Şimdi Ara

Bu Kazada Kim Suçlu Lütfen Kamera Görüntüsüne Bakın (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
6.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çünkü doblo o beyaz aracı görebiliyor ve o yüzden duruyor
  • Gri araba: Bu akıllı duramayacak herhalde bu hızla. Yeşil yandı bana ama o geçsin de sonra ben geçerim.
    Siz: Kavşakta da hemen yeşil yanıverdi iyi oldu bu yavaştan geçiyim ben.
    Beyaz araba: Bu lambaları da atlattım mıydı ilerde daha kırmızıya yakalanmam. Bas oğlum bas !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eşiniz sarıda olması gerektiği gibi yavaşlayıp, yeşil yanınca sağa baktıktan sonra ilerlemiyor direk hızı azaltıp devam ediyor. Sağ taraf tamam hatalı, o da sarıda geçmek için gaz köklemiş

fakat böyle de çıkılmaz ki.. Bana ne, yeşil yanacaktı ya da yandığı anda ben yola girdim felan çok yanlış... Teoride olması gereken her zaman pratik ile uyuşmuyor.

Hem eşiniz sağdan gelenin hızını da hiç takmamış, arabada çocuk olsa aynısını yapar mıydı? Siz sürtünmeyi bırakın o kadar hızlı giden araba ortadan vursaydı ikisi de pert olurdunuz kesin.

Şunu da ekliyim, bir yaya neden sağ sol sağ bakıp yola çıkıyor? sizin eşinizin bu da yok. Yeşil yandı hoop yola bırak kendini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 20 Mart 2015; 1:48:30 >
  • geçmiş olsun

bence iki tarafta kusurlu görülüyor

yeşil yanmadan geçmek çok tehlikeli ,çünkü çoğu kez araç şoförleri sarıda geçerim diyerek gaza yüklenip geliyorlar ve birden çıkan araca çarpmamaları mümkün değil (bu şekilde yapmak doğru değil ama ışıkların süresi standart olmadığı için herkes böyle bir duruma düşebiliyor)

tabi burada tecrübe eksikliği de görülüyor ,tecrübeli bir şoför yeşil olsa dahi sağ tarafı mutlaka kontrol edip geçer

birkaç defa başıma geldi ,vatandaş telefona öyle dalmış ki kendisine kırmızı yandığını hiç fark etmedi ve hızla kırmızı da geçti ,eğer ben yanılıp bana yeşil yanıyor yol benim diye çıksaydım çok büyük bir kaza olacaktı

işin ilginci o vatandaş hala kırmızıda geçtiğini bile bilmiyordur :)

yani her olayda robot gibi olmamız pek doğru olmuyor ,birazda karşı tarafın hata yapabileceğini düşünüp ona göre araç kullanırsak kaza oranları azalacaktır

hatasız insan olamayacağına göre ışıklara çok güvenmemek gerekiyor

• ozayd O kullanıcısına yanıt
    Yok haketmez. Karşı da kırmızıda geçmiş.

• arkadaşım sana başımdan geçen bir olayı anlatıyım seninkine benzer bir durum diyebiliriz.

bir akşam üzeri dönel kavşakta beklerken yeşil yandı hareket ettim ve sola doğru dönüş yapmışken sağ çamurluğuma vuran motorsikletliyi ancak kaputun üzerinde takla atarken fark edebildim.sağ tarafıma bakmak hiç aklıma gelmedi çünkü bana yeşil yanmıştı.işin ilginç tarafı ikimizde yeşilde geçtiğimizi iddia ediyorduk.neyse polis geldi rutin işlemler falan filan. trafiğe kaza raporunu almaya gittiğimde kusurun yüzde yüzünü bana vermişlerdi.

neymiş efendim bilmem ne maddesinin bilmem ne fıkrasına göre dönel kavşaklarda yeşil ışık yansa bile bir önceki ışık yanan araçların geçmesini ve hareketlerini beklemek gerekiyormuş...

umarım yardımcı olabildim.nasıl olsa yeşil diyip hareket etmemek lazım her daim dikkat etmek gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sersai

quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Öncelikle geçmiş olsun.

Kanun uygulayıcıları varsayıma göre değil, önlerine gelen bilgilere göre hareket eder.

Sizin neden %100 kusurlu olduğunuzu izah etmeye çalışacağım. Ayrıca bu videoyu delil olarak sunduysanız bu video nedeniyle de %100 kusurlu bulunmuş olabilirsiniz.

1. Videoda eşiniz kırmızıdan sarıya geçtiği esnada hareketine devam ediyor. Hiç bir şekilde durmamış.
    2. Diğer araç yeşilde geçtiğini beyan etmiş. Videoda onun ışığı gözükmediğinden bu ifade doğru kabul edilmiş olabilir.
    Kamerada sizin taraf kırmızıdan - sarı yandığı, dolayısıyla mantık olarak diğer tarafa kırmızı yanmış olduğu düşünülse de, kesin bir kanıt olmadığı için dikkate alınmamıştır.
    3. Eşiniz beyaz araca yandan vuruyor olarak gördüm videoda. Dolayısıyla vuran siz oluyorsunuz.

Eğer bu video ortada olmamış olsaydı %50 %50 gibi olabilirdi. Bu durumda beyanlar, varsa şahitler devreye girerdi. Komisyonun işi zorlaşırdı.
    Video komisyonun işini kolaylaştırmış ve %100 size verilmiş.

Sen heralde floryadaki o çocuklar için yapılmış yolda araba sürüyorsun değilmi ? Senin ışıkların sisteminden haberin yok.

Bahsettiğin yeri bilmiyorum. Belki biraz büyüdüğü zaman kızımı götürürüm.
    Beni anlamadın sanırım. Ben komisyonun nasıl değerlendirmiş olabileceği hakkında yorum yaptım. Gerçekte kimin kusurlu olduğuna bu video ile karar verilemez. Umarım anlamışsındır.

• manager87 kullanıcısına yanıt
    Benim anlamadığım trafik ışığı neden var o zaman adamın kırmızı ışıkta geçme hakkı varsa
  • yandaki araç aptal mı ki bekliyor?... siz önleminizi almadan geçmeye çalışınca böyle oluyor.. siz önce kendiniz kurallara uyacaksınız! sonra karşı taraf uymaz ise suçlu olur zaten.. videoyu izlerken çok sinir oldum eşinize.. iyiki kusurlu bulunmuş..

• Hüsnü008 H kullanıcısına yanıt
    Şu yazdığınızı okuyunca ben daha çok sinir oldum. Adam göz göre göre kırmızıda geçiyor ama siz arkadaşın eşine kızmışmış. Pes doğrusu, PES!
    Trafik ışıklarında çoğunlukla, araçlara kırmızı yanması akabinde yayalara yeşil ışık yanar, oradan geçen siz veya varsa çocuğunuz da olabilirdi.
  • Geçmiş olsun, %50 %50 mantıklı gibi sizn firmanız parayı karşılamamak için böyle demiş olabilir.
  • Bizim ankarada genelde karşıya kırmızı yanınca 3-5 sn sonra bize kırmızıdan sarıya döner ?
    kayseride nasıl bilmiyorum ama bizim burada her iki tarafın da beklediği oluyor. sırf böyle kazalar olmasın diye 3-5 sn geciktirirler.

• Geçmiş olsun öncelikle,bende karşı tarafı haksız buldum.Avukat v.s tutup gereken işlemleri yapmalısınız bence..
  • kbus_dnz kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, benim trafik sigortam ve kaskom karşıya yüzde yüz kusur veriyor, karşının trafik sigortası elli elli veriyor, o sebeple komisyona gidiyor ve komisyon yüzde yüz bana veriyor kusuru
  • beytepeli06 B kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk sayfaya oradaki ışıkların görüntüsünü ekledim, bana sarı yanmadan 3 saniye önce diğer tarafa kırmızı yanıyor, genelde böyle buralarda.
  • Ben de kayserideyim bende de kamera var ama tedirginlik var hala, ışıkta bekleyen, şerit ihlal etmeyen yok berbat bir trafik
  • quote:

Orijinalden alıntı: manager87

arkadaşım sana başımdan geçen bir olayı anlatıyım seninkine benzer bir durum diyebiliriz.

bir akşam üzeri dönel kavşakta beklerken yeşil yandı hareket ettim ve sola doğru dönüş yapmışken sağ çamurluğuma vuran motorsikletliyi ancak kaputun üzerinde takla atarken fark edebildim.sağ tarafıma bakmak hiç aklıma gelmedi çünkü bana yeşil yanmıştı.işin ilginç tarafı ikimizde yeşilde geçtiğimizi iddia ediyorduk.neyse polis geldi rutin işlemler falan filan. trafiğe kaza raporunu almaya gittiğimde kusurun yüzde yüzünü bana vermişlerdi.

neymiş efendim bilmem ne maddesinin bilmem ne fıkrasına göre dönel kavşaklarda yeşil ışık yansa bile bir önceki ışık yanan araçların geçmesini ve hareketlerini beklemek gerekiyormuş...

umarım yardımcı olabildim.nasıl olsa yeşil diyip hareket etmemek lazım her daim dikkat etmek gerek.

Oha olaya bak böyle saçma kural mı olur. Geçiş üstünlüğü mü varmış o araçların. Ambulans bile siren ve tepe lambası yanmıyorken şerit ve ışık ihlali yapamaz. Polis resmen kontrolsüz kavşak kuralını uygulamış. O zaman kırmızıda geçmenin cezası yok sonucu çıkıyor bu olaydan ben onu anlıyorum, herkes kafasına göre geçsin :D Yeşilde geçtim diye güvenmemek lazım demek ki.

Işık ve yol çigisi ile belirtilmemiş kavşaklar kontrolsüz kavşak olarak geçer ve sağdan gelene her zaman için yol verilmesi gerekiyor. Ha tabi insanımız öküzlük yapmayıp hangi kavşakta olursa olsun biraz yavaşlayıp dikkatlice geçse kazalar yaşanmayacak.

Tabi şu nokta var, eskişehir de çok olur akşam saatlerinde. Bana yeşil yanıyor geçiyorum ama an geliyor kavşak tıkanıyor diğer araçların önünde kalıyoruz. Onlara da yeşil yanıyor tam o sırada ama geçemiyorlar haliyle. Bu durumda bana yeşil yandı zaten deyip çarparsan adama suçlu olunur herhalde. Bu yüzden ışık sürelerini uzatıyorlar habire. Araç sürmek işkence oldu şehirde.

Amann en güzeli kendi önlemini alacan arkadaş. Karşı tarafa hiç güvenmemek gerekiyor. Biz kendimiz gibi sanıyoruz ama ne adamlar var saygıdan kurallardan bir haber

• Komisyonun neye göre kara verdiği öğrenildi:
    Tamamen beyana göre karar veriyorlarmış, kamera kayıtlarına bakmıyorlarmış,
    biz sarıdan yeşile döndüğünde geçtik şeklinde yazmıştık tutanağa, karşı taraf ise yeşil ışıkta geçtiğini, diğer aracın ise kırmızıda geçtiğini yazmıştı tutanağa,
    Komisyon karşı taraf direk yeşilde geçtiğini ifade ettiği için yüzde yüz kusuru bana vermiş.
  • ozayd O kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yazmıştım size, komisyon video kaydını incelemez diye. Sigort şirketlerinin raporuna, kaza tutnağına ve fotoğraflara göre değerlendirirler.
    Video kaydına bakmış olsalardı, karşıya verirlerdi kusuru.

Daha önce dediğim gibi... Trafik Mahkemesine gitmelisiniz.
  • yolcum kullanıcısına yanıt
    Evet en doğru yorum sizinki oldu ancak, sigorta raporuna da bakmıyorlar sanırım, çünkü benim sigorta ve kasko karşı tarafı yüzde yüz kusurlu bulurken karşının sigortası elli elli vermişti.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.