Bildirim
Bu Kasaya Ne Yapayım ? Fujitsuy Siemens Scenic XL
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
bir kasa kas w lik 2 sen bu kasadan ne yapmak istion yapacagin sisteme göre güc kaynagini degistirmen gerekebilir ben parcalari tak sonra ne yapmak istedgine karar ver -
10 numara güzel kasa bence... Tam modifiyelik! Neler yapabileceğine geçmeden önce şunları yanıtla:
1) Bütçen ne kadar?
2) Klasik/Karizmatik mi seversin Marjinal/Uçarı mı?
3) Yeteneklerin neler? "Ne iş olsa yaparım, keserim biçerim takarım boyarım!" diyor musun? Kendine güven durumun nedir? Tecrüben var mı önceden?
4) Diğer imkanların nedir? Yardım edecek birileri var mı? Elinde ne gibi alet edevat var?
5) İşin ne kadarını kendin yapmak istiyorsun? Örneğin kasanın iç kısmını boyat desem oto boyacısına götürür müsün kendin mi boyamak istersin?
6) Bilgisayarın bulunacağı ortam ve kullanılacağı işler neler? Ofis mi oyun mu?
Bu soruları cevaplarsan tam isabet önerilerde bulunabiliriz. Öbür türlü atmasyon sallamasyon olur her kafadan bir ses çıkar benden uyarması.
Gelelim -her halükarda- önerilerime: Gerçekten mod için çok uygun bir kasa... Doğru seçim yapmışsın diyorum. O alttaki 3 yuvarlaktan tut, orta kısımdaki renkli pleksiye kadar her şey beni mod et diye bağırıyorİlk bakışta gözlerinden yeşil alevler saçan bir canavar olabilecek bir kasa. Yan panele istediğin anka'yı yeşil (zümrüd-ü anka) yapmayı kabul edersen bu kasa ellerinden öper senin. Ön paneldeki yeşil pleksiyi UV haline getirip mor ışıkla aydınlatabilirsin (Pleksinin üzerine yapıştıracağın bir anka motifi arkadan vuran yeşil florasan parıltısı eşliğinde gözlere ziyafet olur). Yine Alttaki 3 pencere ışık oyunları için iyi bir çıkış noktası olurdu. Bu bölümün arkasına görünmeyecek şekilde koyacağın bir yeşil ışık kaynağı ile (led, katot, vs) güzel bir ışık oyunu yapabilirsin. Kasa rengi biraz sorun olabilir. Yeşil beyaz zümrüd-ü anka'dan çok Bursaspor timsahı gibi olur
Elim yine yine yine siyah boyaya gidiyor lanet olsun ama daha iyi bir fon rengi var olmadı bilgisayarlar için ben napayım? Kasanın içi de yine florasan bir yeşile ya da çok civcivli renkler sevmiyorsan siyaha boyanabilir. Kasa dışı bence kesinlikle siyah olmalı. Hem daha karizmatik duracaktır hem de onca uğraşla yaptığımız yeşil ışıkların sönük görünmesini engelleyecektir. Anka motifin var mı elinde bilmiyorum ama bazı zümrüd-ü anka örneklerini ekte veriyorum
-
Bana kalırsa psu yu sök ve bir kenara koy.
Geri kalanı çekiçle parçala =) -
Arka panelde PSU altına denk gelen kısımda fan yuvası göremedim. Oraya egzos fan için bir de 14cm'lik fan yuvası açman gerekecek. -
Tunderwatcher fikirlerin için çok teşekkürler yazdıklarını yazıcıdan çıkartıp yaparken dikkate alacağım. Bu arada sunshine isimli bi kasa yapıp foruma koymuştum. yani kesip biçmede sorunum yok hatta bugün yeni bi makine aldım. Gönderdiğin resimlerde harika resimler teşekkürler.
Zaga20 : neden psuyu kenera alıp kasayı parçalayacakmışım onu anlamadım. kasa çelik kasa gibi gayet sağlam bi kasa.
bu arada yan kapağı anka kuşu gibi kesip içinede kuşun kaşını gözünü işleyip yanlardan led ile kuşu yakmayı düşünüyorum. Arkaya ve üstlere fan yuvaları açacağım. Kasanın alt tarafına bi küçük kasa yapıp içine su soğutma sistemi yapacağım. iç tarafını uv boya ile boyayıp uv soğuk katot kullanacağım.kasanın dışına metalik siyah fırın boya atacağım.PSU atılacak yerine FSP gerçek 550 W PSU konulacak.ön panelde bulunan pvc kapağı kesip yerine şeffaf pleksi ile bi işleme yapacağım ve onuda aydınlatacağım.alttaki yuvarlak yerlere analog ısı göstericiler koyacağım.dahada fikirler gelecek.
-
quote:
Orijinalden alıntı: seyranlioglu
Tunderwatcher fikirlerin için çok teşekkürler yazdıklarını yazıcıdan çıkartıp yaparken dikkate alacağım. Bu arada sunshine isimli bi kasa yapıp foruma koymuştum. yani kesip biçmede sorunum yok hatta bugün yeni bi makine aldım. Gönderdiğin resimlerde harika resimler teşekkürler.
Zaga20 : neden psuyu kenera alıp kasayı parçalayacakmışım onu anlamadım. kasa çelik kasa gibi gayet sağlam bi kasa.
bu arada yan kapağı anka kuşu gibi kesip içinede kuşun kaşını gözünü işleyip yanlardan led ile kuşu yakmayı düşünüyorum. Arkaya ve üstlere fan yuvaları açacağım. Kasanın alt tarafına bi küçük kasa yapıp içine su soğutma sistemi yapacağım. iç tarafını uv boya ile boyayıp uv soğuk katot kullanacağım.kasanın dışına metalik siyah fırın boya atacağım.PSU atılacak yerine FSP gerçek 550 W PSU konulacak.ön panelde bulunan pvc kapağı kesip yerine şeffaf pleksi ile bi işleme yapacağım ve onuda aydınlatacağım.alttaki yuvarlak yerlere analog ısı göstericiler koyacağım.dahada fikirler gelecek.
Alt taraftaki yuvarlaklara gösterge koyma fikrini söyleyecektim aslında. Yapabilirsençok da güzel olur. Ancak ortadaki pleksiyi sökmen konusunda emin değilim. Özellikle de ışıklandırmada yeşil kullanacaksan bence sökme, doğrudan yeşil uv boya ile boya. Ha ışıklandırmam kırmızı olacak diyorsan tamam kendi bildiğini yap. Mavi ya da yeşil ışıklandırma olacaksa o pleksiyi harcama derim. Mis gibi pleksi işte...
-
Haklısın da orası bana gelde bana gösterge tak diyor :)))) ama duruma göre senin dediğinide yapabilirm şüphesiz güzel olur. zaten o göstergelerden bulmak biraz zor olacak gibi geliyor bir türlü bulamadım hala bu arada bugün koskoca bi mesh panel aldım acaba neler yapabilirm diye düşünüyorum mesh panelle... -
isleme com güzel olcaga benziyor sogutma sistemi olarak su sogutma sistemimi düsünüon bide 550w lik olacagina göre icine cok iyi bi sistem düsünüon kolay gelsin asamalirin fotolarini koyarsan iyi olur -
Core 2 Quad 2,66 işlemci
4 GB Kingston 1066 MHz DDr2 Ram
MSI Memorylover Mainboard
Zotac NVidia GTS 250 Ekran Kartı
Samsung 24 İnç Full HD Monitor
Sistemim Genel olarak bu bitince tüm sistemin bi fotrosunu koyarım zaten. Bu arada mesleğim yazılım mühendisliği olduğu için bilgisayarlara karşı ayrı bi zaafım var sisteme gerçekten çok para harcıyorum bu kasayı sadece hobi olsun diye yapacam. -
Bu arada yapımdaki her aşamanın fotosunu eksik etmeyecem. -
Hoca önce şu boya işini hallet de gözümüz gönlümüz bir açılsın bir şevk gelsin Öndeki yeşil parçaların ikisini de çıkartıp güzel bir boya attırman lazım. Kendin yapacaksan kendin, yapmayacaksan oto boyacı... Gösterge bakıcam senin için
-
ilk olarak kesimleri halletmeyi düşünüyordum. daha sonra boyama işiyle ilgilenecem. bu arada şu cihazı satın aldım
baya işe yarar gibi geliyor.birde air brush satın almam lazım.o zaman sanat eserine dönüşecek bu kasa.göstergeler için şimdiden teşekkürler -
Barlar için şu konuda ki arkadaşla iletişime geçmelisin bence.
http://forum.donanimhaber.com/m_38337401/mpage_1/key_/tm.htm
-
quote:
Orijinalden alıntı: zaga20
Barlar için şu konuda ki arkadaşla iletişime geçmelisin bence.
http://forum.donanimhaber.com/m_38337401/mpage_1/key_/tm.htm
Ben de bunu arıyordum sağol zaga. Cooler Master Musketeer Vumeter ürünün adı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: seyranlioglu
Bu arada yapımdaki her aşamanın fotosunu eksik etmeyecem.
evet iyi olur hocam -
dostum air brush makinesimi almayı düşünüyorsun?çıldırmış olmalısın.gerçi fiyatları hakkında fikrim yok ama eğer oto modifikasyonda kullanılanlardan düşünüyorsan cidden pahalıdır onlar.eğer araştırman varsa yada aldığında fiyatını ve beğeni dereceni bizimle paylaşırsan sevinirim -
quote:
Orijinalden alıntı: kangroo
dostum air brush makinesimi almayı düşünüyorsun?çıldırmış olmalısın.gerçi fiyatları hakkında fikrim yok ama eğer oto modifikasyonda kullanılanlardan düşünüyorsan cidden pahalıdır onlar.eğer araştırman varsa yada aldığında fiyatını ve beğeni dereceni bizimle paylaşırsan sevinirim
Rc keplerde kullanılan basit air brush makinaları var
25-75 Tl aralığında.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X