Şimdi Ara

Bu Kazada Kim Suçlu Lütfen Kamera Görüntüsüne Bakın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
6.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozayd

Biz ışıktan geçerken yeşil yanıyor yani biz yeşilde geçiyoruz, karşı tarafın kırmızıda geçtiği ise yanında duran kamyonet, eğer sizin yorumunuz doğru ise bu çok kötü bir durum, çünkü o zaman kamera kayıtlarının geçerli olması için mutlaka karşı tarafın arabasında da kamera olması gerekiyor, benim aracımda kamera olmasının bir anlamı yok

yazdığınız sebepten dolayı rusya'da her araçta kamera zorunlu. kamerasız araçlara sigorta yapılmıyor. trafiğe çıkış izni verilmiyor. diğer araçta kamera olsaydı çok daha sağlıklı bir yorum ve tespit yapılabilirdi. sizin videodan görünen eşinizin durma eylemini gerçekleştirmeden sarıda yola çıkış yaptığı. en azından kameranın çektiği açıdan öyle görünüyor. ışığın son görüntüsü sarı. belki eşiniz çıkış yaparken yeşile dönmüştür ama kayıt sarıda bittiği için olay eşinizin üzerine kalmış.

dokunma neyse ki çok hafif gerçekleşmiş. eşiniz adına sevindim. dediğim gibi eşiniz yeşili bekleseydi temas olmazdı. diğer araç (eşinizin yanında duran) tam yeşili beklediği için sizinde gördüğünüz gibi o olayın dışında kalmış. çok şanssız bir kaza bu saniye farkla olmayacakmış ama iki tarafında zamanlama hatası yüzünden olmuş artık. yalnız dediğim gibi video sizi daha haksız gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Orijinalden alıntı: Cesc_

Tuvnera'nın sarısıyla bu sarı farklı hocam. Tuvnera yeşilden kırmızıya dönerken "durmaya hazırlan kırmızı yanacak" sarısında geçti ve çarptı, bu sarı ise kırmızı yanarken birazdan yeşil yanacak geçmeye hazırlan sarısı. Yani Tuvnera'da hala geçiş hakkı var 1 saniye sonra bu hakkın biteceği konusunda uyarı için yanan bir sarı var, bunda ise geçiş hakkı henüz başlamamış, 1 saniye sonra başlayacağı uyarısı için yanan sarı var. Gerçi bana göre yeşil yanmış olmalı geçiş yaparken. Kamera açısından çıktığı için göremiyoruz ama sarı yanalı 2 saniye olmuş. Beyaz araç ise %100 kırmızıda geçmiş. Ben komisyon olsam %100 karşıya verirdim suçu. Sonuçta trafik ışığı sistemi sabit, bir tarafa yanan ışıklar da görünüyor, karşı tarafa ne yandı diye kamera kaydı aramak saçmalık 2 tarafa da aynı anda sarı veya yeşil yanmayacağına göre. Ancak komisyon trafik ışığı görüntüden çıktığı için hala sarı yanıyor diye değerlendirmiş sanırım. Ve kırmızıdan sonra yanan sarıda geçmek serbest değil, yeşilden sonra yanan sarıdan farklı olarak.

Hocam ne fark eder ki ? Bir tarafa kirmizi yanmadan diger tarafa sari isik yanmaz.Oyle olsaydi deger kaybi gibi bir davayi kazanamazdi tuvnera.Neyse olan olmus ama karsi tarfin kirmizida gectigi cok acik ve net.

hocam tuvneranın kazasında diğer tarafa kırmızı yandığının ispatı bir yana soldan gelip geçmeye çalışan fluence te çakar olduğu açık ve ne belliydi
    ve bu çakarı açarak kırmızıda hiç durmadan geçmeye çalıştığı videodan görülebiliyordu
    bence komisyon bu hareketi gördü ve hiç ışık sırasına bakmadan karşı tarafı %100 kusurlu buldu
    yani o olayda bilinçli taksire benzer eylem vardı

• İstanbul'da sarı ışık sadece yeşilden kırmızıya geçerken yanıyor. Yeşil kırmızıdan sonra direkt yanıyor. Sarının algısı biraz ortada olduğu için kırmızıdan sonra sarı yanması kötü bir uygulama bence.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Bir önceki mesajınızdaki A ve B araçlarının yanındaki farklı plaka yazımının üstüne gidin bence kesin arabaları karıştırdılar. Şu izlediğimiz görüntülere göre size %100 verme olasılığı bence yok. En fazla sarıdan yeşile dönerken geçtiğiniz için %50 kusur bulunur ancak ışıklarda bir arıza yoksa karşı tarafa kırmızı yandığı kesin. Şu millet 50 saniye ışıkta beklememek için hem kendisinin hem başkasının canını tehlikeye atmaktan ne zaman vazgeçecek.
  • Bi ara biri kavşakta kırmızı ışık yanarken yavaşlamış yeşil yanana kadar hafif hareket ederek lambaya kadar devam etmiş yeşil yanınca geçmiş ve kameradan ceza yemişti " ışıkta durmadığı "için.
    Sizde az da olsa kusur var. Çoğunluk karşıda tabiki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkat ettiğim kadarıyla kırmızı yanarken aracınız kavşağa girmiş iyice yavaşlamış sarı ile beraber durmadan hareket etmiş.Ancak beyaz araca yanılmıyorsam mutlaka kırmızı yanmıştır.YAni araç bu tahminle%99 çok hızlıydı ve kırmızıda duramayıp yada o hızla geçerim bahanesiyle kavşağa bodoslama girmiş.Sarı ışığın yanmasıyla sizin araca dokunmanız arasında 2 sn geçmiş ki yola girdiğiniz an yeşil ışık yanmıştır diye tahmin ediyorum.Allah korusun aracınız biraz daha ileri gitse yandan çok fena vurucakmış gibi gözüküyor.%100 kusurun size verilmesi yanlış.Kusur büyük oranda karşıda olmakla birlikte sizde de var.Ancak vuran sizsiniz araca sanırım.O yüzden kusuru %100 size vermişler...Durup yolu kontrol etmeniz lazımdı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one man one engine -- 19 Mart 2015; 15:21:20 >
  • ozayd O kullanıcısına yanıt
    eşiniz %100 suclu sızde vıdeo ıle desteklemıssınız hıc bı zaman sarıda gecılmez ve trafikte hak aranmaz.!

sarıda olsa böyle ihtimalleri güzelce değerlendirip dikkatli olarak trafıge cıkmak gerek o anda reflekslerını kontrol edıceksın dusunuceksın sagını goremıyosun dıger aractan kı kamerada o aracın gectıgı gorunuyor ne dıye yola atlıyosun ıyıce beklemelıydı bence karsı taraf hatalı olsada esınızde suclu masrafları sıze yıkmıslar gecmıs olsun buda derss olur esınıze
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Öncelikle geçmiş olsun.

Kanun uygulayıcıları varsayıma göre değil, önlerine gelen bilgilere göre hareket eder.

Sizin neden %100 kusurlu olduğunuzu izah etmeye çalışacağım. Ayrıca bu videoyu delil olarak sunduysanız bu video nedeniyle de %100 kusurlu bulunmuş olabilirsiniz.

1. Videoda eşiniz kırmızıdan sarıya geçtiği esnada hareketine devam ediyor. Hiç bir şekilde durmamış.
    2. Diğer araç yeşilde geçtiğini beyan etmiş. Videoda onun ışığı gözükmediğinden bu ifade doğru kabul edilmiş olabilir.
    Kamerada sizin taraf kırmızıdan - sarı yandığı, dolayısıyla mantık olarak diğer tarafa kırmızı yanmış olduğu düşünülse de, kesin bir kanıt olmadığı için dikkate alınmamıştır.
    3. Eşiniz beyaz araca yandan vuruyor olarak gördüm videoda. Dolayısıyla vuran siz oluyorsunuz.

Eğer bu video ortada olmamış olsaydı %50 %50 gibi olabilirdi. Bu durumda beyanlar, varsa şahitler devreye girerdi. Komisyonun işi zorlaşırdı.
    Video komisyonun işini kolaylaştırmış ve %100 size verilmiş.

öncelikle geçmiş olsun.yukarıdaki açıklama gayet yeterli.diğer araç kırmızıya yakalanmamak için gaza basmış o hızda durması zordu zaten.kamerada eşiniz kırmızıdan sarıya döndüğü an çıkmış yola.karşı tarafa yeşilden sarıya dönüyordu ışık büyük ihtimalle ve karşı tarafa sol arkadan vurduğu için kusurun tamamı size verilmiş.bir kaç saniye beklenilse hiçbir şey olmayacakmış.neyse cana gelmemiş önemli olan bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

eşiniz %100 suclu sızde vıdeo ıle desteklemıssınız hıc bı zaman sarıda gecılmez ve trafikte hak aranmaz.!

sarıda olsa böyle ihtimalleri güzelce değerlendirip dikkatli olarak trafıge cıkmak gerek o anda reflekslerını kontrol edıceksın dusunuceksın sagını goremıyosun dıger aractan kı kamerada o aracın gectıgı gorunuyor ne dıye yola atlıyosun ıyıce beklemelıydı bence karsı taraf hatalı olsada esınızde suclu masrafları sıze yıkmıslar gecmıs olsun buda derss olur esınıze

Bu tarafa sarı yandıysa en az 5 saniye öncesinden diğer tarafa kırmızı yanmıştır.

Üstelik sarıda geçmiyor. Kameranın görüş açısındayken ışık sarı ama sarı ışık yansa yansa 1-2 saniye yanar. Devamlılığı yoktur. Yani bayan kavşaktan çıkarken ışık zaten yeşildi.

Bayan nasıl %100 suçlu?

• video da ısık sarı gorunuyor ayrıca yesıl yansa bıle sanıyesı sanıyesıne yola cıkmak hatadır vıdeoda kadın kavsaga gelmesıne ragmen hıc hızını kesmemıs dıger bekleyen enayımı kadından daha yakın olmasına ragmen yola cıkmıyor ? karsı tarafa kırmızı yandıysa bıle ıspatı yok. ve buyuzden vıdeo ya gore tamamen dıkkatsızlık ve kadının sucu

ayrıca beyaz aracın hızla geldiği acık ve net sekılde gorunuyorken bayanın sagına soluna bakmadan yola cıktıgını gosterır o hızda o aracın duramayacafgını bı sofor olarak kestırmesı lazımdı !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 19 Mart 2015; 15:21:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Orijinalden alıntı: Cesc_

Tuvnera'nın sarısıyla bu sarı farklı hocam. Tuvnera yeşilden kırmızıya dönerken "durmaya hazırlan kırmızı yanacak" sarısında geçti ve çarptı, bu sarı ise kırmızı yanarken birazdan yeşil yanacak geçmeye hazırlan sarısı. Yani Tuvnera'da hala geçiş hakkı var 1 saniye sonra bu hakkın biteceği konusunda uyarı için yanan bir sarı var, bunda ise geçiş hakkı henüz başlamamış, 1 saniye sonra başlayacağı uyarısı için yanan sarı var. Gerçi bana göre yeşil yanmış olmalı geçiş yaparken. Kamera açısından çıktığı için göremiyoruz ama sarı yanalı 2 saniye olmuş. Beyaz araç ise %100 kırmızıda geçmiş. Ben komisyon olsam %100 karşıya verirdim suçu. Sonuçta trafik ışığı sistemi sabit, bir tarafa yanan ışıklar da görünüyor, karşı tarafa ne yandı diye kamera kaydı aramak saçmalık 2 tarafa da aynı anda sarı veya yeşil yanmayacağına göre. Ancak komisyon trafik ışığı görüntüden çıktığı için hala sarı yanıyor diye değerlendirmiş sanırım. Ve kırmızıdan sonra yanan sarıda geçmek serbest değil, yeşilden sonra yanan sarıdan farklı olarak.

Hocam ne fark eder ki ? Bir tarafa kirmizi yanmadan diger tarafa sari isik yanmaz.Oyle olsaydi deger kaybi gibi bir davayi kazanamazdi tuvnera.Neyse olan olmus ama karsi tarfin kirmizida gectigi cok acik ve net.

hocam tuvneranın kazasında diğer tarafa kırmızı yandığının ispatı bir yana soldan gelip geçmeye çalışan fluence te çakar olduğu açık ve ne belliydi
    ve bu çakarı açarak kırmızıda hiç durmadan geçmeye çalıştığı videodan görülebiliyordu
    bence komisyon bu hareketi gördü ve hiç ışık sırasına bakmadan karşı tarafı %100 kusurlu buldu
    yani o olayda bilinçli taksire benzer eylem vardı

Tamam hocam iste ayni seyden bahsediyoruz :) Bi tarafa kirmizi yanmadan diger taraftaki isiga sari yanmaz ki.Ister kirmizidan sariya gecis esnasinda , ister yesilden kirmiziya gecis esnasinda olsun fark etmez.

Isiklarin calisma prensibi bellidir iki tarafa ayni anda sari isik yanmaz biri kirmiziya gecer digeri sariya gecer.Ya da birine kirmizi yandiginda hic sariya gecmeden direk yesile gecer bu bellidir.

Neyse olan olmus artik ama karsi tarafin kirmizida gectigi gun gibi asikar.17.sn de videoyu durdurup bakin beyaz arabanin yaninda kamyonet mi ne var o bariz yavasliyor kirmizi yandigi icin.

Komisyon o karari kesinlikle arkadan vurdugu icin verdi.On kapi ve one dogru biryerden carpissalardi kusur karsi tarafindi tamami.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 19 Mart 2015; 15:33:27 >

• Kırmızı ışıkta geçen ve aşırı hızla giden bir araca nereden vurulduğunun bir önemi var mı
  • Geçmiş olsun, aynı durumu çok ucuz atlatmıştım, bize yeşil yandığında harekete geçmiştim ki yan taraftan gelen araç kırmızı yanmadan geçeyim diye kaptırmış gelirken kendisine kırmızı yanmasına rağmen geçmişti, ona çarpmamak için aracımı nasıl durdurdum hatırlamıyorum. Tramer'e karşı mutlaka dava açın çünkü, hadi ona buna kılıf buldular diyelim, yine de size %100 kusur bulma hakları yok şu olayda.
  • Gecmis olsun. Sadece konu basindaki fotografa bakarak yorum yapacagim.

Her iki tarafta su mantigi benimsemis.
    Kirmizi dur , yesil gec. Sari hizlanarak gec.

Sari isik yandigi anda asla gecis yapmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: individual

Gecmis olsun. Sadece konu basindaki fotografa bakarak yorum yapacagim.

Her iki tarafta su mantigi benimsemis.
    Kirmizi dur , yesil gec. Sari hizlanarak gec.

Sari isik yandigi anda asla gecis yapmam.

hocam daha güzel özetlenenezdi

• Burası ışıklı kavşak mı yoksa dönel kavşak mı?

Işıklı kavşaksa eğer tabelası nerede, yok eğer dönel kavşaksa dönel kavşak tabelası nerede? Sürücü nereden bilecek? Neticede kusurun büyüğü belediyede. Sürücü ben burayı dönel kavşak zannettim, kavşağın içindeydim zaten derse hakkı vardır. Belli ki ışıklı bir kavşak yapmak istemişler, eğer ışıklı kavşak tabelası olsaydı sağdaki Doblo'nun ışıkları engelliyor olabileceğini tahmin etmek sürücünün sorumluluğundaydı.

Bence zamanaşımına uğramadan mahkemeye taşıyın. Etrafta çok fazla kusur var, aşırı hız var, kavşakta şerit değiştirip görüşü engelleyen Doblo da kusurlu. Arkadaşın da yazdığı gibi aynı anda iki tarafa da sarı yanmaz. Sarı ve kırmızıda geçen sürücülerden kusurun büyüğü kırmızıda geçene verilir. Ek olarak davalarda videodan hız da hesaplanabiliyormuş, belki aşırı hızlı olduğu da ortaya çıkar. Aşırı hız da bir asli kusurdur.

Geçmiş olsun, neyse ki ciddi bir kaybınız olmamış.

• geçmiş olsun öncelikle..

kimsenin dikkatini çekti mi bilmiyorum belki yazan olmuştur..

ana yolda yeşil ışık yandıktan ve eşiniz ilerleyip göbekten sola dönerken tam 10. saniyede o göbekteki ışık kırmızıdan sarıya dönüyor...

yani 10 saniye anayoldaki ışık için çok az... bilemiyorum.. bir sinyalizasyon hatası var sanki...

bu arada araç kamerasının görüş açısı eşinizin görüş açısından daha kör bir noktada olmasına rağmen.. yani eşinizin başı kameraya göre daha geride olmasına rağmen oradan ok gibi gelen beyaz aracı görmeliydi... kamerada bile dikkat çekiyor ... üstelik beyaz renk farkedilen de bir renk..

burada bence hata oranı beyaz araçta daha yüksek.. lakin insan ne olursa olsun önce kendini korumalı... zaten bu kazada da bu dokunuşta olan beyaz araca olur... beyaz araçta takla atma durumu olsa sonuçları çok kötü olabilirdi... takla - yaralanma falan yok değil mi????

• Geçmiş olsun hocam

Trafik ışıkları düzgün programlanmiyor maalesef.karşı taraf sarıdan kırmızıya döndüğü anda diğer taraf çoğu zaman kirmizidan sarıya dönüyor.aceleci bir toplumuz sarıyı görür görmez yapıştırıyoruz ve aynı şekilde saridan kırmızıya geçerken de frene basmak yerine yetişmek için gazı köklüyoruz.

Önce sinyalizasyon sisteminin düzgün programlanmasi lazım. Mesela kırmızı yanarken sarı ışığa bence lüzum yok direk kırmızıdan yeşile geçmeli. Sarı yanar yanmaz arkadan kornalara asılıyorlar zaten. Bir de karşı tarafa kırmızı yandiktan 3 saniye sonra diğer tarafa yeşil verilse bu tür kazalarin önü alınmış olur. 3 saniye gecikmekten kimse ölmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe -- 19 Mart 2015; 18:17:27 >
  • 3 aydır araç kullanıyorum. Trafik lambalarına uyup kırmızıda bekliyorum. Geri saymaya başlayıp 7,6,5 derken çoğu sürücü sanki yarış başlıyormuş gibi korna çalmaya başlıyor ve sarıda harekete geçmeye zorluyorlar. Aslında zorlamak da dememek lazım sonuçta aracı sen yönetiyorsun da böyle bir ortam doğuyor. Ben yeşili görmeden geçmiyorum. Sonuçta aniden yola çıkan bir yaya veya ışığı farketmemiş başka bir araç çıkabilir karşımıza.
  • turizmpsikoloğu T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam biz hızlı olsak sonuç daha kotu olabilirdi evet, eşim yolu tam goremediği için aracın burnunu yavaşça çıkartmış, gorduğu anda zaten kaza oluyor, karşı taraf iyice soldan gitmeye çalışmış, o yüzden kaza buyumedi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.