demeye çalışmıştım.
  • Canlansin yine konu :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Konunun ilk mesajlarını okumadım. Eğer derdini anlatacak insanlarla iletişim kuracak kadar ingilizce yeter diyorsanız elbette fazla abartmadan yalın bir ingilizce öğrenmek daha mantıklı olacaktır.

Şuan okuduğum bölümde 10'a yakın yabancı öğrenci var, konuştukları türkçe bahsettiğiniz sadelikte ingilizce seviyesinde. Evet dertlerini anlatabiliyorlar evet iletişim kurabiliyorlar. Ama tam manasıyla iletişim havasına giremiyorsunuz bu insanlarla. Cümlede kullandığınız eski türkçe kelimeleri veya eş anlamlı sıfatları kullandığınızda kopuyorlar konuşmadan, size de bunu hissettiriyorlar. Belki üstte paylaştığım görseldeki kelimeler uç bir örnekler olabilir ve videodaki kız benim bahsettiğim derecede basit ingilizce konuşmuyor olabilir. Ben genel olarak, eğer ciddi manada o insanlarla iletişim kurmak ve onlara karışmak istiyorsanız biraz daha kapsamlı bir ingilizce bilmelisiniz demeye çalışmıştım.

dediğinde haklısın aynı sorunu bende amerikada yaşıyorum bazen hiçbirşey anlamadığım oluyor konuşmada veya espirilerini şakalarını anlayamıyorum mantıklı gelmiyor ama bunun nedeni tamamen kelime bilgisi ile alakası yok. Tecrübelerime dayanarak söyliyebilirim ki malesef 2. bir dili eğer o ülkede doğup büyümediysen yerel bir insan gibi konuşup anlamanın imkanı yok hep bir yerde bir eksiklik olacak. Avrupada çifte vatandaş çok arkadaşım var Türkçeyi ve kendi dillerini kusursuz konuşmalarına rağmen bazen konusu geldimi söylediğim deyimleri atasözleri ne biliyim esprileri anlamıyorlar çünkü başka bir ülkede yetişmişler her ne kadar tüm ailesi türk olsada yetiştiğin kültür etkisinden çıkamıyorlar ona daha hakimler

• quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

6 yaşında başlamış ingilizce öğrenmeye haftada 10 ve 12 saat ingilizce dersi almış.Lisede önce devlet okuluna sonra özel okula geçmiş.Londraya gitmiş.

Bu kadar sebep yeterli sanırım.Bu arada ben kendi kendime öğrendim ingilizceyi.

Edit:İyi İngilizce konuşan Türk arıyorsanız Cenk Uyguru dinleyin youtubeden.

aratınca direk bu çıktı karşıma

• quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

Olum bu kdr kasmayin yaa gayet normal kizin durumu. Kiskandinizmi ne yaptiniz anlamadim. Kimse mukemmel konusmuyor neden kendinizi bu kdr degersiz yapiyorsunuz. Neden boyle yaziyorum biliyormusunuz cunku 7 aydir canada da dil egitimi aliyorum. Asyalilarin konusma seklini gorseniz oturup aglarsiniz, cok ama cok kotuler. Adam benden 3 level yukarda ama aksani berbat, araplar keza oyle. Yazma konusunda araplar ve asyalilar buyuk sikinti cekiyor cunku latin karakter yok. Japonlarlar tam bir bela, hiragana katakana ve kanji olarak 3 farkli alfabe kullaniyorlar. Bana okulda nasil bu kadar iyi pronunciation sahipsin diyorlar. Izledigim filimler sayesinde dedim.

Konusmakta ki en buyuk sikinti utangac olmak ve bende de var. Hatta bu herkezde var. Hatta daha saglam bir ornek, ingilizce hocam japonyaya seyahate gittigimde japonca bilmeme ragmen konusamadim cunku cok utandim. Ilk kanada ya geldigimde cafeye girip siparis veremedim bile. Kasmayin kendinizi arkadaslar. Eger cok iyi konusmak istiyorsan bunu 1 yillik dil egitimi ile yapamazsin. 2 yil dil egitimi alman gerek. Ayrica bu egitimi turkiyede degil disarda alman gerek. Cunku her dakikan saniyende ingilizce konusuyorsun buda senin icin buyuk praktis demek. Daha yazacak cok sey varda uzatmiyorum, sorun cevaplarim.

tesadüfen gördüm konuyu ve mesajı.
    Ben de gideceğim acaba vize nasıl aldınız ? Zorladı mı ? Malum kanada zor vize veriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 günde onaylandı. Ama geçen ay başvuran kuzenimi red ettiler. Eksik evrak göndermesi durumu söz konusuydu tabi. Durumun önemli tabi, ablam Kanada vatandaşı benim, ayrıca durumum çok iyiydi. Yani parasal durum demiyorum, çalıştım hep. Boş gezen adamsan çalışmamışsan doru düzgün sigortan falan ödenemmişse red ediyorlar çünkü ülkenden kaçıyorsun diyorlar. Bir sürü detayı var, sor cevaplarım.
  • Aksan olayına bir açıklık getirelim,İngiltere'de doğup büyümediğiniz sürece aksanlı konuşmanız çok ama çok zordur ancak İngiltere'de senelerinizi harcamanız gerekir.
    Ama aksan olmadan akıcı bir şekilde konuşabilirsiniz;kelime bilgisi,kararlılık ve pratik bu üçü size akıcı konuşmayı kazandırır,aksan işi olayın farklı bir boyutudur.

Bunlar bizzat İngiliz bir hocanın bana söyledikleridir.
  • 2 senedir amarıgadayım herkes aksanımı çok beğeniyo olmucqk şey değil türkçe düşünmeyi bırakın olur

• quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

6 yaşında başlamış ingilizce öğrenmeye haftada 10 ve 12 saat ingilizce dersi almış.Lisede önce devlet okuluna sonra özel okula geçmiş.Londraya gitmiş.

Bu kadar sebep yeterli sanırım.Bu arada ben kendi kendime öğrendim ingilizceyi.

Edit:İyi İngilizce konuşan Türk arıyorsanız Cenk Uyguru dinleyin youtubeden.

Youtubeden mi dinleyelim

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.